Přejít na výpis diskuzí
Elite: Dangerous si bez internetu nezahrajete ani v singleplayeru
18.11.2014 | Petr Poláček
103 příspěvků
-
To je ještě tolik lidí, kteří platí za čas připojení, nebo nemají internet vůbec? :)
Chápu, že obvykle se bojuje z principu proti omezování SP her nutností být neustále připojen atd. a to i u her, u kterých to není vyloženě nutné, ale Elite myslím si trošku od upirátění uchránit zaslouží. Pokud chce někdo něco hrát hodně moc, např. i s okamžitými aktualizacemi a jinou možnost nemá, tak si to koupí. Navíc pokud to nepotřebuje být připojeno stále, či nějak silnou linku...
Mně teď třeba nakrklo, poté co jsem se přestěhoval a degradoval z 1000Mbps linky na 12Mbps, že musím stahovat 5GB obsahu u RaceRoomExperience, aniž bych měl v blízké budoucnosti v plánu kupovat (např DTM2014), abych si mohl po práci na půl hodky zajezdit... :D -
-
Ty voe já snad dneska změřim kolik Elite "provalí" dat za hodinu létání. Kdo nechce, důvod si najde, kdo chce, cestu si najde. Datovej tarif jde už sehnat celkem levně a pokud si chceš užívat komfortu internetu na chalupě na kterou jedeš x desítek kilometrů a při tom propálíš x litrů benzínu, tak si snad můžes dovolit pustit žilou stovku za mobilní datovej tarif (nemluvě o tom že kde kdo má už teď služebák).
-
-
Super. Ušetřil si mi čas. :) Woow půl mega...na to by snad stačil i nějakej ten internet na den.
-
Co jsem se dival, jsou to jednotky bytu, nejvice pri prochazeni hvezdne mapy[system info], pokud sem ten system jeste nikdy neotevrel, po pul hodine hrani me to dela cca 0.5 MB
-
-
Tak jde spíš o princip, vcelku chápu, že někomu vadí, když je každá maličkost vázaná na připojení. Přehnaná závislost na jednom elementu, kterej může kdykoliv selhat, je vždycky průkak.
-
On si trebas nekdo chce zahrat o vikendu na chalupe, kde si ani nezavola, vime? A "ochrana pred piratama" lol lol lol ... ver tomu, ze upiratenou verzi si vpohode zahraju, ale ty si na ty chalupe za svy prachy nezahrajes. Nehlede na to, ze sem zvedav, jestli vratej prachy vsem, co jim prispeli na singl.
-
-
Ajeje, argument "a co chalupari?" se tu objevoval uz pri launchi Diabla.
Proc by proboha nekdo chtel na chalupe hrat hry? Neni lepsi zustat doma a hrat hry doma? Proc tahat kompl / konzoli na chalupu, tam si zahrat a jet domu? -
-
ty to berieš tak akoby človek prišiel na chalupu a hral od rána do večera. Čo tak varianta, že počas dňa si vonku a večer si namiesto k telke sadneš k dobrej hre ? to ťa fakt táto možnosť nenapadla ?
-
Nojo. A při launchi Diabla se taky ukázalo, že i když nejsi na chalupě, ale doma na stabilním 120 Mb připojení, stejně je Ti to na nic, protože to neustojí battle.net servery *7*
U online her prostě stále musíš doufat, že se někdo na druhé straně dobře vyspí a nevypne server. -
-
Presne, a pak se zase bude psat, jak nekdo porada na jejich server DOS. A az jim za 2-3 roky dojdou chcectacky, tak srv proste vypnou, a ty se muzes jit leda vis co.
-
-
A kupodivu do diablo offline hrat lze, co? njn, magori jako ty samo nepochopej,z e to PC na chalupe leckdo ma. Trebas i misto telky, protoze po jeji digitalizaci uz nechyti ani ty duchy.
-
Treba proto, ze uz tam PC mam a nemusim ho tahat? A treba proto, ze se muze stat takova vec, ze je venku hnusne?
-
-
Jsem zvedav, jak si tu upiratenou verzi zahrajes, kdyz hra bere treba i data z marketu z online serveru. Dost pochybuju, ze by diky tomuto nejaka zcela funkcni piratska verze vubec vznikla. ;)
-
-
-
No ajk je tedy s těma herníma modama. To si na začátku vyberete jestli solo nebo ten jakýsi multiplayer a pak už se to nedá měnit, nebo lze libovolně režim měnit?
-
-
Můžeš se libovolně přepínat ... Vlastně jediný rozdíl je, jestli kolem sebe vidíš ostatní hráče.
-
-
Díky, to jsem chtěl vědět.
Osobně se na hru těší, vždy mě nejvíce bavili sandboxy. Dynamickou neskriptovanou ekonomiku i přes nutnost omezení neustálého připojení vítám. Nestane se mi to so ve freelanceru, že jsem po 3 týdnech objevil tak výnosnou trasu pro obchod, ž jsem za týden měl nejlepší loď - myslel jsem si, že až jí budu mít tak pro mě hra začne, ale ona vlastně skončila...
A mohl by mi někdo ještě vysvětlit jak funguje to pojištění lodí? To je poplatek třebas na týden a pokud jsem zničen tak dostanu totožnou loď? Díky. -
-
Je automatické. Po zničení lodi máš možnost si vybrat. Buď zadarmo tu největší šunku (Sidewindera) v základu, nebo zaplatíš procentuální částku z celkové ceny zničené lodi. U mě se to pohybovalo kolem 7,5% celkové ceny, ale nevím jestli do toho nebyla už započítána sleva pro backery (tuším dalších 25% dolu).
U celkem slušně vybaveného Sidewindera jsem platil něco přes 5K, což jsou v přepočtu asi dvě smluvené přepravy lehkého nákladu do nedalekého systému (to znamená ízypízy) a tedy cca 10 minut práce. -
-
No jasný. Kámoš si s velkou slávou koupil Aspa, vybavil ho a při nějaké síťové haluzi o něj přišel ve stanici. Jenže už neměl 400K na zaplacení pojistky a padnul tak na úplný dno. :) Začínal odznova se sidewinderem a asi -100K v pokutách (bůh ví co se mu objevilo z půlky v lodi). To by jednoho rozzlobilo. *15*
-
-
To ze clovek nema penize na pojisteni ted nevadi. Pokud nemas dost penez na opravu/obnoveni puvodni lodi, dostanes pujcku a pak se ti strhava tusim 10% z kazdeho zisku, az dokud neni pujcka splacena. Takze pomerne i odpada nutnost drzet si nejakou financni rezervu na pripadne havarie. :)
-
-
A až budeš mít o dost lepší loď tak to půjde přes milion. *1*
-
-
-
-
-
Tak jsem si myslel , ze ED koupim ,ale po tyhle zprave at si ho strci do prde....
-
Big brother is watching you.
-
PC hráči evidentne žijú v nejakej zemľanke bez netu a vody, kde mastia celý deň hry.....nariekanie na always online mi príde ako úplny nezmysel pri takejto hre.
-
-
A pak přišlo konzolové Diablo 3, které always online nepotřebovalo...
-
by me zajimalo jak ty kilometrove komenty pisou kdyz jsou porad offline
-
A je tady zas, ubožák *1* Víš, že všem konzolistum děláš hanbu? *15*
-