Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V seznamu mi chybí film Zastav a nepřežiješ (2006) s Jason Statham. Pro mě je to GTA SA ve filmu.

Na Hardcore Henrym jsem byl v kině a dal jsem mu plný počet bodů.

•  Battle Royale (2000)
    • Jack1947

TO je ANIME adaptace ne úplně herní nebo s herními prvky 😬🤔

• Hidden

Film Battle Royale neni podle her, ale naopak dal jmeno (a tematickou inspiraci) celemu hernimu zanru. ;)

• Máš pravdu zpoloviny.
        BR dal inspiraci vzniku herního subžánru.
        ALE
        v roce 2000 už dávno existovaly hry s prvky survivalu, setupu teamu/coopu, inženýrského vhození do předdefinovaného prostředí, nadefinování inventáře, observingu herní plochy, s cílem: last man standing...

• Hidden

To sice existovaly, ale samotny "last man standing" princip z hry jeste nutne battle royale nedela. Neni okatejsiho uznani inspirace, nez kdyz si zanr vezme nazev podle filmu (potazmo knihy, podle ktere byl natoceny). Nicmene i kdyz to vztahneme na sirsi zanr nebo hry obecne - kniha podle her napsana take nebyla, kdyz by se slo az ke zdroji. ;)

• KrPa

Unreal tournament - 1999

• Jack1947

Joo GAMER, Hardcore Henry ,SUcker punch FREEGUY byl supeer film těším se na pokračování 👌😊😎

Ještě bych doplnil italskou sérii ( myslím že jsem zatím viděl jen první) Hotel Inferno což je celkem povedená doomovka pak jsem viděl ještě jeden který vypadal jak doom ale vypadl mi název😬😐 bylo to proti zombíkům v nějaké léčebně a byla ta dvouhlavnovka a dokonce i ukazatele z DOOM snad! FPS POV filmů bych bral více - to je dost nevyužité téma.

• Jack1947

Když už jsme u těch filmů prý se chystá  brzy TV Call of duty(bylo zrušené před lety a znovu vzniklo docela zajímavé) - které mělo celkem obstojnou akcí inspirovanou filmovou  Act of Valor.

• Jeden díl Mandaloriana je velmi výrazně inspirovaný jedním questem z KotORu (a spolu s dalšími inspiracemi z filmů mi ta míra připadá až nezdravá). Ostatně celý seriál má hodně videoherní strukturu - plnění questů, vyzvedávání odměn, vylepšování zbraní, shánění party na obtížnější questy...

• Dostat se plnohodnotně do světa VR, na to není třeba třeba ani toho kabelu. To dokládá jak manga/manhwa s využívaním "game pod" (ne nebudu to překládat), tak Shadowrun 4th edice kde se dá do Matrixu připojit už bezdrátově.

Jinak můj tip na pohyblivé obrázky inspirované hrami? Jednoznačně mnohými proklínané Sword Art Online.

A když byl zmíněn Matrix, myslím, že by slušelo zmínit i jeho cyberpunkové inspirace, především Ghost in the Shell a díla Phillipa K. Dicka.

• KrPa

polovina zde zminenych filmu je hlavne vytvorena dle knizni predlohy

• Derp_1337

Za zmínění SAO by se mělo upalovat! Tohle může doporučit asi jenom troll, který chce vidět svět hořet. 😈

• Na SAO by se měl podívat každý fanda anime, alespoň na první sérku. Proč?

1) Aby si udělal vlastní názor a nepřejímal slepě myšlenky druhých

2) Jak už bylo řečeno, tohle anime udělalo z VR/MMO-RPG a Isekai mainstream, ať už se to někomu líbí nebo ne.

Že existují lepší isekai věci? Jistě, třeba Visions of Escaflowne.

Že existují lepší VR/MMO-RPG? Určitě, třeba KonoSuba či Log Horizon.

Ale SAO je typickým zástupcem a zároveň kategorií samo o sobě - v dobré i zlém.

• Derp_1337

"alespoň na první sérku."

A tady je ten problém. Kdo se díval až do konce 2. série SAO, tak ten seriál nesnáší.

Kdesi v 2. sérií tvůrci seriálu úplně rezignovali na jakoukoliv koherenci děje a celé to "vykompenzovali" jakousi formou japonského "fan service", kdy několikrát za epizodu kamera zblízka zabírala ženské zadky a rozkroky v úplých šortkách.

Hele, nemám nic proti sexualizaci a zobrazování ženského rozkroku v úplých šortkách. Ale to by seriál měl být upřímný a hned od začátku ukázat, o co půjde. A ne aby se ten seriál tvářil tak, že je to pro lidi, co mají rádi dobrý děj, a pak kdesi v polovině to půjde do žumpy.

• 0011

Co mají všichni proti SAO? Viděl jsem že na youtube si z kálení na SAO někteří udělali kariéru a mluví o tom jako by jim zabilo babičku. Za mě je to jedno z nejlepších moderních Isekai anime a to sleduju skoro všechno a řadím ho na stejnou úroveň jako Konosuba nebo Mushoku Tensei a to je jak říkají amíci kopec na kterém jsem se rozhodnul zemřít. Jediný důvod co mě napadá proč je  SAO takový otloukánek že z Isekai udělal poprvé v historii anime mainstream žánr a skoro každé druhé anime je isekai (a já osobně to žeru). A btw člověk nemusí být trol aby chtěl vidět svět v plamenech 😉přineste pochodně! 😀

• Derp_1337

Máš trošku divné chutě, když SAO řadíš na stejnou úroveň jako Konosuba nebo Mushoku Tensei. To je dle názoru absolutní většiny diváků na úplně jiné úrovni.

Stejně bych tak mohl říct, že jsou na tom podobně jejich "knižní" předlohy. Novely Konosuba (Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo) a Mushoku Tensei jsou téměř dokonalé. Zatímco předloha SAO je jakýsi průměrný mainstream, který sice neurazí, ale taky moc nenadchne.

• 0011

Bez úspěchu SAO by možná ani Mushoku Tensei anime nevzniklo a zůstalo by to jako další obskurní netnovela + předloha SAO je starší než MT. Co se týče anime provedení, není to přelomové ale to mimochodem není ani MT, za to jeho dopad na průmysl je tak výrazný,  že na spočítání podobných událostí mi stačí prsty jedné ruky. A co se týče hodnocení už jsem se smířil s tím, že s komunitou co dodneška považuje za nejlepší anime všech dob FMA brotherhood prostě nemám šanci shodnout 

• nightborne

ále... sao bylo celkem fajn... první asi tak... tři díly =D.

Je nicméně fakt, že různý vr/mmo/isekaie se herní inspirací fakt neskrývaj a různý staty, skilly a levely sou prakticky žánrovej standard. Ale vypisovat bychom je mohli do alelujá, vždyť jenom tuhle sezónu jich vychází snad pět =D.

• Náhodou čumět 12 dílů na pofidérní snahu o romanci ve hře, kde umírají lidé, aby závěrečná konfrontace proběhla takhle: "Proč jsi to dělal? Tedy proč jsi se stal největším masovým vrahem moderní historie?" Odpověď na tuto otázku? "Já už nevím, jsem zapomněl sorry" Tak po tohle skvostu jsem vyzvracel duhu a zahodil to. A podle toho co přišlo pak a to okořenit tyhle dětinské estrády znásilňováním, incestem a zbytečným sexualizovaním jako jsou neustále pohledy na zadky a zvýrazněná ženská přirození v upnutých šortkach z 2. serie, tak je jasné na koho SAO bylo primárně namířeno. Na milovníky kvalitního děje to nebylo. Pro film veledůležitý záběr na nahou hlavní postavu ve vaně byl už jen taková třešnička na dortiku v tomhle blitku, který zpopularizoval na dalších 20 let nejnudnější žánr v anime. Jako každý chtěl mít svůj Marvel Universe, tak tady každý chce svoje SAO. Jakožto samozvaný odborník bych z toho co jsem viděl a dohledat na internetech hodnotil SAO krásnými 007 body z 69. 

• nightborne

Souhlas i nesouhlas =D.

Ano, SAO jsem koukal prakticky z povinnosti a přiznám se, že po velmi drobným náznaku naděje, že by se to snad mohlo zvednout, v první polovině alicization, to pak provedlo takovou (další) šipku do hnoje, při který už nikdo ani nepředstíral jakoukoliv snahu o koherenci děje, že už jsem to prostě nedokoukal.

Ale isekai sám o sobě imho neni "nejnudnější žánr", jenom jich prostě vychází moc a většina z nich se ani nesnaží bejt něčim zajmavá a parazituje na popularitě... což ale neznamená, že se nenajdou i dobrý kousky. Overlord je boží, třeba. Nebo jobless reincarnation (mushoku tensei). Log horizon byl taky fajn. Cautious hero. První řada Shield hero taky šla. A Slime mě baví =D.

• Derp_1337

Overlord, Mushoku Tensei, Log Horizon je fajn.

Osobně ale nejvíc zbožnuji Konosuba (Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo, v angličtině různé variace Gifting This Wonderful World with God's Blessings). Jeho knižní předloha (tzv. novela) je tak dobrá, že ji dodnes mám uloženou v telefonu a občas si to začnu číst, když mám chuť se zasmát.

• nightborne

Reakce na příspěvek:

Konosuba je samozřejmě taky fajn, ale v mým osobním, subjektivním žebříčku ji neřadim úplně nejvýš, protože... jsem úchylnej na OP hrdiny =D. Každýmu, co jeho jest, žejo =)).

Ale pro dobrý zástupce žánru ani nemusíme chodit tak moc nazpátek, třeba world's strongest exorcist teď v zimě byl překvapivě fajn. Nebo by the grace of the gods, což má teď druhou sérku... nebo BOFURI, což teda neni isekai, jenom vr/mmo, ale beztak je to boží =D.

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Díky za tipy. Většinu těch novějších anime neznám.

Jinak já se trošku přejedl OP hrdinů a zjistil jsem, že absence obtíží udělá hlavní postavu trochu nudnou. Prostě to chce, aby se hlavní postava prodírala nějakými obtížemi.

K tomuhle názoru jsem došel po shlédnutí Mahouka Koukou no Rettousei. Jako celkově fajn anime, ale hlavní postava byla až moc OP. Komunita se s tímhle názorem víceméně shodla, protože překřtila jméno hlavní postavy na Godsuya. 😂

PS: samozřejmě můj názor na OP hrdiny neplatí v případě One Punch Man. Ale tam to dovedli až do takových extrémů, že to je spíš satira a parodie.

• nightborne

Reakce na příspěvek:

OPM rozhodně je zcela záměrná dekonstrukce klišé, a taky podle mýho názoru, jedno z nejlepších anime vůbec =). Alespoň teda první řada.

A žes to teda zmínil, zrovna irregular at magic high school mám fakt rád... jasně, že je mc je prakticky doslova bůh, ale žejo, to k tomu patří =D. Naprosto rozumim pointě, že hrdina musí čelit nějakejm potížím, aby mohlo vzniknout napětí a drama, ale na druhou stranu... mě to vlastně tak nějak uklidňuje, když o nic nejde a protagonista si všechny maže na chleba =D.

• Derp_1337

"...už jsem to prostě nedokoukal"

Tohle jsou zlatá slova.

Co bych za to dal, kdyby mi někdo tehdy řekl, ať se na SAO dál už nedívám. Kdybych se na to nedíval až do konce 2. série, tak bych to bral asi jako takový průměrný seriál.

Jenže v té době jsem byl ještě naivní člověk. Říkal jsem si, že je přece nemožné, aby seriál s tak velkým potencionálem poslali do hnoje. Naivně jsem si myslel:"To se určitě ještě spraví. Scénáristé si určitě ty nejlepší nápady šetří nakonec." Kdybych se mohl vrátit zpátky v čase, tak bych dopadl asi jako Ryan Reynolds v potitulkových scénách v Dead Poolovi, když se vrátil ke čtení scénáře Green Lantern. 😂

Ale aspoň mám dobrou životní lekci. Od té doby, když začnu mít pocit, že seriál jde do hnoje, tak se okamžitě přestanu dívat a nedoufám, že se to ještě spraví.😂

• No právě. Vyjmenovat těch 5, co jsou trochu zábavný, nebude tak složitý, když jich ročně vyjde 40. 😅

• iSpirit

k tomu SAO. Za mě má mnohem větší význam .hack//Sign. Určitě je tam daleko lépe propracovaná psychologie postav, je to jedno z prvních anime v rámci VR a má to skvělou hudbu. Pokud neznáte, zkuste mrknout.

Overlord, Log Horizon etc. naopak považuji za mnohem větší odpad než SAO, ale chápu, že je moderní hejtovat SAO. 

• Itami

No, to víte, ono totiž SAO je....prostě SAO.

Ano, je snadné ho hejtovat (a popravdě, občas si prostě o to to anime říká samo), ale neviděl bych to až tak špatně.

Jistě, ne každému to sedne (a popravdě na Kirita JSEM poněkud alergický), ale ta myšlenka nebyla zase tak špatná. Jen realizace se úplně zase tak nepovedla. 

Ovšem na druhou stranu, mnohdy bylo krásně vidět (kdo vidět chtěl), co s člověkem a jeho psychikou dokáže udělat to, že jste uvězněn ve hře a smrt ve hře rovná se smrt v reálu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit