Přejít na výpis diskuzí
EVE Online v těžké krizi – hráči válčí s vývojáři
28.6.2011 | Aleš Smutný
78 příspěvků
-
Ja nejsem zastance mikrotransakci,a chapu co chces ricti kdyz v takovy hardcore scenar neverim . Ale tenhle clanek je o necem jinem a ja se tady neustale ptam proc ze takova hystericka reakce ze strany hracu,kdyz sami vyvojari jasne napsali,ze nejdrive zhodnoti dopad Incarny 1.0na hru(nekde jsem to tu postoval) a mikrotransakce prizpusobi? Proto ze MOZNA NEkDY bude mozne koupit sp? Zatim mi nikdo nedokazal odpovedet
-
Ty nevíš, co znamená být vyrovnaný sám se sebou? To ti je 10? Prostě nebejt zamindrákovaná troska, co hraje hry, protože v reálu je to tragéd. S hraním to má společného opravdu dost.
-
Na ceste skillovani nic zabavneho neni. To proste je. Jakekoliv zkracovani teto cesty je proste podvod, cheat, at uz je to formou mikrotr. ci koupenim charu. To ze ja cekam rok, nez se mi to naskilluje, abych to mohl pouzit, a ted pride nekdo kdo si to koupi za jeden den....to me proste nakrkne. Ke koupi charu nema kazdy pristup ani na to treba nema najednou penize. Ja bych ani nechtel platit za cizi kombinaci skillu + platit za neco co ani nevyuziju .... to je ale jina debata.
Argumentovat tim, ze to tu proste uz je dlouho viz. prodavani charu, plexovani atd. ...To muzes rict uplne u vseho. Ja to proste odsuzuju a jsem proti.
Nejde ale jen o SP, ale i o specialni veci co jinak nedostanes. Jestli to schvalujes dobre. Ja, stejne jako dalsi spousta lidi, jsem proti. Jeden z duvodu proc jsem do eve sel byl, ze tu nejsou mikrotrans.. Jen mesicni poplatky pro vsechny stejne. (vyjimaje plexu samozrejme). -
Jestli na hre prodelavali, nebo to bylo tak nejak fifty fifty, tak je jejich rozhodnuti spravne, jestli ale na hre slusne vydelavali a zavedenim mikrotransakci chteji vydelavat vic, tak je to podle me chyba, protoze zbytecne zasahuji do dlouhodobe fungujici hry. Rozhodne si myslim, ze lip by udelali, kdyby treba jeden datadisk vydali zpoplatneny.
-
Promiň, ale věc, kterou jsem popsal se opravdu netýká jenom partičky zamindrákovaných nerdů, ale týká se naprosto všech lidí bez vyjímky a je to geneticky zakořeněná vlastnost už od dob, kdy se naši pra pra pra předkové shromažďovali do tlup. Možná si to nheuvědomuješ, ale právě na této genetické vlastnosti je postavená valná většina her a zvlášť MMOček. Kdyby si chtěl jenom objevovat svět, tak nepotřebuješ levelování. Pokud by ses chtěl jenom seskupovat s přáteli, tak ti stačí sociální sítě. A například proč myslíš, že jsou teď tak populární achievementy? Aby dotyčný hráč ukázal, jak má hru rád tím, že v ní dosáhne všech dosažitelných úspěchů?
-
Ano, a pokud si bude každý dovolit koupit postavu s tím, na co se normálně musí trénovat léta, ztratí tím hra část sebe a někoho možná začne štvát, že z ničeho nic všude začnou lítat mothershipy a podobná monstra. A rozdíl je v tom, že ty postavy, které se prodávají, jsou z velké části od lidí, kteří hráli, ale přestali, tak prodávají svou postavu. A navíc není tak jednoduché něco takového sehnat, určitě jednodušší, než si na EVE marketu zajít do "special goods" a tam vypít "potion of knowledge".
-
Kvalita tve hry se odviji od toho,jestli si nekdo koupi body na ktere ty rok trenujes? Nechapu te. Ja mel za to,ze u her je nejdulezitejsi a nejzabavnejsi ta Cesta.A nechapu te o to vic,ze prodej postav v Eve funguje uz davno. Jaky je v tom rozdil,jestli si koupis sp nebo naskilovanou postavu? To muzes rovnou zrusit ucet,protoze ty zvyhodnene 'blbecky' potkavas uz davno.
-
Pretoze ludia su lenivi, takze komu sa chce niekam trepat, ked staci niekam napisat mail/elektronicky podpis/prispevok na fore....
-
Pokud to opravdu zustane tak jak to je ted, jen u obleceni atd., cili vzhledu postavy tak v tom neni zadny problem. Problem ale je ten, ze jsou naznaky na specialni vybaveni, lode a nedej boze SP. To si proste za ISKy nekoupite (to je uplne neco jineho nez mikrotrans. formou PLEXu, za ktere ziskate "jen" ISKy). Muze se tedy stat ze za nejaky cas tu budou ucty stary 1 den co uz litaj v nejaky "T4" lodi co normalni hraci nebudou moct mit ani za 4 roky hrani. Ja jsem poctive platici hrac co si na PLEX s klidem vydela, ale prachy radsi vlozi do vybaveni. Platit ale neco navic? NE
Pevne doufam ze tomu tak nebude a cele to je jen zbytecna rozepre, ale jestli me v budoucnu sestreli nejakej zvyhodnenej blbecek okamzite rusim ucet. -
Tak mě napadlo...proč lidi jsou ochotný takhle "radikálně protestovat" v MMO světě, ale ne v reálným (kde se nám denodenně dějí mnohem horší věci) ? Jen tak pro zamyšlení....
K tématu: Myslím si že Mikrotransakce jsou zhoubou MMO, jak už bylo řečeno..jakmile jsou výhody jednoho za vyhození víc reálných peněz větší než zbytku, hraní už prostě není o zábavě....Sám plánuju hrát SWTOR od jejího oznámení, jestli ale Bioware (čti EA) implementuje Mikrotransakce, tak radši prodám PC než bych si hru koupil... -
Co to vůbec znamená být "vyrovnaný sám se sebou". A co to má společného s hraním. *7*
-
Uprimne receno me,jako pve hraci,jsou mikrotransakce a jejich dopad na hru(budemi srdecne jedno,jestli si nekdo dobrovolne kazi hru kupovanim veci za real penize-koneckoncu uz tu bylo receno ze se to v Eve stejne deje uz davno) celkem lhostejny. Pvp se v tehle hre obcas nevyhne nikdo,a plne chapu ze tam to muze(ale ne nutne) mit fatalni nasledky. V kazdem pripade Eve je hra o skillech a nejaka vybava je az druhorada. A pokud jde o Incarnu samotnou,tak ja jsem spokojeny.. zatim jeste neni v podstate k nicemu,ale uz ted se tesim na dalsi update a na finalni verzi.
-
Co je podle mě normální člověk? Stručně a hlavně k tématu: vyrovnaný sám se sebou a se zdravým sebevědomím - není to tedy zamindrákovaný nerd, co se hraním na PC skrývá před světem a který hraje hry proto, aby si navýšil sebevědomí.
-
A kdo je normální člověk? A jaký hodnoty?
-
Nevím o jakých hráčích hovoříš, ale určitě ne o mně. Určitě máš pravdu, že existují hráči, kteří chtějí mít nejnamakanější postavu, aby mohli machrovat, rozhodně bych to však takhle negeneralizoval... A normální člověk se těm namachrovanej trubkám vysměje, protože normální člověk má hodnoty v hlavě srovnaný.
-
Mohu se zeptat na pár otázek ?
EVE online bych si rád zkusil a nešlo by to udělat tak,že bych si udělal 14 trial verzy a v ní vydělal ''peníze'' a tím zaplatil hned další měsíc a mohl vícemene hrát f2p ? Dá se to ?
Trošku mi to připomina APB jeste když jej vlastnil Realtime Words, zde taky šlo něco podobného.
Děli lo se to na peníze a RW pointy a fungovala aukce kde se prodávali věci ''peníze'' za tyto RW body....tudíž já jsem vždy prodával peníze ve hře za RW body a za to sem si aktivoval další mesíc hraní. Nafarmit tyto peníze na mesíc hraní mohlo trvat tak cca 12 hod.
funguje to tedy v EVE online na podobnem principu ? -
Ano, mikrotransakce jsou trendem dnešní doby a nic proti nim nemám, jestliže je hra od začátku projektovaná tak, aby s mikrotransakcema fungovala, nebo jestliže předměty za reálnou měnu pořízené, nenarušují hlavní jádro hry. Například ve WoW se dají pořídit speciální maunti a peti, nic, co by vám nějak pomohlo ve hře, je to prostě, jak dobře lidé z CCP uvedli, značkové oblečení, něco, čím ukážete, že i v reálném světě máte prachy a předpokládáte tím vyšší respekt v komunitě. Ovšem nic to nemění na tom, že ani nový pet, ani speciální lak pro vaši loď (nevím, co si aktuálně v EVE můžete pořídit za mikrotransakce) vám nezaručí úspěch. A právě úspěch je hnacím motorem všech MMOček. Jeden ze zásadních důvod, proč hráči hrají MMO je právě ten, že v nich můžou dosahovat úspěchů a postavení mnohem snáze, než v reálném životě. Je to také jeden ze zdrojů závislosti. Hráče ve skutečnosti nebaví grindování, jehož zábavnost by se dala srovnat s kydáním hnoje, ale motivuje ho právě postup v hierarchii komunity hry a zvýšení respektu. Další důležitou součástí jsou jasná pravidla, která vymezují cestu jak se stát úspěšným. Pokud zavedete do takové hry, která od začátku nabízela rovnost všem hráčům a kde míra úspěchu odpovídala času stráveném ve hře samotné, nikoli v reálné práci, mikrotransakce, za něž bude možné nakoupit předměty, na které jiní poctivě ve hře dřeli, pak nastane něco, co se dá označit jako katastrofa. Krom toho, že započne ekonomická krize, kde spousta věcí přestane mít svojí hodnotu, zároveň bude pokračovat sociální dopad na hráče, jenž díky přílivu "prémiových" hráčů ztratí své postavení a jestliže je v komunitě nedrží něco jiného, pak přestanou hrát. A to nebude jenom těch 5 000 účtů lidí, kteří to udělali především jako protest. Tohle bude mnohem větší číslo. Takže teď jde pouze o to, zdali "prémioví" hráči vyrovnají ztrátu, kterou způsobí odliv původních hráčů. Ovšem i tak bude ekonomika zdevastovaná a lze to považovat za počátek konce EVE. Co se týče příspěvků níže, které hlásí, že i teď se jakýmsi způsobem dají získat ingame peníze za reálné, tak zde se jedná o trochu jiný případ. Stejně jako goldy ve WoWku ( i když v EVE je to mnohem legálnější) je to postaveno mimo zákony virtuálního světa a tudíž je to mnohem méně využíváno, tím pádem to nemá na svět takový dopad. Mikrotransakce jsou jakýmsi legalizováním. Budou se využívat mnohem masověji, což je největší průšvih.
-
Zatim postupne zjistuji,ze je opet mimo misu. Za to ovsem nemuze ani tak autor clanku,jako hraci samotni. Zatim mi tu nikdo nevyjmenoval nejaky skutecny duvod 'revolty' a hromadneho nesmyslneho ruseni uctu.
-
Pokud vim(nezkousel jsme),tak Incarna pridala do hry vylepseny tutorial. A EVE nikdy asi nebude jednoduchou hrou,tudiz naucit se zaklady proste chvili trva. To je spise vyhoda. Alespon pro me.
A F2P blbovinky? Vy jste z tech mikrotransakci vsichni uplne zblazneni. Neni to neco po cem by kazdy hrac touzil,ale zit se s tim da. PLEX uz radeji ani nezminuji,stejne je to jako hazet hrach do zdi. Proc najednou vadi neco co uz nekolik let bezi? Jen to nikdo otevrene nepojmenoval. -
Jak jsi prisel na to ze nejsem hracem EVE? Hraji to uz hezkych par let. Navic pokud umis cist,tak je tu hned nekolik prispevku dokazujicich ze bohati frackove a mikrotransakce v EVE uz existuje nekolik let. Ale nekteri lide jsou slepi a nevidi ani kdyz jim to vrazis pred oci...