Přejít na výpis diskuzí
„F2P hry nemohou být špičkové kvality“, zní z Namco Bandai
19.1.2012 | Aleš Smutný
115 příspěvků
-
90% míra pirátství na PC mi dává za pravdu. Proto raději hraji jen na PS3, kde pirátství téměř neexistuje, nerad totiž sponzoruji ze svých peněz parazity. Ty snad ano?
Více na: http://spokojeny.blogspot.com/p/gamelog.html -
Proto se divím, že PC, na kterém se točí více penež než na všech konzolích dohromady, pořád jejich hry nejsou.
Ne že bych měl něco proti konzolím, proti gustu žádný dišputát, ale kvalitní hry, které redefinovaly žánry vždy vycházely na PC, takže z pohledu vývoje mi přijde nevysvětlitelné tuhle platformu ignorovat, kor když mají kvalitní tituly, se kterými mohou snadno prorazit. -
hlavně nám prosimtě do 15 minut necenzuruj youtube, chci se podívat na pár videí, díky moc.
-
jejdánánek:) Hadr na hlavu a bude zase dobře :)
-
Když si koupím klasickou MMO, zaplatím základní cenu a pak měsíční poplatky. Ze začátku více platím a po zaplacenou domu hraju již daný obsah. Pro vývojáře jednorázová práce a časem drobné úpravy - patche atd.
F2P MMO mě nestojí nic, mám možnosti si obsah vyzkoušet zdarma a pokud mě to bude bavit, mohu tvůrce finančně libovolně ocenit a tím zajistím, že budou zpřístupňovat stále nový obsah i nadále. Pro vývojáře slušná suma počáteční práce a hromada další soustavné práce na dlouhou dobu dopředu.
Pro mě tedy vítězí druhý princip, rád si něco ozkouším a jsem rád, když je až na mě, jak moc se rozhodnu tvůrce odměnit. Někdy hodně, někdy málo.
Mimochodem, říkat, že F2P není o kvalitě, to mi připomíná argumentaci politika na otázku, proč by měl být placen tarifně a ne podle toho, kolik toho ve své funkci vykoná. Že prý, být placen od výkonu (jednání, zákonů, námitek, připomínek, interpelací atd), nemohl by práci dělat kvalitně. Kecy, mohl.
Ale to by totiž musel kvalitně pracovat dlouhodobě. U F2P a vývojářů je to stejné, vydělá hromadu peněz, pokud dlouho tvrdě pracujete a děláte svou práci dobře. Komu se do toho nechce, logicky hledá výmluvy.
Pozn. teď nemluvím o hrách, které mají F2P jako poslední záchrannou brzdu, ale o hrách, které byly na F2P model stavěny už od počátku. -
Takze vyhazej komplet marketaky?
-
To se nestane. Namco totiž dobře ví, kde jsou paraziti a kde platící zákazníci.
-
... z Bamco-Nandai by se měl raději probudit do 21. století a přivést teda nějaké ty hry špičkové kvality na PC. Dark Souls by byl dobrý začátek a mohl by pokračovat Inversion (PC verze hotová, vývojáři čekají na laskavé svolení) a pokračovat Mortal Kombatem (když na PC vychází Street Fighter od Capcomu tak proč by nemělo i toto).
-
tak f2p už je ze samý podstaty mýtus, o tom se snad nemá cenu bavit.
Freeware a indie hry zdarma, to je už něco jinýho. Mnohý onlinovky ale f2p systém nakonec v dlouhodobým horizontu zachrání, tak toho využívaj, když není zbytí.
Je fakt, že měsíční poplatky a předplatné je ten samej humus..
Co nám z toho vychází? Guild Wars 2 - jasně, jenže tam je zase nevýhoda že nikdy nebude až tak presistentní jako třeba wowko nebo swtor atd atd. - Kompromisy kam se podíváš. -
no vzdyt ani vetsina AAA her neni kvalitni *15*
-
To je prave ono, ve skutecnosti to vubec free nebylo. To samy APB, snad vsechno od Bigpointu, Metin2 atd. Jiny jsem (nastesti) nehral.
-
Jediny F2P co me zatim opravdu bavilo byl World of Tanks ale uz nikdy vic. Nechal jsem tam strasnejch penez a ani jsem si to neuvedomil a jeste jsem do toho grindoval jak blazen. Ale je fakt ze jsem mel Mause v dobe kdy o tom vetsine lidi zdaly jen vlhke sny :D
-
Ma pravdu v tom ze vetsina F2P je jenom dojak na penize a tomu se prizpusobuje obsah - bud grind a nebo zaplat a trochu mensi grind. Ale i presto jsou dobry vyjimky, treba to LoL.
-
Pay for free ...... a takových je většina :/
-
Pongové z Namco Bandaiiii, ty maj všichni rádi, hlavně CD Projekt :))