Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #99 HD: Tři už jsou skupina
13.10.2012 | Redakce Games.cz
48 příspěvků
-
Kdo tady mluvi o prizvuku? Ja jsem mluvil o spravne vyslovnosti a v tom je rozdil. Ve slove " World" se nevyslovuje pismeno "E". Je videt, ze vubec nechapes na co jsem narazel.
Tady se muzes poucit, ze prizvuk je v anglictine dulezity - http://www.helpforenglish.cz/article/2012021801-slovni-prizvuk-v-anglictine -
s tím se dá souhlasit, nicméně když je člověk v cizině, i ten falešný přízvuk hodně pomůže... není nic horšího než francouz, rus nebo japonec, který si mastí angličtinu po svojem bez jakékoliv snahy o přízvuk.. mám s tímto zkušenosti v komunikaci po telefonu a opravdu to není žádná legrace
jinak s tím francouzským "r" jsi mi připomněl, jak se ho kdysi snažil na střední škole napodobit spolužák v hodině francouzštiny a namísto alespoň pochvaly za snahu se mu od naší profesorky dostalo reakce "nechrochtej tady na mě" *15* -
vyslovit správně World of warcraft je pro nerodilého mluvčího asi stejně příjemné jako pro slováka "třista třicet tři stříbrných..."
slyšet tebe, jistě by mohli ostatní říct totéž *12* -
Máš pravdu, ale přecejen anglická slovíčka maj předepsanou výslovnost a když si poslechneš třeba na strákách http://cs.forvo.com/word/world/ výslonosti, tak nikdo neříká wErld. Není to o přidání "jakože správného" přízvuku, ale o správnou výslovnost.
-
na to kaslu, neni sance, aby Cech mel dobre prizvuk. A hlavne je to i nezadouci. Nesnasim, kdyz lidi co mluvi normalne cesky a mezi maji rict anglickej nazev nebo treba vetu, tak tu cast reknou s tim pseudo- americkym prizvukem. Je to blbost. To by bylo normalni tehdy, kdyby mluvil cesky pro anglicany. Jak je to totalne trapny. Kdyz Alzbeta uvadela nejake ceske predavani hernich cen a kdyz cetla nazvy her a jmena lidi, dala tam uplne maximalni prizvuk. Des.
Anebo si predstav, ze by tady na podcastu vsechny cizi vyrazy se cetly s prizvukem. Me by jeblo. Na prizvuky si hrej az emigrujes nebo proste budes dlouhodobe v cizine. Nezapomen na francouzstinu, spanelstinu. francouzske r, to je orisek, uzij si to. Takovej Alonzo pri tiskovce, tak toho bych chtel videt parodovat prizvuk, moc dobre to vi a tak netlaci na pilu a vyslovuje proste se svym spanelskym prizvukem. -
Snažně prosím pana Dobrovského, aby se naučil vyslovovat anglické slovo "World". Dekuji =)
-
Dobrej díl.
-
Proc se Polacek ucastni podcastů, kdyz ho to tam eidentne sere?