Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • N7N7
    Hrát RPG ze staré školy 2 hodiny bez ukládání a spoléhat se na autosave, to už je tedy pořádná porce naivity. *2*
    • Fakt by mě zajímalo, proč lozíš k Indie hrám, když Tě dle tvých slov naprosto nezajímají? Nějaká nemoc?
  • Kinet1c
    Toto RPG je jednym slovom super. Ja som nebol prekvapeny ani nejak sklamany, basilisk dali to co dali predtym, kvalitnu hru. Oplati sa zahrat vsetky 3 hry, tzn Eschalony. Sice som hral celu hru v okne, lebo na 24" sa my to cele roztiahlo a ako blazon som si neuvedomil, ze si to viem nastavit aby som to mal v pohode aj vo full screen, ale nevadi, lepsie pozde ako nikdy. :D Ja tuto hru doporucujem, kto ma rad vyzvu a nevadi mu 2D grafika, tak jednoznacne by sa do tejto hry mal pustit.
  • Vedel som, ze to Pentium 100 sa mi este zide... Seriozne, myslim ze je to tu preplnene indie vecami a toto je smer maximalne tak pre "chytre telefony" ne pre PC...
  • Nemuzu si pomoct, ale tohle na me rve Ultima.
    • Přesně takový pocit jsem měl při hraní prvního dílu i já a také se jedná o jeden z důvodů, proč jsem hru musel přestat hrát. Ta megadávka nostalgie mě dostávala do kolen a já nechtěl hrát Eschalon, ale UO.
  • Odporúčam každému fanúšikovi RPG aspoň vyskúšať demo
  • Trisska
    Hlad, žízeň, nutnost spánku, hmm... akorát se vopičej po The Sims. *7*
    • Opičí po Sims, jo? Hlad žízeň a nutnost spánku je běžná věc v RPG od druhé poloviny 80. let. Smiše je smutné, že to někdy v druhé polovině 90. let začalo mizet. Holt hráči jsou dnes už kapánek jednodušší.
      • Kozy
        Spíš je to úplně zbytečná mechanika.
        • Neni zbytecna, protoze ovlivnuje hratelnost. Chtel jsi tim nejspis rict, ze je to je herni mechanika jen pro narocne hrace a tudiz zbytecna pro tebe.
          • Kozy
            Ale jo, zasmál jsem se.
        • Tato zbytecna mechanika, jak Vy tvrdite, se da vypnout/zapnout na pocatku hry. Kdysi se hry snazily a urcity realismus- potreba jist/pit/spat/ moznost onemocnet/ otravit se/ jit hledat bylinky/ namichat protijed/ namichat prislusny lek/ stridani dne a noci - ted se mechaniky her zjednodusuji, tak aby je mohl hrat kazdy, protoze pro masy hry byly prilis slozite na pochopeni/hrani. Takze, diky Boze za Eschalon a podobne hry, kde si kazdy muze vybrat.
          • Tak třeba otravu a nemoc beru, ale pokud ten hlad a žízeň nemá žádný dopad na samotnou postavu (krom teda smrti žízní či hladem), tak je to podle mě úplně zbytečné. Jo kdyby se třeba zhoršovala výdrž, snižovalo množství many, ale takhle? Pořád to sledovat, každou chvíli hledat v inventáři, co zblajznout, třeba v Grimmrocku mi to přišlo strašně na prd, zvlášť, když jíslo člověk potkal na každém rohu a jen to zabíralo místo v inventáři... Jasně, je možnost to vypnout, ale celkově mi takovéhle honění za realismem připadá, že je to tam jen proto, aby si pak někdo mohl honit vlastní ego nad tím, jaký je hardcore RPG hráč, nic víc.
            • Pokud se vsude vali jidla sposta, tak to nema smysl. V Eschalonu se vsude spousta jidla nevali, navic pokud Vam dojde jidlo a piti na kritickou uroven, tak Vam kazdy tah ubude zivot, takze pomerne brzo chcipnete. Dale mana a zivoty se zde obnovuji prevazne spankem. Ve spanku Vas mohou prepadnout, a dochazi Vam jidlo a piti, takze nelze odpocivat 2-3 dny, tak abyste mel vsechno na full. Jidlo a piti samozrejme neco vazi, obzvlaste voda - plny mech cca 6 liber, takze tahat furu jidla a piti, znamena mit vyrazne nizsi nosnost pro ostatni veci, takze toho tolik nepoberete atd. Navic je zde skill, ktery muzete rozvijet a dava Vam moznost nahodne v zavislosti na jeho vysi nalezt vodu a jidlo. Takze pro me to prijemne zvysuje obtiznost hry a je to herni mechanika, ktera se pocita. Proste to dava pocit strachu z preziti. Ostatne jaky smysl je nutnost mit ve hre odpocinek, kdybyste mohl odpocivat, jak dlouho byste chtel - toto je v Eschalonu I a ta hra je pomerne trivialni i pres moznost nahodnych prepadeni ve spanku. Dale viz. treba DAO, kde do kazdeho nove souboje vstupujete prakticky maximalne uzdraveni - to mi prijde na hlavu a je to proste pro deti.
        • Zbytecna mechanika? Zrejme si nezazil doby dungeon mastera nebo das schwarze auge kdy ti tahle mechanika mohla polozit celou rozehranou hru.
          • Kozy
            Pravda, nehrál jsem. Asi jsou ale hráči rpg kteří mají rádi tabulky a pravidla úplně pro všechno, mě to přijde jako strašnej voser. Ale jestli to někdo považuje za znak dobrýho rpg tak je to smutný.
            • nerikam ze je to znak dobreho rpg, ale predstav si situaci, kdy si udelas paradni grupu, starasne narvanou, zabijis draky jak nic a pak najednou si uvedomáis ze mas zradlo na 20 ctverecku a k save je to 27 ctverecku a ses v hajzlu. Takze to rozjedes znova a uz nemas tak nabusenou partu protoze myslis na to zradlo a piti. To je rpg
  • deathfish
    Mohlo by to byt fajn na mobilnich platformach
  • Keyz
    Člověk rychle zvykne na zjednodušování. Zde bych se určitě ztrácel ale mám rád když vlastní chybou něco způsobím a pomalý drsný postup vpřed. Pak si vážím každé drobnosti.
    Trvalo by to než bych si zvykl, protože jsem již dlouho nehrál HC RPG.

Hlavně možnost předvoleného vnímání světa anebo víry mi ve hrách chybí. Dnes hráč vybírá odpovědi a může komicky skákat od dobra ke zlu od ateisty k věřícímu a ve hře to není reflektováno. U starých RPG bylo zajímavé, vybral si nějakou volbu předem a pak s tím prostě hrát. Snad se to opět nějak prosadí.

Na tuhle hru se mrknu, ale protože to je náročně na čas a nerad od podobných her často odcházím, tak to vidím na nějakou akci přes léto. Jestli teda bude.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit