Přejít na výpis diskuzí
Elite: Dangerous vysvětluje složitost a výnos objevování nových planet
9.9.2014 | Aleš Smutný
70 příspěvků
-
Tak já nevím, co je budou přidávat v Elite po vydání ... to se zatím říct nedá. Ale v SC určitě MP lodě budou mít smysl jiný, než kospetický. Hlavně u větších kapitálek ti hra je ani nepovolí řídit sám. Ty lodě jsou od začátku navrhované jako skupinové lodě pro 3-20 hráčů (podle velikosti).
Technicky má být na lodi několik stanic, které budou obsaditelné hráči (plus půjde spojovat některé stanice, aby jeden hráč mohl dělat víc funkcí.
Kormidlo, Navigace, štíty, komunikace, engineering, energie, dálkové a krátkodosahové radary, command a control (pro ovládání tvých eskort), hacking, ovládání interních systému lodě (gravitace, dveře a podobně ... kvůli boardingu).
Takže třeba budeš mít jednoho hráče, který se stará o komunikaci, radary, c&c ... dalšího co bude mít energii, engineering a interní systémy, a pokud chceš tak dalších 6 hráčů ve střeleckých věžích.
Pro ilustraci doporučuju najít Artemis sim. -
Graficky je to nadhera, ale zatim se mi to zda nejake nudne. To neustale pristavani bude po case trosku opruz ne?
-
ED síce zatiaľ nerozvádzal detailné plány, čo všetko budú dopĺňať po vydaní základnej verzie, ale neznamená, že to tam časom nepribudne.
Napríklad tie multiplayerové lode. Keď som videl video, (minimálne) Cobra Mk. III má pripavené aj sedadlo co-pilota a vôbec sa nedá vylúčiť, že to tam časom nepribudne. Asi sa s implementáciou až tak veľmi ponáhľať nebudú, pretože Elite má (pre hráčov) zatiaľ málo a skôr menšie lode (Anaconda je drahá výnimka). Neviem či to bude mať aj v SC iný ako divácky zmysel, mať viac hráčov na lodi. Toho ovládania energie asi zas tak veľa iného nebude - štíty, motory, zbrane. Možno ešte ak by implementovali nejaký systém na spôsob RAIDov známých z MMORPG v rámci FPS zložky, kde sa výsadok bude musieť doviesť na miesto určenia. Prípadne ešte ovládanie streleckých veží.
Držím Robertsovi palce, ale som trochu skeptický, či také zložité plány majú šancu zrealizovať. -
Ok, to máš asi pravdu. S letovým modelem v SC nemám zkušenost, tak k tomu nic neřeknu.. :) Ale jsem si jist, že i tam bude k dispozici nějaká ta "berlička". - Kdyby tam byl jen echt reálný model, tak to nikdo nebude hrát.. :)
-
Wow, díky za vyčerpávající rozbor *15* jasně že něco má SC oproti Elite navíc/jinak a naopak, zas tak jsem ty hry nestudoval ale přišli mi v zásadě hodně podobný.. No ale očividně znáš ty hry mnohem líp než já, takže máš asi pravdu *3*
-
No když ti někdo bude psát v SC, tak to budeš muset napřed příjmout, a myslím, že nějaký velký otevřený chat nebude.
Já osobně tohle řeším, tak že mám velkej chat vypnutej a celkově se s lidma mimo skupinu ve které hraju a jsem na TS nebavím. Psaní je stejnak na dlouho...
Ale na druhou straně mě už dneska moc SP hry nebaví. Já radši hraju s a proti lidem. Sestřelit někoho přece můžu i když se s ním nebavím ne? *1* -
I když vypneš letovou asistenci, tak se letový model nijak nezmění. Jen se ti nebude zastavovat rotace automaticky.
Pořád ale ta prodleva, kterou dělají trysky tam nepřibude. A to je, kde je letový model v Elite nerealistický ... protože tvoje trysky mají vlastně okamžitý a 100% výkon.
Ale ona někdy přehnaná realita je na škodu ... hormada lidí nebude chtít SC hrát kvůli jeho letovému modelu, protože to bude vyžadovat se naučit lítat. Věnovat tomu hodiny a hodiny, času, než vůbec člověk bude schopný udržet cíl v zaměřovači.
U Elite jsem sednul a letěl ... a za 5 minut sem ničil co jsem potkal, protože to řízení je okamžité a responzivní jako prase. Osobně se mě líbí víc, než v SC. -
Čo ti bráni pustiť si svoju hudbu?
-
Skoro souhlasím, jen ten letový model v Elite je taky dost reálný. Tam nemáš pravdu. - Akorát stačí vypnout "letovou asistenci" a rázem tam máš víc realismu, než bys rád.. :)
-
Příliš pozdě mi došlo, že mi sedí Elite Dangerous. Nejradši bych to vyměnil za SC account, ale tak litovat asi nebudu a holt si zaplatím ještě preorder na ED.
-
Jakého patriotismu? Ty jsi Němec nebo Rakušan?
Jinak myslím, že Wagner ani Strauss se dnes už nelicencuje. -
Hrál jsem na ZX spectrum a bylo to NEUVERITELNY...tady pokud buh da a povede se to dam tomu urcite minimalne 800 hodinek spis vice...
-
crevo,
ve výrobě her není vůbec nic jednoduché. Ledatak zkrachovat.
Já vidím dost her, které byly naprosto o tom samém. Jistě, lehce se lišily, ale pořád to byl boj ve vesmíru, obchod, někdy dokonce i stavění. No a samozřejmě pohyb z jedné soustavy do druhé. Nic víc. Já si myslím, že namísto toho abychom tu měly v podstatě s předchůdci totožné hry akorát s lepší grafikou (na fyzice mi v tomto případě nezáleží, protože simulovat pohyb ve vesmíru co nejpřesněji mi příjde jako kravina, protože se nechci hýbat stejně jako současné vesmírné popelnice, ale chci využít futuristickou techniku včetně motorů, u kterých nečekám, že budu muset pomalu zpomalovat, využívat gravitačního praku k nabrání rychlosti a já nevím co), bylo by fajn vidět konečně něco nového. No ale to máte jako v MMO - i tam je posun jen velmi malý a extrémně opatrný. Inovace téměř neznatelné či dokonce nulové. -
Zetko: chce to nejaký sofistikovaný generátor ktorý by vytváral i velmi zložité prírodné útvary, aby sa planéty na prvý pohľad odlišovali, na niektorých by mohli byť megakrátery, hlboké kaňony, pohoria, obrovské sopky ako na Marse, takisto by existovali nehostinné planéty kde by namiesto dažďu padala kyselina sírová ako na Venuši, planéty s hustou atmosférou a tlakom ktorý by zničil i odolnejšiu loď, alebo by na povrchu úradovali megatornáda ... ale ani to by nestačilo, chce to nejakú hlbšiu motiváciu k ich objavovaniu a skúmaniu, získavať nejaké odznáčiky za objavovanie a pohľad na rozširujúci sa zoznam svojich planét by asi na dĺho nevydržalo.
-
A ešte doplním, že planetárny modul by mal byť niekedy budúci rok, ešte pred spustením alfa testu ;)
-
Ale veď v SC pri vydaní BUDE možnosť pristávať na planétach, v predpripravených lokáciach, a tiež na vesmírnych staniciach, atd... Len to bude zatiaľ nebude komplet generovaná planéta, ale len určitá vymedzená oblasť...
-
Přesně tohle bych chtěl. Klidně i jednodušší. Planeta pak už není jen divný objekt v prostoru! *4*
-
Celá planeta není potřeba - třeba jenom jedno, dvě, tři zajímavá místa. Ale mělo by to být už od alfa verze minimálně. Něco tak důležitého přidělávat později mi nepříjde správné. Zatím to na mě působí jen jako střílečka ve vesmíru a to je trochu málo. Kor když už jsme fakt v roce 2014 a já si pamatuju, jak jsem před mnoha lety poslouchal u jiných vesmírných "simulátorů", že povrchy planet jednou možná bla bla a ono nic.
-
Moc ťa nechápem, píšeš, ako keby to bolo strašne jednoduché... Je to space sim, tak by jeden povedal, že je to o lietaní vo vesmíre... Samozrejme, space sim s možnosťou pristávať na všetkých planétach, o niečom takom snívam od detsva. Lenže plnohodnotné procedurálne planéty, to je niečo, čo sa ešte nikomu do hry integrovať nepodarilo (Resp. si na to nikto netrúfol, ono inak posledných 10 rokov snáď ani žiadny space sim nevyšiel.) Také niečo si Chris a jeho programátori z prsta nevycucajú. Vďaka 39. miliónu zaplatí tým, ktorý má tú technológiu vyvinúť a keď sa to podarí, dostaneme to do hry. Čo viac chcieť?
-
Já budu zítra dělat výtah z jednoho interview o SC, které se zabývá procedurálním generováním v SC ... Takže se potom podívej na naši stránku, nebo se mrkni na tohle. https://www.youtube.com/watch?v=kGZJP5oVUn8