-
Jsem asi slepá, to prase v Lvlu nevidim *12*
edit: Opravdu je v předchozím čísle. Vemte si na to ale lampičku a lupu! :) -
hateři budou vždy nenávidět, ale každopádně ta větší citlivost je způsobena analogovou páčkou. na klávesnici máš jen dva stavy: jdu/stojím, jedu/stojím. v závislosti na tom, jestli zmáčkneš klávesu pro chůzi/jízdu. na gamepadu to ovládáš páčkou, kde udáváš i rychlost, tedy můžeš přími přidávat a ubírat plyn nebo rychlost chůze. je to trochu jiný zážitek z hraní a když si na to zvykneš, opravdu je to lepší a přirozenější pro ten pohyb, protože je to vlastně komplexnější.
co se týče míření, tam mají lidé problém většinou s citlivostí palce a ze začátku se jim míří hůř. ale je to jen o cviku a sžití s ovladačem. u zkušených hráčů bys nepoznal, jestli to hraje na klávesnici s myší nebo na gamepadu, protože s trochou praxe se dá rychle mířit i tou páčkou.
ale samozřejmě všichni lidé, co používají gamepad, jsou konzoloidní děcka a ty jesi velký chlapák, který s tím sice pořádně nic nehrál, ale víš o tom vše :) -
takove ty klasicke strategie asi na gamepadu ovladat nepujdou ale hry typu tw nebo wargame tam bych problem nevidel.
-
kámo to intuitivní na tom je, že ti to na gamepadu míří samo :D na PS4 ti to bude i samo chodit a než se naděješ tak si za 15 stovek koupíš jednu dlouhou ukázku :D
-
Naprosto souhlasim, jak muze nekdo rict ze je to oskliva grafika, to more je famozni !!
-
taktika? přemýšlení? jednoznačně Starcraft! *1*
-
neni, policajti sou zatim udělaný nejlíp ze všech dílů GTA, nerespawnujou se ti za zády ale když provedeš nějakej zločin a někdo tě třeba napráší tak za chvíli přijedou a začnou pročesávat oblast, normálně tam projíždí hlídka v autě a hledaj tě, ale nevidí za překážky takže se jim můžeš schovat
-
když prijde doba že rts nebudou prevazne o poctu kliku za minutu, ale vic o taktice a premysleni (jako treba tw), tak to problem nebude ovladat strategie na gamepadu
-
opravdu je tam takovej respawn policistu a zadna ai? pripomina to nfs
-
To nemá smysl řešit, až na gamepadu půjde hrát stejně kvalitně jako na klávesnici/myši nějaká RTS .. pak řeknu, že ten gamepad, potažmo konzole, je fajn.. ale to zkrátka není možné a nikdy nebude.
-
Prý na páčkovači je chůze citlivější, než na klávesnici :D Ty voe, co se člověk od konzoloidních děcek ještě nedozví...
A sorry, abych musel několikrát pohnout páčkama doleva doprava, než trefím bod na mapě, to je vážně opruz, na myši najedeš, klikneš a hotovo... tady několik vteřin najíždíš a sem tam haluzově najedeš jako s myší, protože se zrovna trefíš ... to je opravdu intuitivní ovládání jak prase :D -
Jenom bych se rád zeptal. Jak zjistím, že můžu na ulici někomu pomoct?
-
No jo, to bych mohl, děkuji. I když jsem neměl tušení, že se tam vrátili. Ale jak dlouho dopředu se tam dozvím, že bude livestream? ^^
-
říkal že když mu někdo dá těch 260 mega dolarů tak takovou hru udělá taky, navíc ve hře jsou záchody v safehousech postav, veřejné záchodky i toi toi budky na stavbách :)
-
Ted mluvim za 6 lidi co gta V hrajou... vsichni sme se shodli ze je to nejlepsi hra vsech dob.. 10/10 je samozdrejmost.. a lidi co si na neco stezujou sou jen hateri a rejpalove co by si stezovali na vsechno..grafika je dostacujici chvilema je i fakt nadherna (nato ze to bezi na 7-8 let stary konzoli je to zazrak ze to vypada jak to vypada.. enjoy
-
na live ses mohl dívat na youtubu třeba
-
Kde je Vávra aby hulákal, jaká hovadina to je?
-
Dobře, střelba může být lepší na PC, záleží jak si s gamepadem obratný ,ale GTA není jenom o střelbě, řízení je na gamepadu opravdu o hodně lepší než na klávesnici, je mnohem citlivější. To platí i o chůzi a o lítání.
-
Ja neminuskuji, já s dovolením reaguji *3*
Za hodinu a půl toho můžeš vidět docela dost, ale taky nemusíš vidět skoro nic. Mně se zdá to město (dejme tomu v porovnání se 4kou) o dost živější a v detailech vymakanější. Pořád si říkám, jak si s kde čím vyhráli, až běda. To člověk zjistí ale až tak po 5 hodinách hraní. Začátek je fakt tak na rozkoukání a čím déle to člověk hraje a prozkoumává, tím více toho objevuje. Nejvíce se mi právě líbí, jak to město funguje, co ti lidi dělají, fakt se tam snad nikde nic neopakuje, včetně opakujících se postav, dialogů atp. Spouští se tam náhodně pár věcí, ale pokaždé probíhají podle situace a lokality jinak a všechno, včetně každého kousku mapy dává smysl.
Ta velká hra je doslova napěchovaná minihrama. Nejde jen o ty, co mají ikonku na mapě. Např. sjet tu velkou horu na motorce, ale po cestičce, to už vydá za menší motocross.
Nebo když pomůžeš jednomu chlápkovi (jeden z těch náhodných eventů) tak se ti např. otevře golfový klub, nebo letecká autoškola, která sama o sobě zabaví na déle. A vůbec, každá další mise, či vedlejší mise, nebo event vždycky něčím překvapí a jsou nápadité. Zatím jsem nenarazil na nic tak jednoduchého, jako nalož tam a vylož tam. Pokaždé je to taková menší minihra, ve které často hraje roli i fyzika.
Co se týče bugů (reakce níže), narazil jsem zatím jen na jeden, když jsem drcnul do plotu a ten spadl na dodávku, se kterou se mělo po cut scéně odjet, no jeden týpek zůstal civět na ten plot, co mu blokoval dveře a nešlo nic zmáčknout, vystoupit, rozjet se, musel jsem restart. Ale myslím, že se dá očekávat, pokud nějaký sand-box hraje po vydání milióny lidí, že se nějaké ty bugy vynoří a ve výsledku to působí, že je jich tam hodně. Já blbnu docela dost a jak říkám, zatím jen jeden a to jsem mu pomohl. A Fight Club byl fajn. PS: k těm narážkám na Lukáše, zkuste si hrát šikmo k telce a povídat si před kamerou. Taky frčím ve městě, kličkuju, dávám headshoty, jak někdo přijde a začne si povídat, tak taky hraju najednou jako lama :) -
Spacesimy a nezmíníte stále komunitou průběžně upgradovaný Freespace, ze kterého relativně nedávno vzešla standalone Battlestar hra Diaspora. No skandál.
A Obsidian (Cain, Avellone, Sawyer) se mi teda taky zdá že ví, co dělají, ale to může být drobátko fanboyismus. ^^
Jo, a GTA5 fyzika aut sux. Je sice hezké, že auta si předávají váhu (od čtyřky nic nového) ale jaksi jim ta váha chybí při řízení.
Edit: Mimochodem, o livestreamu informujete jen na Twatteru?