Přejít na výpis diskuzí
Fight Club Special: 10 let s Mafií
24.9.2012 | Redakce Games.cz
122 příspěvků
-
Jasna ukazka, jak nasi bande trval opravdu multiplatformni titul je M2. To je za hranicema uplne nepredstavitelny, i s nasima mizernyma platama.
-
Ta diskuze nad delkou vyvoje Mafie me rozesmala. Byl to titul na jen jednu platformu a jeste k tomu na takovou, kde se nemusely delat skoro zadne optimalizace vyuziti a fragmentace pameti nebo nejak vyrazne resit vytizeni CPU/GPU. Dukazem budiz dalsi vyvoj XBOX konverze a to to bylo vicmene PC a pak ta hruza s PS2. Jine firmy musi delat hry za max 2-3 roky a rovnou na vsechny hlavni platformy (a tedy projit jejich certifikacema se vsemi pravidly, co pozaduji MS a Sony apod.), aby stacil jeden launch s jednou reklamni masazi. A to je pak sakra problem. Tak si chlapci prestanem placat po zadech a priznejme si, ze to byla po profesionalni strance zabarina a plne to odpovida nezkusenosti lidi. Maslo na hlave mam urcite i ja, protoze sem nastupoval do IS v dobe, kdy se zacinalo na Mafii a jsem jeden z tech, co odpovidali za jeji technologie, tedy LS3D engine. Hezky se na to vzpomina, ale prace to byla dost amaterska.
-
Přesně v Listopadu hrajou v Praze společně s Vader *16* *16* *16* *16*
-
Přesně tak, emoce byly ve hře velmi silné a uvěřitelné. Ještě mě zaujala v tomhle směru hra Fahrenheit.
-
Predne dekuji na tento special. Na zazitky z hrani Mafie nikdy nezapomenu (asi jako vetsina hracu) i kdyz jsem to dohral pouze 3x. Mafie je v porovnani s ostatnimi mestskymi akcemi v mnoha ohledech unikatni a prave proto nema dodnes primou konkurenci. Kombinace paradniho jizdniho modelu a spravne nastavene logicky fungujici policie je pro me klicova. Jezdeni neni nudne a zdlouhave, presto ze musite dodrzovat jista pravidla. Spachate-li ale prestupek mimo zorne pole policie, nikoho to netrapi. Muzete zaplatit pokutu nebo odjet s pronasledujicim autem na odlehle misto a policisty odpravit. Povede-li se to beze svedku nebo zmenite-li svuj dopravni prostredek, nikdo uz po vas nepujde. No neni to paradni? Narozdil od vsech klonu GTA, kde po vas jde po zabiti policisty cele mesto a vsichni presne vedi, kde zrovna jste, i kdyz jste stacili uz 5x vymenit auto... Navic oproti temto hram muzete v Mafii dojet se svym oblibenym autem na misto akce bez skrabnuti laku, a ne jako v ostatnich mestskych akcich, kde castokrat prijedu na misto v doutnajicim vraku (to zminoval i Dan). Sorry za delsi prispevek, ale musel jsem zminit atributy, ktere mi prijdou dodnes neprekonane a vzhledem k tomu, ze od vydani Mafie ubehlo uz 10 let, je to i docela smutne...
-
Ve dvojce závod není *3* (stejně jako ucelený příběh, funkční policie, omezené zbraně, volná jízda a další aspekty, které z jedničky udělaly legendu)
-
Pamatuju si, jak jsem Mafii tenkrát dohrál a v noci se mi zdál sen, jak se postřelenej plazim po ulici Lost Heaven a kus ode mě se svíjí umírající Paulie... a já se k němu nemoh dostat. Byla to fakt síla... celkově ta hra na mě měla emoční dopad jako žádná jiná.
-
v cely mafii je nejlepsi ten koktavej automechanik, inspirace jasna :D (mad max 1)
-
Dan má tričko HYPNOS, výborné (:
-
Mafia má super příběh který láká hráče dohrát ji, aby se dozvěděl jak tento příběh skončí. Hratelnost taky super . Rád si ji určitě ještě někdy zahraji *4*
-
Spominam na to ako som kedysi videl v elektro shope vo Viedni trailer na Mafiu, bolo to prvykrat co som o hre pocul. Ten trailer bol taky skvely ze ma ani len nenapadlo ze to robia Cesi, ked som sa to neskor dozvedel bol som vzcumeny ako *8*
-
Pronásledující nebo pronásledované vozy příliš dost okatě nerespektovaly fyzikální zákony, co se týče zrychlení, rychlosti, zatáčení, odolnosti nebo síly nárazů (zkrátka AI vůz působil jako superovladatelný a rychlý tank). Třeba v misi Smetánka, kde mohl člověk pronásledovat v identickém voze, to bylo krásně vidět. Nebo v honičkách s policií ve výrazně rychlejším autě.
Kdyby jenom problém se zastřelením řidiče. Pokud se převrátila nebo zasekla, tak byl konec pro hráče, protože se nedalo pokračovat. *1* Ale tak bugy byla celá hra totálně prolezlá.
Kde se vám v Mafii II dařilo soupeřům nabíhat? Co si pamatuji, tak pokud hráč rychle nezaplul do krytu, tak byl celkem rychle zastřelen, alespoň tedy na těžkou obtížnost. -
normalne napis, ze si nedokazal dokoncit zavod *2*
-
ja nikdy nezabudem na to, keď som mal 12, a ako som demovku Mafie hral ako na svojom šrote na 7 fps (to myslím vážne!)...demo som tak prešiel asi 4x a potom sa s novým PC dostala ku mne aj plná hra, upirátená nejakým kolegom z fotrovej roboty :D milujem prvú mafiu
-
Nezapomněl jsem na nic. Policie je "výjimka". Ano, ignorovala ostatní NPC, což v případě přestřelek na ulici bylo velmi frustrující.
Nepamatuji si, že by A.I. v automobilových honičkách podváděla. Mohla se vybourat, musela vycouvat zpět na trasu. Pokud se převrátila, byl to pro ni konec.
Pokud máte na mysli známý bug "zastřel řidiče, auto jede dál", ano to je nepříjemný bug, pokud si takto hráč chtěl ulehčit práci.
A.I. v přestřelkách celkem postávala okolo, to je pravda. A taky je pravda, že narozdíl od dnešních kačenek když viděla hráče, tak mu místo gentlemanského pokukování hned naprala olovo do kožichu. Přestřelky tak měly sice ryze herní charakter ( v reálu by asi každý zalezl, napřed by si půl hodiny nadávali, pak by padlo pár střel a aktéři by se rozprchli ), ale rozhodně se mi nestávalo to co například v Mafii II, kde jsem ke kačenkoidním oponentům v klidu nabíhal. -
neni nekde ke stazeni jenom zvuk? diky
-
Mafia, Vitecong staré dobré časy dneska už takové hry nevycházejí http://www.youtube.com/watch?v=ACovYScETzY
-
10 rokov prec a SDK od vyrobcu stale nikde. Chudaci ludia musia robit revers engineering programy na kolene..ts ts ts..skoda
-
Hypnos - The Revenge Ride. Na triku :)
-
Možná je to mou asociací s Petrem Rychlým, ale zkrátka v jeho podání mi Paulie připadá jako takový kašpar. V anglickém dabingu se toto nekoná.