FOMO ve hrách aneb Co když je za tím rohem něco zajímavého
-
Tak pak doporučuji System Shock remake. To je super FOMO hra ;-)
-
Je to možné. Už si nepamatuji přesně. Ale těch momentů bylo víc. Většinou to přišlo, když dostal "V" nával a čip v hlavě začal zlobit (Johnny si chtěl povídat) Většinou to otravné zrnění ale brzy přestalo a obraz se po pár minutách po "záchvatu pana V" zase ustálil. Jednou to epileptické zrnění a problikávání HUDu trvalo ale fakt snad 6 hodin a to byla teda mňamka :(
Plnit s timhle viděním questy byla neskutečná otrava. Nakonec se to nějak samo vyčistilo, když sem v průběhu hry začal misi se záchranou prezidentky (DLC). No ale :-D už jsem kvůli tomu byl neustále v pozoru a Johnnyho prostě z principu nenáviděl, protože za prve jsem fakt nebyl zvědavej na nějaký vnucený alter ego a za druhé, Johnnyho zjevení často přišlo ruku v ruce s těmi poruchami obrazu (většinou krátkodobé).
-
Ano, tak jsou hry navrhované. Příběhové questy, ať se tváří sebenaléhavěji, tak je nemůžeš propást. O vedlejší obsah možná přijdeš, když se dostaneš do dalšího aktu. Tak je to u všech her, co nejsou striktně lineární. Je jen otázkou, jestli ti vyhovuje se hrabat v hromadě generického balastu, žít příběhem postavy nebo mít nad sebou od autorů časovač, který tě prostě donutí jít dál nebo selhat.
-
Ano, ale možná z jiného důvodu. Někdy se stane že když něco "necháš na potom" tak o to přijdeš definitivně. Procházím všechno hned jak jde, bo co já vím jestli mě hra dovolí se tam vrátit?
-
No nevim. Já hrál hru až s příchodem datadisku, tedy verzi 2.0 a tento bug jsem měl taky.
-
Tak buď tě víc zajímá dcera nebo ten meč a prachy za něj, to je jasný roleplaying ;-) Hráč ví, že mu záchrana dcery neuteče a má fůru času vyzobávat nepovinný obsah. Tak je hra navržená a kdyby byla navržená třeba s časovým limitem a shitty endem po jeho překročení, tak bude nadávat mnohem větší skupina. Taky nemám rád časová omezení, ale snažím se aspoň trochu vžívat do postavy a rozhodovat se podle toho. Třeba Tomb Rider: Támhle spadl vrtulník, musím se k němu co nejrychleji dostat a zjistit, jestli posádka přežila! Hmm, a tady je vchod do nepovinné kobky, kde by mohl být nějaký loot! Já běžel k vrtulníku a kobku vyřešil až po dokončení příběhu, ale tipl bych si, že většina hráčů odbočila do kobky.
-
hele, měl jsem to podobně, ale v roce 2015 přišla změna. Velen jsem měl ještě 100%, Skellige mě vyléčil navždy, celou hru mi to znechutilo, hrál jsem letos podruhé bez otazníku a byl to mnohem lepší zážitek než napoprvé, i když je tam pořád dost balastu.
Hlavně tam ti někde možná umírá dcera a ty se posté ženeš za rezavým mečem, který prodáš nejbližšímu obchodníkovi. 😂. Narušuje to role-playing.
To dáš, já to dal.😉😀
-
Dává mi to nakonec určitý pocit uspokojení. Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Třeba teď hraji RE8 Village a tam musí být všechny lokace modré (vysbírané). Přes to nejede vlak. Na druhou stranu hry typu: najdi v lokaci 86 kalichů (např.) vůbec neřeším. Co není označené, tak nesbírám.
-
Iritovali mě, ale MUSEL jsem je vysbírat. Stejně jako v AC Odyssey 😂
-
tak hlavně ty otazníky jsou v next-gen edici už začátku vyplé v defaultní mapě, protože sami tvůrci ví, že je to sh*t game design. Ten tvůj přístup je legitimní a určitě zábavnější než sbírat otazníky jako ovce.
-
Nevěřím, že po Skellige jsi Zaklínače nenáviděl s tvým přístupem.
Jinak mít rád otazníky je fakt diagnoza.
https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2Fa5370gdbcye71.jpg
Tohle je peklo a umělé natahovaní hrací doby s loot trashem. Hlavně pokud si měl Zaklínačí výbavu, tak pro tebe otazníky jsou v 95% naprosto zbytečné.
-
Bug se spravil už s patchem 2.0
-
Ten bug záležel na volbě dialogu s Johnnym - bylo to vždy dané a dalo se to před patchem 2.0 vyřešit jedním side questem s automatem na kávu, který nakopnul stejnou animaci a poté ji správně vypnul
-
Právě naopak. Je tam obrovský kus hry který se zpřístupní jen v případě opačného rozhodnutí. W2 projít 2x je povinností ;)
-
Nebo Dragon Age, Mass Effect, Dark Souls, Dragons Dogma... Otevřený svět je fajn, ale není nutností
-
To je zajímavé toto. Hraji teď CP po třetí a první dva průchody co ještě nebyli moc opatchované a v poruše vidění se mi to nikdy neseklo. Vždycky max pár vteřin, tak jak ta porucha měla být. Asi jsem měl kliku
-
Já to mám tak, že když mě hra baví, tak skutečně chci vymést obsah, nicméně nejsem takový ten 100% sběratel, který potřebuje najít každou pitomou sošku/peříčko/otazníček/cokoliv. Jen obsah, který mi něco dá (tzn. když je to nějaký vedlejší quest/lokace/postava).
A zkrátka to řeším tak, že když mám nějakou oblast ve hře "hotovou", tak si prostě na netu otevřu nějaký guide a mrknu, jestli jsem právě nějaký zajímavý quest neminul. A pokud jo, tak to takto zjistím a jdu ho udělat. Na jednu stranu to sice je určitá forma "podvodu" vůči hře, na stranu druhou prostě nechci minout něco zajímavého.
Což se mi např. stalo a dodnes mě to mrzí u Kingdom Come. Kdo hrál, tak ví, že tam je výborný a zábavný quest s ožralým farářem. Z vyprávění jsem věděl, že tam ten quest je, těšil jsem se na něj. Jenže když už jsem byl tak ve 2/3 hry, tak jsem si říkal, že je divné, že jsem na ten quest furt nenarazil. A přitom kolega říkal, že ho už dělal a to ve hře nebyl zdaleka tak daleko jako já. Tak jsem pátral a zjistil, že ten quest je opravdu docela zkraje hry. No a já ho minul tak, že jsem zkrátka měl hodně namakaný perk na ukecávání, takže když jsem tehdá přišel za farářem, že od něj něco potřebuju, tak jsem ho hned "ukecal" a tím pádem minul celou tu sekvenci, kdy se to řeší tak, že s farářem chlastá v hospodě. A ani jsem tím pádem nevěděl, že jsem právě toto minul. Na jednu stranu je to sice opravdu dobře udělaný role-play, na stranu druhou tak člověk prostě mine dost dobře vymyšlené scény.
-
Byl to bug (stalo se mi to taky a po hodině, kdy mě z toho začala bolet hlava jsem to vypnula :D)a je to už opravené. Já to v tomhle stavu třeba hrát nezvládla, tak jsem hledala, jestli to takto má být a kde se toho zbavím a čekala jsem na patch.
-
Tohle se stalo po té misi v tom divnym bordelu, kde pracovala Evelyn, že? To je velmi otravný bug, který bohužel nešel řešit jinak, než nahráním starší pozice. Údajně to bylo opraveno v patch 2.1.
-
Chápu, že je to reakce na open worldy, ale zrovna druhý Zaklínač musí být pro lidi, co sice nechcou nic prošvihnout, ale znovuhratelnost jim nic neříká, učiněná noční můra.