Přejít na výpis diskuzí
Expanze k Fallout: New Vegas byly silně limitovány v dabingu
10.10.2012 | Aleš Smutný
51 příspěvků
-
Ty blbci z Bethesdy jen škodí
-
-
Seš snad odborník na rozpočty přídavků ke hrám? Rád se nechám poučit jak udělat dobré dlc a přitom nebýt ve ztrátě...
-
-
Odborník nejsem, ale 2500 řádků je sakra málo...já si myslím že Bethesda na tom není tak špatně, aby musela takhle ořezávat tituly.
-
-
To je 80 normostran dabovaneho textu, to neni zas tak malo. Kolik hodin bys to nahlas cetl? To je pro dlc u hry, kde hlavni naplni neni kecani, vic nez dost.
-
-
-
-
Popisovat, to není nic, duch díla se musí vyhnout všem zbytečným slovům.
Karel Čapek -
-
Yep. Tohle musí autor poznat. Problém je, když o "zbytečnosti slov" rozhoduje třetí strana...
-
-
Však jim Bethesda omezila jen dabované dialogy. Ohledně nedabovaných textů, se tu o žádném omezení nepíše. Je těch 40 000 řádků ve Falloutu 2 a 80 000 v GTA IV opravdu dabovaných?
Obecně si myslím, že se význam namluvených dialogů přehání.
Ve Falloutu (1) bylo nadabováno sotva 10% a nevadilo to ani trochu. Pár dabovaných replik u důležitých NPC pro dokreslení, zbytek textově a jak to šmakuje! :-)
-
-
-
DLCčka k FNV byly předevšim silně limitovaný co se týče vstupní inteligence. Ještě sem neprošel všechny, ale zatim mi přijde, že jim ten rozpočet na dabing mohli (a měli) zkrouhnout ještě na půlku. Ten pomatenej blábolista v Divide, kterej na člověka každou chvíli vyblil asi pět minut naprosto zbytečnejch prázdnejch žvástů absolutně o ničem, to byl fakt extrém. A to ještě nechával všude možně rozházený jeho hluboký myšlenky, který měly tu samou nulovou hodnotu. Tomu já říkam spisovatelská on4nie a to mam opravdu rád ukecaný hry. Z toho, co sem zatim hrál mi přijde, že DLCčka k FNV sou kvalitou hluboko pod samotnou hrou. Koneckonců nacpat do takový hry lineární tunel s imbecilnim příběhem a čekat, že to bude pecka mi přijde dost naivní.
-
-
"Ten pomatenej blábolista v Divide, kterej na člověka každou chvíli vyblil asi pět minut naprosto zbytečnejch prázdnejch žvástů absolutně o ničem, to byl fakt extrém." - Hranice mezi o "ničem" a o "něčem" se s zvětšující hloubkou stává méně a méně patrná. Za sebe mohu říci, že jsem DLC k New Vegas shledal po příběhové stránce komplexnějšími a zajímavějšími než základní hru.
-
-
NW sice byla dobra hra ale je to jakoby nekoho prejel vlak a pak ho lekari sešili dokupy *7*