Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Posledních pár podcastů mám dojem, že se u některých redaktorů začíná projevovat syndrom vyhoření. Jan Modrák se svým střízlivým projevem třicátníka, který už žije jinýma věcma než hrama, tomu moc nepomohl. Zajímalo by mě, jestli si skutečně někdo z redakce říká, že by možná bylo dobrý chvíli dělat něco jinýho, než zrovna tohle. Nebo tu nucenost vidím jako vlčí mhu jenom já? Přijde mi, že dřív to probíhalo s daleko větší lehkostí a (pun intended) hravostí.
    • Cosi
      My na chatu řešíme nudu alkoholem. A Sakra - prohibice, co budeme příští středu dělat? Burčák je snad stále v normě, že?
    • Bohužel nemůžu než souhlasit. Pořád je to sice zdaleka nejlepší podcast o hrách v češtině, ale to je popravdě, s hledem na kvalitu konkurence, trošku málo. Vždycky, když to pustím, tak to na mě taky působí tak, jako by to reakci už fakt s**o a všichni byli permanentně unavený. Od začátku do konce se všichni akorát válí, nohy až na stropě - nic ve zlým, nejsem rozhodně prudérní učitel etikety, ale udržovat aspoň nějakou elementární úroveň by nebylo zcela na škodu. Nic ve zlém, ale hrát si v podcastu hry, stěžovat si, že nechci moc mluvit atp... Opravdu by to nešlo líp? A když k tomu přidám vsuvky typu "jdem na cigáro", zatímco Lukáš odpovídá na otázky lidí z chatu, které ale bohužel nečte, takže kdo chat zrovna nesleduje, slyší několik minut nesmyslných hlášek, tak si fakt říkám, že by to chtělu trošku změnu. Don't get me wrong - celá redakce má můj velký respekt, nové směřování games sleduju s radostí a některé diskuse jsou fakt libové, ale kluci, ta forma... ta forma...
      • Dobře, že jsi napsal to o tom směřování - to se mi taky celkem líbí a pořád je tu k nalezení dobré čtení o hrách. Za to je potřeba chválit.

        Nohy na gauči mi ale nevadí. *4*
    • Trol.diskuzni
      Prvních dvacet až třicet dílů bylo skvělých, neboť kolektiv Games.cz nemusel půlhodiny štelovat saturaci kamery a vyrovnávat hlasitost mikrofonu každého z účastníků, načež pan Grygar během stříhání nemusel podobný proces opakovat znova, neboť měli mikrofon jen jeden a kameru žádnou. Také nebylo třeba neustále sledovat dění v chatu podcastu, neboť žádný chat neexistoval a redaktoři tedy měli čas a klid se věnovat nahrávání pohodlné třičtvrtěhodinky nevázaného pokecu na téma her, které jsou jim blízké... Nemuseli hlídat, jestli spojení s posluchači nevypadává, jakým způsobem jsou usazení, jak jsou oblečení a ani to, co říkají, neboť to nebylo "live", a tedy jakékoliv problémy šlo vyřešit během stříhání do podoby finálního záznamu, který posléze vydávali pouze v jediné formě o pár MB přímo na svých stránkách. Nakonec jim nikdo nepokládal neustálé dotazy na téma "kdy už konečně začnete / jak to, že jste ještě nezačali". To bych viděl jako hlavní příčinu toho, že kvalita šla se zavedením streamu a všeho s tím souvisejícího rapidně dolů - samozřejmě ruku v ruce s tím, že přestal chodit pan Vávra, díky kterému si ten podcast měl právo říkat FightClub.
      • S tím, že Vávra tomu dodával šťávu souhlasím, ale jeho dodávání šťávy většinou spočívalo v tom, že měl na spousty věcí dost odlišný názor oproti zbytku osazenstva a nebylo mu blbý se se svýma kámošema natvrdo pohádat. S tím, že mají všichni stejný názor a jenom si přitakávají (což často zmiňuješ) bych nesouhlasil Lukáš má taky většinou dost odlišný názor jenomže narozdíl od Vávry se s nikým nehodlá hádat a většinou řekne jenom něco ve smyslu "No já to vnímám jinak." tím to všechno skončí a jde se na další téma. Kdyby byl Lukáš v podcastu trochu agresivnější mohlo by to mít taky šťávu.
        • Orthank
          Dle mého názoru podcast upadá od časů příchodu Pavla Dobrovského jako moderátora. Od té doby má FC jakýsi "řád", který tomu moc nesvědčí. Ještě když se k tomu přidá "rádio internet", "vesmírná", "letadlová" nebo nevím jaká loď, tak to na mě působí vysloveně dětinským dojmem.

          Z celého týmu je znát jistá únava, jak je již psáno výše. U dřívějších dílu to na mě působilo svěže ještě z jednoho důvodu, a to z důvodu že podcast nebyl středeční nutností ale spíš příjemně stráveným odpolednem, bez scénářů a pravidel, jen s pár tématy z minulého týdne, které by stálo za to probrat.

          K otázce Dana Vávry, sice dodává "šťávu" ale za jakou cenu ? Za cenu toho že jeho názor je ten správný a nejlepší, a kdo tvrdí opak tak je zkrachovalec atd. (viz věc Kickstarter a recenze na Skyrim a nejen to) podáno s patřičným decibelovým bonusem.
        • Trol.diskuzni
          Možná, že kdyby nebyl pověřený funkcí "spojovatelky mezi účastníky podcastu a děním na chatu", fungoval by jeho vstup do dění lépe...
    • Bohatě by stačilo kdyby se nějak obměnila sestava, která je už asi 7 let stejná (občas přijde nějaký host ale jinak je to jenom Grygar, Bach, Poláček, Dobrovský občas Farid). V dobách hPodu alespoň za čas přišel Radek Friedrich nebo Petr Bulíř, kteří byli alespoň zábavní, zatímco teď se ta podcastová sestava strašně ustálila a po těch letech mi stačí přečíst si témata, co se budou v podcastu probírat a mám docela dobrou představu, co si o tom kdo bude myslet a říkat.
      • Nová krev by byla fajn. Akorát je potřeba sehnat někoho, kdo to bude dělat zadarmo a pravidelně... ale nějaký mladší obyvatel hlavního města s nadšením pro věc by mohl splňovat oboje. *4*
        • Cosi
          Black_hand říkal, že to má do redakce kousek...
      • Cosi
        Vždyť tam mají skoro každý týden hosta.
        • Ano, většinou vývojáře nebo lidi zaměřené na určité téma, kde se moc ostatní debatující neorientují takže to není debata, ale spíš rozhovor. Což na jednu stranu není špatně na stranu druhou si říkám, že podcast by měl být o té diskuzi, debatě a názorech.
      • Acindards
        Ten kdo tomu dává šťávu je Vávra. Ať už se jeho názory někomu líbí nebo ne, tak tomu dává nějakou šťávu a diváka nenechá v klidu. Má na všechno svůj názor a o tom to je a ne jenom rekapitulovat věci co byli už dávno napsané v novinkách. Tohle už podle mě baví málo lidí. Já osobně jestli to zapnu tak to po zhruba 10ti minutách vypnu.
        • zdeeneek
          Jenze ne kazdej ma cas celej tyden cist co se ve svete her deje. Ja jsem rad, ze mi to takhle jednou tydne posbiraji dohromady a pridaji vlastni nazor. Tu hodinu na poslech si jednou tydne najdu, ale cist vsechno co na games vyjde bohuzel nemam.
          • Acindards
            Tak mně teda přijde lepší, si novinky každej večer přečíst (otázka max. 15 minut) než aby mi to někdo shrnoval v podcastu. Od podcastu čekám že každej k tomu přidá svůj názor a né že rozebírají pořád to co už bylo dávno rozebráno v novinkách. Navíc ty diskuze tam nemají žádné tempo. Když třeba někdo začne něco říkat, tak mu do toho za pár vteřin skočí někdo jinej s naprosto "vtipnou" hláškou a tu hlášku pak rozebírají další minutu a to je ha ha ha strašná prdel, ale já jsem znuděnej a ani se nedovím co jsem chtěl slyšet na začátku. Když už shrnovat novinky tak něco ve stylu Televizních novin na TV nova ktery mají aspoň šmrnc.
            • Acindards
              Šmrncem jsem opravdu nemyslel obsahovou stránku věci, ale prostě ti něco do té hlavy sypají bez přestání, ať už jsou to bludy o Dádě Patrasové, nebo o tom jak dopadli Bin Ladina. Já nejsem žádnej fanoušek podobných pořadů, ale to co jsem viděl tak tempo mají solidní. A kdyby podobným stylem shrnovali novinky já nevim 15-30 minut, tak by to bylo každopádně lepší než jenom nekonečny debaty o tom jestli dřív bylo vajco nebo slipka.
            • Trol.
              Tak se někdy jen informačně podívej. Šmrnc v jakýmkoliv smyslu tam určitě není (někomu se to každopádně líbí...)
              To jsou ranní, polední, odpolední, hlavní a večerní noviny a melou a melou, jestli to nedělají pod nátlakem z vyšších míst tak ty lidi v TV nejsou ani z daleka normální...
              Někdy je omylem zapnu a nestačím se divit co lidem pod záštitou exkluzivity nabízejí..
              AHA, Blesk jsou proti tomuto raubíři..
            • Trol.diskuzni
              To labrador: Šmrnc asi nebylo myšleno v tom smyslu, že jsou skvělé po obsahové stránce... Je fakt, že jsem televizi už nějaký ten rok neviděl, ale co si pamatuju (cca rok 2007?), tak vizuálně a tempem to bylo v pohodě - až na ten tragický sport a ještě tragičtější předpověď počasí (ale to je klasika všude).
            • Tak jestli Televizní noviny na TV Nova mají šmrnc, tak to klidně můžeme Flight Club nominovat na Nobelovu cenu.
    • Já bych třeba byl pro, aby byl podcast pravidelně jednou za měsíc (věřím,že hodně lidem by se to nelíbilo :), přeci jenom každý týden vymýšlet něco nového taky není jednoduché a nálada není určitě vždy na 100%. Otázkou je jestli měsíčník by zvedl kvalitu, ale měl by.
      Jinak tento podcast se mi líbil. Když příjde zajímavý host tak je to vždycky dobrý.
      • zdeeneek
        Mne prijde, ze i za tyden je docela hodne veci, ktery se v podcastu probiraji. Pokud by se delal fightclub jednou za mesic, tak by musel byt bud hodne dlouhej ( z toho by asi ti co ho delaji nebyli moc nadseni ) nebo by byl velkej tak jak je ted, ale to by se tam zase neprobraly vsechny udalosti.
        • Máš pravdu, ale můj příspěvek spíš byl o "unavených" moderátorech, kteří by mohli změnit radikálně styl ze kterého teda moc výhod taky nekouká :)
          Jinak sestříhaná verze je samozžejmě daleko lepší a odpadá většina nelibostí, ale dívat se naživo je zase záživnější, alespoň u mě.
      • Ještě bych chtěl dodat, že by měsíčník nespíše ztratil exkluzivitu probíraných témat a schánění lidí do podcastu jak pozoruju není také jednoduché, tak nevím. Člověk by měsíc čekal a zjistil, že jste bez hosta to by moc nepotěšilo :)
  • DangerousDave
    zostava je dobrá ale nie vždy je dobrá nálada a chuť diskutovať ... jednoducho je dosť naivné očakávať, že každý diel bude megazáživný a hneď volať po obmene diškutérov *7*
    • zdeeneek
      K tomuhle nazoru se pridavam taky, neda se nic nez souhlasit. Jeste bych k tomu dodal, ze ucelem podcastu je hlavne podavat informace z herniho sveta a komentovat je. Cilem neni vytvaret megashow, u ktere se budete smichem popadat za bricha - jak se docela pocetna skupina posluchacu domniva.
      • To je sice hezké, že má hlavně podávat informace, ale popularitu si tímhle účastníci neziskali a to je ten rozdíl.Lidi je poslouchali/jí a vědeli se, že se u toho zasmějí atd., že nebudou dostávat strohé info.
        KDyby tomu tak bylo tak věř, že takovou základnu posluchačů mít nebudou.Mě osobně si stačilo po odchodu kluků z Levelu poslechnout pár hpodů a opravdu jsem si řekl, že už nikdy více.No poslechnout...Vlastně jsem je ani nevnímal nebo jsem u nich usínal.A řekl bych,m že ne malá skupina posluchačů to vidí stejně.
        • Wyder
          První nové hPody byly mozna slabsi, ale ted jsou naopak skvele. Posloucham oboje, ale posledni dobou se daleko vice tesim na hPod, protoze je tam videt, ze to ty lidi bavi delat. Tady mam nekdy pocit, ze to nektere hlavne zdrzuje od prace.

          Osobne jsem mel radsi FC, kdyz ho moderoval Lukas, protoze to bylo volnejsi a mnohdy i zajimavejsi.

          Ale asi je poptavka po soucasnem stylu, nevim.
          • Dnes už být hpod dobrý může, ale taky na to měli 95 týdnů, aby ho postupně zlepšovali.

            Když FC začínal tak jsem si říkal jestli mu nebude chybět P.D., ale dnes za sebe můžu říct, že byl FC lepší bez něj už jen proto co jsi napsal ty.Byl volnější a zajímavější.
            Bez uražky P.D. :)
        • muha
          Tak to pozor! Nie som si presne istý, myslím že to bol asi predminulý hpod (s melónovou príchuťou, zasvetený určite vedia!) a tak dobre som sa už dávno pri počúvaní podcastu nezasmial...
          • Jako pozor, lidi kolem hpodu jsou super, jdou trochu jinou cestou. Ale musim rict, ze posledni dobou me i vic bavi. (Mozna to souvisi s tim vsim co tady ted pisete). Tak nejak mi prijde, ze je porad bavi hrani, coz me tady uz moc neprijde. Na games zacli byt lidi vic "novinari", nez hraci... tak nejak , ze to berou jen jako praci, ktera je trochu uz opruz:)
    • Preed
      Chystal som sa sem nieco napisat,ale pod toto sa mozem podpisat,asi tak nejak to je.
  • Honza je porad ve svych letech skvely novinar a hlavne fajn clovek jeho nazory maji vahu je videt ze svou praci dela s laskou takovych hernich novinaru moc neni ale doufam ze zase bude :)
    • Orthank
      Nezbývá než souhlasit, jeho projev mi příjde kultivovaný a jeho poznámky k tématům jsou zajímavé.

      Tento díl podcastu je co do obsazení hosta výborný.... což se bohužel nedá řict o ostatních diskutujících / přísedících.
  • Chceme drakena do podcastu:).
  • Luke
    Přátelé - díky za reakce. Zkusíme nedávat nohy na pohovky. A ty ostatní věci taky. :)
    • Cosi
      Omezení - nohy na pohovce - bych zas tolik neřešil, a to ostatní se dá lehce vyřešit steroidy nebo drogami.
    • Trol.diskuzni
      Spíš by mne zajímala reakce pana Poláčka nebo Grygara - ti dva by měli dle mého názoru zabrat nejvíc, případně vám dát větší prostor k vlastnímu názoru a ne si jen mlít tu svou (pan Poláček), případně zabíhat do iracionálních debat (pan Grygar).
      • KokyMetalGear
        Ale od Petra se aspoň něco dozvíš...
        • No, dozvíš. Pro mě byla třeba úplná novinka, že v zemi, kde platí Listina základních práv a svobod by měl být trest smrti.
  • Kdy vůbec dorazí Andrej Anastasov? Říkali jste, že už byl skoro domluvenej. Byl by to mnohem víc božejší host než Drda a Vávra dohromady!
  • lol to nejaka FETACKA relacia ? *11*
    • Ty jo metanol již účinkuje.
      Ještě, že na slovensku nic takového nemáte.
    • jasnacka, Toluen party *5*
  • GlaDOS
    Nechcete pozvat třeba Marka Krále, co píše o nezávislých hrách? Myslím, že by to mohl být zajímavý host.
  • me nejvice bavi petr polacek posledni dobou .. takovy nesympaticky a vecne otraveny projev ale je svuj a je super :D plus teda znalosti ..
    • Trol.diskuzni
      Znalosti = má to předem načtené, protože ví, o čem se bude během natáčení hovořit... *6*
      • Magister_Peditum
        A jak asi může vědět, na co se budou diváci ptát? Nebo umí telepatii? *15*
        • Trol.diskuzni
          Jednoduše - část dotazů je předem připravených z mailu, na zbytek se odpovídá kolektivně, takže pokud neví, nemusí se vůbec odpovědí účastnit.
      • to je přece fuk ne?
        • Trol.diskuzni
          V podstatě ano... Chtěl jsem tím prakticky jen zdůraznit část věty "takovy nesympaticky a vecne otraveny projev" na úkor toho, co považuje pisatel za jeho devízu.
  • neviem, co kazdy mate....mna podcast stale bavi a rad ho pocuvam...je pravda, ze niekedy to bolo mozno trochu lepsie, ale mozno maju teraz chlapci vela roboty tak su trochu unaveni :D
    ale je to pekne zhrnutie noviniek z herneho sveta a hlavne z jeho zakulisa ..
    len Pavel Dobrovsky by sa mohol trochu krotit..jeho prejav je obcas afektovany hlavne uvodne minuty :D + rozne prirovania ako teraz zdravime sa vam z lietadlovel lodi mi pridu dost mimo :D
    • Jozef123
      Bud si zfajceny alebo blb co vsade dava smajliky... v niektorych veciach suhlasim...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit