Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • cituji pana Gregora "ok, když pominu čistě herní mechanismy jako radikálně překopaný systém vývoje postavy a soubojů, kde je změn samo o sobě dost a měl by si jich všimnout i poklop od kanálu, tak tu máme věci jako rozvržení mapy (ne ve smyslu změny prostředí, ale práce s ním: Oblivion dával okatě najevo svou rozlehlost, Skyrim je mnohem rafinovanější), design dungeonů, struktura příběhu (to je trochu návrat k Morrowindu, od únavných fantasy klišé k trochu dospělejší podobě žánru) a obecně způsob vyprávění a míra imerze – v tomhle všem udělal Skyrim zatracenej krok dopředu"

Co říkáte na ten temný a dospělý příběh ve Skyrinu? Kde ve vývoji jedince se stane chyba, aby začal považovat Skyrim za dospělý. Zkuste mi to nějak objasnit, já začínám besnit nad současnou tupou populací
    • 1. Jak si predstavujes dospely pribeh?
      2. Jaky je podle tebe rozdil mezi "dospely pribeh" a "od unavnych fantasy klise k trochu dospelejsi podobe zanru"?
      Besnis zbytecne, znamkou dospelosti neni to, ze skocis jako slepice po jakymkoliv naznaku.
    • kde ve vývoji jedince nastane ta chyba, kdy přestane vnímat rozdíl mezi "dospělý" a "dospělejší podoba žánru"? je to tím, že jste ještě nebrali stupňování, nebo tím, že ještě nemáš potenciál k uvažování o kontextu? *1*
      • ty jsi exot *1* psát něco o dospělosti v kontextu se Skyrimem, je urážka všech dospělých lidí na světě a urazil jsi i mě *16*
        • koukám, že s tím porozuměním kontextu tady má problém víc lidí *7*

tak třeba jinak: nahoď mi, facepalme, nějaké fantasy hry, které ti připadají dospělé
          • Už i ten The burning crusade má dospělejší příběh než tenhle blábol pro děcka a začínající teen-děcka..
          • snad každý aspoň trochu kvalitní, Dragon Dogma, Platescape Torment, Dark Souls, Demon Souls, Baldurs Gate atd...
            • takže jsi troll, který hru vůbec hru nehrál, nemá potuchu o čem je, tak proč se k ní vyjadřuješ? Nechápu zdejší komunitu čím dál více...
            • akatosh: Hrál jsem to jen chvíli absolutně mě odradily dětské japonské xichty a neustále stejné prostředí. Náplň hry tudíž neustálé zabíjení bossů vyšlo z módy tak 90. letech. Jako arkádová rubačka ok ale RPG? To je špatný vtip.
            • předpokládám, že jsi Dark Souls nehrál, jelikož takhle bys mluvit nemohl. Dark Souls má jeden z nejdospělejších příběhu za poslední dobu. Samozřejmě je to hodně temné, otázky o smrti, o věčnosti a neustálem opakovaní( Age of Fire) apod.. žádný hrdina zrozený za dračí bouřky, prostě jen loutka, která je ovládána těmi nahoře... Zkus si to zahrát ať příště ze sebe neděláš pitomce.
            • Dark Souls ty jsi synku jeden velký facepalm *1*
            • takže ty mi nedovedeš vysvětlit, v čem vidíš dospělost nějakého vyprávění, ty se o to zjevně nedovedeš ani pokusit, ale já jsem hlupák?

ale néé, já mám jít do školky a ty se vůbec nechováš dětinsky, viď? *1*
            • takovýmu hlupákovi to vysvětlovat nebudu a ani to nejde, ten kdo si myslí o Skyrimu že je dospěly je opravdu mimo moji společnost, tam běž diskutovat se školkou...
            • PT beru, ale jinak bych opravdu potřeboval vysvětlit, v čem tu dospělost vidíš :)
          • Jack1947
            Z toho si nic nedělej, nasměrovat tady diskutéry k porozumění textu... je horší než nošení cihel z fabriky na zádech domu. *4*
  • No ale můžeme se bavit i o zajímavějších věcech... Kde by jste rádi viděli další díl Falloutu? :-)

Boston je pěkný město, ale trošku moc snobský. Já bych docela rád viděl ve Falloutech deltu Mississippi a New Orleans. Bažiny, jižanskou mentalitu, Otrokářské plantáže a NewOrleankský jazz. Kolesové parníky a vůbec Southern Gothic style... To by mohlo fungovat i bez Bratrstva Oceli a supermutantu...
    • Inquisitor
      Na Islandu.
    • MrSanta
      Já bych bral nějaký evropský spin-off. Samozřejmě naše vlast by byla naprosto ideální. Už vidím to sídlo extra silně zmutovaných ghoulů v Temelíně *1*
      • "Já bych bral nějaký evropský spin-off..."
        ve kterém by se ukázalo, že jadernými zbraněmi byly zasaženy jenom Spojené Státy a v Evropě jde život vesele dál *4* . Dokonce by mohli mít reality show, ve které by se bavili nájezdníky z pustiny a podobně.
    • vorton
      mohli by tam byt supermutantske bahenne kupele s liecenim sterility od nejakeho smejda supermutanta, pripadne dixievault plny hudobnych nastrojov s bratstvom, ktore bude rozdavat questy typu prines 20 kozi aligatora na vystlanie power armoru.
    • U nas v Cesku:-)
      • Jj Kladno nebo Ostrava *1*
      • pšššššt! *1*
    • Bratrsvo bylo zatím v každém díle, hádám že by bylo i tady
    • a jakej smysl má se o tomhle bavit?
      • V tom případě jakej smysl má hrát hry když to taky není realita? hmm? :-)
  • FNV bola uplna pecka (+mody)
  • yuri.sidius
    No jestli to bude z bostonu tak to bude brutální - postapo věžákové velkoměsto, tak to se těším :)
    • Tam nebude na co koukat. Správně by všechny baráky časem spadly a po atomové válce by spadly ihned *3*

Netřeba skákat vydavatelům ihned na špek.
  • Považuji všechny Fallouty za výborné hry -> Ti kteří chtěli F1/F2 styl dostali Wasteland 2 a stejně na něj jen plivou. Cokoliv co nebude F1 nebo F2 se některým lidem (haters) prostě nebude líbit. Hráči totiž vůbec neví co chtějí, to je dlouhodobě dokázanej fakt a většinou to co chtějí když dostanou -> hate že to nechtějí.. takže vlastně haters ať se jdou zahrabat a napíšou dopis ministru spravedlnosti :)

F4 ať se bude jmenovat jakkoliv - jen do mě *5*
    • wenceslaus
      Přeháníš a zobecňuješ. Jasně, hateři jsou všude - alene každý, kdo kritizuje je hater (šok!)
    • fallanga
      Fallout a Wasteland jsou naprosto odlišné hry.
      • Fallout a Wasteland jsou naprosto odlišné hry ? Jo ona je jedna vlastně strategie a druhá závodní simulátor *2*
        • fallanga
          Co mají společného? Izometrický pohled. Podobný RPG prvek. Post apo. Souboj na tahy. Dál? Nevím, ale nic dalšího nemůžu přijít.
          • To ti nestačí ? Pak je jasné, proč máš tak zkreslený pohled na hry :)
            • fallanga
              To mi rozhodně nestačí. Co hratelnost? Co spousta skillů? Co grafika? Co prostředí? Co atmosféra? Co lore? Co audio? Co příběh? Nevím, kdo tady má zkreslený pohled na hry.
  • fallout 1 i 2 jsou ryzi open world hry, na ty mape se totiz muzes zastavit kde chces a prejit do normalni hry, muzes chodit kam chces, do jakyho mesta chces a v tom meste delat co chces

ta mapa je dokonce lepsi nez fast travel v TES ci novejsich falloutech, kde jen kliknes na ikonku a bez jakyhokoli cestovani se objevis na urcenym miste, aniz by te cestou potkal nejakej souboj nebo tak neco

tim ale nechci snizovat kvalitu her ot bethesdy - podle me opravdu nemaj za posledni dekadu na poli RPG prilis konkurence. Skyrim i oba novy Fallouty jsem si uzil a ted jedu Oblivion a je to taky skvely. Pocit vtahnuti do hry je jedinecnej, at uz diky pohledu z vlastnich oci, obrovskosti sveta, nebo mnozstvim contentu a veci, co muzes delat.
  • BTW, už je to potvrdené Beshedou, bol to fake *12*
    • to je jedině dobře, ty nýmandi z Bughesdy by měli dělat tak akorát závěrečné titulky pro ostatní společnosti...
      • tak oni to takovy nymandi zase nebudou, když se detem vyplati porad o tom remcat...chapes..když je někdo nymand tak po nem za chvili nestekne ani pes...ale to pochopíš az dospejes, ja chápu ze teprve hledas cestu životem, sjednoscujes si názory a potrebujes se od ostatních necim odlisovat..to prejde a pak se ti Skyrim třeba bude i libit. najdes vlastní názory, nebudes papouškovat kraviny, oženíš se..atd..bude fajn neboj:)
        • hloupých děcek jako jsi ty jsou na světě tuny a z toho Bughesda žije a jo ještě umí zaplatit marketing. Nejhorší herní společnost světa, žádná jina by si nedovolila vydat na next-gen v roce 2014 dvě hry, kde doskakují textury...
          • ja jsem pomerne hodny clovek a rad nakrmim troli detatko nejakym tim krmivem. preci jen ono si z toho něco odnese i když navenek se bude bránit a mecet jak kuzlatko, od nas dospelych se ocekava ze jaksi ty mláďata povedeme svetem, takze se na tebe nezlobim a bez uz spinkat..ano?
            • jo je hruzny..pisu bez hacku a carek a občas si tam pocitac nejake doplni sam..je mi to jedno..nepisu zivotopis ani se nechystam svoje zdejsi kecy zpeněžit..jestli ty ano, tak si to oprav..
            • ježiš ujasni si dítě hloupé, marketingem vugomované, jestli píšeš s diakritikou a nebo ne, tvůj styl psaní je totiž hrůzny...
      • Dogkiller
        *1* *1* *1*
  • Ty spekulace byly tak možná na serveru games.cz, který se rád chytá každé hovadiny a vydává o nich články. Samozřejmě přeplněné reklamou.
  • Když už se tu rozebírá ten Skyrim, doporučil bych toto video: Porovnání hlavního questu Skyrimu a Morrowindu.

https://www.youtube.com/watch?v=1wujJnlsJh4&list=UUWqr2tH3dPshNhPjV5h1xRw
  • No tak alespoň doufám že si vezmou příklad ze Skyrimu a mapa bude vypadat přirozeněji...z těch skalních patvarů v F3 a FNV přímo čišelo to, že jsem tam jen proto aby se tama nedalo projít

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit