Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #88 HD: Nad Vávrou sa blýská
28.7.2012 | Redakce Games.cz
162 příspěvků
-
wtf? to by se mohlo říct u kterého koliv kritika.. jde o to jakým stylem to podává.. neříkám, někdo si prostě nebere servítky, beru fajn.. ale aspon kdyby to dávalo smysl, u něj si jednou řeknu "má pravdu ten chlapec" a po chvíli řekne nějákou kravinu a říkám si "ty se jdi prospat, co to mele?" takže jeho názory nejdou brát moc objektivně, jelikož tituly sráží na uplných banalitách.. a člověk vlastně neví, jestli to je jen takový "hater" nebo ho fakt tlačí ego na lebce.. do Dana je prostě těžký vidět
-
jo rype do veci jktery sou blbe a hlupe ovce zerou a zerou a beci a tlemi a kdyz nekdo rekne zwe je to spatne tak ho ovce jdou skopat ze ma zavrit hubu
-
Nie.. u neho plati za "kto chce psa bit, palicu si najde". Cize aj keby bola hra dokonala, u neho bude vzdy srackou plnou chyb, lebo to nie je jeho hra a on by to urcite spravil sto-krat lepsie. *10*
-
nikomu není po shlédnutí smutno, jaký ten (herní) svět vlastně je? Co dělá z inteligentního člověka/názoru příměs ega... jenže to bych už zde polemizoval zcela nad něčím jiným, než jsou hry samotné. *7*
-
Jak tady všichni píšou, že s tím filmem už zašel daleko... Nevidím moc rozdíl mezi tím, jak kritizuje některé hry a tím, jak kritizoval Batmana. Jediný rozdíl je asi ten, že se ti Batman líbil :-) Jeho kritika většinou dává smysl, ale přijde mi, že se u her až moc zaměřuje na druhořadé věci typu grafický realismus a spol, možná je to jen dojem.
-
když tak sleduju reakce co kdo může kritizovat a co si může dovolit ...
když dojdeš do restaurace a šéfkuchař ti naservíruje výkal s cukrem, tak řekneš, hele dyť je to ho*no to já jíst nebudu .. a on ti bude oponovat tím, že on vaří a ty ne, ať do toho nekecáš, že tomu nerozumíš ... takže to pěkně bez řečí zkonzumuješ?
jinak je mi Vávra ukradenej. ať je třeba Bárbínista :) mám jiný starosti v životě :)
kdo tomu nerozumí a krade hry ať dá klidně mínus :D -
Tak v herní scéně jo... tam mu to taky většinou "žeru"...
A taky mě baví ho poslouchat, podcasty s ním jsou nejlepší... nejvíc "žívý" a je to tam opravdu diskuze...
Bohužel nevím jak moc je opravdu takovej frajer, že je fakt tak kritickej a opravdu to tak vidí a jak moc to dělá protože to prostě dělá... čím dál víc a víc mi přijde že fakt jakoby nemá rád lidi a svět... a tak většinou všechno jen a jen kritizuje... a čím dál víc u něj je to, že prostě... když se to líbí mase lidí a je to mega úspěšný.... tak u něj je to přesně naopak... podle něj to stojí za ho*no...
Jako že na počítačový hry má relativně dobrý názory a s těma se ve většině ztotožňuju....
Ale jak se v posledních minutách pustili do téma filmu, tak mě sprominutím dost "nasral"... mě se mimochodem líbil i Prometheus, ale tam chápu, že né každýmu se to líbí...
Ale to jak se obul do Temnýho rytíře... tam hlavně bylo vidět že tomu ani nerozuměl... pletl dva příběhy dohromady, podle mě kdoví jak a kde ty filmy viděl, jak je sledoval a jak je vnímal... protože to co tam mlel o Temným rytířovi bylo všechno naprosto mimo mísu.... -
co vsechno ceske dite diky medialni masazi nenazve komunismem
-
jojo, Gothic 2 byl co do denního režimu nejuvěřitelnější. Jenže. Každá aspoň trochu důležitá postava měla ručně naskriptovanou celkem primitivní smyčku. V šest jdi tam. v osm tam. v deset tam. Navíc pokaždý po předem nalajnovaný cestě. Do zblbnutí pak přehrávej animaci "dělání". Nehandlovalo se se skutečnými instancemi objektů (kovář nic nevyráběl, Diego žral jabka i když u sebe žádný neměl, vojáci trénovali střelbu i když neměli u sebe šípy. atd. atd. atd.), neuspokojovaly se potřeby a postavy na tuty snad ani neměly inventář. Mám dojem, že Dan mluvil o komplexních denních režimech, kde postavy zohledňují svou výbavu, své cíle a interagují s aktuálně dostupnými předměty. Ne o tom, co bylo v Gothicu, byť jako výchozí inspirace z hlediska uvěřitelnosti to je rozhodně správný titul.
-
no však já vim, co řekl, ale rozhodně to nebyla utírka, jen přečtení názoru z diskuse. A navíc Gothic měl úplně jiný denní cykly než o kterých mluvil Dan.
-
http://is.gd/xMHSGx *1*
-
No Gothic 1 si popravdě už moc nepamatuju, ale poměrně nedávno jsem hrál Gothic 2 s datadiskem. Vzpomínám si, že např. kovář tam ráno vstal, pak přes den koval (pendloval tam mezi kovadlinou, kýblem s vodou a výhní) pak šel do hospody na pivo, kde u stolu pokecal s ostatními NPC a pak šel domů spát. Když jste mu vlezli během noci do bytu tak se probudil a vyrazil vás. No a když jste neodešli asi po třech upomínkách, tak vás napad a volal stráže.
Mě tohle přijde jako slušnej denní režim na hru z roku 2002. Hlavně ve hře není žádné nahrávání, takže se nestane jako např. v Zaklínači, že postava zmizí ve dveřích a pak se objeví o dva kilometry dál v lese. Tu postavu jste mohli sledovat třeba celej den a pořád bylo vidět co dělá. Toho kováře jsem si zrovna teď vybavil, ale vím, že tam víc postav mělo poměrně detailně zpracovanej denní režim.
Takže v Gothicu podle mě byl naopak jeden z nejlepších denních režimů. Určitě lepší než v sérii The Elder Scrolls. -
Vávra je frajer. Líbí se mi na něm, že se prostě nebojí všechno zkritizovat. Kdybych někoho jinýho slyšela takhle mluvit, tak si o něm asi myslim něco špatnýho, že chce být akorát zajímavej a kdesi cosi, ale Danovi to tak nějak "baštim". Věřim, že on takovej opravdu je a že se o nic nesnaží. Hlavně je na něm vidět, že tomu, co kritizuje, většinou rozumí. A myslim, že je důležitý mít v herní scéně někoho takovýho výraznýho.
-
To jsem do chatu psala já a Lukáš to tam pak řekl. Ale já to myslela tak, že už i v Gothicu 1 měly postavy nějaký ten denní režim, jenže takhle to vyznělo docela blbě, no.
-
to máš podobne ako s Warren Spectorom, každý o ňom hovorí ako o otcovi deus ex, system shocku alebo thiefa ale zabúda sa, že v týme boli ľudia ktorí výslednú podobu ovplyvnili možno ešte viac ako Warren. Nehovoriac o tom, že pokračovania týchto hier ako SS2 a Thief 2 boli rovnako dobré ak nie lepšie a to aj napriek tomu, že už na nich nepracoval. Tým nechcem znižovať nikoho zásluhy, predsalen najdôležitejšia je kostra hry, základné princípy a na tých má Warren svoj podiel rovnako ako Vávra na Mafii.
-
Hochu, ty pořád ale zapomínáš na jedno, Vávra tu hru nedělal celou sám, takže si takové vychvalování do nebes rozhodně nezaslouží. A když ano, tak jedině jako člen týmu, který se na té hře podílel.
-
velmi zajimava reakce kritizujici hloupost a zajimava poznamka ode me ze reakce je napsana jako jedna veta ja teda nevim ale nemaji mit vety alespon carky nebo tecky ja chapu ze v dobe internetu a podobne veci nekdo nepise hacky a carky jako nad pismenkama a tak ale napsat neco jedno takhle dlouhyho a jako bez carek treba to mi prijde jako projev primytyva ale nechci nejak zase kritizovat je to jenom muj postreh tak se nezlobte ale pokud kritizuju a oznacuju nekoho za hloupeho a pak napisu neco co vypada jako od nekoho kdo cerstve objevuje psani chapete me ne tak se nezlobte ale
-
To je moudré, jednu si každopádně nechat pro případ, že by jsi sázku prohrál :o) Ale taky si myslím, že šlo spíše o vtip ;o) I když radši bych vsadil tři prsty, koule jsou důležité, vole ;o)
-
Vsadím levou kouli, že ten satanismus byl jen vtip.
-
Jo to je presne moje myslenka :)