Přejít na výpis diskuzí
Farming versus exploit - poctivá dřina, nebo podvádění?
7.2.2015 | Jan Švelch
129 příspěvků
-
Ten sobec zněl v kontextu stím jakkoliv neúmyslná) se někdo pobaví mín - I don't give a fuck.
Tato veta je naprosta perla. -
Každý by měl ctít elementární morálku i ve hře. Spoléhat se na to je ale nesmysl. Proto tu musí být kontrola. 99 % hráčů se může chovat poctivě, ale pak tu může být 1 % podvodníků, kteří ve výsledku mají na hru větší vliv, než je to 1 %.
-
Divím se že si nenaklikáte když jste takový machři njn nemám ten svět rád ale co nadělám že. Do kláštera ne tam nemají ani elektřinu natož internet. Ten sobec zněl v kontextu stím jakkoliv neúmyslná) se někdo pobaví mín - I don't give a fuck. Jaký moralismus já jsem pro všechno jen ne pro podvádění jakým koli způsobem... ale asi jsem morální no. To jsem neveděl. No, ono anonymek taky nemá moc velkou váhu a vidím že se tu začiná dělat dusno radši vyvětráme a jedeme dál nebo respkt jinam.
-
Nebo by stacilo kdyby pan flash pochopil ze "my ostatni" nemusi nutne znamenat ho. A ze kdyz je opravdu tak kristalove cisty, Darweluv nazor ho nemusi vubec zajimat. Stejne jak me nezajimaji fanaticti fanbojs s brekotem, ze jejich hracka je lepsi jak moje. Atd.
-
v tehle pripadech bude lepsi když budes mluvit v jednotnem cisle..slova jako ,,my ostatní,, zneji v kontextu toho co jsi napsal dost divne.
-
Přeju ti hodně štěstí v životě. S tímhle přístupem ho budeš potřebovat. Tady nejde o pokrytecké sobectví, ale o vynalézavost. Hráči se odjakživa snažili nalézt díru v systému protože, světe div se, jsou to hráči a snaži se hru vyhrát. Pokud jsou ve hře díry, tak je naprosto jisté, že je někdo z té masy hráčů najde a využije, protože hráči jsou národ zvědavý.
A vůbec. Táhněte do háje. Podělaní moralisti. Co čekáte? Jste na internetu. Jestli se vám to nelíbí, táhněte z internetu pryč někam, kde je morálno zaručeno, třeba do kláštera. My ostatní se mezitím budeme zabývat tím, jak nalézt díry v systému místo toho, abychom je tupě následovali. Stejně pak ti, kteří mají morálna v puse nejvíc dělají při vhodné příležitosti ty největší amorálnosti. -
Hurvinek se stupidnima nazorama jsi tu akorat ty.
-
Je rozdil mezi tim ze si stoupnu tak abych bugnul bosse a nemohl me mlatit a diky tomu ho rychle/efektivne/bez wipu killnul. To je exploit...
A je rozdil farmit nejakou jeskyni porad dokola protoze tam vic padaji craft materialy. To je naprosto normalni farmeni. Nemam povinnost jako ocas porad kontrolovat tabulky dropu a premyslet jestli opravdu ten material ma padat na 60% nebo se devs sekli a melo to byt 30%. To je pak chyba devs a nemuze za ni byt hrac trestan. -
darweli, me spis prijde ze je 14 tobe. jestli si vazne myslis ze podvadeni, ojebavani, podvody dela z lidi lidi, tak potes panbu teda:) mysli hlavou clovece, a nepis takovy nesmysly:)
-
Zase se tu oháníme věkem? poněkud trapné nemyslíš. *7* Lidi jsou lidi tak by se taky měli jako lidi konečně naučit chovat já v tomhle vidím jen detincknost. Nic víc. Takže si pokrytecký sobec no hezká kombinace. Takže zkazím hru ostatním a je to moje věc dobrá teorie zajímalo by mne jak moc by se ti líbilo kdyby takhle uvažoval každy a trpšěl bys naopak ty. No nebudeš přemýšlet dlouho to asi by moc nebavilo.
Aha, takže radši obechčijem i systém protože se dá začnem u daní, protože proč dávat státu např daně stát nám taky nic nedává, potom nějak vyřešíme soc,zdrav pojistění protože to vlastně vymysleli dříve a zam komárů nic takového nebylo (no ožná v tomhle trochu souhlas) jinak je to teda dost na místě řešit že v reálu se to dělá taky stejně jako ve hře. Nakonec začnem krást protože fuck da systém. Loupit a nakonec skončíme u vraždění no co že někdo bude trpět je to chyba státních orgánů a správních že si to neumí ohlídat. Stále platí to že kdo uteče ten vyhraje, hlavně je důležité se nenechat chytit. Dobré fakt nevím kdo má tady uvažování. Tomu se nedá říct ani Hurvínek. To je tak nějak debilita. -
Kemo, kolik ti je, 14? Lidi jsou prostě lidi, jak už tady někdo výše psal a lidi rádi obcházejí pravidla. Vyvolává to v nich dojem, že jsou chytřejší než tvůrce. Hry mají bavit hlavně mě, že díky využití glitche (glitche nebo exploitu, proboha, je to součást hry, jakkoliv neúmyslná) se někdo pobaví mín - I don't give a fuck. Dokud na svém stroji nezapínám externí cheaty, tak není co řešit, je to součást hry.
Vždyť takhle to funguje i v reálném životě - fuck the system, pokud mi systém dovolí ho trochu obchcat, tak to udělám. A udělá to tak v podstatě úplně každý. Stačí sí uvědomit, že systém každého z nás ojebává taky, tohle je jen lidská cesta jak mu to vracet. Nejsme peoni, abychom bez přemýšlení plnili úplně všechno, co nám systém nakáže, ať už jde o úřady, zákony nebo herní pravidla - právě tahle vynalézavost dělá z lidí lidi. -
to co pises jaksi nejde aplikovat na single hry..byla tu rec o Morrowindu. Který hrac skutecne dohral třeba Doom, ten co ho poctive prosel nebo ten co si zapnul prochazeni zdmi a nesmrtelnost, Pritom oba nekde muzou tvrdit, ja jsme to dohral. Mluvim spis o osobních principech, ze te skutecne nikdo nenuti to používat. Tvuj příspěvek osvobozuje lidi od zodpovednosti, a vlastne říká, ze když clovek nemá kontrolu tak se chova jako zvire. A povazujes to za normalni aby je někdo mel hlidat. Ja teda ne, ja si myslim ze každý by mel byt natolik zodpovedny a tohle si obstarat sam. Vyvojari tohle delaji u ruznych MMO ne proto aby lidi vychovali, ale proto aby jim neutikal zisk, kdyby z toho zadny zisk nemeli, hra za chvili padne diky pitomcum co podvadej. Hraci by měli zacit u sebe a ne to házet na bedra vyvojaru. Ovšem je to bohužel tak jak pises ty, ale rozhodne to neznamena ze to je spravne.
-
Tak zase aj cheater, exploiter a botter je platiaci zákazník, nie? *2*
-
a preto si na mna reagoval, lebo ta to nezaujíma *3* *14* *15*
-
Nikdo jiný nemá práva a nástroje k tomu, aby cokoli udělal proti cheaterům. Je to odpovědnost výhradně provozovatelů hry. Samozřejmě když se o hru nikdo nestará, velmi rychle se to odrazí na její hratelnosti a nakonec tedy i zisků provozovatelů.
-
To já nikdy nepochopím, tohle odpudivé chování může v reálu vyústit v něco mnohem horšího. Porucha, to není jen o tom mít to nejlepší být lepší to je demence lidi jsou ochotni za hacky platit. Přal bych spravedlnost i tomu co je prodává ten je nejhorší a není zto o tom využil příležitosti. Hry mají být o zábavě a nesmí být zábava jakkoli upírána ostatním. Formou hacku, exploitu glitche proč by měli být využívány je to znevýhodnění ostatních.To není jen o špatné výchově to je prostě celkem humus chápu že někdo to zkusí nachvíly trochu si přilepší ale někdo to zneužívá a abusing provádí stále.
Dá se tomu snadno přičítat takový ten humus jako spawn killing, glitching a jiné. KDo stanovuje pravidla tak i je zavázán ke spravedlnosti kterou uštědří každému kdo nich zneužívá ve svůj prospěch.Potom se to třeba dostane snadno takovéhle záškodnické chování do esportu a hned je z toho jiná úroven. Podvodu. Prostě musí se snažit aby se takovéhle chování trochu předcházelo prevencí... nikdo se nechce trápit s blbečky co neumí hrát a kazí hru ostatním. Spíše neumí prohrát to přesně tenhle typ ksindlu je. To jsem trochu odbočil zkušenosti s explitem zas takové nemám no. -
No keď sa pamätám, tak tá mechanika "vylepšovania" bola v tes už od daggerfallu, takže to majú zvládnute na 100%. *15*
-
Tvůj případ je ale už podle mě exploit. Lepším příkladem je powerleveling v MMO, kdy díky své znalosti hry dokážeš levelit velmi efektivně - např. přeskakuješ zdlouhavé questy, chodíš do míst, kde se nejlépe expí atd.
-
No spoliehať sa na zodpovednosť vydavateľov...
...to je asi na rovnaké ako spoliehať sa na morálnosť hráčov. *15* -
Autoři možná předpokládali, ale pokud možno dělají hry co nejvíce jednodušše a kolikrát montují do her mechaniky, které nemají až tak zvládnuté a to jen proto, že je tam prostě chtějí mít. Proto některé herní mechaniky ve Skyrimu už nebyly - snaha vyhnout se některým exploitům. No ale zase přibyly jiné. Prostě Bethesda a jejich neschopnost. *1*