Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jenze v Oblivionu s tebou příšery neleveluji (az na par výjimek potvor které se zacli objevovat později ve hre jako třeba Minotaur Lord)ale obmenovali se, to znamena ze když jsi nekde mel na levelu 1 skeletona tak na lvl 10 tam místo nej byl skeleton knight, proste jina potvora. V oblivionu (coz byla desna blbost) s tebou levelovalo vybaveni, pak docházelo k tomu ze tam pobihaly banditi v daedric zbroji.

Gothic to mel vyresene dobře, bohužel W3 se k tomu nepriblizil ani z velke dalky.
    • Vůbec nezáleží na tom jestli levelují konkrétní potvory a nebo téže buňce konkrétní potvory nahradí jejich silnější verze nebo jiná potvora. Jde o to, že s tebou levelují jednotlivé buňky, tudíž leveluje herní svět. Což je napřesdržku (rozuměj z pohledu logiky herního světa natolik hloupé, že se to nedá přehlédnout a tolerovat) a Oblivion a Skyrim jsou z toho důvodu nehratelné, alespoň pro mne.
      • Proc by to melo byt hloupe. Prece svet se meni a nezustava porad stejny. nebo si skutecne myslis ze kdyz pujdes do lesa a potkas tam kralika ze ho tam najdes za rok zase? Bude tam treba medved nebo nic, a presne takhle se chova TES. Akorat se to urcuje levelem hrace, coz treba me vubec nevadi.
        • Králík a medvěd? Fajn. Pořád je to tentýž ekosystém, dává to smysl. Bandité se schopnostmi a vybavením legendárních hrdinů a smrtící monstra padesát metrů od vesnice, za kopečkem doleva? *7*
          • Jo, Cyrodil je nebezpecna krajina:) O levelujicim vybaveni jsme uz psal (banditi v deadric zbrojich), je to snad jedina kravina co Oblivion mel, navíc to pomerne efektne resil mod francesco leveled items (jeden z mala uzitecnjech modu). A co si pamatuju tak v okoli vetsich mest (Imperial City, Leavyn atd) zadny nebezpecny monstra nebyli, maximalne tak mudcrabove u reky. U vesnice klidne bejt muzou, tam nebyla zadna ochrana, jen sedlaci, stejne jako třeba v africe občas nekoho u vesnice sezere lev:) navíc se jednalo o invazi deader do cyrodilu, takze zadnej div ze se to tam hemžilo potvorama. A cely to tvoje rozjimani smrdi Vavrovinou, kterymu se Oblivion moc libil, napsal o tom dokonce clanek do levelu jak to je bezva..samo pak kydal na Skyrim..proste Vavra:)
    • sakra, patri to dolu..asi sem blbe kliknul:)
      • Sr_Lobo
        Neva pochopil sem :) Aha tak jeslti to je takhle tak diky moc za vysvetleni! Kazdopadne holt se ve W3 chteli zavdecit i hracum, ktery to budou chtit dohrat rychle a neparat se moc s vedlejskama. Moc me nenapada cim to osefovat. Leda nejakej jinej mod hry uz od zacatku, ale to je zase dalsi halda prace pro vyvojare atd.
        • Ocekavat od bethesdy vybalancovanou hru je trochu mimo.
          Od toho jsou tu mody.

Clovek musi tem konzolistum vsechno vysvetlovat *1*
          • 90% modu nestoji za nic, a z tech 10% co za něco stoji tak jsou loli predelavky zenskejch postav, ve Skyrimu. Ja hraju na PC a jestli jsem mel ve Skyrim dva nebo tri mody tak to je hodne. V pohode se dal hrat i bez nich. Ale nic on vždycky prijde nejakej chytrak jako ty a zacne placat blbosti, uz sem zvyklej.
            • Ja som nikdy mody moc nehral. Nepaci sa mi tam taka nesuroda estetika a mam proste blby pocit ked je napriklad ten Skyrim taky preeditovany. Nikdy to stylovo neni dost dobre. I ked je mod sam o sebe prospesny, aj tak mi to moc nesedi, hlavne po case.
            • Se mi zda ze ti udelam ikonku na prrdeli, chlapce *3*
            • Podle toho co pises sis dal tak maximalne ikonu na plochu a rikas tomu mod.
            • Hochu ja chodil na nexus když ty jsi ještě tahal gumového kačera kolem piskoviste. Jo nektery mody jsou fajn, ale ta hra se proste da v pohode hrat i bez nich. To ze někdo ma potrebu si tam naflakat 200 modu a udelat z toho uplne jinou hru je spis věc preference. Ja osobne hraju radsi hry tak jak vymysleli vyvojari nez tak jak je vymyslel uhrovatej John nekde z Ohia. Hodne modu jsme zkousel a i udelal do Morrowindu a Oblivionu, a po te dlouhe ceste jsme zjistil ze je vlastne nepotrebuju, protože mi vlastne k nicemu nejsou a zaroven zjistil ze hry vazne radsi hraju tak jak je udelali vyvojari. Mozna tam nekdy dospejes taky, hodne stesti.
            • Ale on ma pravdu. Ze ty ses jelito, ktery neumi pouzivat na nexusu vyhledavani uz je vec jina.
  • smejki
    Doufám, že ta hra bude mít aspoň nějakej fokus.
    • PreidaQ
      A fokus na otevřenou hratelnost není fokus?
  • to je právě chyba..
  • Jo. Na Falloutu 3 se mi nejvic libila ta moznost volby, ze jsem to mohl hrat jak jsem chtel. Vetsinou jsem strilet nechtel, takze jsem se vyhybal, ukecaval, hledal reseni a koukal po skrytych vecech v okoli. Ale i tupe ustrilet to slo. To je na tom to nejpeknejsi, ze nekdo dokaze udelat hru pro siroke spektrum hracu a kazdymu nabidne neco jineho.
  • Keyz
    A jak to bude v praxi?

Když tedy nemusím dělat tyhle akce ze kterých mám výhody, tak to znamená, že hra bude velice lehká? Když bude stačit postava s horší výbavou, menším level apod.
    Nebo bude okolí a věci levelovat podle hráče jak tomu často blbě bylo?

Tyhle volitelnosti jsou často nesmysl. Dělám něco protože z toho něco mám a to je ta hlavní motivace. U hry bez levelování okolí to také o něco ulehčí postup. Tedy bez toho to musí být obtížnější. Navíc založit osadu je velká věc a divil bych, kdyby to hráč nedělal a nemělo by to dopad na příběh a NPC...Tedy jestli se konečně uráčí udělat živý svět.
    • Hele, tohle je problém dnešních her... je to starý dobrý problém zamčených dveří, kouzelník je odkouzlí, zloděj vypáčí a válečník vyrazí, takže je vlastně jedno, za koho hraješ. Hra musí jít dohrát za každé povolání, nikdo nesmí o nic přijít, každý musí mít lištu plnou skillů (válečník má stejně "kouzel" jako kouzelník), musí to jít dohrát za hodného i za zlého, musí to jít dohrát za 15 hodin i za 150, je to casual i hardcore hra, všichni vyhráli, všichni ochotně sypou penízky za druhý díl.

Doufám, že vedlejší aktivity ve F4 budou dostatečně zábavné, abych se jim věnoval, i když pro dohrání hry nebudou nutné...
    • Teoreticky ne. Pribeh nemusi byt zalozen hlavne na npc, ktere jsou pratelske a nepratele dle meho tva osada zajimat nebude. A ze mas prachy.... muze to byt dobra vec, ale na ceste jsi vetsinou limitovany inventarem a vezmes to nejnutnejsi. Volny inventar si stejne setris pro (nejlepe unikatni) veci ktere najdes. Ale kdo vi jak to maji udelany. Ale urcite bych se toho nebal. *3*
      • XorxoxTalarius
        Limitovany invetarem? Mam ve Fallout: New Vegas nosnost 260 liber a muj inventar vypada lip nez nabidka vetsiny supermaketu, takze opravdu limitovany inventarem nijak nejsem ... jsem limitovany tak maximalne mnozstvim penez (a to momentalne odpadne)
        • Svym zpusobem ano. Pokud jsi nosil u sebe vic munice, v konecnym souctu to davalo dost a musel jsem vyhazovat veci. Stejne tak power armor byl dost tezkej. A ja zrovna silu naboostovanou nemel.
          Co se tyce ctverky, tak tezko rict co s inventarem udelaji. A dost pochybuji, ze te nechaji jen tak lehce vydelavat miliony a nebudou to balancovat ;)
          • Počkej, Power armor ti přece přidal 3 bodíky do síly, což už dokáže vyřešit spoustu problémů s nosností. Nebo už jsem tak vylízanej, že si to nepamatuju a bylo to tak jenom v prvních dvou dílech?
            • Ano. Ale ne vzdy jsem ho nosil. Nektere klobouky a jine veci ti pridavali body treba k inteligenci a otevreli se ti nove volby v inventari. Takze jsi ji musel sundat... a body dolu, limit inventare mensi atd...
          • XorxoxTalarius
            No jenze jak to "balancovat" pokud plne vyupgradovana osada vydela treba litr za tyden a ja muzu postavit tech osad treba dvanact, tak jsem za chvili milionar, navic diky nahodnym najezdum na moje opevnene vesnice ziskam jednou za cas solidni obnos za vybeni najezdniku
            • Nez postavis dvanact vyupgradovanych osad, pokud to tam pujde, budes mit myslim nahrano tak 120 hodin. To bych ti ty nekonecny prachy dal take *1*
            • "(například z vlastních obchodů se sympatičtějšími cenami)"

nieje to myslené tak, že v obchodoch vo vlastnej osade budeš mať lepšie ceny/zľavy a nie že ti budú zarábat?
          • Měl jsem za to, že munice ve FNV nice neváží. Až na pár vyjímek.
            • Normalne ne.
              Ale v Hardcore mode ma hmotnost vsechna munice.
            • v HC módu munice váhu měla, ne?
            • XorxoxTalarius
              Spravne, spousta veci nic nevazi a minuci krome granatu a raket do teto kategorie zapada, takze jsem chodici strelnice
    • pocitam, ze to bude jak u Skyrimu, kdyz si das max obtiznost, tak te to nejspis i craftit donuti
  • Simpletoni jsou vydeseni z toho jak komplikovana ta hra je *1*
    Ted je porad dokola ujistuji ze neni treba zapinat mozek, staci behat za sipkou, zapnout bullet time a vsechno postrilet ......... cod s bullet timem v postapo svete.
    • Kinet1c
      Samozrejme preto ju rovno zhadzujes, pretoze jednoducho na nu nemas, pre teba musi byt obtiazne behat aj za tou sipkou, co uz su aj takyto ludia
  • Sr_Lobo
    Nejsem zadnej HC hrac, avsak trochu se bojim aby pak hrac, ktery tohle vsechno navic bude vyuzivat nemel postup hrou az prilis lehky. Napriklad ve Witcherovi 3 pouzivam vse co se da (mimo odvaru) a i na nejtezsi obtiznost je to po prekonani Belosadu dost lehky (hraju na PC nevim jak na konzoli). Zkratka aby me krafteni bavilo a davalo mi pocit prinosu, ale abych tam pak nechodil jako superman.
    • Mart9
      Nejsi žádný HC hráč, ale ve Witcherovi 3 používáš, co se dá, a hraješ ho na nejtěžší obtížnost. Hranice HC hráčství se za léta posunula a ty seš HC hráč. Já jsem byl a už nejsem, hraju jen každý den FIFU, a když je čas, postupně si dohrávám skvosty v knihovně, letos jsem stihnul jen Far Cry 3 a pár hodin mám rozehraného Maxe Payna 3.
    • Keyz
      Tam je problém, že věci a akce za které máš body blbě rozložili a často jsi řadu monster a questů přerostl levelel a pak to bylo lehké. Je to hra kde level hraje mega roli. Trpaslíka v košili na levelu 50 nezabiješ ale npc v brnění na levelu 10 ano.

Naštěstí, tam ty silná monstra pořád berou dost.
      • Sr_Lobo
        Jak rikas, ale tak furt je to RPG a zas je tenhle styl furt stokrat lepsi nez kdyz monstra kolem tebe levelujou s tebou.
        • Tak ono oboje má svoje výhody a nevýhody - dokonalý to nikdy nebude :)
          Docela rozumná mi přijde cesta, kterou šel Skyrim, tj. kombinace obojího, kde něco má level škálovanej a něco fixní. Pokud by se takovej systém dost promyslel a vychytal, bylo by to asi nejuspokojivější.
          • Mě na skyrimu vadí, že leveluje loot co najdeš i obchody stejně. Takže nacházíš pořád věci akorát na tvojí úroveň, ale ty si můžeš zároveň i koupit v každém ochodě.

Levelování nepřátel zase zabíjí slabá AI, takže stejně nakonec bojuješ celou dobu úplně stejně bez jakékoliv taktiky jenom se mění velikost poškození.

Jenže bohužel i tohle patří k tomu nejlepšímu co dnešní vývojáři dělají.
          • Konecne někdo kdo to chape, presne jak rikas. Skyrim to mel vyresene moc dobře, asi nejlíp jak to v open worldu jde udelat. On se totiž systém co nabidnul W3 moc do open world hry nehodi.
            • W3 jsem nehrál, tak neposoudím, ale třeba v Gothicu mi ten systém přišel fajn. Jen už to pak byla jiná hra, jiný zážitek, než nabízí TESy - ne lepší, ne horší, prostě jiný :o)
              (a je příznačný, že u Gothicu zase lidi nadávali, že je to moc těžký atd: :))
            • Sr_Lobo
              Tak snat se s necim podobnym vytahnou i u F4.
        • Hmm..o tom by se dala vest velka diskuze. Celej level systém ve W3 stoji totiž za starou backoru.
          • Sr_Lobo
            Hele jak komu to sedne. Ja sem dostal odpor k autolevelu diky TES Oblivion, kdy sem hnet na zacatku chtel jit prozkoumavat (cca20h) svet a ve chvili kdy sem se vratil k hlavni lince tak sem nemel sanci nikoho sejmout.
            To je mi prave sympatictejsi pristup Gothic kdy stylem pokus-omyl zjistim, ze tamhle do toho lesa nesmim ani pachnout, protoze by mi tam nacechrali ritni venecek uz na mezi. *4*
            Kazdopadne F4 mam uz dlouho predplacenej a verim, ze az par tejdnu po releasu vychytaj ruzny mouchy tak to bude super hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit