Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #88 HD: Nad Vávrou sa blýská
28.7.2012 | Redakce Games.cz
162 příspěvků
-
Vidím že se to tu zvrtlo v hate na Vávru. Mě je to celkem šumák. Co mě spíš zaráží je komunismus redakce game, která v podcastech čurákuje a kurvuje, ale když to někdo napíše do diskuse pod tím, tak mu hned dají block...
Hlavně si to rychle přečtěte než mě zase bez udání důvodu smažou... -
Dan Vávra je jednou z nejzajímavějších osobností současné české herní scény. S jeho názory nemusíme vždycky souhlasit, ale MÁ výrazné názory a je to inteligentní člověk, proto jeho názory mají cenu. Ve starých dobách za Andreje byly nekompromisní (často provokující)názory devizou herního žurnalisty. Později se herní žurnalistika změnila na nicneříkající plkání o hrách, které nic neříká a nikoho neuráží. Jsem rád, že podcasty Games se nevyhýbají názorům a konroverzím. A je prima, že Dan Vávra do podcastů chodí. Líbí se mi, že to je člověk, pro kterého jsou hry důležité, vážně o ncih přemýšlí a nestydí se za to. Těším se na další podcasty.
-
-
je pravda, že recenzií kde by ich autor ku hre pristupoval nekompromisne a maximálne kriticky ale pritom by vedel byť férový už prakticky neexistujú. Dnes je to samé : "áno je tu síce takýto malý problémík a fanúšikovia budú možno sklamaný ale veď hrá sa to dobre a hra rýchlo odsýpa" bum 80% ... akoby jediné kritérium bolo či sa to dá hrať bez toho aby pritom človek nezaspal. Recenzent by mal byť v prvom rade kritik a ako napísal klasik "Kritik je od slova kritizovat a proto se snažím na všem najít nějakou chybku" (J. Modrák 1999)
-
Argumentace subjektivního názoru může použít každý s obhajobou každého. Potíž nastává, když se Vávra odpoutá od své profese a začne (na prosbu čtenářů, nutno říct) šťourat na pro něj neznámých místech, jakoby div nevlastnil patent na rozum. Nevím, jestli byl takový vždy nebo tyhle "z pr*ele ku*vy" podnítily těžké poslední roky, ale možná by se hodilo na několika frontách ubrat.
-
-
Koukám nadávání Vávry je v pořádku až do té doby než se trefí do vašeho milovaného filmu, potom už to zase až tak v pořádku není :D
-
-
Nadavani na hry se da pochopit, i kdyz mam jiny nazor tak ja se na hru nedivam ocima vyvojare, ten ma pohled urcite jiny (ale i tam je fura jeho argumentu uplne scestnych). Nadavanim na film jenom ukazal ze tomu vubec nerozumi, ale to mu vubec nebrani oznacovat lidi s jinym nazorem id1oty.
-
Nechápu, co je na tom podivného.
-
-
Dan vypadá jako by právě vyběhl ze svého RPG :D
-
-
Son of Flynn...
-
-
D. Vavra opat ukazal, aky je on majster cez vsetko. Proste, poloboh a nic menej.
-
Bohuzel na me vavra pusobi jako typicky pozer: neco se vsem libi tak na tom budu hledat mouchy a pak jim rikat jak jsou debilni. U her bych to jeste chapal, jako profik tam chte nechte musi videt mraky detailu kterych si normalni clovek ani nevsima. Ale u filmu uz se na tohle vymlouvat nemuze.
Jsem zvedavy jak bude vypadat to jeho RPG, ale bude muset byt naprosto excelentni, abych si ho i pres antipatie k vavrovi koupil. A neco mi rika, ze k zaklinacum se nepriblizi ani na dohled z hubbleova teleskopu. -
-
souhlas kamo, vetsinovej nazor je u nej apriori debilni bez ohledu jaky ma obsah. to je pokrytectvi nejvyssiho kalibru. takze kdyz vetsina rekne , ze valka je spatna, tak u vavry je automaticky dobra.
-
mam stejnej nazor, viz. nize. diky.
-
-
s danem souhlasim až na Dark Knight. Prometheus je debilovina, stejně tak i všechny komixovky, ale přesto se mi líbili první xmani. Věřim, že ta jeho hra BUDE excelentní. I kdyby vás hra neoslovila grafikou, hudbou či jinou ou, tak atmosféricky ta hra bude dokonalá a už ted jí vidim před očima jak konečně po více jak deseti letech, kdy jsem jako malej hrál diablo 2 a strašně si přál rpg z realného světa bez příšer atd, se to stane. Bude dokonalá, protože z tohoto rozhovoru, kde jsem mimochodem slyšel a viděl Dana poprvé, jinak jsem od něj četl články v levelu atd.. tak bude dokonalá, protože je to prostě realista *5*
-
hele ta bílá barva je moc bílá a voda moc mokrá! to je hrůza! já bych to udělal bílý a mokrý tak akorát... - protože se mi jednou něco podobnýho povedlo v roce 2002 ! ! ! po té sice už/zatím? NIC, ale já vám budu říkat co je špatně a co ne a koukejte mi to žrát a poslouchat ! super ! doufam že se mě tu také budou lidi zastávat - jako p. Vávry. PS: docela mě v podcastu potěšilo jak ho utíral Lukáš s gothic 1 a ultimou. +1 lukášovi
-
-
V Gothicu se postava maximálně tak prošla, třískla kladivem do kovadliny a sežrala jabko...
-
-
No Gothic 1 si popravdě už moc nepamatuju, ale poměrně nedávno jsem hrál Gothic 2 s datadiskem. Vzpomínám si, že např. kovář tam ráno vstal, pak přes den koval (pendloval tam mezi kovadlinou, kýblem s vodou a výhní) pak šel do hospody na pivo, kde u stolu pokecal s ostatními NPC a pak šel domů spát. Když jste mu vlezli během noci do bytu tak se probudil a vyrazil vás. No a když jste neodešli asi po třech upomínkách, tak vás napad a volal stráže.
Mě tohle přijde jako slušnej denní režim na hru z roku 2002. Hlavně ve hře není žádné nahrávání, takže se nestane jako např. v Zaklínači, že postava zmizí ve dveřích a pak se objeví o dva kilometry dál v lese. Tu postavu jste mohli sledovat třeba celej den a pořád bylo vidět co dělá. Toho kováře jsem si zrovna teď vybavil, ale vím, že tam víc postav mělo poměrně detailně zpracovanej denní režim.
Takže v Gothicu podle mě byl naopak jeden z nejlepších denních režimů. Určitě lepší než v sérii The Elder Scrolls. -
-
jojo, Gothic 2 byl co do denního režimu nejuvěřitelnější. Jenže. Každá aspoň trochu důležitá postava měla ručně naskriptovanou celkem primitivní smyčku. V šest jdi tam. v osm tam. v deset tam. Navíc pokaždý po předem nalajnovaný cestě. Do zblbnutí pak přehrávej animaci "dělání". Nehandlovalo se se skutečnými instancemi objektů (kovář nic nevyráběl, Diego žral jabka i když u sebe žádný neměl, vojáci trénovali střelbu i když neměli u sebe šípy. atd. atd. atd.), neuspokojovaly se potřeby a postavy na tuty snad ani neměly inventář. Mám dojem, že Dan mluvil o komplexních denních režimech, kde postavy zohledňují svou výbavu, své cíle a interagují s aktuálně dostupnými předměty. Ne o tom, co bylo v Gothicu, byť jako výchozí inspirace z hlediska uvěřitelnosti to je rozhodně správný titul.
-
-
-
kdes byl na tom utření Gothicem? Že bych si koupil lístky...
-
-
To jsem do chatu psala já a Lukáš to tam pak řekl. Ale já to myslela tak, že už i v Gothicu 1 měly postavy nějaký ten denní režim, jenže takhle to vyznělo docela blbě, no.
-
-
no však já vim, co řekl, ale rozhodně to nebyla utírka, jen přečtení názoru z diskuse. A navíc Gothic měl úplně jiný denní cykly než o kterých mluvil Dan.
-
-
-
Povedlo v roce 2002.
Pak chystal docela hezkou věc (http://www.youtube.com/watch?v=mfnk2xw4ssQ), ale někdo měl jasnozřivý nápad, že něco takového se přece nebude prodávat, jak později potvrdila série Assassin's Creed, že ano. ( hratelnostně postavena na podobných principech).
Práce na Mafii II, z toho co se dá modařinou vykuchat ze softwaru a z toho co tu a tam různým lidem uteklo...řekněme že to asi pana Vávru pěkně naštvalo, ale netuším, nemám interní informace.
A teď to zkouší znovu, znovu po svém a jaké překvapení, znovu mu držím palce. Ne jako ovečka. Navážení do kinematografie by si mohl odpustit, stejně jako by neuškodilo občas ubrat páru v oblastech, o kterých má slabší povědomí.
Přeji panu Vávrovi, ať se jeho projekt podaří. Nečekám zázraky, nečíhám na chyby abych "mu to vrátil". Očekávám produkt, který se vyhne klasickým problémům a logickým přešlapům současných her a současně si pochopitelně s sebou potáhne vlastní kiksy a škobrtance. -
-
díky za video, vidím to prvý krát... nie je to síce mojá šálka čaju ale pôsobí to výborne (a hlavne na ten rok) hneď som si spomenul na assassinky z HL a Trinity :)
-
-
Me to zase pripomnelo DE: HR (tou stealth vs. akcni volbou postupu).
-
-
-
-
Vávra je nepochybně osobnost českého herního průmyslu. Ale jestli ještě někdy začne žvanit o filmu, tak nám na filmové teorii na Karlovce budou vstávat vlasy na hlavě. Totální redukcionismus všeho a vždy, pokud nesouhlasíme.
-
V zásadě mám pana Vávru rád,ale občas se nechává trochu unést a zapřehání si i když má v jádru pravdu (hlavně u toho androidu)