Přejít na výpis diskuzí
Fotorealistický engine Luminous od Square urychlí vývoj her
13.10.2011 | levis
53 příspěvků
-
Neuvěřitelně se mi líbí to nasvětlení: je tak obyčejné, až působí skoro banálním dojmem. Přesně jako nasvícení v reálu. Představte si třeba střílečku s tímhle nasvícením - podle mě už by samo světlo volalo po tom, že to nebude arkádová kravina .).
Ale to bude spíš výtvarným stylem než enginem. -
-
no nabizi se pak dalsi otazka .. bylo by to k uzitku nebo na skodu veci? .. stejne jako ve filmech, fotografii tak i ve hrach se nerealnost nasviceni, podani barev a tonality vyuziva k budovani atmosfery, vyjadreni nalady a k efektnimu pusobeni na cloveka .. je teda zadouci mit naprosto realne podani sveta?
-
-
Podle mě by hrám vizuální "regres" k realitě jenom prospěl, protože ta kýčovitá přeplácanost už mě začíná unavovat - poslední dobou mám pocit, že se mě grafici čím dál tím víc snaží opít rohlíkem. Pravda, přirozená tonalita a nasvětlení byla po léta spíše výsadou evropských artových filmů, ale poslední dobou už se začíná propíjet do alternativního mainstreamu (Strom života).
Podle mě, kdyby tvůrci CoDu se pokusili udělat CoD v tomhle nasvětlení, muselo by jim být okamžitě jasné, jak absurdní je to jejich střílení tísíce a jednoho nepřítele. -
-
:-)
-
-
Ve hrách usilujících o imitaci reality je žádoucí mít reálné podání světa.
Ve hrách usilujících o umělecké ztvárnění to žádoucí není.
Každý se rozhodne jak chce.
-
-
S nasvícením naprosto souhlasím. Lidi si už snad konečně uvědomí, že Crysis a další omalovánkové enginy opravdu fotorealistickou grafiku nereflektují...
-
-
místo Crysis tam mělo být samozřejmě Cryengine.
-
-
-
Na obrázcích to vypadá hezky, ale chtěl by jsem to vidět na nějakým Tech videu v pohybu
-
Mno zase tak super to nevypadá. Skoro bych řekl že tam chybí ambiet oclusion (3. scéna je za rohem u dveří moc světlá ) a sub-surface scattering (1. scéna odraz světla ze zrcadla na pravé stěně, co by mohlo být zajímavé a tím myslím kýbl, tam radši nedali). Na druhé scéně se na trubkách vůbec neodráží světlo od světel. Ve třetí scéně se narozdíl od skutečnosti neodráží světlo od zadní lampy na levé matné zdi. Název enginu tak trochu neodpovídá tomu, co předvedli.
-
-
Koukam ze tomu vazne rozumite :D Ambient Occlusion bohuzel scena obsahuje rikam bohuzel protoze tento fake nema s realitou vubec nic splecneho... o neco lepsi je Directional Occlusion ale i to je pouze fake. Zajimalo by me proc by tam nekde meli pouzivat sub-surface scattering? Ktery se mimochodem pro real-time dela take fakem. Neni tam misto kde by to melo vizualni uzitek. Aby byly svetla jako v realite a jejich odraz byl opravdu takovi jaky si prejete muselo by se to pocitat pres Ray tracing a na to jsou zatim soucasne PC kratke. A co se tyce samotneho predvedeneho renderu tak to dokaze dnes jakejkoliv lepsi engine vse je o nastaveni nasviceni a datech od grafika.
-
-
Obcas se objevi nejaky techdemo zazracnyho engine a s uvedenim do praxe je to pak dycky podstatne horsi. *1*
Svoji roli tady samozrejme hraje marketing. Prelozeno oblbovak. Kdyby to vsechno byla pravda jiz dnes by hry vypadaly naprosto uchvatne.
Bohuzel skutecnost je takova ze je na trhu jenom malo her s peknou gafikou a zaroven plynulou hratelnosti. Spise je to naopak. Vetsina vypada prumerne a ma problemy s optimalizaci. -
Lidske oko stejne neni dokonaly nastroj takze v jednoduchosti je krasa :)
-
-
Pořád je dokonalejší než nejdokonalejší lidský vynález. Holt příroda uber alles!:o)
-
-
Pěkný. Mohli ukázat víc než krabice.
-
Nevím proč, ale tak nějak si přeju, aby grafika už nešla moc dopředu. V dnešní době vypadá fantasticky. Nějak si nedovedu představit situaci, že by hry vypadali naprosto 100% jako realita. Možná u závodních her by to bylo fajn, ale jinak.... Nevím, to by byl hrozně divný pocit když už by hra nevypadala jako hra, ale jako skutečnost.
-
-
damage control
-
-
hry cekaji na nekoho jako byl Ford, ktery zacal vyrabet auta na pasech.Je proste nemozne, aby vyvoj hry trval treba 5 let a stal takove prachy, nekdo musi prijit s resenim, ktere umozni zachovat kvalitu a razantne ubrat jak na delce vyvoje tak na rozpoctu
-
-
Indie scéna? Rychlíky pro mobilní telefony? Novodobí Fordové už existují a je jich nespočet.
-