Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dokonale vylíčené dnešní situace s Falloutem . Respekt k redaktorovy *4*
  • Fallout 1 a 2 jsou pro mě naprosto nepřekonané gamesy... co se týče F3 trochu mě mrzelo, že z toho vymizela téměř úplně atmosféra, začal jsem se tak docela brzo nudit
    (stejně jako u Oblivionu a Morrowindu - jeste tedka se k nim vracim bo si od nich musim dat proste oddych :X) ... a podle mě je, byl a bude pravý Fallout hlavně o atmosféře, tedy i o postavách které ji vytvářejí, jinak je F3 velice dobrý počin. New Vegas mě ihned chytl svou atmosférou... přesně tím, co mně chybělo v F3 jediná škoda, že ta animace a ty ksichty jsou fakt děs... ale vývojáři mají spoustu otevřených dveří v dalších falloutech a fallout online... no uvidíme jestli to podělaj tak *8*
    • nahodou F3 mel slusnou atmosferu, ale oproti FNV to je strasny becko teda
  • První dva díly srdcová záležitost, tactics přijatelný a zábavný, zbytek ve srovnání se starými díly špatné hry, s jiným názvem možná dobré, pěkný článek, pěkný retro, výborné hry, které už se asi neobjeví, ale nevadí, starý díly tu budou stále.

Pro ty, kterým blbnou barvy při F1 a F2, krom složitého řešení je to jednoduché, ve vista či w7 stačí pravé tlačítko na ploše, pak klik na screen resolution a nechat to okno otevřené a pak v klidu hrát, platí pro všechny staré hry kde blbnou barvy.
    • "bytek ve srovnání se starými díly špatné hry, s jiným názvem možná dobré"...

jasně, hra je špatná, protože se jmenuje fallout 3. aha :) jinak by byla možná dobrá... ukázkový příklad nostalgie a nemožnosti překonat starou legendu. už nikdy totiž překonaná nebude (leda jinou hrou, ale ne falloutem v názvu...)
      • je těžké pochopit že pro mě ve srovnání se starými díly je hra špatná, ale samostatně s jiným názvem, který by mě nenutil hru srovnávat s Fallouty může být i dobrá?

Za sebe ale říkám, že mě to nebavilo ani kdyby to mělo jiný název, jako rpg špatné, jako fps nudné, můj názor, nesouhlas, protestuj, ale to je asi tak vše co můžeš dělat : )
        • mně je jedno, jaký názor na tu hru máš, je to zcela tvoje věc. upozorňuji tě jen na tvou rozpolcenost u toho tvého vlastního názoru :) je totiž zvláštní o hře prohlásit, že kdyby měla jiný název, možná by byla dobrá... ve finále jako bys nevěděl, co si o té hře myslet a nakonec ve stínu falloutu 1 a 2 ji nakonec jako všichni ostatní shodíš... tedy názor na hru ti neberu, jen si za ním stůj a dokaž si ho alespoň pro sebe odůvodnit ;)
          • tak se ti to pokusim vysvětlit ještě jednou i když je to házení perel sviním, kdyby se film s robocopem jmenoval terminátor 5 tak to jako značka a kvalita terminátora bude stát za houno, ale s názvem robocop je mi to fuk a dívám se na to úplně jinak, může to být kvalitní a ani omylem to nesrovnám s terminátorem. Jestli ti to onedocvakne, tak už nevim, nedokážeš pochopit naprosto jednoduché souvislosti a svou neschopnost hážeš na mě, takhle fakt ne.
            • no dobře, název je pro tebe vším, až pak následuje obsah. a to já bych měl robocopa rád, i kdyby se film věnoval Červená karkulka, protože miluji všechny Verhoevenovy filmy :) ale jak jsem psal, mně je jedno, co k té hře cítíš. je to tvoje svobodná věc. stejně jako jiných lidí, kterým se líbí...
    • Nebo stáhnout sfall a nastavit v ini souboru spuštění hry v režimu DirectX9 (Mode 4).
      • funguje to i pro ostatní hry nebo je to výhradně pro Fallout? uvítal bych univerzální a trvalý řešení než to otevírání okna pro nastavení rozlišení, zatim nic moc štěstí.
        • Mně u některých her pomůže přepnout desktop na 16bit.
        • ne, je to čistě pro Fallout 1 a 2.
  • Nemůžu říci, že bych s Danem nesouhlasil, ale vzhledem k agresivitě argumentace mi přijde jeho přístup k faktům neúměrně diletantský. Na jednu stranu sice doporučuje Falloutí bibli, ale vyvolává ve mě otázky, zda ji vůbec někdy viděl, když stíhá nesprávně uvést jejího autora a kritizovat v F3 lokaci "Vaultu dětí", který je přitom konceptem z hlav autorů původní dilogie.

Ale za to shrnutí současného působení autorů původních dílů díky.
    • Chris Taylor a Avellone je přežblept, měl jsem v těch jménech po tom výpisu všech lidí hokej, jinak samozřejmě vím, v článku je to na jednom místě správně a podruhé jsem se přepsal.
      • Jinak teda nevím co je na článku agresivního.
        • Ano, za to hnidopišství ohledně Chrise se omlouvám. Nicméně pokud stojíte o rozbor vašeho "konfrotačního stylu" už podle množství "překlepů", nesprávně uvedených citačních zdrojů atp. mám dojem, že článek vzniknul horkou jehlou a s horkou hlavou. Osobně sdílím Vaše znechucení nad rozložením prvků v F3 i jeho nově nabyvším fandomem, ale mám dojem, že jako herní kritik, byste si měl zachovat alespoň formálně mírný odstup.

Např. srovnávání odbornosti tvůrců F3 v oblasti herního designu s V. Klausem na poli humoru (Byť Klaus je svým tragikomickým způsobem mnohem zábavnější než celý létající cirkus.) působí docela urážlivě.

Ale je to samozřejmě jen otázka vkusu.
  • parada, fakt se to moc dobre cte, kdyz ma nekdo uplne stejnej nazor na vec. diky za tenhle clanek clovece, vehnal mi nejednu nostalgickou slzu do oka *4* pod tohle byh se klidne podepsal krvi *1*
  • ...pokračování předešlého příspěvku

- Po otevření jedněch vstupních dveří (u vysílací antény) jsem namísto vstupu do chodby narazil "na kovovou stěnu" počmáranou vysvětlujícím f*ck you.

- V nějakém bývalém supermarketu byla beranidlová past, spouštějící domino efekt krabiček vystavených na regálech.. a ty zase spouštěli domino efekt dalších pastí.

- Z hlášek si vybavuji jedinou, na otevřeném prostranství před budovou ke mně přistoupili tři chlápci a pronesli "Čau, vítej... asi tě teď zabijeme", což následně zamýšleli uskutečnit, takže jsem je raději předběhl - působilo to absurdně (protože jindy hráč s pocestnými normálně zapřádá rozhovor).

- Pak tam byly nějaké easter eggy (svatyně s portrétem Abrahama Lincolna...), vtipné questy (havarované UFO... vám vtipné nepřipadají, to je věc názoru)... tyhle věci mě ale na rozdíl od výše uvedených moc nerozesmály.
  • Autor mi absolutně mluví z duše, hlavně v té části, že většina lidí zná Fallout pouze z trojky. V mých očích nikdy žádná hra, která ponese jméno Fallout, nebude tak dobrá jako jednička a dvojka. Ty časy jsou totiž pryč...
    • Hlavne jednotka - tá je v hernej histórii zapísaná nezmazateľne a mnohí fanúšikovia sa k nej s radosťou vracajú aj dnes, hoci od vydania hry uplynulo viac ako desaťročie. Dnes má možno Bethesda pri F3 mnohonásobne vyššie zisky z predaja, ale to je skôr známkou marketingových zručností, než kvality hry. (Ak by bethesďáci nepoužili v názve svojej akčnej hry slovíčko "Fallout", nepredajú možno ani tretinu.)
    • No a o tom to je. Ty časy už jsou pryč, takže buď se s tím člověk srovná a dokáže si hru užít tak jak je a nebo bude holt pořád nadávat že už dneska není nic jako dřív.
  • pekny clanek. ja dohral F1,2 asi 10x F3 sem dohral jednou a hrat to znova me zatim nenapadlo, protoze clovek zkusil u vetsiny questu vsechny mozne cesty formou save load a vybral si nejlepsi moznou odmenu a nejaky duvod hrat znovu odpada. na druhou stranu nemuzu rict, ze bych se u nej bavil hure jak pri hrani starsich dilu. ano byla tam spousta veci ktera me vadila. me treba daleko vice nastval quest ze stromem a naopak questu s atomovkou sem se docela zasmal i kdyz je fakt, ze odpaleni neceho takove by asi znicilo nejen samotne mesto, ale i vetsi cast pustiny a spousta nedomyslenosti byla i v dalsich questech. presto si myslim, ze F3 nebyl az tak spatna hra, jak mnozi hraci, kteri zacinali na prvnich dvouch dilech tvrdi. F3 byl proste dnesni hra. jednoducha, kratka a na efekt, ale ne spatna. u starsich her byla soucast hratelnosti nejaka vyzva tu tezkou hru dohrat. i hloupa hopsacka byla tezka dokud ste se ji nenaucili hrat. dneska je to hlavne o grafice a wow efektu. kdy dohrat hru zvladne skoro stejne clovek, ktery ji vidi prvne jako ten co ji hraje delsi dobu.
    • no vidis, a ja treba F2 hral asi 3x a nedohral jsem to ani jednou, v uplnem zaveru hry dosla motivace :)
      • přesně tak Fallou 1 a 2 mě bavili ale nedohrál sem ani jednoho :) ale atmošku to mělo
  • Také přidám troškou do pléna. Pro mě se F1a2 od F3 lišily především neuvěřitelným příklonem k akci. Sotva v F3 vylezete z vaultu jste nuceni střílet, musíte střílet na přerostlé vosy, myši, kraby a nájezdníky. Navíc mě udivil samotný začátek F3 tím, že vedle jeskyně s vaultem je most osidlován nájezdníky, které hráč vystřílí jako první – člověk vyleze po x letech z vaultu a už je z něj rambo – a hned za jeskyní je stodola, kde se povaluje lovecká puška. Když jsem dál hrál, po třech hodinách jsem získal kolt magnum s optikou, který se stával v kombinaci s rozdělením expů do mé postavy jednorukého krváka se 100% štěstím procházkou růžovým sadem. Každý mutant byl na jednu ránu do hlavy.
    Nedá se svítit, ale postupné zlepšování postavy z F1a2 se nedá srovnávat s F3. Navíc staré díly byly opravdu o chození od jednoho NPC k druhému a když se věci nedařily vyargumentovat, přišla na řadu střelba.
    Pokud někdo vyzdvihuje do nebe DLCéčka, musím říct, že jsem začal a skončil s UFO přídavkem, který jsem dohrál tak do půlky a potom jsem musel hru smazat. Shiiiiiiiiiiiiit!
    Podle komentářů, které jsem tady zatím četl, jasně z diskuse vyplývá nepochopení RPG základů zmíněných her a proto se hráči rozdělují na dva tábory. To mě i trochu mrzí, že autor Vávra nerozepsal více. Zatímco F1a2 byly čisté RPG a na statistice a lvl hráče záleželo u F3 jsou k ničemu!

p.s. jinak autor easyyy napsal zajímavý postřeh, který bude za pár let pravdou
  • Článek je psán nějakým cizím jazykem - co jsou to např. "rozmatlané tajlovací textury"? Rád bych podotknul, že na tenhle server nechodí jen puberťáci a měli byste tedy upustit od levelovského stylu psaní/vyjadřování.
    • Tajlovací textura na sebe plynule navazuje. Např.: textura cihly velikosti 2x2 se poskládá vedle sebe aby vyplnila zeď 16x16. viz. http://bit.ly/cnFF4Z
    • Ty chytráku, tenhle článek napsal autor scénáře k Mafii I a II, ne žádný kovaný "LEVELák". Nevím, proč by výrazy, jako výše zmíněný, měly být puberťácké.

Pokud jde o New Vegas, tak musím říct, že jsem, jako hráč původních dílů(ne ale milovník, mnohem víc se mi líbil Planescape: Torment od stejných tvůrců) velice spokojen. Hra mě dokázala pohltit stejně tak, jak se to povedlo jejím předchůdcům a protože je můj herní stroj už značně obstarožní, jsem navíc rád za zachování enginu. Takhle si tuhle skvělou hru můžu zahrát. Obsidian mě nezklamal ani v nejmenším. A panu Vávrovi děkuji za skvělý článek.
    • rekl bych, ze "tajlovaci" je pocesteny anglicky slovo "tile", neboli dlazdice. basnik tim chtel asi rict, ze textury jsou delany "dlazdicovym stylem", ale co si pod tim presne predstavit nemam tucha. tyhle hybridni novotvary v tak zajimavym clanku skutecne vypadaj jak pest na oko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit