Přejít na výpis diskuzí
Fight club #121 HD: OUYA, nebo OUNE?
16.3.2013 | Redakce Games.cz
61 příspěvků
-
Ten prehravac je nejaky divny. Vsechna data se ukladaji do pameti RAM, nic na disk. Behem peti minut prehravani mi tak stacil zaplnit vice jak 2GB RAM (kolik sakra ten soubor v HD ma?) a po vypnuti prohlizece se mi pocitac z toho pet minut vzpamatovaval (mam pouze 3GB RAM). Takze to nakonec budu muset stahnout na disk a prehrat v nejakem vlastnim prehravaci. Skoda tech problemu s uctem na youtube.
edit: A, ted jsem to chtel stahnout. 3.5GB? Omfg! -
-
POslal jsem to programatorum, mrknou se na to..
-
-
Kvalitní díl, je vidět že od té doby co sem chodím jste se výrazně zlepšili.
-
-
*1*
-
-
Tento diel sa fakt podaril a pobavil, diky zan. A myslím, že Miloš skvelo zapadol!
-
stejne je jedno jestli je nutne byt pri novem simcity online nebo ne, když je to blba hra. Vlastne ani ne blba spíš jina, čekal jsem ekonomicky simulator o spravovani mesta a tohle je víc jako the sims.
-
Ve světle aktuálních událostí je debata o SimCity neskutečně vtipná. Asi bychom se měli naučit se hlídat a zcela jasně rozlišovat mezi faktickými stavy věcí a mezi tvrzeními tvůrců. Narážím hlavně na Milošovo "servery počítaj kvanta věcí, ergo je SimCity míň náročný a utáhne to každá šunka". Ano, lidé z Maxisu říkali, že přesně tohle se děje. Ano, je to skvělá funkce. Problém ve skutečnosti tato funkce neexistuje. Klient se serverů pouze dotazuje na základní parametry měst v regionu (což by šlo doslova bez jakéhokoliv dopadu na výkon dělat lokálně) a pro sichr se savy ukládají na servery. Eto vsjo.
-
-
Tohle není vyloženě na smejkiho, ale spíš k celé diskuzi: Počítání na serveru a počítání "v cloudu" jsou dvě různé věci. První se používá v každém FPS mulťáku, a ty servery jsou potřeba, protože to jinak udělat nejde (i když to udělají jako P2P stejně jeden klient musí být server). Ty servery počítají pouze kolize a stejně to je výkonově na hraně.
Nevím jak teď, ale kdysi se CS servery daly nakonfigurovat na různý tick - tedy kolikrát za vteřinu budou přepočítávat kolize. Málokdy se stalo, že by server byl rychlejší než klienti, přestože na klientu se počítaly animace, zvuky atd. Prostě výkon hardwaru na straně klientů je vždy větší, než na straně serveru. Navíc se za servery musí platit navíc, což u primárně single-player hry dál hru zdražuje.
Chytré řešení by bylo skutečně počítat hru v cloudu, ale tvořeného z klientů. Tam by výpočet i konektivitu platili hráči a výpočetní výkon by se přidával podle potřeby. Problém je ale odezva (latence) takového systému. Dokud nebude latence propojovací technologie minimálně o řád níž než latence vlastní hry tak je to utopie. -
-
SimCity ale není CS, určitě by se teoreticky dalo počítat věci, které nepotřebují nějak extra rychlou odezvu. Říkám teoreticky, prakticky to moc nedává smysl a když jsem ty řeči o komplexních simulacích na serverech slyšel, taky mi to nadzvedlo obočí. V podstatě se tvářili, jako by ta hra byla nějaká vědecká šílenost mimo hráčské chápání a jenom kvůli tomu investovali ubermiliony do nějaké superpočítačové serverové architektury (výpočty, které nezvládne hráčovo PC pro minimálně desítky tisíc hráčů současně). Ještě občas někdo oponuje, že ty servery možná měly počítat nějaké globální věci mezi všemi hráči, ale z těch jejich výroků to jasně vyznělo tak, jak jsem napsal.
-
-
Přitom dle testu PC tuning to v HD rozlišení a neutáhne každá šunka.
A když si člověk vypne efekty tak je hnus velebnost.
- U hry by ta simulace asi byla stejně na prd. K čemu přesně simulovat co se jak stane když to baví pouze odborníky. Jestli se mrak přesune někam to lze lehce udělat, ale jestli se přesně přesune někam to je problém a hráči to je fuk. Stejně jak jsem napsal,že jsem viděl simulaci pádu WTO na nějakém šíleném PC. Pro mně to prostě nějak spadlo ale podle odborníku to spadlo přesně a proto na to použili stroj jako prase *3*
- Co by se simulovalo ve hře které je od 7 let? Přesné dopady důchodové reformy která ve hře navíc není možná?Anebo přesný stav lidí (jsou zranění,staří, jak to ihned ovlivní pracovní místa atd...) To by bylo zajímavé ale pak by to nemohlo být od 7.
- Navíc to je celé vymyšlené tam nemá smysl ani simulovat kde kdy bude pršet atd. To je prostě bohužel jedno.
- Tady si postavíš městečko koukáš jak houkají hasiči a nadáváš na debilní AI která ucpala silnice. SimCity 2013 od 7 let. -
Ono by stačilo aspoň základní znalosti, jak se hry dělají a jak funguje online ve hrách a hned se ví, že vypočítávání herních dat vzdáleně na serveru je technicky nesmysl, který by vůbec ničemu nepomohl.
-
-
jistě, ale tohle neřeším. Tohle nerozlišování by mohlo být "osudné" i u věcí, které lze udělat zcela standardně, někdo je naslibuje ale neudělá. A nesouhlasím s tím, že by to byl nesmysl. Technicky by to ale muselo být monstrum na způsob OnLive.
-
-
Byl by to nesmysl, protože výpočet takových dat, která vůbec náročná nejsou, to je jen taková představa, by se v cloudu strašně prodloužila a výkonu ne že by to ulehčilo, ale naopak by se hra velice zpomalila. Navíc by při výpadku internetu došlo k okamžitému pádu / vypnutí hry. Onlive je něco jiného, tam se streamuje jen výsledný obraz. Ale už tam vidíš, jaký to má lag. A teď si představ, že hra ti běží na locale a část dat čeká s lagem, až se něco pošle, v cloudu vyhodnotí a pak teprve pošle zpátky. A důvod? K ničemu. Nemělo by to jediné pozitivum, jen samá negativa. Jen strašně hloupá výmluva EA...
-
-
Přirovnání k OnLive používám ve vztahu ke struktuře sítě, aby nějaká cloudová simulace real-timové věci byla možná. Jinak samozřejmě záleží na tom, co by se simulovalo. Představ si situaci, kdy by na serverech SimCity běžela komplexní simulace počasí na kontinentu a občas (jednou za minutu třeba) by si klient vyžádal lokální mapu počasí, aby mohl posunout mráčky a smrad správným směrem. Opomeň zjevnou zbytečnost takové simulace, ale neříkej mi, že by lokálu neulehčila na výkonu a nešla by udělat.
-
-
To je tak malinká část výkonu, že neulehčila. To by snad mělo smysl jen proto, aby všichni hráči na celém světě měli stejné počasí ve hře. Mě se zdá, že tyhle fámy, co teď předvedla EA, se strašně lehce přijmou, protože lidi si myslí, je, to je strategie, tam se simuluje strašně moc věcí, to by ulehčilo v cloudu spoustu výpočtů. Jenže ty výpočty, co by snad mohly tím ulehčit, jsou zanedbatelná věc. Nejvíc výkonu sežere stejně grafika. I do budoucna, jakmile bude někdo tvrdit, že hra musí být online, kvuli složité online návaznosti a že se něco počítá v cloudu a bez toho by to nešlo, lže.
-
-
-
-
-
-
Veskere online prvky a kecy EA kolem Simcity byli prolomeny. Ta hra nema zadne vypocty na strane serveru, a muze v pohode fungovat i offline tak jak je. Online je tam jen kuli DRM.
-
jak se v simcity vlasten hledá multiplayerova hra? když dám join game tak je to všechno plné a když si založím vlastní tak se nikdo nepripojí. Pratele nemam. Chybí mi tam nejaká lobby nebo hledání hry kde je volné misto
nevíte jestli to tam je nebo jsem to jen prehledl -
-
taky nemam pratele, ale rad si te pridam, kdyztak sem tam jako LincolnTom :))
-
-
jo a jinak ta funkce vyhledavani je..mam pocit porad vypnuta :/
-
-
-
Dotaz na fešáka, pana Grygara *4*. Nevydáš Lásku bystroušku také na LP? Je to balzám na duši. Svou milou poetikou mi to připomíná mé milované Květy. *14*
-
-
*15* *15* *15*
-
-
Copak se směješ? Myslím to naprosto upřímně a chtěla bych jeho tvorbu na vinylu. Sice to asi neklapne, protože je ražení docela nákladná záležitost, ale zeptat se můžu *4*
-
-
Fíha, Květy? To se snad začnu rdít! Vinyl jsme řešili, ale tohle si ho ještě nezaslouží.
-
Nic, dobrý... Jen mě rozesmálo to třetí slovo ve tvém příspěvku. *4*
-
-
-
-
Miloš by tam měl být častěji, skvěle ten podcast obohatil. Super díl. díky všem.
-
OT: Jsem sám komu to video jede tak 10 FPS? Zajímavé, že zvuk je v pohodě. Nevím jestli to je ten nový player, ale předtím na tom testovacím videu jsem tenhle problém neměl.
-
-
Video jde na 360p u mě v poho.Na 720p na fulscrean už nemám PC.Záznam jako takový/kamera ve studiu/je asi na full HD a zvuk je dobrej,akorát vidíš,jak je zvuk rychlejší než obraz.Mě to nevadí... *1*
FF 17.0.1 bez zbytečných piczovin navíc.Aktuální fleš player a vypnuta HW akcelerace.Windows XP SP 2 *1* -
-
Normálně mám PC na full HD (pokud to teda protlačí linka), jedu to v Chrome, Win7 64bit. Pocitově to vypadá, jakoby každý druhý snímek vypadl. Zvuk jde synchronně, ale po určité době začne praskat (asi vypadávají pakety nebo co) a když to na chvíli zapauzuji, tak to praskání přestane. Obraz se tak chová ve 360p i 720p, u zvuku jsem to slyšel ve 360p (protože v 720p jsem to měl puštěné jen chvíli).
-
-