Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak po měsíci a něco tuhé tavby dohráno a musím uznat, že mě to pohltilo jako už dlouho jiná hra. Grafiku a podobný hovadiny neřeším, jediný problém bylo tak pro mě neustálé zasekávání a padání hry + asi dva buglý questy pro společníky, které nešlo bez cheatu spustit. Jinak velkolepý. Tak velkolepý, že jsem si po týdnu bezcílného bloudění vytiskl mapu lokací z Fallout Wiki a začal objevovat a prozkoumávat systematicky - ve hře je cca 180-190 lokací a na rozdíl od neustále se opakujích elektráren, rádiověží a podobných hovadin ve Fallout 3 je tady většina něčím zajímavých - ať u jeskyně s bossem určitého druhu, zajímavá hříčka, úkryty jednotlivých frakcí, kus předválečné výstavby nebo nějaké městečko - ale hlavně všude se dá něco/někdo najít. Samotné rozdělení na spoustu frakcí mezi nimiž člověk může s trochou šikovnosti manévrovat a nikoho nenaštvat, nebo systém questů a zvyšující se reputace vě městech je přesně to, co pro mě vrací Fallout New Vegas zábavou a hratelností k původním Falloutům. Zkusil jsem si všechny 4 hlavní konce a musím uznat, paráda... tohle se tvůrcům povedlo.
  • S touhle recenzí souhlasím do puntíku. Trojka mě moc nebrala a ani jsem ji nedohrál. Oproti tomu New Vegas mě opravdu chytl a přijde mi, že hraji pokračování původního Falloutu. 9/10 je opravdu odpovídající hodnocení.
  • Dan Vávra, přijde mi, že o co více jste Fallout 3 shodil, o to více New Vegas přidáváte a taky mi přijde, že by na tom něco mohlo být, když první recenzenti to vidí podobně (a ostatní si to, myslím, myslí... třeba Smejki). Můj momentální názor přesto je, že vámi popisované kvalitativní rozpětí mezi F3 a NV je přehnané... a že za to může šok při uvedení F3, který způsobil, že negativa byla zveličována a teď, kdy jsme se už s degradací Falloutího univerza v F3 nějak vypořádali, jeví se nám všechna ta vylepšení a dospělost NV oproti F3 větší, než ve skutečnosti je.

    Prostě, co se týká F3, připadá nám slabé ("Vault plný militantních dětí" a další zmiňované questy vám přijdou bizarní), kdežto co se týká NW, je dobré ("pomáhat ghoulům v letu do vesmíru" je epické).
  • Fallout 3 bylo v dobe vydani nejlepsi RPG od BG2 a prvniho Deus Exe. A nejlepsi postapo RPG od Falloutu 2, tu trojku si tedy zaslouzi za nazvem urcite. Sice jsem mu nadsene dal po par hodinach hrani v jedne recenzi devitku nebo desitku uz nevim. Ted ho ale hraju dva roky a svoje chyby ma. Vidim to tak na osmicku. Nelibi se mi treba, ze ve skrinkach jsou vsude uplne zbytecnosti. Dobiju uzavreny Vault plny silenych puvodnich obyvatel a nenajdu nic cenneho. Rad prosmejdim ve hrach vsechny skrinky a krabice, ale kdyz pak vystrilim ve F3 zakladnu enklavy a najdu tam v kazde skrince "Konduktor" a podobne kraviny a nejcennejsi vec v cele zakladne seberu radovemu vojande v Tesla zbroji (nejlepsi byla ta zbroj), tak je to spatne. Taky mi vadi ze od pulky hry co mam plasma rifle jsem nepremozitelnej terminator, coz se v F2 stalo taky, ale na samotnem konci hry a i tak se nekdy objevil souboj, ktery mi dal prumerne zabrat. Sice kazdej F3 hater rikal, ze dobijete supermutanta s 9mm pistoli na zacatku hry, coz tak uplne pravda nebyla, muselo se k nemu prijit a vystrilet zasobnik do hlavy. Slo to, ale nebylo to nic jednoducheho jak se vsude psalo. S nalezenim utocne pusky uz ale souboje byly dost easy se vsim a plasma rifle uz byla konecna a veskera obtiznost zmizela. Ty nelogicnosti jako deti sousedici se supermutanty a oddelene drevenou ohradkou jsou taky minus a souhlasim s nimi. A Fallout 3 si zaslouzi tak osmicku z deseti. A jestli je NV jeste lepsi, tak tim lip.

    Nelibi se mi ale jak kazdej HC fanda a odpurce F3 pise, ze je skvele jak je FNV vaznej a ze je dobre ze v nem nejsou absurdni ukoly jak ve F3 a pred dvema lety ti sami lide breceli, ze ve F3 je malo humoru a nadsazky. Neni to pripad jen Dana Vavry tenhle fenomen, uz jsem ho zaregistroval i jinde na madbrahmine.
    • Koukam, ze taky prispeju svoji trochou do mlejna - v prvy rade upozornuju, ze se neradim mezi skalni fanousky puvodniho fallout, nicmene jsem velky fanda RPG zanru.

      Fallout 3 ve me zanechal vselijaky pocity. Musim rict, ze po dohrani hry a celkovym zvazeni kladu a zaporu na me pusobil ve vysledku spis zaporne. A to i presto, ze jsem mel vic nez rad Oblivion, ktery byl taky vyvijen Bethesdou a na jeho enginu byl postaveny (v zasade) i F3 (coz uz je zapor sam o sobe, protoze to byl engine zasataraly uz ve sve dobe).
      Co me u F3 zarazilo nejvic bylo to, ze jsem mel pocit, ze hraju spis FPS hru s RPG prvky, coz povazuji u RPG za chybu zasadni (a zvlast pak u Falloutu, kde slo vzdycky o rozhovory a moznosti - vychytavky). Rozhovory nebyly ledajake, kratke a povetsinou bez humoru (na ktery jsme byli z predchozich dilu zvykli) a s dobou hratelnosti to nebyla taky zadna slava (pokud si pamatuju dobre, tak jsem hru dohral po nejakych 8-10 hodinach, coz je standartni spis prave u FPS her). Myslim, ze jsem mel jeste dalsi negativa v rukavu, ale ted nevim presne jaky (kdyztak me doplnte :) ). Ale abych jen nekritizoval (coz je mimochodem vzdycky ta snadnejsi cast :)) ), musim uznat ze i pres zastaraly engine se jim graficke zpracovani postapokalyptickyho sveta povedlo na vybornou. Taky si myslim, ze obtiznost byla nasatvena dobre, i kdyz sem cetl i opacny nazory a to mozna proto, ze v neterych mistech daval stop motion az neskutecnou vyhodu. Jeste bych rad pridal bonusovy plus za misi, ve ktery se vratite pomoci virtualni reality do 50 let.

      Zaverem bych jeste dodal, ze F3 sice nebyl spatnou hrou (nicmene neskutecne nahypovanou), ale od BG2 tu bylo hodne lepsich RPG - namatkou Gothic 2, The Witcher, Mass Effect 1/2, Fable 1/2 nebo prave i Oblivion.
      • Co prosim? Dohrano za 8-10 hodin?? Nechce se mi ani verit, ze "velky fanda RPG zanru" muze podobnou hru hrat timhle stylem.. : D
        Ja mel nahranejch 40 hodin (bez DLC) a to jsem ani neprosel zdaleka vsechno (questy mozna skoro vsechny jo)
        S DLC jsem mel na druhy hrani hodin 80 a to jsem ty datadisky vicemene jen probehl a questu nesplnenych zbyla hromada.
        Herni doba je naopak jeden z nejvetsich kladu ty hry - jen si to clovek musi chtit uzit, objevovat. U velkyho fandy RPG bych cekal ze to tak bude..
        • No nebudu to nejak dlouze rozepisovat, ale u vetsiny RPG co sem hral se herni cas pohybuje v radu desitek hodiny, jen u F3 byl znatelne nizsi. Ja se ptam, kde je chyba? Bylo to opravdu tak kratky? Vedlejsi questy se tezko hledaly? Nebo me to proste jen tolik nebavilo (i presto, ze u Oblivionu jsem desitky hodin stravil)? Tak nevim co je "lepsi". :)
          • Achjo.. Je videt ze si rad beres podobny chujoviny osobne tak toho asi nechame.
            Jestli mi chces vazne tvrdit, ze jde F3 dohrat za deset hodin (aniz bys hral stylem HONEM,HONEM) tak to stejne nema nejmensi cenu..
            Stejne si kazdej budem nakonec zit ve svym svete - tak v tom svym pozdravuj - ja tim jazykem asi beztak nemluvim..
            • Tak snad jsme se neurazili. Ale fajn nechme toho, ty me ocividne neveris a nemam duvod (ani zpusob) ti to nejak dokazovat. Jen k tomu odlisnymu jazyku - tim chces jinymi slovy rict, ze ti dosly argumenty? Nebo by me docela zajimalo, co je na tom nesrozumitelnyho (vyjma tech 3 preklepu). *3*
          • Nizsi byl mozna v tvym pripade. FPS stylem probehnout hlavni linku se mozna za tech deset i da.
            Kdo ale hraje tak jak se slusi, tak ty vedlejsi questy najde bez vetsich potizi.
            Podobnou koninu teda slysim poprvy.
            • Je to plny preklepu, ale verim, ze tobe to problemy delat nebude. Ty preci rad prozkoumavas ne? *2*
            • Tak za prve F3 nehanim, jen se vycetl sumar kladu a zaporu, pokud mozno z co nejvic objektivniho hlediska. Jen tak na okraj - narazel na prispevek OP (original poster kdybys nevedel), kde sebevedome tvrdi, ze F3 je nej RPG od dob BG2, aby se pozdeji ukazalo ze nektera RPG odsuzuje bez toho, aby je hral.
              Chapu, ze se ti to nemusi libit a verim ti i to ze si u toho nahral vic casu nez ja, nicmene kolem 10 hodin jsem zase nahral ja (bez toho abych sel striktne po hlavni linii) a nevidim jediny duvod, proc bych ti mel lhat. To ze nechci prolejzat hodiny mapu abych nasel jeden dva ukoly (zveliceno, aspon doufam) ze me nedela mensi fandu RPG zanru si myslim. Nebo ty si videl nekde nejaky kriteria, pane brouku Pytliku?
              A vsechny duvody jsem uz vycetl predtim nahore, tak me prijde zbytecny ti je vypisovat znovu. Pokud si myslis, ze bych nekde prekrucoval, pak prosim uved konkretni priklad. *3*
            • Tak jako RPG fanda bys mohl tusit co tim myslim: prozkoumavat svet, vsechno vstrebavat.
              Abys hru dohral za 10 hodin je proste uplna blbost - to bys musel jit fakt jen po hlavni lince coz by zas byl dost problem - to mozna tak na EASY a stylem HONEM TO MIT DOHRANY
              Ono kdyz v kazdy recenzi pisou jak hra nabizi desitky (pro blazny i stovky) hodin hrani tak to nejsou jen reklamni kecy jak si mozna myslis. A i kdyz na F3 lidi hrabou spinu kde se da, stejne jsi prvni kdo prisel s takovymhle nesmyslem.
              Pokud te to nebavilo a sels jen rovne za pribehem tak je to mozny - to rikam od zacatku a nevim o tom ze bys to rikal ty - spis se mi zda ze ted obracis, coz v takhle "dulezite diskusi" fakt asi neni nutny..
              Vlastne jen rikam ze questu je tam (rekneme) minimalne na 30 hodin. Kdo chce zkoumat i trochu mimo, nahraje 50. Kdo je OCD cvok co chce fakt videt vsechno, nahraje minimalne sto.
              Vycitej si co chces, ale rozsahlejsi RPG temer nenajdes (ok - snad Gothic3 nebo Oblivion)
              Herni doba je monstrozni - nic jinyho se ti celou dobu rict nesnazim.
            • ..by kazdy mel hrat,... *
            • Nevim presne, co si predstavit pod pojmem "hrat, tak jak se slusi". Takovou koninu zas slysim poprve ja. *3* Podle me by mel hrat, tak (dlouho) jak to kazdyho bavi a taky jak to dovoluji podminky. A jak jsem uz napsal, tak me to mozna tolik nebavilo abych prohlizel kazdej kout a tudiz sem na tolik vedlejsich questu nenarazil. Ale rozhodne jsem nesel striktne po hlavni linii, predevsim ze zacatku jsem se hlavni linii vyhybal.
      • nesouhlasil bych s tema lepsima RPG, je to vec vkusu... Gothica jsem hral jen jednicku, bylo to solid, ale jestli byla dvojka podobne pojata, tak na F3 to rozhodne nema, Witcher je takovaa uz moc komercni hra pro masy, z toho seznamu je urcite lepsi ten Mass Effect se skvele zpracovanym vesmirem, tunou textu (skvelej kodex) a spickovou atmosferou i hezkou grafikou. Mass Effect ale vysel jen par mesicu pred F3 a to myslim ze jen na X360... a kdyz se teda zeptam co je lepsi nez F3, kdyz nebudem brat v uvahu mass effeect? asi nic... a jaky je lepsi postapo rpg od F2? zadne.... kazdopadne jak jsem psal, naskillovanej jsem byl moc rychle, ve skrinkach same haraburdi, ta hra me docela zacala nudit, coz se mi teda u F1 ani F2, kde az do konce bylo porad co delat a objevovat a zdokonalovat se, nikdy nestalo.
        • Witcher a komercni hra pro masy? To si snad delas srandu. Vis, kdo to vubec vyvijel (ano, jsem si jistej, ze si to ted rychle vygooglujes :) )? A co to znamena komercni? A co meni na tom ze Mass Effect vysel jen chvili pred F3 kdyz, byl proste lepsi (uznano dokonce i tebou). A Oblivion si vtipne preskocil uplne (pravda na tom se mi libila moznost pridani modu :) ). Jinak mluvil jsem spis o Gothicu 2, ja zas nehral jednicku, ale podle ohlasu je 2 preci jen lepsi.
          Muj nazor, byl vcelku nezavisly na tom tvym, krome toho odstavce, kde rikas, ze je to nejlepsi RPG (ve sve dobe) od BG2. To me prijde jako dost zaslepeny nazor, sry.
          • gothic 1 byl dobrej, mel skvelou atmosferu, gothica 2 uz jsem nehral, protoze jednicka me proste prestala bavit, a ano, zaklinac je komercni shit, kterej s hardcore RPG postavenymi na AD&D uz nema nic spolecneho - sice jsem ho nehral, pac v dobe kdy vysel uz jsem se hram nevenoval tolik, ale vim, jakej kolem toho byl humbuk a jak kazdej pubertak plesal ZAKLINAC WOOOOW.... OD BG2, Deus Exu uz proste nevyslo krom Mass Effectu RPG, ktere by stalo za vetsi pozornost. Ano byl tu Gothic a Zaklinac a podobne, ale s temi prvnimi dvema jmenovanymi se to neda srovnavat.... je to asi jako srovnavat System Shocka 2, spickovou komplexni hru s totalne hutnou atmosferou a Quake 4....
            • To je dobry, ani jsi tu hru nehral, ale uz ji odsuzujes a vis, ze je urcite horsi nez F3. Tvoje logika je opravdu bezchybna. A ani si me neodpovedel na nektery z mych dotazu (mozna proto, ze je nedokazes vysvetlit?). Ted docela lituju, ze jsme se do diskuze vubec vmesoval, s tebou totiz nema zadny smysl. *3*
    • A me se hned vybavi par lepsich rpg nez je Fallout 3. Oblivion je mnohem lepsi a vyvazenejsi hrou nez Fallout 3, Neverwinter Nights 2 jsou velmi slusnym duchovnim nastupcem BG, ktery je ponicen mizernym enginem, Zaklinac ma genialni roleplaying s kvalitnim pribehem, rozmanitymi ukoly a neskutecnou herni dobou. Tyhle tri hry vysly ve zminem obdobi a jsou mnohem lepsi nez je Fallout 3. A mohl bych prihodit treba jeste Mass Effect. *4*
      • ale co se tyce nwn2 tam bych nesouhlasil, hral jsem teda jen nwn1 dlouhe hodiny a uz me to nechytlo tolik, jako BG1/BG2/Planescape: Torment, ktere jsem vsechny dohral pocive... takze jsem to ani nedohral, uz to proste nebylo ono - u nwn jsem mel po BG2 stokrat horsi pocity, nez potom, co jsem spustil Fallout 3 po Falloutu dvojce. U obou jsem nedostal to co předtím, ale u F3 jsem se bavil teda mnohem víc. Nevim co me na NWN stvalo, mozna takove nedetailni krabicojdni prostredi, kdyz jsem vlezl do knajpy, nebyla tam proste takova ta atmosfera, jako kdyz jsem poprve vlezl do krasne namalovane knajpy v Baldur's Gate 1, kde navic hrala mnohem lepsi muzika. A myslim si ze u NWN2 to bude dost podobne, vzpominam si ze v recenzich to nebyla zadna pecka.
        • NWN2 ma dost nedostatku, ale jak jsem rikal, vetsina jich vychazi ze spatneho enginu (napriklad neprehledne GUI, problemy s kamerou, pro nekoho mozna moc komixova grafika i kdyz me se libi). Temer naproste dokonalosti co se obsahu tyce dosahl NWN2 v prvnim datadisku Mask of the Betrayer, ktery je skutecnym pravym nastupcem BG, ne biowarske Dragon Age.

          Prvni NWN je na hony vzdalene BG a NWN2 vychazi prave z BG (tj, skupinove putovani, takticke boje, zajimave ukoly a pribeh). NWN1 je podle me jedno z nejhorsich rpg vubec. *3*
      • mass effect souhlas, ale to uz je taky dva roky stara zalezitost, stejne jako Fallout 3, btw mam ted na hadru oboji a oboji hraju rad, kdyz me zacne nudit jedno, zacnu hrat druhe a bavim se, je to oboji o necem jinem, ale oboji dobre... mass effect je ale o kousicek urcite lepsi hrou
    • F3 byla bezvýrazná šeď a nude bez koulí. Bez urážky. Když si vzpomenu, jak jsem vyšel z Vaultu, tak jsem byl nadšenej, že uvidím starý Fallouty ve 3D a fajn grafice. Místo toho se mi dostalo zoufalosti Oblivionu v postapo prostředí. A to naprosto nic proti Oblivionu, bavil jsem se u něj. Ale je třeba si uvědomit, že série Elder Scrolls a Fallout šly vždy na věc úplně jinak a proto se od nich právem očekávaly jiný věci a postupy. Oblivion je i přes mnohá zjednodušení(např. proti skvělému Morrowindu) dodržel, zatímco třetí díl Falloutu byl jenom jakejsi kočkopes. Bylo z něj na hony daleko cítit, že tvůrci absolutně nepochopili to, v čem byly první dva díly tak kouzelný. Ostatně i slovutný Todd Howard svého času prohlásil legendární větu, která hardcore fandy přinejmenším znejistila, aby se pak utvrdili, že to asi myslel vážně. Ta věta zněla "Fallout byl vždy především o násilí.":-!
    • Fallout 3 podle meho si vubec nezaslouzil jakekoli hodnoceni, ktere presahovalo 90%. Bylo to tak na 80%, jak rikate. Nejvetsi problem Fallouta 3 bylo podle meho to, ze mu totalne chybela ta duse predchozich dilu. Chapu, ze vyvojari z toho jiste chteli vytriskat maximum, ale zachovat tu atmosferu prvnich dvou dilu se nepovedlo. Recenze Dana Vavry byla velmi pekne napsana a krasne ctiva a jestli to je vazne tak, jak pan Vavra napsal, tak by to mela byt o tridu lepsi hra nez jeji predchudce. Osobne jsem po precteni recenze velmi nateseny :)! Pro me grafika v tehle hre urcite nehraje podstatnou roli, i kdyz to nekomu urcite vadi. Nehrala nejakou ani v prvnich dvou dilech a preci jen se zapsaly do historie jako jedny z nejlepsich, ne-li nejlepsi, hry vsech dob! Ona atmosfera ve hre muze byt primo bombasticka i bez toho aniz by grafika byla nejak uzasna! A jestli v NV bude takova atmosfera, silny pribeh a chytlava hratelnost jako u F1 a F2, tak by to pro nas mely byt takove predcasne Vanoce :)!!
      • Amen
    • respektive dobyju Vault, myslel jsem to tak, ze dobiju kazdeho ve Vaultu :)
      • kazdopadne na F3 mi nejvic vadi ty skrinky, nemam vubec motivaci je prohledavat a hlavne prozkoumavat dve hodiny nejakou lokaci, kdyz vim, ze tam najdu nej nejaky konduktory a manometry na paru, doufam, ze tenhle nesvar ve FNV neni a kdyz se dostanu do spravcovy kancelare v nejakem vaultu, ze tam najdu nejakej unikatni item...
        • Ono je humor a "humor" a logický quest a "logický" quest. A ani si nemyslím, že je to subjektivní věc. Jelikož o designu trochu něco vím, tak je mi zcela jasné, jak složitě museli uvažovat lidé v Obsidianu a jak moc jejich verze Falloutu je a jak povrchně a jednoduše uvažovali lidé v Bethesdě. Někomu je to buřt, protože ho baví pobíhat s raketometem a kosit supermutanty, Bethesdí svět byl ovšem neskutečně blbě navržený, nevyvážený a nelogický.
          • jinak kdyz si vzpomenete ve F3 na side quest, kde jste vytvarel prirucku pro preziti, pak po jejim vytvoreni nekolikrat potkal cloveka, co se podle ni ridil a podekoval vam za ni, kdyz si vzpomenete na tu virtualni ulici, do ktere jste se v jednom vaultu dostal a musel jste zjistit jak z ni ven, kdyz jste se rozhodoval (5 nebo 6 zpusobu dokonceni questu, zkousel jsem vsechny pri load safe), co udelate s Haroldem - ruku na srdce, to mi nemuzete rict, ze to byly nenapadite a trapne questy.
            • kazdopadne co se mi na F3 nelibilo krome jiz zminenejch nepotrebnejch kramu ve skrinkach v hloubi dungeonů, tak to byli ty tri zebraci u mest a dalsi postavicky a karavany bez ucelu, ktere tam autori dali asi jen, aby se nereklo, alespon takovy jsem z toho mel pocit, doufam, ze v New Vegas nic takoveho nenajdu... treba nejakeho noname zebraka pred kazdym mestem ve stejne poloze se stejnymi hlaskami, kterej zebra pitnou vodu...
            • ten virtualni byl super napad, motiv vlezt do pristroje byl myslim kvuli hledani otce, ale mate pravdu ze to bylo takove prapodivne, co se tyce reseni, nebylo to uplne best, ale slo to... je fakt ze s F2 se v tomhle ohledu F3 nemuze rovnat a jsem jedine rad, ze ve FNV budou questy srovnatelne s temi ve F2.

              F3 ma problem ze tam ma spoustu solidnich nastrelu na napad, ale neni to vzdycky uplne dotazeny. Prolezl jsem treba vcera celej Vault 106, potkaval jsem sileny obyvatele, mel jsem ruzne flashbacky a skoncilo to tak, ze jsem zafightoval v jednom z tech flashbacku, v terminalu nasel info: VSICHNI SE SHROMAZDETE NA MISTE V PAPIRECH, VYPUSTIME PLYN, KTERY NENI SKODLIVY a tim to skoncilo, rikal jsem si v tu chvili, WTF? ma to nejakej konec tenhle muj pruzkum Vaultu? Tohle asi je ten konec.... obratil jsem se a vylezl ven s divnym pocitem proc jsem tam vubec lezl... hodinu a pul prolejzani jsem zabil uplne zbytecne se da rict... Celkove je ale F3 zabavnej titul a ten rok co to vyslo patril urcite k TOP3 kouskum a jakekoliv hodnoceni pod 8 je proste jen narikani HC fanousku Fallouta, kteri nedostali plnohodnotnou trojku, coz se ale dalo cekat. Taky bych si radeji zahral Fallout 3 v 256 barvach v izometrickem pohledu, ale co se dalo delat, byl jsem a jsem stale spokojeny, ze po dvanacti letech vyslo alespon neco poradneho z postapo prostredi. Stalker byla slaba nahrazka a nejakej The Fall jsem ani nemel chut hrat, takze jsem byl za to postapo dobrodruzstvi v podobe F3 vdecnej. Oblivion jsem poradne nikdy nehral, takze ty kecy, ze to je Oblivion z budoucnosti jsem nemusel praktikovat a mozna jsem byl o to vic nadsenej. Na FNV se ale tesim brutalne. Konecne budu mit ve Falloutu to co mi chybelo v trojce - gambling, sex na kazdym kroku, velkou svobodu ve vsech myslitelnych volbach, nezapomenutelne postavicky jako byl treba Cassidy, Ian, Killian Darkwater (mohl bych jich vyjmenovat jednim dechem dalsich dvacet) a dialogy na urovni :). Alespon podle vasi recenze doufam, ze tomu tak bude.
            • Ten virtuální byl docela dobrej, jen mám pocit (už si to pořádně nepamatuju), že jeho pozadí byla taky nějaká šílená trapárna a ani jeden způsob řešení nebyl ten, který bych si ve výsledku chtěl vybrat. F3 měl svoje momenty.
          • Vsak v tomto bode, jak uz jsem napsal, s vama souhlasim. Taky mi dost vadily tyhle kiksy, kde napriklad hned vedle Rivet City mela kemp skupina supermutantu. V tom Washingtonu to bylo vubec sileny. Na jednom metru dvacet supermutantu, hned vedle skupinka z bratrstva oceli, par kroku dal mestecko Ghoulu a v podzemnim metru zli ghoulove.

            Jinak ja jsem take HC fanda puvodnich Falloutu. Plakat Vault Dwellera jak odchazi do pustiny mam dodnes zaramovany :) A F3 se mi proste libil. A ptal jsem se: Jake RPG bylo od Deus Exe jednicky lepsi? A jake postapo RPG od Fallouta 2? Proste zadne.

            Nebylo to uplne to co jsem cekal, taky bych byl radsi kdyby vysel nejakej Van Buren s modernim kabatkem. Ale u F3 jsem se solidne bavil. Dulezitej je pak ten minulej cas, jak uz jsem rekl, Fallout 3 i ted parim celkem rad, ale neni tam moc motivace neco na mape hledat a dobyvat treba Vaulty a dalsi dungeony, kdyz ve skrinkach to je misto nejakych unique predmetu, kvuli kterejm by se vyplatilo ty dungeony prolejzat samej konduktor, spinava voda a zvon na ucpanej zachod. Taky mi vadi, ze jsem na levelu 20 a nema na me vubec nikdo. Ve vats ustrelim hlavu peti mutantum bez ztraty zdravi, coz je taky spatne.

            F3 neni dokonala hra, ale dlouhe hodiny me opravdu bavila a napriklad quest v Oaze s Haroldem povazuju za hodne povedenej. Dalsi nedostatek jsou samozrejme ploche chaktery se stupidnima hlaskama v zasobe. Vase recenze se mi ale jinak urcite libi a souhlasim s tim, ze jedinej zapamatovanihodnej NPC v F3 je ledatak Fawkes. Jinak tam jsou NPC bez jakekoliv minulosti, motivace a to je taky spatne. Mel jsem opravdu divnej pocit z toho, ze chodim po pustine, u kazdyho vetsiho mesta je nejakej random noname Zebrak co chce vodu a pokazde rika ty same hlasky. U toho jsem se slzama vzpominal na zebraka v puvodnim Falloutu zavislem na Nuka Cole a dalsich nezapomenutelnejch postavickach.

            Proto rikam ze F3 neni dokonala hra, ale osmicku si urcite, zvlast v konkurenci dnesnich trapnejch her, zaslouzi. Stejne tak jako si v dobe vydani zaslouzil F2 desitku a v Levelu dostal tusim osmicku nebo dokonce sedmicku, ted si nejsem jistej. A jestli je NV lepsi, tak to jedine dobre, na zaklade vasi recenze a recenzi na madbrahmin.cz uz ho mam objednanej. A koupil bych si ho asi stejne, i kdyby to bylo horsi nez F3, Fallouty proste zeru (krom BOS a te hovadiny na PS2).
            • Přesné!!!
              Rád bych za sebe dodal, že jsem hráč-konzument a uplakané semtimentální tlachání o F1 mě už dost dráždí...jinak jsem skutečně zvědav, jak se nový NV popere s neduhy, které přesně popsal JohnH a jsou základním kamenem RPG: růst postavy + (dostupné) vyzbrojování = obtížnost a ekonomický model, včetně chudého lotování v nebezpečných/nedostupných lokacích)!
  • jojo, f1 a f2 pro mne rovněž na vrcholu herního průmyslu všech dob, hned po BG2 samozřejmě..
  • Opravdu hezká recenze - mám nahráno cca 10hodin (vcera prselo, no : D) a zatím naprosto souhlasím.
    ...co se týče New Vegas. Co se týče zmínek o F3 tak se mi trošku pootevírá kudlička v kapse.
    Nečekal bych že i Dan Vávra (o kterým sice nic moc nevím, ale pokládám ho za rozumného člověka) se nedokáže přenést přes vlastní zaujatost..
    Fallout miluju už od prvních dílů a těch pár věcí co mi vadili na trojce má i NV.
    Pomlouvat trojku kvůli nějakému počítači ve vodě mi už přijde vážně na pováženou. To jen ukazuje, že kdo chce psa bít, zapomenutou chybičku v designu si vždycky najde - obzvlášť člověk na vývoji her pracující by asi měl vědět jak takováhle prkotina vznikne..
    Ale i všechny ostatní výtky nejsou na místě - když jsou v F3 "upíři" vykresleni jako normální lidé, k pití krve donucení okolnostmi, je to "absurdní", zatímco v NV by to bezpochyby bylo "úžasné, jak nic není černobílé".
    Quest Tenpenny Tower hrál recenzent asi špatně - jinak si ty poznámky vysvětlit nedokážu. Cesty k cíli jsou min.tři a každá má úplně jiné rozuzlení/výsledek. Stejně tak ostatní questy.
    Že "někomu vadí ve výhledu" Megaton je špatně? Je to absurdní? Možná - ale být to v NV tak se opět vsadím, že to bude označeno za černý humor, nebo ukázku kontrastu mezi "zbytečnými" obyč.lidmi a bezohlednými požitkářskými zbohatlíky - vždyť na to není ale vůbec nic špatnýho..!
    Sám nevim proč se tu tak rozepisuju - stejně je to marný a kdo chce být zaujatej, zaujatej zůstane.
    Pomlouvat F3 a vyzdvihovat NV je ale teda fakt dost nepochopitelný. Doufám že ty NPC teda budou zajímavější, ale zatím se mi to teda nezdá. A co se atmosféry týče tak u F3 mi zatím přišla mnohem lepší (hutnější). (např. asi moc nezapomenu ted v NV na týpka, který se zlobou v hlase a častým fakováním, ale jinak uplně v klidu a bez emocí popisuje jak mu před chvílí legie rozdrtila palicema nohy a ostatní ukřižovala/upálila na pneumatikách. takový brutality se do falloutu určitě hoděj, ale podat to takhle může fakt jen scénarista-dement a i když mi podobný věci ve trojce vadili, nic až takhle hroznýho tam teda nebylo.. navíc TOHLE "hraje na efekt" mnohem víc než cokoli ve trojce - lidi co jsou schopný říct "trapný hraní na efekt" i působivýmu prvnímu vylezení z Vaultu by si fakt měli dát hadr na čelo a modrou pilulku zapít něčím slabším než obvykle..)
    • Pěkný postřeh. S tou zaujatostí to je pravda. Třeba to, že ve filmu Aliens přežívá malá holka v kolonii, promořené vetřelci už nikomu nevadí. Ale jak už tu bylo kolikrát zmíněno: Kdo chce psa být...
      • *bít
    • Piggsy
      +1
  • Ještě teď si například vzpomínám na Sulika, kterého jsem měl za parťáka... je paráda, že je aspoň částečně starej tým zpět a opět udělali radost z hraní Falloutu. Já osobně jsem řečník někdy ty hlášky nemaj chybu *1*
  • Tak tohle bude mordor...zase po x letech budu dnem i noci uveznenej v temny kobce svyho pokoje, hltat radioaktivni zareni monitoru a svuj fyzicky zivot odbyvat semtexem...a nemuzu se dockat...jesteze to nevyjde behem zkouskovyho
  • Je v New Vegas "level cap"? Maximální dosažitelný level.. ?
    Mám nahráno něco málo přes deset h, proběhanou max pětinu mapy (okolí goodsprings, prinn, NCR corr.fac., nipton + směr Novac), splněných jen pár questů, příběh (doufám) úplně v plenkách, a přesto už mám level 11.
    Někde jsem četl zmínku naznačující, že je snad limit na level 30 - to by byl dost průser.
    • Tak si musim odpovedet sam: max. level je skutecne 30 - docela sok. Kor kdyz si ja vul omylem vzal perk Comprehension nebojaksejmenuje - ten co s nim chodi vic zkusenosti..
      Nechapu ze ten limit neni zminenej ani v JEDINY recenzi - precetl jsem jich dneska a vcera v praci i doma pres deset a v zadny to nebylo. Teda ne ze bych kvuli tomu litoval koupe. Ale stejne.. Skoda..
      • Nějaké DLC to určitě zvedne *3*
  • Jj. Level jsem cetl. Ta spina na F3 dokonce i brahmine a kompl svitici ve vode se neda zapomenout :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit