Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Danny_TheSavior_Vavra
    Jinak Grygarovy trapné poznámky o tom, že nepochopil ovládání v sérii Gothic, jsou opravdu... trapné. Těším se na jeho desítkovou recenzi TES MMORPG. *11* *11* *11*
    • Malleth
      Tak první dva gothicy měly celkem šílený ovládání a hlavně inventář. To je bez debat. Ale dalo se na to zvyknout a i tak jde o jedny z nejlepších RPG vůbec. Mám je mnohem radši než TES.
    • Radioaktivni_surikata
      Tak tak. Ať si Lukáš Gothic nemá rád, je to jeho věc. Stejně jako je jeho věc, že miluje sérii TES a dává, alespoň podle mně, poněkud neuvážený hodnocení - konec konců se pod to podepíše. Ale troubit do světa, že nepochopí kombinaci 4 kláves (w, a, s, d) s pátou (ctrl), tím už bych se osobně nechlubil. Zas se Lukáši nepodceňuj. Ona kdyby byla vůle, tak by to určitě šlo a co víc, to ovládání je výborný pro šerm. Ale to je fuk. Příště radši rovnou napiš, že ti Gothic nevoní a nedělej ze sebe blbce. Na to ti tak někdo naleti ;)
      • janchor
        Ano, kdyby byla vůle. A ona nebyla. Nic v rámci těch cca půl hodiny, co jsem jedničku zkoušel, mě nepřimělo se přenést přes ovládací schéma, který mi přišlo krajně retardovaný. Nepochopil jsem toliko fakt, že někoho bavilo se s tím dál mazat.
        • Ono se nebylo třeba s tím mazat, pokud si někdo dopředu ovládací schéma zjistil. Nebylo nijak složitý jako spíš atypický.
          w, a, s, d byly standardně směrový klávesy, jako všude jinde, ctrl byla potom akční klávesa. Čili s vytaženou zbraní ctrl+w výpad/kombo, ctrl+a sek zleva, ctrl+d sek zprava, ctrl+s úskok/obrana. Je na tom celkem dost logiky a souboje s humanoidy byly lahůdka. Člověku nestačilo jen tak drtit myš, ale musel lpět na protivníkovi a taky trochu taktizovat. Podobně to bylo v (popravdě šíleným) inventáři. w, a, s, d opět směrový klávesy, v kombinaci s ctrl se položky přesouvaly. Pokud mě paměť nešálí, k dispozici bylo i jakýsi alternativní ovládání, ale jak říkám. Pokud si člověk zjistil, že se klávesy kombinují s ctrl, tak neměl problém *3* Jinak chápu, že tě v první půl hodině nepřimělo nic k tomu pokračovat. Gothic se rozjíždí krapet pomalejc a ta pravá zábava nastane ve chvíli, kdy tě přijmou do jednoho z táborů. Nováčkům to může zabrat tak 2 hoďky, mazáci by to stihli s klidem i za tu půlku *1*
          • janchor
            Zjistil, naštval se, odinstaloval, neohlížel se zpátky.

Samozřejmě, že nesvaluju něco jen na nešťastnej ctrl - prostě mi Gothic nesednul v podstatě ničím, dvojka mě pak rozesmála už intrem. Vkusu neporučíš.
            • CrocoRay
              No já místo ctrl používal levé tlačítko myši a hrálo se to bezvadně. Tuším, že ve dvojce už to šlo vypnout, ale já to měl pořád zaplé a bavilo mě to tak více a souboje mě bavily mnohem více než v nějakém TES: Morrowind nebo i novějším Gothicu 3 a další. Tam mě ty souboje vyloženě prudily a rád jsem vzpomínal na jedničku s dvojkou. Snad v tom Risenu to bylo dobře zpracované a bavilo mě to, ale pořád si rád nostalgicky vzpomenu na staré Gothicy *3*

A se vkusem naprosto souhlasím. Mě taky někdy nebaví mnohými oblíbené hry a místo toho si zahraju i třeba nějaké to špatné hodnocené béčko. Záleží na hře. Tím ale nechci říct, že hraju vyloženě špatné hry, to zase ne *1*
    • Jako Gothic mám rád, ale ovládání opravdu nepatří k jeho silnejm stránkám. Aspoň co se týká jedničky.
      • Kr.Pa
        Jednicka mela perfektni ovladani na duely, ve vetsich bitvach to bylo horsi ale ty resily kouzla.

edit: Mimo to, v gothicu bylo super, ze jste mohli odlakat jednoho/dva nepratele a tak postupne znicit velkou skupinu nepratel
      • Danny_TheSavior_Vavra
        Já jsem byl s ovládáním velmi spokojený. Jednička je perfektní.
  • SPOILER :Dalej su konce ovplivne podla WE a EMS:
    1. najlepsi koniec ako by ste to mohli chciet sa da dosiahnut aj bez MP
    2. MP iba ulahcuje SP kampan
    3. konce su dalej mozne takto destroy - 3 ,merge - 2 ,control -1, tieto konce su prakticky totozne, jediny najviac odlisny je ten kde mozete urobit z nasej Zeme a Reaprov velke pohrebisko.
    1. Indoktrinacna teoria hovori ze poslednych 10 minut hry je Sheppard pod vplyvom indoktrinacie a vsetko co sa mu zda je len hra jeho mysle. V pripade vyberu destrukcneho koncu mozete vidiet Sheperdovo telo niekde uplne inde v ruinach na zemi, nez ste povodne skoncili a nadychne sa.
    2. Catalyst - je udajne vyssia sila ktora vladne Reaprom a je na Citadele, tento fakt znovu zpochybnuje Mass Effect 1 v ktorej vam Protheani dali cas sabotovanim Keeprov pred prichodom Reaprov 3 roky dozadu ked to musel zapnut manualne Saren.
    3 Pri prechode na Citadelu je tu nejeden velmi zvlastny obraz ktory len potvdzuje teoriu indoktrinacie, taktiez ma Sheppard nocne mory ktore mu septaju v hlasoch mrtvych priatelov a neznamych ras.
    4. Posledne video ktore uvidite ukazuje 2 rozdielne veci
    - team ktory ste mali dole na zemi sa zrazu zazracne ocitne na Normandy-SR2 unikajuc pred exploziou pri cestovani prenasacom
    - v poslednej scenke mate stareho otca a dieta ktoremu ten dedko hovori este tu je jeden pribeh z Sheppardom.... *16*
  • Ku ME3 end:
    to nieje o tom ze fanusikovia su nespokojny z smutneho koncu ale o tom ze cely koniec prerusuje celu ME seriu (niekto to pomenoval velmi pekne Plothole with size of Texas) a taktiez sa objavil nejeden dobry topic na oficialnych forach o indoctrinacii v konci. Neviem ci sledujete tieto fora ale ja som tam v poslednej dobe dost a tato indoktrinacna teoria je najlepsia pre vysvetlenie.
    SPOILER
    Konce su prakticky vsetky rovnake :
    1. control - znicis Relay a ovladnes reaprov
    2. merge - znicis Relay a zlucis syntheticov a organicov
    3. destroy - znicis Relay a vsetken syntheticky zivot
  • Dokonalej podcast. Živě jsem to ještě nesledoval, ale po zhlédnutí videa Fight Club #70 mi další podcast nesmí ujít xD
  • tento podcast, stejně jako předchozí dva, byl perfektní. Jen víc a víc podcastů s vývojáři.
    • Danny_TheSavior_Vavra
      Pusť si kterýkoliv z prvních 20-30 dílů... TO byly perfektní podcasty, nyní už se jedná jen o slabý odvar.
      • Slyšel jsem všechny, ale ty starý už mi dávno vylítly z hlavy
      • Musim suhlasit

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit