Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #88 HD: Nad Vávrou sa blýská
28.7.2012 | Redakce Games.cz
162 příspěvků
-
No na AI F.E.A.R.u jedničky žádná jiná hra stejně nemá!
-
-
Dle mě třeba první unreal, pokud si dobře pamatuju, taky neměl špatnou AI. A jak již kolegové zmínili Far Cry nebo STALKER mají AI lepší. Zda je FEAR AI opravdu tak "chytrá" by se ukázalo, pokud by se pustila na větší prostor (ala STALKER). Takhle je dost omezená a moc toho "vymyslet" nemůže.
-
Pro mě je da best první Far Cry, nikdy jsem nepochopil, proč v následujících Crysis hrách byli enemáci tak vymaštění.
-
-
čo vedela AI vo FC viac ako AI v crysis ?
-
-
Třeba, že tě obešla a napadla zezadu. Dokonce se uměla i krýt. Rozehrál jsem teď Crysis 2 a nestačil jsem se divit.
-
-
to všetko v C1 samozrejme JE ...
-
-
-
-
No nevím jestli můžu naprosto souhlasit, ale mě se celkem líbila (čistě v rámci žánru). Dohrál jsem to i na nejvyšší obtížnost a hra dostala hlubší atmosféru, když člověk postupoval pomalu a opatrně, aby náhodou do ničeho nevlítl. Hlavně ty lekačky byly silnější...
-
-
Super. Minule Drda a teď Vávra, to je kadence, kdo bude příště ? *1*
Sice občas trochu offtopic ( Android, iOS, filmy) ale pořád zábavně. Nejlepší byly určitě Vávrovi střípky z vývoje, to si poslechnu vždycky rád. -
-
"Minule Drda a teď Vávra, to je kadence, kdo bude příště ?"
Paroubek??
Ten ma taky tak rozkosne vyhranene nazory *7*
(Kdyz tihle panove tak radi prehaneji, jiste by mi totez odpustili) -
-
...puvodne jsem chtel napsat Hitler, ale nechci s tim prehanenim zachazet az na vavrovsky mety *1*
-
-
-
Vavra sice pi*uje na co muze jenze on si to muze tak nejak dovolit. Je chytry a vyzna se coz na nem dost obdivuju. Kritizuje pomalu kazdou hru coz u nej zatim beru protoze dela vlastni hru a doufam ze vsechny chyby co mu vadi na ostatnich hrach tak u te sve mit nebude. Jestlize pak jeho hra vyjde a bude to nejaky paskvil (tomu ovsem nechci verit) tak potom u me dost klesne.
-
-
ja to beriem a tešim sa na jeho ďalšiu hru ale trúfam si tvrdiť, že ak jeho hra nebude dostávať hodnotenie minimálne 9/10 tak to Vávra za tie jeho nekonečne kritické reči voči všetkému čo nieje jeho pekne schytá a vobec ho nebudem ľutovať. Dúfam teda že sa to nestane a hra ktorú vydá bude naozaj úžasná a všetkím nám padnú sánky.
-
-
Jo to je presne moje myslenka :)
-
-
-
Není uřízlý konec?
-
-
Byl bych radši kdyby uřízli celý konec s filmama. TO bylo trochu moc *10* Vytýkat těm filmům to na čem stojí *15*
-
-
jo, jo, vavra je romero ceskeho herniho prumyslu....
-
Měl bych návrh na dalšího hosta:
http://www.youtube.com/watch?v=CuaRGtIrM9U -
-
však se stačí podívat na úvod :D
-
-
Podcast jsem viděl a tak nějak nerozumím proč se všichni do Vávry tak obouvaj. Je to člověk co působí neustále stejným způsobem a to, že občas kritizuje až zbytečně k němu taky patří. Když zkritizuje batmana/skyrim/nesmrtelnost chrousta a já s tím nesouhlasím, tak si myslím svoje nebo kdybych se s ním bavil na to rozjedu nějakou debatu, ale plnit komentáře nesmyslným hatem mi příjde trošku mimo.
-
"Nad Vávrou sa blýská". Pěknej multifór.
-
-
nad vávrou se blíská ale nad záchode se Vavruje
-
-
nikomu není po shlédnutí smutno, jaký ten (herní) svět vlastně je? Co dělá z inteligentního člověka/názoru příměs ega... jenže to bych už zde polemizoval zcela nad něčím jiným, než jsou hry samotné. *7*
-
-
Jo, je. Nejhorsi, ze takovych omezencu je v ceskym hernim byznyse mnohem vic nez jeden... *7*
-
-
No jo Vávra. Člověk co sice dokáže krásně pomlouvat, žvanit, hledat chyby a shazovat ale jeho vachrlatá sláva pomalu mizí. A musím říct že po tomto FC se opravdu hodně těším na to jeho RPG, tam se budou hledat chyby jedna báseň
PS Jeho kritika batmanovské serie byla směšná už jen proto že patlal první díl s druhým
PS 2 absolutně nechápu proč se chce podívat na třetí díl když ho první dva nebavili. Normální člověk se na věci co ho nebaví nedívá, hlupací se podívají a pak svými názory znechucují ostatní.
PS 3 Tento FC se tomu s Drdou nemůže rovnat -
-
Tak je fakt, že já takové to glorifikování někoho, protože se mu povedla kdysi nějáká věc moc nemám rád. Prostě beru výsledný produkt. Možná proto mě zdější redaktorský hype kolem Dishonored nechává chladným. A jinak k tomu Batmanovi se s Danem docela ztotožňuju. Pořád mi není jasný, co je na té nové "trilogii" tak úžasného. A ani fanoušci Batmana od Nolana mi to nebyli schopni vysvětlit. Většinou to skončilo konstatováním toho, že je to od Nolana. Podle mě je nejlepší Batmani od Burtona. Jack Nicholson je nejlepší Joker, co si snad dokážu představit. teda snad až na toho z animované série.
-
-
Těm, co odmítají Ledgera coby nového Jokera, poněvadž „Nicholson to zahrál líp“, leckdy uniká nejpodstatnější věc – nový filmový Batman je podle nových komixů (Frank Miller), zatímco starý Batman je zase poplatný své době. Pak se nelze divit, že Nicholson je spíš legrační figurkou v tom nejlepším smyslu slova, zatímco Ledger je magor par excellence, s nímž bych nezůstal o samotě ani na vteřinu. Proto je třeba chápat souvislosti a za každou cenu neporovnávat neporovnatelné.
A na Eberta bacha! V posledních letech mi přijde, že to už v hlavě taky nemá v pořádku. -
-
viz treba prometheus co? jako kdyby koukal na jiny film :P.
-
-
Co je na něm "tak úžasného" pro mě (trojku jsem neviděl):
1. Je to první Batman, kde tu postavu a celou její legendu tvůrci jednak pochopili, jednak důkladně vytěžili.
2. Až na Katie Holmes je to skvostně, skvostně obsazený a zahraný. Nicholsonův Joker je zábavná figurka, z Ledgera jde strach, i když není na plátně.
3. Naprosto geniálně trefenej balanc mezi realitou a komiksem, kterej podporuje způsob, jakým je to natočený. V obou dílech bych dokázal vyjmenovat hned několik silnejch scén, který mám navždycky vpálený do paměti. A nemusí to být nutně zrovna ty velkolepý akční - z jedničky miluju trénink na zamrzlým jezeře nebo Batmanovo první "setkání" s Gordonem.
Mám rád Burtonovu dvojku a Keaton je obecně výbornej Wayne / Batman, ale obsahově je to jiná, pro mě podstatně nižší liga, Jakkoli bych Nolanovi dvojku klidně zkrátil a z jedničky vymazal tu zoufalou Katie. Pokud ti nějakej fanoušek Batmana tvrdí, že je to skvělý, "protože Nolan", tak je to trouba. Přečti si dobový recenze od zkušenejch kritiků jako je třeba Roger Ebert, vysvětlí ti to podstatně obšírněji. -
-
Dvojku zkrátit *8* já bych jí naopak prodloužil. V tom filmu se stane tolik věcí, že některé díky vysokýmu tempu nevyzní naplno. Trojka má podobný problém, ta má to tempo ještě vyšší.
-
-
Zkrátit = právě něco z těch věcí vyházet. Celá ta rovina se "sonarem" mi přišla nadbytečná. Sice chápu, kam tím mířili, ale radši bych to obětoval ve prospěch zbytku.
-
-
ja to beru jako foreshadowing zacatku trojky s tema fasistickejma manyrama batmana a policajtu.
-
-
-
-
Geniálního mno to možná ne ale rozhodně se jedná a skvělou trilogii a má na tom zásluhu těchto pět věcí
1. Temnější a lehce realističtější zpracování
2. postava jokera ve dvojce a celkově dobré a uvěřitelné přenesení komixových padouchů do filmové podoby
3. příběh co má hlavu a patu (Vávra tam mlel něco o sudech ale zapletl do sebe první a druhej díl)
4. skvělí soundtracky
5. Batman konečně nevypadá jako gay *1*
-
-
Říkal,že chce vidět třetí díl aby na to mohl nadávat :)
A pochválil i hru kterou nedělal.Např. Grimrock
To spíše vypadá,že se rozkecá a pak neví o čem pořádně kecá.Nemyslím,že si pořád na vše nadává,protože to on nevymyslel.Taky tam zmínil nějakou hru na Ipad.
Prostě hodně komunikuje :) Když se ho lidi ptají stále na věci které nemá rád,protože je pak sranda poslouchá jeho komentář,tak to neznamená,že nemá nic rád a vše je prd. -
-
Neznám jeho životopis, nejsem jeho "kámoš od piva". Nicméně z toho mála co o panu Vávrovi znám z jeho psaní a jeho mluvy mi spíš přijde, že ho vysloveně sejří, co se v dnešní době děje celkem často, a sice když se někdo na vlastní práci vykašle, odflákne to, pak do světa vytroubí že jeho práce je super nejlepší bez toho nikdo nemůže být ... a ovečky zaberou.
-
-
Dodatek:
potíž je v tom (znám ze svého blízkého okolí jeden takový případ), že člověk s takovým pocitem má pak tendenci sklouzávat k příliš silnému negativismu, viz reakce pana Vávry na určitou filmovou tvorbu.
-
-
-
Naprosto s tímto souhlasím. Dokáže jen shazovat ostatní hry, jen proto, že je netvořil ON. Aspoň mi to tak připadá.
-
Ba naopak pouze chytrý člověk se podívá na třetí díl i když jse mu předchozí dva nelíbili.
-
-
ne nepodívá představ si to takhle:
Jdeš na první film máš nějaký očekávání, v případě Vávry za to vyhodíš nějaký peníze a film tě nebaví a to ne jen tak nějak ale prostě tě uplně znechutí. A teď pozor.
Jdeš na druhý film opět u něj strávíš nějaké ty dvě hodiny, možná nejdeš do kina ale i tak. A opět tě to nebaví a jsi uplně znechucen (a podle Vávrovi reakce znechucnej byl) a samozřejmě to nezapomeneš všude napsat a všechny fandy s tím štvát.
A je tu pointa: je natočen třetí díl, tebe první dva díli totálně nebavily a ještě k tomu tě nebavil jiný film od toho samého režiséra (v tomto případě inception) a stejně se na film podíváš opět tě to strašně nebaví a opět s tím všechny otravuješ takže jestli ti toto připadá normální měl bys navštívit psychiatra. Já osobně taky nemusím některé filmové serie nebo seriály a právě proto se na ně nedívám a neotravuji fanoušky. Něco jiného je pak trollování a tomu se občas neubráním ale to by pak znamenalo že je Vávra troll a to by bylo na delší diskuzi
Ahoj jdu se dívat na olympiádu
PS já např. nesnáším filmovou sérii Resident evil a tu (ne)herečku Mílu jovovič, ale přesto s tím pohublou fanouškovskou komunitu neprudím. -
-
Jak můžeš vedět, že se ti něco nelíbí, když si to neviděl?
-
-
Mno třeba jsem viděl první díl pak si přečetl něco o druhém a udělal jsem si obrázek, né každej potřebuje skouknout tři díly nějakýho filmu aby si pak řekl že na ten čtvrtej se teda fakt nepodívá.
-
-
Tak znova on šel na první díl batmana a ten ho absolutně nebavil (i když pominu že joker a ostatní pro Vávru byli jen paňáci v kostýmech z čehož se dá vyvodit určitá nechuť k celému univerzu). Pak šel na druhej díl a byl znechucenej ještě víc (v mezičase zašel na inception od stejného autora a opět byl znechucen) a poháněn touhou říct každému koho ten film bavil a viděl v něm nějakou hloubku že je de*il se musí podívat na díl třetí i když jak sám říkal ví že ho film nebude bavit a opět bude na forech všechny obšťastňovat svými názory.
Já po třech dílech game of thrones věděl že ten seriál bude boží, stejně jako jsem po pěti dílech Prison break věděl že ten seriál není pro mě. A ani jednou mě nenapadlo hledat v tom seriálu nějaké chyby či ho jen sprostě napadat a urážet lidi které ten seriál baví.
Já se prostě moc těším na to vávrovo možná to někdy fakt víde RPG a jakože nikdy do detailů nerejpu zde si s chutí prošmejdím každej detail a najdu každou chybyčku. -
No dobře ale e se mi nelíbí jeden díl automaticky neznamená, že se mi nemusí libit další díly? Pokud nemám vyloženě odpor k univerzu
-
-
-
Samozřejmě že objektivní kritika je správna a ani dark knight nebyl dokonalý, přesto se však jedná o jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl a vlna nepřátelství která se přes film převalila je hrozná. Vím že když se objeví něco slavného, úspěšného a výdělečného ať už se jedná o film, seriál, knihu, zpěváka, kapelu atd. vyvalí se horda rípalů a rejpalů kteří hledají i tu nejmenší chybyčku a jsou schopní nad daným dílem strávit hodiny jen aby měli co napsat do fóra.
A to rozhodně normální není
Příkladem budiž kritika pro mě skvělého zahájení Olympiády
-
-
-