-
Mňa práve táto recenzia asi donúti si hru zahrať. F3 bola dobrá ale nikdy sa mi ju nechcelo dohrať. Mám radšej skôr také uzavreté RPG, ako Mass Effect, Fable, Zaklínač, Dragon Age alebo Alpha Protocol. Ale aj tak podľa mňa najlepšie 3D RPG je stále Vampire-Bloodlines. To je podľa mňa ako má moderné RPG vyzerať. By ma veľmi zaujímalo či Dan Vávra hral túto hru a ak hej, že aký má na hru názor.
-
-
Dúfam, že Dan napíše či hral V:Bloodlines.. fakt ma to strašne zaujíma
-
Jo tak tohle by mne taky zajímalo. Fallout 1+2 byl milník, pak právě Bloodlines, pak Zaklínač, a teď (snad) New Vegas.
-
-
erm... Dragon Age a ME?
-
-
Skvělé hry (dohrál jsem DAO i oba ME), ale na úroveň mnou zmíněných bych je nedával - u tebe to může být jinak. Pro mne jsou ale Black Isle/Troika/Obsidian/CDProjekt RPG jedničkami, Bioware a Bethesda až za nimi.
-
-
Tak Bioware v posledních letech RPG žánr hodně inovoval a přesto se stále držel původního konceptu. Příklad je zrovna ME2, které JE čistým RPG (RPG automaticky přeci neznamená utrácení bodíků, ale hlavně příběhový vývoj postavy) se spoustou nápadů a hlavně (hrál jsem většinu best RPG posledních dvou dekád) nabízí opravdu dobře propracovaný příběh, kde všechny hlavní postavy berete jako lidi, ne pouhé jedničky a nulky.
-
-
sorry ale ME2 je tacko cistym RPG. Ja som bol z toho akym smerom sa bioware ubera neskutocne zhnuseny, tak som si ME2 ani nekupil ale len stiahol aby som to aspon vyskusal. Potom som si ho ale kupil. Zmieril som sa s tym ze RPG gigant uz nerobi HC RPG ale jednoduche veci pre deticky a musim uznat ze ma to bavilo. Kvoli prepracovanemu univerzu (scifi mam rad a moc si ho nemam kde uzit), pribehu a filmovej atmosfere. To ze je to akcne berem, neviem ake ine by malo byt scifi, ale nepaci ze to tak zjednodusili, uz v jednotke bol moc zjednoduseny vyvoj postavy. RPG nie je len o pribehu, je aj o vyvoji postavy, o equipe, atd. A to je v ME2 slabe. Ale kvoli atmosfere, pribehu a univerzu mam tu hru rad a neviem sa dockat trojky.
-
-
-
-
-
-
Dane, prosím tě, oprav si tu všudepřítomnou zkratku NW na NV, díky ;-)
Dále Rose není Rose ale Rose of Sharon Cassidy - zkráceně Cass (jen abys nemátl čtenáře)
Jinak skvěle napsáno! díky -
-
Vecne problemy se zkratkami, zpetne diky za upozorneni (opraveno to bylo zahy).
-
-
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Fallout New Vegas, ale báli jste se zeptat http://www.madbrahmin.cz/index.php?id=home&news=1074
-
Tady bych autorovi doporucil fakt, ze si neobhajuje jeho vedomosti v branzi, ale pise clanek hracum, kteri jiz Fallout hrali a cekaji na Vegas. To stejny u jeho ostatnich recenzi - pripadne mi to jako rozhovory na balkone na spince...
-
-
Mám takovou teorii, že recenze není jen pro hráče předchozího dílu, ale pro všechny :) V době kdy hodně lidí považuje za RPG Bioshock 2 pak podle mě stojí za to napsat něco o tom, že hra má oproti většině podobných titulů podstatně propracovanější pravidla. A toho, že píšu tak trochu jak když stojím na cigáru jsem si vědom a pořád přemýšlím, jestli s tím mám něco dělat nebo ne :)
-
-
absolutne nie
-
Rozhodně ne! *3*
-
ne *5*
-
ne.
-
-
Přesně tenhle dojem jsem při čtení recenze, měl i já ...
-
-
dějuji za pěkny článek o hře, co se týče té výtky k cenam a upgradum zbrani , ve f1a f2 kdyz sem ziskal nejakou novou zbran nebo se nejaka vylepsila tak sem z toho mel opravdu radost , a nektere zbrane si pamatuju dodnes, protoze to bylo vyjmecne a colovek se musi rozhodnout do ceho ty penize vrazi
-
co zvuk? co hudba v new vegas? nekde sem zahlid jmeno Mark Morgan, jak se toho zhostil?
-
-
Morganova hudba z F1/2 je tam přimíchaná
-
Zatim to hraju par dni a docela se mi libi. Hudba pouste je podobna (skoro az obslehla) od puvodniho F1/F2 s obcasnym prechodem k westernovymu brnkani. Radia se mi libi mnohem vic nez v F3, predevsim proto ze jsou stylizovana do podoby ceskyho rozhlasu (pseudo 50.let) a nerve ti tam zfetovanej negr, co by ti pak pustil rag.
-
-
Jj, některý motivy jsou fakt jak z F1/2, ale vůbec mi to nevadilo, naopak mě dostaly do správný nálady *3*
-
-
-
Myslím si, že recenze mohla přijít později, nejlépe po dohrání hry. Určitě toho nezahrnuje zrovna mnoho a bylo zmíněno spoustu seků, které by na serveru této velikosti obsahovat nemusela.
K NW by se toho dalo říct hodně, ale věřím, že modeři to opět posunou dál, tak jako tomu bylo u trojky. ještě jedna verze, a snad už to přiblíží dvojce :-) -
-
Recenze už je takhle 2x delší než běžná recenze kdekoli na webu a dostal jsem vynadáno, že to nikdo nebude číst. Jediné co by se mohlo podělat je závěr hry, nicméně všechny herní mechanismy a většinu questů mám odehrané a i kdyby konec stál za nic, těch třicet hodin (což je víc než dokáže poskytnout 99% dnešních her) za tu devítku rozhodně stojí.
-
-
delka je konecne dostatecna :)
-
-
Robotron3: Však já neříkám, že kecáš, určitě máš pravdu, i s tím rozdělením na stránky to zní logicky... Ať je ta recenze klidně krátká, když i tak přinese čtenářům všechny potřebné informace. Jen ať není krátká na úkor informační hodnoty. A to říkám všeobecně, nemluvím o recenzi na FNV..
-
-
Aha, tak jsem kousek níže psal to samé *1* Fakt nevím, proč si někdo myslí, že hru nemáš osahanou dost na to, aby jsi mohl napsat solidní recenzi (a jak říkám, takovou, jakou už jsem si po kvalitativní stránce osobně hodně dlouho nepřečetl)
-
A taky nechápu, jak tě mohl někdo buzerovat, že je recenze moc dlouhá. To sis snad vymyslel, ne? *2* Neřeknu, kdyby to byla recenze do časopisu, kde se musí vejít na určitý počet stran.... Ale tady si můžeš psát do aleluja a čím víc toho napíšeš tím lépe.. *3*
-
-
Naopak, prave na internetu je obecny pozadavek, ze texty by mely byt spis kratsi, nez v tistenych mediich, protoze na internetu, cteno z monitoru clovek nevydrzi tolik s pozornosti, jako u papiroveho casopisu.
-
-
Tak to teda "slyším" poprvé. *2* Když mě hra zajímá, tak si o ní chci přečíst co nejvíc informací a na délku textu nehledím, spíš mě naštve když je text krátký a o hře se dozvím prd.
-
-
Tak to je dobre, ale obecne to tak opravdu je. Proto maji treba na eurogameru ty recenze rozdelene na nekolik casti (stranek), ze se trosku ta delka psychologicky vykompenzuje. Schvalne se na to zkus nekde zeptat jeste na jinem webu, nebo jestli nekoho znas, kdo nekam na internet pise, uvidis, ze ti to potvrdi.
-
delší text mi taky více vyhovuje, jde čistě o to, že "ergonomicky" se na to monitor nehodí *3*
-
-
-
-
Zas tak dlouhá mi nepřipadá, to na Eurogameru jsou rezence i 3x delší (a tím pádem obsahují 3x více informací). Navíc polovina čtení je o grafice a shazování Falloutu 3 (*palec dolů*)
-
-
Schvalne jsem si to pomeril, obe dve recenze pretahnul do textoveho editoru. Ta na eurogameru ma 9800 znaku. Zdejsi recenze ma 16800 znaku. Coz je skoro 2x vice. (A to nemluve ve srovnani s recenzi, co je napr. na hrej.cz)
-
-
Robotron3: Jé ale to jsme si nerozumněli, já jsem nesrovnával recenze na tuto hru, ale délku recenzí všeobecně.. Prostě viděl jsem už mnohem delší recenze her na webu (třeba na Mafii 2) a nechápu, proč by nesměly být dlouhé..
-
-
-
Ja jsem rozhodne pro delsi recenze, u her jako Fallout NV, ci dalsich obsahlych her. U nudneho popisneho textu by delka recenze byla na skodu, ale tady je to vyhoda, protoze i dvakrat dlouha recenze je porad lepe stravitelna, nez kratsi nezajimavy text. Zdejsi recenze na Fallout NV je podle me nejlepsi, co sem za tim na webech cet.
-
-
-
...V New Vegas jsem zatím strávil 6x tolik času co v Medal of Honor...
vzhledem k tomu, že MoH jsem dohrál za tři a půl hodiny, tak taky doufám, že to bude nejméně dvakrát tolik (ve Fallout 3 mám nahráno 65 hodin a to jsem to ještě nedohrál - tím myslím rozšíření broken steel, teď jsem v point lookout). Jinak recenze pěkná. -
Ahoj Dane,
chtěl Ti by jen poděkovat za moc dobrou recenzi. :) Jako skutečně srdcový fanoušek původních falloutů, které když jsem hrál, tak jsem vskutku upadal do jakéhosi stavu psychidelického opojení, dokážu rozpoznat hlas někoho s láskou k falloutu. ;)
Přál bych si, aby více recenzí bylo jako tato, kde se recenzent nebojí říct svůj názor a nepapouškuje jen něco... ani nevím co, prostě hlouposti.
V porovnání s recenzí na civilizaci 5, což je taky moje srdcová záležitost, je to nebe a dudy. Chvílemi jsem měl dojem že pisálek recenze Civ5 je 12 děcko co právě objevilo Ameriku. ;)
Mhoho zdaru, jdu si objednat New Vegas! ;) -
Já pořád nevím. Mám takové smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbí ten virtuální postapokalyptický svět a ta atmosféra, na druhou stranu zpracování je úplně na ho*no. Grafika mě vůbec neuráží, naopak. Ale to uživatelské rozhraní a bojový systém je úplně špatně. Vždy když večer dohraju, tak si uvědomím, že jsem 45% procent herního času strávil nudným pobíháním z jednoho místa na druhé a dalších 45% jsem se hrabal v totálně nepřehledném inventáři a bojoval s neuvěřitelně nepraktickým pipboyem. Sysém VATS je paskvil, který vznikl napasováním tahového bojového systému na first person akci. A je to opravdu tak strašné, jak to zní. Jako FPS se to hrát nedá, protože na to není munice. Většina soupeřů začne běhat kolem vás a vyplácat 20 nábojů ze 40 v inventáři si člověk nemůže dovolit. A pak narazím na nějakej bug, kterých je v hře dost, a naštvanej vypínám hru. Veškerý dobrý herní zážitek je rozmělněn uvedenými problémy. Na 9 bodů bych to rozhodně neviděl. Dal bych nejvýš 7 a to jenom proto, že jsem fanda žánru.