Přejít na výpis diskuzí
Emulátory jako stroje času aneb jak si zahrát staré hry
10.4.2014 | Jan Olejník
76 příspěvků
-
To já emuluju staré konzole - ps1, ps2, teď jsem rozjel MGS:PO na PPSSPP a nebýt těch emulátorů, já sakra nemám co hrát.
-
-
není jednodušší si pořídit konzoli? emulátor stále jen emulátor :D
-
-
Emulator ti zvysi aj graficku kvalitu titulu... Taky windwaker vyzera na emulatore asi tak 2x lepsie ako je oficiálna HD verzia
-
:) Jak na co , u jedné konzole jsem například hry testoval na emulátoru , než šly do konzole ....
-
-
-
při pohledu na ty krabice ukápla ne jedna slina
-
Emulátory používám hlavně na připomenutí si starých C64 a dosovských her. Trochu mi ale chybí zmínka o MAME, i když to je zas jiná pohádka. Minulej rok jsem si dal trochu práce a udělal si přes HyperSpin svůj top MAME výběr čítající okolo 160 her. Výsledek pak vypadá nějak takhle --> https://www.youtube.com/watch?v=8-xdeUmuBKo
A jako vždy musím zmínit skvělý fanouškovský projekt >> http://emux.esero.net/ <<
Zkuste a nahrajte pár highscórek. :D -
Clanek jsem jeste cely neprecetl, nechavam si ho na zitrejsi ranni WC :), takze pokud to tam padlo, omlouvam se.
Me se na spousteni starsich Win her osvedcil Linux a Wine + nejaky spravce, treba PlayOnLinux. Pro kazdou hru lze vytvorit specificke prostredi, takze kdyz nejaka hra potrebovala Win95 + nejake specificke knihovny, neni vetsinou problem ji bez problemu rozchodit. -
Já si raději zahraju remaky, kterých už je venku celkem dost. Několik dalších je ve vývoji a většinou jsou free. Koukal jsem, že Fate of Atlantis se teď dělá, také je připravovaný nový Dig a Day of the Tentacle, zřejmě s jiným vylepšeným kabátem apod.
-
-
Celkem dost? Můžeš být konkrétní.
-
-
Zrovna jsem vypnul ICO...
-
Vdaka za clanok, ktory vo mne vzbudil silnu vlnu nostalgie voci hram z 90.rokov a pod. Vsetky spominane emulatory, samozrejme, velmi dobre poznam a stravil som pri nich mnozstvo hodin, ktore by sa pri vacsine dnesnych, tzv. "modernych" hrach akurat tak rozplynuli v oblaku dymu a ostal by po nich maximalne tak smrad a nic ine. Dodnes si spominam, ako som koncom 90. rokov objavil emulator SNES a spolu s nim stare diely Final Fantasy... safra, ten pocet nahranych hodin musel zakonite vraviet za vsetko *1*.
A co tak napr. emulacia her typu Terminator: Future Shock? Okrem toho, pochopitelne, desiatky dalsich... Kazdopadne, Terminator: Future Shock bola doslova prelomova 3D akcia, ktora okrem neprekonatelnej atmosfery a uzasnej hratelnosti priniesla ako prva absolutne revolucny sposob ovladania 3D "sutroviny" v podobe klaves AWDS + mys na rozhliadanie sa okolo seba. Vsetky ostatne 3D strielacky na podobny system ovladania dovtedy z vysky sral1.
Tesi ma, ze od GOG momentalne vlastnim klasiky ako napr. Theme Hospital, System Shock 2, Master Of Orion 2 alebo Wasteland. Pevne verim, ze to u mna bude pokracovat i nadalej a postupne sa prepracujem k dalsim niekdajsim peckam, ktorym moze snad 50% sucasnych hier akurat tak ticho v kute zavidiet. Najblizsie sa chystam opatovne mrknut na zubok starej dobrej mega-klasike: Deus Ex GOTY Edition.
Darmo... server typu gog.com skratka nema sancu sklamat (primarne trosku odrastenejsich hracov). Nema -- takmer -- nijaku sancu sklamat, nakolko prezentuje/predava stare dobre osvedcene gamesy, ake sa uz v dnesnej dobe neprodukuju. Vdaka mudrim "hlavickam", ktore sa rozhodli pustit do projektu, akym je prave GOG. Uzasny napad, skvele ceny a v podstate takmer nekonecna zabava s gameskami, ktore nas, kapanek odrastenejsich hracov, kedysi dokazali zabavit na dlllllhhhhheeeeeeeeeee hodiny!!!
Co viac dodat? Proste BOMBA! *5*. -
-
chlape rád by som oprášil toľko 90tkových hier že keby som to urobil mal by som na rok čo robiť. Začal som čítať staršie recenzie a stále objavujem nových a nových adeptov na zahranie. Dúfam, že aspoň v budúcnosti na staré kolená konečne budem mať čas a trpezlivosť sa k tomu všetkému vrátiť, tie hry stoja za to.
-
-
...desítky hosdit strávených u prvního Dooma." ...WTF? JENOM desítky? *5*
-
-
Stovky, miliony, vlastně jej hraji bez přestání od roku 1993. Zachraňte mě někdo.
-
Jasně, desítky... dost možná tak dvacet až třicet desítek hodin :)
-
-
prvý kontakt s akcelerovanou 3D grafikov v 90tych rokoch som mal práve s Glide API (voodoo) a je super, že práve glide dnes otvára cestu k mnohým starším hrám, ktoré priamo cez DX už nefungujú. Teraz som hral Powerslide, výbornú závodnú hru trochu podobnú Rollcage. Takže 3dfx je síce mrtvé ale pozitívne účinkuje dodnes vďaka nGlide, ktorý môžem fakt len odporúčať.
-
-
Jo, taky jsem sehnal nějaký takový nástroj, co emuluje Glide a vychutnal si na plný detaily Incubation Team....lepší tahovku jsem neviděl ... vlastně od tý doby :-)
-
-
Taky jsem v té době vyrůstal. Dneska už je mi skoro 40, ale moc dobře si pamatuju jak jsem furt dokola hrával takové hry jako Prince of Persia, Blackthorne nebo NHL 94. Ještě před tím jsme se ségrou pařili hry na Nintendu nebo na stařičkém Atárku. Dneska už jen občas během obědové pauzy zabrousím na RetroGames.cz a vzpomínám. Škoda, že se čas nedá vrátit zpět:-)