Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ocelot
    Nejlepší je přes emulátor pařit na mobilu hry jako Crash team racing, Final Fantasy a tak :D
    • na iphonu nejvíc pařím Pokemony přes emulator Gameboye :-D dosovky me ale na dotykači moc nelakaj
    • vudce
      Na mobilu se to musí ovládat strašně.

Matlat prsty po obrazovce - to mi nepřijde jako pohodlné ovládání...
      • Ocelot
        Nené to tak špatné...lepší hry na mobilu stejně nejsou než legendární PS hry. Aplikace podporuje i připojení gamepadu, když se dostaneš do úzkých :D
        A jinak - Final Fantasy série je dle mého na to ideální tam stejně nepotřebuješ super přesné ovládání.
        Hraju to stejně hlavně kvůli nostalgii a např. v Sheep dogs n Wolf jsem už v předposlednim kole :D A to je hra těžká na ovládání i na gamepadu
        • vudce
          Jo, tak RPG a tahovky obecně beru, ale jinak bych měl asi velký problémy....
          • Fajn smajlík, ještě jsem někde viděl Hallo Kitty jako Hitlera, ta byla bezkonkurenční :-)
  • Mňa emulovanie velmi baví. Na Nokii 3250 som mal emulátori ako scumm alebo Game Boy Advance. Na PSP tiež scumm, GBA, Game Boy Color, Dos Box, Nintendo 64 a podstate to využívam primárne ako platformu na PSX hry. A to nehovorím ako som mal na PS3 linux ( yep, back in my old days, ladz :D ) a tam som mal tiez scumm a hral som Day of the tentacle ( nepliesť si to s hentai prasárnou :D ).
  • Si pamatuji, jak jsem instaloval DOSbox, abych do něj nainstaloval tušímže SNES emulátor. Není nad to emulovat emulátor v emulátoru:))
    • A je nějaký speciální důvod, proč spouštět emulátor SNES v DosBoxu, když existují v pohodě funkční verze pro Windows (teda XP, nevím, jestli jsem to zkoušel i v 7)?
      • Tuším, že to bylo v době, kdy jsem měl 64 bit Vistu a nenašel jsem žádný 32bit nebo 64 bit emulátor pro SNES, který by fungoval.
  • Zkuste si klasikou Prince of Persia 2: The Shadow And The Flame http://www.oldgame.cz/239-hra-prince-of-persia-2-the-shadow-and-the-flame-ke-stazeni
  • Čas od času si na DOSbosu zahraju NHL 93. Pořád je to skvěle hratelná záležitost, hlavně i díky podpoře USB gamapadu. Ale třeba Chuck Yeager´s Air Combat mi gamepad ne a ne vzít.
  • solomon.short
    asi většina z vás nostalgiků zná, ale pro úplnost doporučím masivní archiv emulátorů a starých her (konzole i PC) - http://www.theoldcomputer.com/
  • Díky za krásný článek, i když řeší pouze herní "středověk". Osobně mám raději ono "osmdesátkové diluvium". Emulátor je sice príma, ale proti hraní na originál hardwaru je to jako... (na jazyk se dere několik více či méně lechtivých srovnání, ponechám to tedy na fantazii čtenáře), tak jsem si doma shromáždil reprezentativní vzorek osmi- a šestnácti-bitových strojů o síle přibližně 30 kusů a jakmile na mě padne chandra z mizérie současné herní produkce, vybalím některý z krabice oddávám se nefalšované plajérské nirváně. Pokud se komukoliv z Vás starší kousky líbí, nic nedejte na lamentování spolubydlící(ho) a pořiďte si skutečný hardware, je to úplně jiná liga.
  • Další super staré hry jsem našel na http://www.oldgame.cz
  • Nemám čas hrát ty nové hry natož znovu hrát ty staré! Jako pokochat se 5minut zavzpomínat proč ne, ale že bych je chtěl znovu hrát to nee není čas...
    • špatnym timemanagementem bych se nechlubil :)
      • jasne kdyz nekdo nevenuje cely svuj cas hrani her tak ma spatny timemanagement *1* (nehlede na to ze dnes je nemozne hrat vsechny hry co vyjdou na to by jeden potreboval tisic zivotu)
  • Robotron3
    Emulátory jsou fantastická věc. Je to připomenutí pro další generace, jak se obor vyvíjel, jak vznikaly počítače a hry. Nedávno jsem si nainstaloval emulátor ZX Spectra a stáhnul si na to jednu hru, ta mě ale nebavila, tak jsem se podíval jak fungoval tehdy Basic a tak mě to uhranulo, že jsem si rovnou jednu hru v emulátoru naprogramoval :)
    • Su hry ktore zostarli, ale aj take co idu v pohode hrat. A napr. Tetris od Fuku patri dodnes k najlepsim prevedeniam tejto hry. Tvorenie hier bolo dost popularne a basic poznal snad kazdy clovek co vysedaval za 8-bitakmi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit