Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wowza, tak jsem si rychle projel nějaké reakce a zdá se že 5511 lidí zrušilo své účty na protest proti těmto praktikám a číslo dále roste (ztráty se odhadují na 1.03 milionu $) a protesty pokračují. Tak tohle je celkem hukot z plánu na vydělávání pěněz se stala celkem slušná polízanice.
    • Nesouhlasim. Zatim me nikdo nepresvedcil,ze ty protesty za to stoji. Viz muj prispevek vyse.
  • Muze mi nejaka dobra duse rict,kde je na oficial foru (odkaz) nejake vyjadreni vyvojaru k mikrotransakcim a k predmetum kterych se to bude tykat. Ja jsem totiz nasel jedine vyjadreni pri spusteni Incarny ve stylu-pockame jaky bude mit Incarna 1.0 a mikrotransakce dopad na ekonomiku hry a podle toho prizpusobime nabidku zbozi v ''mikro'' obchode. Bud jsou to jen zastiraci zvasty vyvojaru,nebo jsou vazne nekteri hraci zbytecne precitliveli.
  • Asi mě tady ukamenujete -xp, ale proč by útokem na něco nezničitelného mohli rozhodit ekonomiku hry?
    • Protoze to jsou obchodni stanice,kde nakupuje,prodava temer kazdy ve hre. Kdyz to zablokovali,nebylo mozne prodavat/ nakupovat.Jak jednoduche.
      • To sa mi páčí, že tam jde blokovat ekonomika i vojensky, škoda že je to tak neuchopitelné pro nováčky a že tam možná zavedou F2P blbovinky.
        • Pokud vim(nezkousel jsme),tak Incarna pridala do hry vylepseny tutorial. A EVE nikdy asi nebude jednoduchou hrou,tudiz naucit se zaklady proste chvili trva. To je spise vyhoda. Alespon pro me.
          A F2P blbovinky? Vy jste z tech mikrotransakci vsichni uplne zblazneni. Neni to neco po cem by kazdy hrac touzil,ale zit se s tim da. PLEX uz radeji ani nezminuji,stejne je to jako hazet hrach do zdi. Proc najednou vadi neco co uz nekolik let bezi? Jen to nikdo otevrene nepojmenoval.
  • Je zajímavé tohle sledovat. Vyspělá společnost si stvoří virtuální svět, jež nutně odráží její mentalitu postavenou na anticko-křesťanských základech. Tvůrci do svého světa nutně nacpou rovnost a spravedlnost (ve většině MMO samozřejmě distributivní). Je-li hra kvalitní, herní svět začne fungovat - svět, který je nutně odrazem nás, "meta-hráčů". A jelikož nám hra nastavuje zrcadlo, musí se po čase nutně projevit skutečná "filosofie" současné společnosti: zvýhodňování bohatých. Oligarchie vládne světu, schovávajíc se za iluzi demokracie. Dříve nebo později se realita musela projevit i ve světech virtuálních, ježto jsou "stvořeny k našemu obrazu" A hle, EVE je další pán na holení *1*
    • No tak prave proto se vetsina/vsichni hraci bouri proti vyvojarum chteji spravedlivy svet ne zvyhodnovani bohatych...
      • christianus
        Právě, toho nespravedlivýho maji dost v reálu. :)
    • Jéééé :D
    • V EVe to funguje uz davno. Diky PLEX. Jen to do teto doby nikoho netrapilo. Viz muj prispevek nize
    • Velmi pěkně napsáno.
    • Tos napsal proste krasne!
  • Black_Hand
    tady je HD verze http://www.youtube.com/watch?v=-6elCCGHAIE .
  • Jeden z mala prispevku o EvE Online, ktery neni uplne mimo misu. Jen tak dal panove...
    • Zatim postupne zjistuji,ze je opet mimo misu. Za to ovsem nemuze ani tak autor clanku,jako hraci samotni. Zatim mi tu nikdo nevyjmenoval nejaky skutecny duvod 'revolty' a hromadneho nesmyslneho ruseni uctu.
  • kostejnesmrtelny
    Problém je samozřejmě v tom, že EVE je placený formou měsíčních poplatků. Kdyby to byla klasická F2P, nejspíš by nikdo necekl, ale model P2P&PMTPB (pay to play and pay more to play better *1*) se nikdy s úspěchem nesetkal a ani nesetká.

Něco podobnýho napadlo asi před měsícem Activision-Blizzard (do WoWka, samozřejmě), akorát ne ve formě mikrotransakcí, ale ve formě tzv. premium subscription, čili dražšího měsíčního poplatku. Na battle.net fórech se strhla opravdu libová shitstorm a od tý doby o premium subscription nikdo ani nepípl (což samozřejmě nemusí nic znamenat).

Vůbec se hráčům nedivím. Mít oproti platícím hráčům nevýhodu je v pořádku. Mít nevýhodu, protože platím, ale míň než někdo jinej, to v pořádku v žádným případě není. *11*
    • Uprimne nechapu za co ti lide davaji plus,vzhledem k tomu ze tva prvni veta je pravda jen castecne(lze platit herni menou,tudiz je v podstate free) a zbytek vubec(vse pujde jako ted koupit i za herni menu)
    • Zapominas na to,za EVE se da platit herni menou. A pro aktivniho hrace to neni nejmensi problem. Skutecnymi penezi pak musis platit jen jeden mesic pri pripadne reaktivaci uctu. Jinak je v podstate free. A taky se tu nejak zapomina na velmi dulezitou vec. Mikrotransakce v EVE vlastne funguje uz nekolik let. Za realne penize si hrac koupi PLEX(Pilot License Extension) a nasledne ho proda za herni penize ve hre na marketu. A pak si muze koupit co chce. Trapilo snad do teto chvile nekoho,ze bohatsi hraci PLEX za real menu kupovali ve velkem a nasledne si ve hre kupovali ty nejlepsi lode a vybaveni? Netrapilo!. Takze proc najednou ten povyk? (to neni recnicka otazka,vazne me to jako dlouholeteho hrace EVe zajima)
      • kostejnesmrtelny
        No, jo, s tím PLEXem mě to taky napadlo, ale EVE hraju fakt jen nárazově (dvě onlinovky utáhnout naráz fakt neutáhnu *1* ), takže nemám moc představu, kolik dá práce vydělat si za měsíc na PLEX, a nakolik je tahle možnost v reálu používaná. Jsem takovej poloviční EVE teoretik, tohle mě zaujalo spíš v souvislosti s už uvedeným excesem ve WoW, kterýmu (zatím) věnuju mnohem víc času...

Co se týče in-game prodejů PLEXů koupenejch za skutečnou měnu, rozdíl vidím v tom, že za takhle získanou herní měnu si sice koupíš nejlepší lodě a vybavení, ale ne exkluzivní, na který nedosáhne nikdo, kdo nezaplatí.
        • Opravdu se ma jednat o exluzivni predmety ktere jinak nekoupis? Sakra to si budu muset najit na foru *1*
          V kazdem pripade pokud zachovaji formu mikrotransakci jako ted v prvni verzi Incarny,tak ve skutecnosti aktivni hrac nemusi vytahnout ani jednu jedinou realnou korunu ze sve kapsy,protoze vse jde poridit za PLEX(ktery nasledne smenis) a PLEX,jak je znamo,jde normalne koupit za herni menu. Takze pak by to opet nedavalo smysl.
          • Mohu se zeptat na pár otázek ?
            EVE online bych si rád zkusil a nešlo by to udělat tak,že bych si udělal 14 trial verzy a v ní vydělal ''peníze'' a tím zaplatil hned další měsíc a mohl vícemene hrát f2p ? Dá se to ?

Trošku mi to připomina APB jeste když jej vlastnil Realtime Words, zde taky šlo něco podobného.
            Děli lo se to na peníze a RW pointy a fungovala aukce kde se prodávali věci ''peníze'' za tyto RW body....tudíž já jsem vždy prodával peníze ve hře za RW body a za to sem si aktivoval další mesíc hraní. Nafarmit tyto peníze na mesíc hraní mohlo trvat tak cca 12 hod.

funguje to tedy v EVE online na podobnem principu ?
  • Tanky sem netahej, navic ani Lowe ani KV5 nejni zadnej gamebreaker. S premium tankama se do WoT pocitalo uz predem. Kdyz tady navrci lepsi munici a lepsi lode za prachy, tak to bude problem, protoze vse v EVE nejak projde ekonomikou. Nekdo musi natezit ty suroviny, nekdo to postavi, nekdo to preveze, nekdo to proda. Tohle vse dela EVE jedinecnou a tohle vsechno muze prijit v nivec.
    • Je mi jasny ze to neni dobry priklad pro porovnani s EVE ale me slo spis o to kolik lidi si to za 40 babek fakt koupi :o)

Ja svym Mausem louskam 8micky tiery jak buraky... :o))))
      • Az na to ze v EVE se ty veci kupuji za herni menu. Jinymi slovy,kdo nechce,dostane vse a nemusi dat ani korunu realnych penez. A to je sakra rozdil od jinych her s mikrotransakcemi
  • Argumentovat znackovym oblecenim je fakt komicky. Kdyz kupuju znackovy obleceni tak kupuju neco koupim alespon fyzicky a mam to v ruce a ne nejakou virtualni smucky kterou proste prdnou do hry a nemusej kvuli tomu ani vykoristovat cinsky deti...
    • Nejhorsi na tom je ze to funguje. Sam jsem neveril kolik lidi si dokaze ve WOT koupit tank co vychazi na nejakejch $40.
  • Z meho pohledu ponekud hystericke reakce hracu. Ze mikrotransakce budou bylo prezentovano davno pred vydanim INCARNY a to jak na forech,tak napriklad i v oficialnim EVE casopise. Tudiz zde je clanek minimalne nepresny. Mikrotranskace v EVe se tyka veci nedulezitych pro hru samotnou (obleceni pro avatara,ktere je jen kosmeticke,casem mozna barva na lode,po ktere hraci sami volaji uz X let atd...). A ze jde vyvojarum jen o penize? jake prekvapeni. Myslel jsem si ze EVE komunita je vyspela (minimalne jeji vek by tomu napovidal) a ze tohle chape uz davno. Nejaky dokument by nemel nic zmenit..
    • Mikrotransakcie sa "zatial" tykaju veci nedolezitych pre samotnu hru, ako si napisal. V plane je vsak system "Pay to Win", to znaci, ze za realne peniaze sa budu dat kupit herne predmety (moduly, lode, municia), ktore budu mat vylepsene vlastnosti a nebudu sa dat ziskat inak ako za realne peniaze. A toto rozhodi vyvazenost hry ako celku. Vyvojarov to netrapi, pretoze podla prevedenych vyskumov si hraci tieto predmety budu kupovat, a o to tu ide.
      Netusim vsak ako chcu sklbit system na baze mesacnych poplatkov s "Pay to Win" systemov, vsade funguje bud jeden alebo druhy. Ako tu uz niekto napisal, vyzera to na mix "Pay to Play" a "Pay more to Win".
    • Ano, mikrotransakce být měly. Ale ne takové, které nějak pomáhájí hráčům jinak, než kosmeticky. Ne ty, které je zvýhodňují. A co jsem četl, tak se za peníze budou dát koupit lodě, zbraně a bůhvíco ještě. Třeba si za sto dolarů budu moct koupit 1 milion SP! Nebylo by to skvělé?

Edit: Jo a je to Incarna, ne INCARNA.
      • Tak priznam se ze o tom nic nevim. Pokud je to pravda,pak se omlouvam, i kdyz ani tehdy bych to nevidel nejak moc tragicky.
        Edit:Pro me je to INCARNA
        • mirekdusinojc
          Nevidíš to tragicky, protože nejsi hráč EVE, ale jak bylo v článku uvedeno, ta hra je postavená na funkčním ekosystému, kde vše souvisí se vším. Je to svět mnohem podobnější reálnému světu než v jakémkoli jiném MMO. A teď tam přijde banda bohatých děcek, co si zaplatí nejlepší lodě a pod., aniž by se ve hře vypracovaly od nuly a dostatečně poznaly principy hry a takoví fakani klidně můžou naprosto rozhodit celou ekonomiku a nejen to.
          • Jak jsi prisel na to ze nejsem hracem EVE? Hraji to uz hezkych par let. Navic pokud umis cist,tak je tu hned nekolik prispevku dokazujicich ze bohati frackove a mikrotransakce v EVE uz existuje nekolik let. Ale nekteri lide jsou slepi a nevidi ani kdyz jim to vrazis pred oci...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit