Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud si někdo u open world stěžuje, že je slabej příběh... no, mně vadí, že si v need for speed nezastříli... Žalostný technický stav a chyby? Za 13 hodin hraní ani jeden pár hry (pro starý F3 a NV tak typické, stejně jako pro skyrim) nebo něco podobného. No a stěžovat si, že 50.cal nezabíjí vše na jednu ránu... to už je fakt mimo... tohle je FALLOUT! Lasery, plasma, mimozemšťani, miniatomovky...
    Power armor- jasný, je hned na začátku... zrezlej, po jeho prvním použití skoro vybytej, a jestli ho hodláte používat na běžné putování pustinou, tak se připravte, že se vám fúzní jádro vybije než najdete náhradní. Navíc power armor (i jiné zbroje) se dá vylepšovat a modifikovat... do takový míry, jako itemy ve skyrimu. Obecně nový crafting je pro mě jedna z nejlepších věcí ze hry... Ve trojce vás odpad zatěžoval. Tady? Tady si připadáte jak bezďák co se vydává na výpravy jen aby našel nějakej hliník, nebo měď...
    Nevím, proč recenzent nezmínil legendární nepřátele, ze kterých padá legendární loot (oba poznáte podle hvězdičky)... to je taky příjemná novinka... jelikož legendární itemy maj vlastnosti, které většinou nelze přidat craftem (elementární požkození- led, jed atd. u zbraní, odolnost proti robotům apod. u zbrojí)
    Hodnocení 7/10 bych typoval od puntičkáře, fanouška F1 a 2, nebo od člověka RPG hrami nepolíbeného...
    Já si hru užívám- vylepšování postavy, zbraní, zbroje, osady, průzkum, stovky hodin zábavy- ne, od open world RPG víc nečekám. Ale možná jsem divnej, mně bavil i dragon age II a Inquisition :D
  • Kozy
    Prober se. Samozřejmě že to nepokládám za univerzální zákon, je to můj názor. MGSV je svym způsobem taky sandbox.
  • nightborne
    Kouká. Byls odhalen a přistižen.
  • Zrovna to co pises mi v singleplayer prijde jako mlaceni prazdne slamy. Tyhle veci nejlepe funguji v multiplayeru. Posledni dobou pokukuju na steamu treba po Reign of Kings.
  • Za mne nejlepší hra Bethesdy od Morrowindu, o parník. Mnohem, mnohem lépe napsaná, zajímavější a s logičtějším světem než Skyrim, o Oblivionu a F3 ani nemluvě, ale ty přiznávám opravdu nesnáším. *1* Recenze hře vyčítá plochý příběh, jenže podobně plochou hlavní příběhovou linii má bohužel i Witcher 3 a New Vegas a při náročnějším rozboru také třeba Fallout 2 a naprostá věšina her. O TES hrách ani nemluvě, od porážky Dagotha Ura inklinují k snad ještě horšímu kýči než Bethesdí Fallout. New Vegas a W3 jsou jistě napsány lépe než F4, zejména některé vedlejší příběhové linie a v případě New Vegas snad i první část linie hlavní. Přesto pokud recenze vyčítá F4 čtyři černobílé volby řešení příběhu, v čem se takové schéma liší od New Vegas? *5*

Technické problémy, zmršené ovládání PC verze a absurdní herně příliš jednoduchá a ovládáním příliš složitá hra na stavbu vesnic jsou bezpochyby zřejmé zápory a F4 rozhodně není dokonalý. Ale reakce na něj jsou myslím mnohdy příliš přísné. Je to dobrá hra, druhý nejlepší AAA titul tohoto roku, jednoznačně nejlepší hra Bethesdy od Morrowindu (pokud tedy nepočítám Dishonored) a kromě New Vegas asi nejzdařilejší nástupce Falloutu. Koupě nelituji, naopak.
  • To ze nemaji konkurenci neznamena, ze jsou jejich hry super.
  • walltar
    Tak jako každá hra od Bethesdy. Já vím, není to omluva... ale koupit si Bethesda hru hned po vydání a potom si stěžovat, že je nedodělaná a zabugovaná mě připadá dost retardovaný.

Pokud to teda není tvoje první bethesda hra. Potom sorry... vítej u bethesda her. *1*
  • Tyjo, čekal jsem od toho textu leccos, ale vylezla z toho dobrá recenze! Žádné bezobsažné slinty, ale popis konkrétních věcí, které jsou dobře, a konkrétních věcí, které jsou špatně. Včetně technického stavu hry v době vydání. A pak že nerostou! Nevím, jestli je hra skutečně na sedmičku, ale tuhle recenzi si určitě přečtu znova.
  • To neni problem. A trojku ani nehraj. Ja ji hral nedavno a uz nemam na New Vegas vubec chut. Ctvrty dil vynecham, protoze to je opet Bethesda ktera si zase udelala 'to svoje'.
  • nightborne
    A já ti to přeju, naprosto bez ironie nebo posměšků =). Ale bavili jsme se o nějakým vlivu na svět, a ten tam zkrátka nemáš. Taky mě místama ta hra bavila, průzkum, volnost, ano. Je fajn ho prozkoumávat, je fajn sbírat všechno možný a vylepšovat všechno možný, a taky sem se do toho zasek na dlouho, ale projdeš a zůstane všechno stejně, žádnýho vlivu jsem si naprosto upřímně nevšiml =).
  • Pravda ! :) Hram na Ps4 ( vyslo ma to lacnejsie ) a tiez som si vravel ze to fps ide dobre narozdiel od toho co ludia pisu . Neskor som sa vsak dostal do okolia bostonu a mam slide show v kazdej prestrelke niekedy aj ked len pobehujem okolo mesta :D Nehovoriac o tom ze ked clovek ide do mesta tak ma loading ( mesto kde je tak 6 domov ) a ked chcete ist v tom meste do domu tak ... loading . :D
  • Draken69CZ
    A o zábavu jde především, bohužel je možné že se tady na tebe teď snesou pohrdavé poznámky, těch si nevšímej a hru si užívej *3*
  • Je možné bez problému porozumět světu a příběhu téhle hry bez znalosti předchozích dílů? Nechce se mi a ani nemám čas hrát 3 nebo new vegas. Díky *3*
  • V open world single rpg nema serie TES i Fallout konkurenci, ale hrat to hned po vydani je cire blaznovstvi a masochismus *15*
  • nightborne
    Ono to je fajn, a v rámci tý building zóny máš téměř absolutní volnost, což mě hodně bavilo... rozebrat vrak auta a pak si tím železem opravit zbroj? Skvělý =).

Jenže svět se nemění a nijak nereaguje, ať už stavíš, či nikoliv, to je to... je to tam jen a pouze kvůli tomu, aby ses mohl hračičkovsky vyřádit - což je fajn, taky mě to baví - ale pointu to žádnou větší nemá, což mě trochu mrzí.
  • Vcera sem poprve testoval artilerii a vykouzlilo mi to usmev na tvari. Jen skoda toho mizerenho dostrelu. Kazdopadne me osobne fallout bavi mnohem vic nez witcher.
  • Ne nightborne. Ty porad jen vidíš klasicka rozhodnuti. Zlo/dobro/neutral jak to byva v rpg. Tady se mluvi o hraci ne o tom co muzes a nemuzes ovlivnit v rozhovorech. Ja mam odehrano 30 hodin, a porad jsme nekde an zacatku, protože se bavim po svém, ta hra mi to umoznuje.
  • nightborne
    Je smutný, že i tvůj ironický příspěvek byl malinko scestný - protože, co jsem tak vnímal ohlasy, na konzolich F4 těch 30 fps drží horko těžko a spíš ne než jo =)). Voser je, že na PC taky =).
  • V zaklínači si clovek ani nemuze vybrat svyho avatara. Trapas *12*
  • To stavění je ale můj vliv na svět, nebo alespoň to ve mě vyvolává ten pocit, což samo o sobě je dost. Já chci být schopen ovlivnit svět viditelně, fyzicky. Nejde mi jen o to, že nějaká NPC se mnou budou vést odlišné dialogy protože jsem udělal X nebo Y. Myslím, že jak rozvíjím své osady po celém Commonwealthu, tak zanechávám viditelnou stopu na celém tom prostředí. Navíc dost kreativním a návykovým způsobem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit