Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Piertel pouze teplo předává z jedné své strany na druhou, kde musí být o to větší chladič. Chladí nejen původní teplo vydávaní čipem, ale i rozdíl mezi výkonem a příkonem samotného piezo chlazení. Stejně jako např dluhy, jen to posune problém o kousek dále ale problém samý zůstává...
  • ano v podstate ti na tom bude bezat steam na BIG PICTURE...mozno nejak mierne modifikovany k nejakym dalsim veciam...uvidime rozhodne to znie zaujimavo a radsej by som si to kupil nez nejaky xbox alebo ps3...ci novu generaciu tychto konzol
  • možná je to o tom, že tahle krabička bude dost silná na stream (nečti steam) hru. prostě budete hrát přes net jako flash nebo něco takovýho.
  • tak mi to pripada ze si si zvykol alebo na hry nemas tolko casu tak nie si ten pravi hardcore hrac.

pre mna su dobra fyzika, AI, znicitelnost prostredia, volnost a aj grafika klucovymi prvkami u hry.
    ved sandbox je to co robi hru hrou. a to sa bez vykonu nezlepsi. hry sa cim dalej tym viac podobaju filmom pri ktorych takmer vobec netreba premyslat. uz to proste nie su hry. podla mna problem nie je v tom ze by ludi sandbox nebavil len sa vyvojarom asi nezda byt dolezity.

a este nieco: zo 720p ma uz bolia oci.
  • eeeee
    double post
  • eeeee
    Ja treba rust vykonu nepotrebuju a povazuji ho za nedulezity. Ve srovnani s pc a konzolemi maji handheldy mizerny vykon a presto nabizi spoustu zabavy a skvelych her, ktere me bavily. CoD nehraju, ale s tim co hraju jsem spokojen i ohledne originality, letos treba dragons dogma, tokyo jungle, far cry 3, unit 13, gravity rush, silent hill: memory book a dalsi. A hra nemusi byt originalni za kazdou cenu, dokazou me pobavit i neoriginalni hry, pokud maji dobrou hratelnost, takze jsem si uzil i uncharted: golden abyss, mortal kombat, metal gear solíd 2 a 3 HD a dalsi. Nejmenoval jsem hry, ktere jsem hral, ale nejsou letosni a nedostal jsem se ani ke vsem letosnim zajimavym hram, ktete si urcite casem zahraju, jako treba borderlands 2, max payne 3, hitman, darksiders 2. Nevim jak ty, ale ja si proste nemam na co stezovat. A po vykonnejsi konzoli vubec netouzim, pro me za mne tady ps3 muze byt klidne dalsich 5 let, pokud na ni stale budou vychazet takto dobre hry.

Svoboda mizne i na pc. Linuxaci treba windows za svobodny system nepovazuji. Valve dsti siru na Windows 8 kvuli uzavrenosti a jejich steam pc herni platformu take uzavira. Zavadi dvoji ceny, region locky, znemoznuje bazarovy prodej a podobne. Navzdory tomu, nebo spis prave proto, se steamu ekonomicky dari. Jak uz jsem uvedl, komerci svedci spis uzavrene systemy, funguji ekonomicky lepe.
  • mozna se pletu, ale podle me tady doslo k nepochopeni - ta konzole (Steambox) nema byt kockopes, tak jak jej chape autor.
    Ten Steambox bude slozeny z PC komponent v male krabicce - BFU si to koupi a uziva si kompatibility (stejne jako to je u xboxu nebo PS3). To ze na tom pobezi Linux nikde na krabici napsano nebude (ono ostatne neco jako Linux bezi i na te PS3) a uzivateli je to jedno. Podle me tim spis chtel rict, ze ta platforma bude otevrena komukoliv - bude moznost si to upravovat (podobne jako napr. Android) - pokud budete chtit a budete na to mit znalosti.
    Dal mi to vede na to, ze bude existovat neco jako "SteamBox Starter" za 599 EUR se zakladni konfiguraci - hra jej rozpozna a pusti hru na stredni detaily v 720p, pak treba "SteamBox Gamer" za 999 EUR - plne detaily a 1080p rozliseni. No a treba "SteamBox Deluxe" bude umet i tech 8 monitoru (a rozliseni tomu adekvatni) a bude stat treba 1499 EUR nebo jeste vic.
  • Android podla mna na poli zabavy exceluje dost a otvorenost mu v tom az tak neprekaza.
    linux na desktope neexceluje kvoli prilis malej popularite. problem uzavrenych systemov je ten ze vacsinou bezneho uzivatela chytia a uz nepustia. presne ako hovoris na linuxe je prilis malo zabavy tak kto by na neho prechadzal ked konzole maju tony hier a zabavy. o chvilu ale nastane den zuctovania kedze prisiel hrozny windows 8 a na dvere klope next-gen. to je pre nas ten spravny okamih kedy sa rozhodnut.
    otvorenost by som ale neodsudzoval.
  • kto vie ci sa im ten bordel podari upratat?
  • Valve chce tiez urobit do sveta dieru len ten tlsty fesak este nevie jak a myslim ze sa mu to nepodari. PC, konzole , android, steambox, a kdovie co este. Zbytocne vela bordelu
  • pokial je viac ludi ktory chcu mat naveky nejaky lacny herny stroj na ktorom vykon nejako moc nerastie tak ano. ale podla mna je tu dost ludi co maju konzole ale zastarany hardware ich stve.
    a oni nemozu len tak upgradovat. musely by kupit novy PC a vsetky ich hry mozu rovno zahodit. nehovoriac o tom ze s PC hranim to ide dolu z kopca.
    tomu sa hovori uzavretost v ekosysteme. a presne to robia Sony a Mrkvosoft a zaraba im to peknu kopu penazi. a inovacia v hrach mizne. niekto by mohol povedat ze to prave nuti vyvojarov vytvorit nieco nove ale myslim ze ich to naopak obmedzuje. viz. Call of Duty. tam nie je skoro ziaden pokrok. a preco by aj? ved staci vymysliet jednu cool featuru a tu vsade propagovat. ludia sa len pohrnu. Ja vobec nechcem povedat ze konzole nemaju vyhody ale tu nam mizne sloboda. Ja by som len chcel urychlit vyvoj v hrach. A v linuxe vidim urcitu prilezitost.
    Nemusi to fungovat. ako hovorim to zalezi od ludi. ja som len jeden.
  • applu stavia predovsetkym na marketingu, myslim ze uzavrenost im nejak moc nepomaha.
    half-life som nehral ale pre valve by to bol asi dobry marketing. takze by im to teoreticky mohlo priniest viac penazi. tym nehovorim ze nemas pravdu ale tvoj koment vyznel ako keby to jenoznacne znamenalo ze keby to urobili museli by byt tupi.
  • eeeee
    Fungovat to muze, ale zrívna tak tomuze fungovat na uzavrenych platformach, viz iOS nebo konzole a zda se, ze to na nich funguje efektivneji, minimalne z komercniho hlediska.
  • za ty zakazy nemuze steam ale regionalni distributor ktery si nepral tu hru uvest na digitalni distribuci takze jestli ses nasranej kvuli skyrimu tak si koukej stezovat u cenegy
  • Co znamena ".. PC založených na Steamu .."? Jak zalozenych na Steamu. Steam je PC?
    Nechcem rypat, ale fakt neviem ako mam tomu rozumiet. To ten piston bude moct spustat len Steam a nic ine alebo co?
  • Jo tak tohle je v podstatě specifikace vlajkový lodi Xi3, která stojí právě těch 999$ a dokážu si i představit, že těch tisíc dolarů je za tu verzi s 1T SSD.
    Dle obrázků je totiž napájení X3i schopné dodat nějakých 63W, což jen tak tak utáhne střední přídu APU od AMD a ty mají 256 stream procesorů a to na valné hraní nebude.
    Uvidíme
  • piezo-elektricke chladenie by ten problem mohlo vyriesit
  • Myslím, že autor to velice výstižně napsal na konci svého článku. Nezbývá mi, než s ním souhlasit. Je to do nebe volající KOČKOPES *1*
    Taky radši zůstan u klasického PC.
  • hadat sa mozeme ale viem ze mas pravdu. cim viac je platforma fragmentovana tym je menej efektivne optimalizovat a treba robit kompromisy, dobrym prikladom je Android ten bezi skoro na vsetkom ale nie je na vsetko tak dobre optimalizovany. Android bezi na spuste roznych hardware ale to nezabranuje vzniku "vyvolenych" telefonov(alebo skor cipov) na ktore sa napriklad herny vyvojari zameraju pri optimalizacii. a pritom tie hry mozu bezat aj na ostatnych zariadeniach len horsie optimalizovane. podla mna by bolo dobre sme sli cestou otvorenosti po priklade androidu, stale by mohli existovat nejake oblubene ( "vyvolene" ) konfiguracie na ktore by sa optimalizovalo.
    len by ta optimalizacia bola obmedzena vramci zachovania otvorenosti. a prax ukazuje ze aj napriek tomu to moze byt uspesne. podla mna to tak ako pri androide moze fungovat aj na desktope/konzolach. otvorenost je proste super.
  • eeeee
    Souhlasim, indie scena je v podstate to jedine, co me dnes na pc zajima. Kdybych mel vic casu, jeste by me zajimala scena mmorpg. V ostatnich oblastech pc zaziva hlubokou krizi (i v nich samozrejme obcas neco zazari, treba shogun) a ja to nazyvam upadkem, protoze ve srovnani s minulosti to je upadek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit