Přejít na výpis diskuzí
Far Cry 3 - E3 dojmy z tropické sandboxové akce
21.6.2011 | Petr Poláček
135 příspěvků
-
teď mi došlo že to jede na xboxu, sakra ta grafika vypadá suprově.. pc verze určitě bude ještě vymazlenější, že by konečně hra který překoná grafikou crysis? ikdyž stylem grafiky to vypadá dost jako crysis :) to bude asi tou junglí
-
Joooo respawn byl na ko*ot ale proc porad hledate nekde jen samy chyby?Idealni hra neexistuje a nikdy existovat nebude.Za dohrati to rozhodne stoji.Jak uz bylo psano konec mohl byti trosku stylovejsi a pompeznejsi ale Jako celek je to skvely.Rozlehlost, grafika,jizda v bugine, kuš, zasekavani kveru atd...A nejde srovnavat Jednicku a dvojku jsou to dve rozdilne hry.Jako je Crysis a crysis II.Porad cekam na DX11 ale stejneto bylo naprosto skvely pribeh grafarna atd...A pritom to nemelo s jednickou nic spolecneho. *4*
-
Zdravím, mohl by mi někdo vysvětlit proč se začlo asi rok či dva zpět říkat hrám s otevřeným prostředím sandbox? Nějak nevidím opodstatnění tohoto výrazu. Já měl za to, že sandbox je editor pro Crysis. To zas vypadá, že jeden novinář to někdy vytáhl a lidičky to po něm opakujou. Může mi teda někdo říct, proč má hra s volným světěm přívlastek "sandbox"? Dík
-
-
Ono hlavně termín "sandbox" se používá v programátorské branži pro prostředí (už asi 20 let), ve kterém běží aplikace, která *nemůže* dělat všechno co chce - tedy prostředí, které záměrně aplikaci omezuje. Je to skutečně podle slova pískoviště, ovšem přesně v opačném smyslu - tady máš svůj plácek, tam si můžeš dělat, co chceš, ale nesmíš/nemůžeš překročit určitá pravidla/hranice.
Použití ve hrách sám nechápu, nevím jestli to je pouze český pokus o světovost, nebo to nějaký (český) vývojář, nebo novinář někde použil, ale dost mě to zaráží. Nehledě na to, že hra se skutečně otevřeným prostředím je pro mne něco jako první Arma (nebo ještě starší DeusEx), kde člověk měl úkol a jak ho splnil bylo na něm. Tohle podle traileru FC3 zjevně není. -
Sandbox už se teda používá mnohem déle než rok či dva.
-
v crysis se tomu řikalo sandbox EDITOR.. ne jen sandbox .)
-
Sandbox znamená pískoviště. Paralela s hrami, kde si můžeš dělat co chceš a jak chceš, je očividná.:)
-
-
Hm to se mi moc nelíbí. Takové divné říct, že ta hra je sandbox. Otevřený/volný svět je lepší. Divím se, že se to tak chytlo. Asi proto, že to je anglicky :-)
-
-
Stačí si zahrať napr. Roller Coaster Tycoon a tam máš "sandbox" mód, čo znamená, že si môžeš voľne stavať čo chceš.
-
No hlavně asi pár redaktorů si bere bez rozvahy do úst nějaký výraz, aniž rozebrali jeho podstatu. Otevřený svět určitě není sandbox. Sorry, ale každý s IQ větší jak 80, když se zamyslí, tak takový význam zamítne.
Pískoviště je i otevřené, ale hlavně interaktivní a můžeš si ho přetvářet k vlastnímu obrazu. Ve FarCry nemůžeš přetvářet zhola nic! Můžeš zapálit pole nebo rozstřelit auto, ale i tyhle detaily "zahazuje" jakmile odejdeš z oblasti. Tvoje počínání nemá na prostředí žádný vliv, kromě toho teda bezprostředního a krátkodobého.
SANDBOX hra je třeba Minecraft, určitě ne FarCry. Tyhle malomocne manipulace s vyznamy me fakt stvou uz. To je jako kdyz World of Tanks oznaci jako MMO (sami sebe oznacuji z marketingovych duvodu), ačkoli to s MMO nemá nic splečného (je to stejný model co CS:Source nebo lépe Quake live). -
-
Napsal jsi to moc dobře. Zvlášť ta zmínka o World of Tanks mě pobavila. Tu hru často vidím u bratra na monitoru a rozhodně to nevypadá jako wowko...Je to trapný marketing no
-
-
-
-
-
Já far cry 3 věřím,jasně dvojka byla stereotypem dost nudná,ale kdo to dohrál a prošel to celý tak ví že nechybělo moc,hra měla šanci kerou prostě nedoladili a nevychytali ,i děj měl dobrou myšlenku a afrika byla suprová.DOufám že 3ka se povede a udělí 4ku zas v africe a pořádnou už :D:D
-
-
Ctyrku radeji nekde na kube nebo na nejakem jinem tropickem ostrove.
-
Jo. Ten dej byl super. Dokonce i ty nahravky jsem si musel najit vsechny. Ono vubec, celkove ty texty, dialogy a charaktery meli na dost velke urovni.
Jinak ano. Nedodelane to dle meho meli dost. Takze jen prikyvnu. A grafiku meli dost takovou zvlastni - hodne detailovych textur a nikde nic unikatniho - diky tomu se nakonec vmestnali na 3gb a meli dost malou narocnost - snad jen pri zapnutym aa mi to cuka i dnes.
Za tu ctverku poradnou a v africe bych se hlasoval taky. :D
-
-
nemelo tam misto dojmy z tropicke sandboxove akce byt xboxove akce :))))
-
-
nemělo... *1*
-
-
Naopak. Ten zaporak je naprosto neco silene genialniho. Ty dialogy, artikulace, mimika. Hned z videa jsem si jej oblibil. Pokud tam bude takovych magoru vic, beru ihned *1*
-
-
Je fakt, ze z dvojky mne ty stanoviste take nevadily. Nejenze se dali objet, ale clovek si je pri vetsi obtiznosti vybiral i podle toho, co tam maji za supply. Obcas mi ta rozlehlost vadila, to ano, ale kdyz se clovek naucil jezdit busem a hledat nejvychytanejsi cesticky, nemel jsem s tim problem. A ze jsem to dohral dvakrat.
-
-
MHD bylo super, usetrilo mi par sedivych vlasu. Ovsem clovek nesmel premyslet o tom kdo ze to bus ridi, jakto ze jezdi jen kvuli nam a proc se ho absolutne netykaji kontrolni stanoviste. Hre celkove chybela hloubka, zajimavy koncept ktery z nejakeho duvodu zustal jen na puli cesty. Pritom az na otresnou noc, ktera pusobila jako odpoledne pred bourkou byla technicka stranka hry v pohode, stejne tak i zbrane. Bouzel stereotyp se dostavil velice brzy. Osobne do pokracovani prilis nadeji nevkladam ale rad se necham prekvapit.
-
-
-
tak mě zas až tolik ti respawnující se panáci nesrali,ale přece jenom je to poněkud chujovina,kdyby se aspoň neobjevovali všude a až po nějaké době,třeba den-dva,ne že sou tam zas za 5 minut,u konzolové verze-přesněji xboxové,mě trochu sralo neohrabané míření,teď ne aby zas ryli pécaři o fps na joypadu,protože záleží,jak to autoři udělají,takový CODy,Battly nebo Halo fungujou dobře až parádně,
no která hra s takovou rozlohou a délkou neni stereotypní ? Just Cause 2 sem hrál 80 hodin a taky to bylo v podstatě pořád dokola,buď to baví, nebo ne.
Takže doufám ,že Farcry 3 bude lepší než 2ka -
Taky nechápu ty, kteří dokola řeší mutanty. Sakra, bez toho by to nebylo ono! Všichni píšou jaká je ta dvojka stereotyp... A myslíte žeby jednička byla dobrou hrou bez mutantů? Nebyl by to náhodou taky ten STEREOTYP? Dle mého názoru: Far Cry bez mutantů, jako Half-Life bez zombie...
-
-
Far Cry jsem hrád do tý doby než se objevili v početnějším množství mutanti. Pak šla z disku.
-
V GTA taky nejsou mutanti a stereotyp žádný. Jednička bez mutantů by mě bavila víc. Neni nutné tohle cpát do hry stereotypu se dá vyhnout i jiným lepším způsobem.
-
-
Můj příspěvek byl alá fanoušek :). Far Cry "žeru", jedničku jsem dohrál několik krát a hraju pořád. Souhlasím s tím že stereotypu se vyhnout dá, ale zase je pravda že v době kdy je všude všechno je to těžší a težší.
-
-
-
Ja vidim teda naprosto jasne, o cem bude zapletka trojky - jedete pul hodiny pres ruzny stanoviste a pri jizde zpatky - BAC a budou tam vsude samy mutanti *1* *1* a - chvile napeti - to potom da smysl, proc se porad na stanovistich budou obnovovat! *1*
-
Doufám že ti civilisti co jsou na tom videu nebudou jenom v ukázkách, ale i ve hře, ne jak ve Far Cry 2, kde ve hře nebyl prakticky žádný civilista, jenom respawnující se vojáci *7* *4*