Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bezva clanek! Popravde jsem nikdy poradne nehral Fallout 1 a 2, i kdyz uz sem v podstate starej paran. Vic jsem rozehral az trojku. Ted se ale uplne stydim a dokavad nedojedu prvni a druhej Fallout do New Vegas nejdu! Svete Falloutu? Tes se :¨)
  • Zrovna hraju Goty edici F3 a zazivam presne to co autor popisuje, chybi feeling puvodnich falloutu, vse mi pripadne takova prazdne, nemastne, neslane. Je to i tim ze dalogy sou strohe a clovek se toho moc nedozvi o situaci a pozadi sveta. O humoru a nadsazce se neda moc mluvit, naznaky tu sou, ale opet, jen velmi strohe. Ono se mi i zda ze ve hre je hrozne maly pocet zbrani, clovek si neuziva moc ten pocit postupneho ziskavani lepsich a lepsich veci jak napriklad ve F2 - kopi, trubkova puska, 10mm puska atd, tu uz mam od levelu 3 rotacni kulomet od nahodneho supermutanta ktereho sem ustrilel 10mm pistoli a navic se zda ze hra zna opravdu jen "rotacni kulomet" a ne treba vindicator a ruzne jine druhy. jedna puska jeden samopal jedna brokovnice jedna pistol, 2 utocne pusky to opravdu neni zajmavy arzenal a rozmanitost veci kterou sem na puvodnich falloutech obdivoval a uzival si ji
    • ad zbraně - cože? :)) zbraní je tam habaděj, nedávno jsem si vyrobil šiškebab a je to skvělej hořící meč :) jinak každou unikátní zbraň si schovávám do baráčku v megaton, můžu ti předvést kolik jich tam je ;)

co se týká článku (nehrál jsem akorát fallout: tactics), všechny tři díly mě bavily. Jednička asi nejvíc (byla holt první), dvojku si už moc nepamatuju, už je to přece jen nějakej ten pátek a trojku mam rozehranou. Na New Vegas se těim, počkám zas až bude nějaká spešl edice (GOTY nebo tak, nemusim to hrát jako jeden z prvních v ČR).
      • No ja nevim, zkus si porovnat seznam zbrani z F3 i s addonama a F2
        http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_2_weapons
        http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_weapons

masivni nepomer, ve F3 nema ani vyznam napr lehkze zbrane delit na pisole, samopaly atd jak je jich malo, o tezkych nemluve
  • Nevím co řešíte . Já si prošel Fallout 1a2 a třetí díl je jen moderně udělané pokračování co sice más vé chyby ale já se bavil a teď přes zimu si zmáknu Fallout 3 GOTY a počkám na Vegas . Komu se nelíbí F3 tak je to jen jeho problém a může si zahrát jinou špičkovou postopokaliptickou RPG hru (hups ona žadná takhle kvalitní není, že?).
    • Take jsem si na gog.com koupil F1, F2 a BoS. A ted na mne v policce ceka Fallout 3 GOTY. Jen jestli muzu poradit, nekupujte to u nas. Chtit litr za vec, co z Britanie vyjde na 400 je UJETE.
    • A co Stalker nebo Metro 2033? *7*
      • Obe dobre hry, ale ani jedna neni RPG *3*
        • No to ale fallout 3 taky ne. Mozna a-rpg a to jenom pokud jsi nezdolny optimista
        • zrovna ten Stalker je mnohem vic rpg nez celej slavnej f3 :)
          • No nevím, jestli víc nebo míň, nicméně je to RPG jak vyšitý.
            • Hmm, co je na Stalkerovi RPG? Hral (a dohral) jsem vsechny 3, ale nejak jsem si nevsimnul :-)
          • Ty jsi teda kecal, vid? : ))
        • Upřesnil bych to na akční rpg, alespoň u Stalkera. U Metra na akci s prvky rpg. *3*
  • koukám že i když možná Obsidian odstranil nektere dizajnove chyby, porad se tam plati zatkama. Clovek s minimalnim ekonomickym vzdelanim musi vedet ze je to nesmysl. jako "peníze" totiž musí sloužit neco, co kazdy chce, co ma svoji hodnotu. V minulosti treba to byly cigarety, kožešiny, ve svete falloutu si dovedu predstavit treba naboje ale urcite ne bezcenne zatky. To beru jako dalsi Bethesdi ulet a je mi líto že tohle nenapravili *9*
    • Výtažek z fallout wiki: "The reasoning for their support is that the technology to manufacture bottle caps and paint the surface has been lost in the Great War, which would greatly limit any counterfeiting efforts. Secondly, there is a limited number of bottle caps, which would serve to preserve their value to some degree."
      Takže to není až tak nesmyslné.

A jak už je zmíněno nade mnou, zátky byly už v jedničce, takže se o žádný úlet Bethesdy nejedná
      • anglicky neumím ale vyrozumel jsem z toho jakože se nedají lehce sfalšovat a že jich je malo. No tak to lol tenhle argument neberu. "technology to manufacture bottle caps and paint the surface has been lost in the Great War" - to mi chces rict ze na delani zatek je treba nejaka technologie ktera se stratila ??
        Funkci penez nemuze plnit neco co se da tak lehce sfalsovat a je bez vlastni hodnoty, to by lidi ve skutecnosti nikdy neakceptovali jako platidlo. Dnesni penize jsou taky bez hodnoty ale jejich akceptovani vynucuje stat
        • Doláče z F2 jsou vlastně ty NCR bankovky, zátky jsou peníze které se používají víceméně mimo území Republiky Nové Kalifornie, takže je to vlastně logický. F2 se z velké části kolem NCR motala, takže tam autoři hodili prostě doláče, F3 je na druhém konci USA, kde nemá NCR žádnou moc, takže tam pořád používají zátky. A v FNW je to tak na pomezí, takže tam jsou jak doláče tak zátky, jen si tvůrci vybrali pro zjednodušení zátky.
        • Musíš to brát tak vážně? On je Fallout taky o nadsázce, víš. I kdyby to vyrábět mohli, tak těžko napodobí přesnej look předválečných zátek. Navíc co my víme, třeba je už někdo padělá, ale ve hře nemůže být všechno. A jak už jsem zmínil ty bankovky třeba NCR, ty jsou (nebo byly do nedávna) kryty zlatem, takže se jedná o regulerní platidlo, jen se s nimi nemůže platit ve hře, protože tak do detailu vývojáři zase nešli. Byl by v tom děsnej brajgl, ještě mít ve hře víc druhů peněz. Občas trochu představivosti neuškodí. *3*
          • Ale zase na druhou stranu v F2, kdyz najdete ten poklad 10000 zatek, tak jsou vam k nicemu. Uprimne si take myslim, ze zatky slo brat jako prechodnou formu, ale ze po par letech by se mela nejaka mena objevit.
    • Nebyly takhle náhodou zátky už ve Falloutu 1? A nejsou náhodou v New Vegas i jiné peníze. třeba bankovky NCR nebo Caesarovy legie? Dnes taky peníze nemají žádnou reálnou hodnotu, záleží na čem se společnost dohodne.
      • tak jedničku jsem nehrál takže nevím ale ve dvojce nebyly tak sorry... Ten argument s dnesnimi penezy jsem cekal ale to nemuzes srovnavat, nechce se mi psat proc
        • ale zatky byly i v F2 :-D
        • Udelej nejakou podobnou hru a pak kritizuj. Dalsi namachrovanej pubertak. Jak uz to zaznelo zatky vychazi z F1. Pokud neumis anglicky tak si ten odstavec hod do slovniku a treba ti to dojde. A jak ctu tve reakce tak ty nemas ani minimalni gramaticke vzdelani. *10*
  • Přiznám se že Fallout 1 ani 2 sem nikdy moc nehrál. I když sme jí doma na PC měli a hráli je i pár kamarádu. A i když se mi vždycky moc líbilo to prostředí, ten svět, ten černý humor atp. , nikdy sem se nepřenesl přes to že je to tahová hra. To je totiž jediný žánr který mě prostě tuze nebaví (ani když sem byl malej ani teď). A nedokážu se přes něj přenést. Takže když vyšla trojka, byl sem rád. Pro fandy prvních dvou dílů to bylo určitě zklamání, ale pro mě konečně šance si naplno vychutnat Fallout hru.
    • Tahové jsou pouze boje a diky bohu za to
      • Jojo já vim ale právě proto nehraju třebas ani j-rpg (i když čest vyjímkám jako je tales série) . Mě bylo vždycky líto že nebyl Fallout jako Commandos, to by mě bavilo. Jinak takhle u tahovejch RPG si ani nedokážu představit že by byla celá hra tahová *1* . To snad ani žádná taková neni *4* .
        • treba Ultima 6, z novejsich Eschalon Book I a II. Akorát, že to hráč skoro ani nepozná, protože tam samozřejmě není žádná volba "End turn". :)
          • ..a čo potom Armageddon Empires - na ťahy sa odohráva VŠETKO. (parádna hra)
            • Armageddon Empires je ale strategia, nie? A samozrejme, skvela hra to naozaj je ;)
        • ufo series ?
  • fallout1,fallout 2,gothic 1=nejlepší hry
  • S clankem se da jedine souhlasit, jsem hardcore fanda F1 a F2, ale libil se mi i F3 a neodsuzoval jsem ho, i kdyz jsem se v poslednich levelech postavy uz znacne nudil. Proste jsem se po letech konecne dockal alespon nejakeho Fallouta, ktery byl slusny, tak jsem drzel hubu a hajil ho. Sok ovsem nastal vcera, kdy jsem 5 hodin mastil Fallout: New Vegas a zapomnel zrat a pit. Pustil jsem si potom okamzite F3, abych ho konecne dohral (zbyvalo mi asi pet minut, byl jsem pred zaverecnou bitkou) a byl to opravdu total sok. Jednoduchoucke dialogy z vet slozene o trech slovech, nevyrazne postavy, divne usporadany svet v divnych barvach. Opravdu to je jako nebe a dudy. Je to takova zjednodusena hra s nevyuzitym potencialem ze sveta Falloutu, kterou jakoby s porovnanim s New Vegas vytvorila skupina amateru. Divny, ze jsem si te prostoty nevsiml uz driv, kdyz jsem ten milovnik prvnich dvou Falloutu, ale proste me to bavilo do nejakeho sestnacteho levelu, pravdou je, ze jsem se potom uz docela u te hry nudil, nemel zadnou motivaci hledat neobjevene lokace. A vrcholem nedostatku F3 je to, ze asi nejzajimavejsi lokace je Oaza, lokace, kterou clovek nemusi ani najit, protoze je na mape dost skryta a nevede k ni zadny ukol. Jeste vcera rano jsem rikal, ze v dobe vydani F3 jsem byl v prvnich hodinach hry tak nadseny, ze jsem daval devitky mozna desitky a dnes bych dal tak osmicku vzhledem k nedostatkum, nedodelkum a nude na konci hry. Po parbe FNV bych to ale videl uz tak na sedmicku.
    • no ja F1, F2 presel nekolik krat a vzdy super .. F3 jsem zacal 3x a vzdy to slo po chvili do kose .. F3 NW hraju jiz nekolik hodin a i pres nektere veci v pohode .. nicmene pro me fallout serie zkoncila dvojkou a cekam az nekdo udela tu trojku :)
      • no ja se teda plnohodnotny trojky dockal konecne s NV - zazivam podobny pocity jako u F1 a F2 a pri parbe zapominam pit a jist... to uz se mi dlouho u hry nestalo, ani u F3....
    • Taky se mi libi NV vic. Aby ne - dva roky mohli venovat vlastne jen novemu pribehu a lokacim.
      Ale ze by to bylo "nebe a dudy"? (Krom tech dialogu teda)
      To zas neprehanejme..
  • A co by ste povedali tomu, keby niekto spravil konverziu F2 na 3D hru v sandbox svete? Presne tak ako je spraveny F3 a FNVegas? Samozrejme ze na uz novsom engine ako F3 a FNV ale pribeh, postavy, prostredie, napady, etc etc by zostali rovnake?
    Moj nazor je: ANO, bola by to skvela hra, keby sa toho chopili profici. A co vy?
  • btw Nevíte kde bych sehnal ty úžasný obrázky z Falloutů 1 a 2 ? Třeba u perku Krvák nebo Kamasutra *1* Prostě ty srandovní obrázky ze starých falloutů :) v co nejvyšším rozlišení *4*
    • Šenkstre,
      stiahni si vhodný modderský nástroj (napríklad Datexplorer + Titanium FRM browser) a môžeš si ktorýkoľvek text, obrázok alebo zvuk extrahovať zo súborov s príponou *.dat; ktoré nájdeš pri plnej inštalácii v adresári hry. Nie je to vôbec náročné, smelo do toho!
      • Heeeej kámo ďěkujem ti moc !!!
    • třeba tak?
      http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=fallout/pipboys&id=pipboys
      http://nma-fallout.com/content.php?page=fo-char-perks
      http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=spolecne/traity&id=traity
      http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=spolecne/perky&id=perky1

nic lepšího asi nenajdeš, nezapomeň, že je to 13 let starý, tenkrát nějaký 1024*768 fakt nefrčelo :)
    • tu mas zopar

http://www.duckandcover.cx/gallery/
  • konečně jsem si uvědomil proč mne třetí díl bavil jen napůl a proč jsem to chtěl mít rychle dohrané abych to už měl za sebou.. První dva díly asi nebudou nikdy překonány ničím, zážitek z jejich hraní je neocenitelný, jak popisuje autor, vývojáři zde vytvořili svět. V případě trojky šlo jen o "prázdnou" hru, která jen pobavila. Uvidím co New Vegas, ale z reakcí všech bych neměl dlouho otálet :).
    Jinak obrázek v náhledu je ten úsměv pod vousy a pomrkávání původních tvůrců

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit