-
Je to zatím zdaleka nejlepší a i největší počin SCS, takže fandové žánru ať vůbec neváhají. Tahače jsou detailně zpracovaný, hra vypadá líp než kdy předtím (i když za cenu vcelku brutálních HW nároků, jede to stejně rychle jak BF3), zní dobře, a především oceňuji přehrávače internetových rádií.
Přesto se hra nevyhla některým fatálním a v sérii už vysloveně trapným chybám. Největší výtku mám jednoznačně k podpoře volantů. Volant kamionu na obrazovce má totiž svoji maximální rychlost, jakou se může otáčet, a tu prostě nepřekročíte. Nedokážu si zvyknout na fakt, že volant už mám dávno v poloze, kde ho mít potřebuju, ale můj avatar na monitoru pořád motá kolem a já se divím, proč to sakra nezatáčí. Je to naprosto nepřirozenej pocit, co mě stál v křižovatkách už hromadu pokut. Otáčení není zrovna plynulý. Buď je to problém hry obecně, nebo si jen nerozumí s mým stařičkým Formula Wingmanem (jinde funguje bezproblémově).
No a pak zcela tradičně v sérii mají všichni kolem vás magický brzdy, a tak i plně naloženej kamion před vámi je schopnej zastavit skoro na metru, což se vám prostě nepodaří. Navíc mají vaše brzdy nepříjemnou prodlevu, kdy se v první vteřině neděje prakticky nic, a pak z ničeho nic začne kamion vcelku rapidně zpomalovat. A pak je tu AI dopravy, která stále není slavná. Např. nechápu, proč když je na okresce křižovatka a auta jedou po hlavní, tak musí křižovatkou projet třicítkou (není nadsázka, fakt jedou mezi 30 - 40 km/h).
A nakonec pár designových chyb - dálniční sjezdy jsou nejenom nereálný, ale vysloveně nelogický a nebezpečný. Autoři nepočítali s tím, že hráč špatně zahne - otočit se nedá prakticky nikde. A slibovaný větší města sice větší než v ETS jsou, ale skoro byste si toho nevšimli, kdyby se tím autoři dopředu nechvástali. Návrat do dob 18WoS se nekoná...
EDIT: Ještě bych zapomněl pochválit GPS navigaci. Ta v sérii vždycky neskutečně chyběla a tady funguje na jedničku. -
Vytiahnem asi zo skrine volant a dám sa do toho :D
-
Kéž by SCS měli budget na marketing, ti by z náklaďáků byli schopní udělat mainstream záležitost :-) Mají k tomu dobře nakročeno.
Dobrá recenze. -
Vyborny text :) promo me nabudilo ale asi jeste pockam na "herni sucho" do konce roku chci jeste par her stihnout
-
U tohohle fakt lituju, že nemám herní PC. Vypadá to uplně parádně, a že je to česká hra, už je jen taková třešnička na dortu, která našince potěší :)