Přejít na výpis diskuzí
Gabe Newell se rozhovořil o Steam Boxu a ovladači od Valve
9.1.2013 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Já jsem nadšený PCčkář, jen říkám proč se SteamBox bude prodávat...
-
Ne nebude nikdy, proste vykonna grafarna ma zhruba dvoj az trojnasobnej vykon jak grafarna v notebooku. A vzdycky to tak bylo, a rekl bych ze urcitou dobu jeste bude. No a narocnost modernich her byla a taky asi bude podle desktopu. Takze krabicka proste nerozjede hru stejne dobre jak desktop. Pokud se neprohloubi ta konzolova stagnace.
Jestli nekdo prijde na vynalez, jak uchladit 200-500W tepla v tak male krabici tak to samozrejme muze zmenit hodne veci. -
vykon stale rastie ale narocnost hier tiez. takze pravdepodobne nikdy sa nebude dat hrat naraz viac hier ktore v tej dobe nie su uz stare. to dost dobre vystihol. napd je to podla mna dobry ale pre tych co hraju len narocne hry a samy to je zbytocne takze si myslim ze tato funkcia by mala byt cisto volitelna ak nieco stoji.
-
keby ste ma stále neťahali za slovíčka tak pochopíš že to tak aj bolo písané... "mám podozrenie" je hádam jedno a to isté slovo aj u vás...
a kedže to robí dneska 80% firiem tak sotva bude steam výnimkou ... -
ach jo. Tak teda jeste detailne. Nezatracuju PC. Mam ho na praci, dost jsem na nem hral, nicmene konzole mi vyhovuje vic. To neni dulezite. Jen si myslim, ze jako upgradovatelna konzole je to nesmysl, protoze se pak vytraci ten efekt toho, ze krome vlozeni disku do mechaniky uz se nemusis o nic vic starat a stejne tak jako male nevykone PC je to nesmysl, protoze vykonove to je s desktopem neporovnatelne a cena upgradu v pomeru s navysenym vykonem bude oproti PC vyssi. A bude-li to mit system, ktery pobezi na desktopu (tedy bez moznosti exkluzivnich titulu) je to cele zabite...
-
Ale tyto poplatky sů tvoje naprosté spekulace. HW neznáš takže nevíš co to utáhne a streamování sice bude, ale těžko povinné a vůbec netušíš za kolik.
"Víceméně to znamená, že Valve podporuje hned několik želízek v ohni různých společností, což ovšem není ten Newellův vysněný hardware." -
Ano, pripada mi to stejne. Vliv konzoli a mobilu je rozhodne patrny. Ale porad existuje dost titulu, ktere jsou dobre, ale i na tech to je patrne.
Staci si vzit i v potaz, ze vlastne Xbox, PS3 a pripadne jine konzole jsou samy o sobe PC s nejakou konfiguraci a vznika na trhu spousta variaci (tzv. specifkovanych slabych PC), jen aby se vyhovelo cele komunite. Proc vlastne nemaji vsichni doma Xbox, PS3 a PC a dalsi konzole nebo SmartPhony atd. ? :) Lecos by se tim vyresilo.. -
Ne ne, pruzkumy v zapadnich zemich (kde dominuji konzole) ukazuji, ze prumerny vek hracu je vysoky, vyrazne pres 20 let. Na konzolich nehraji jen deti. Konzole ma tu vyhodu, ze konzole a cely jeji ekosystem je designovana svym pouzitim do obyvaciho pokoje pro hrani na televizi (na rozdil od pc). A spouste lidem proste vyhovuje hrat hry na televizoru gamepadem z kresla nebo pohovky. Svym zamerenim je konzole i spolecenstejsi a dobre na ni funguje hrani ve vice lidech. Proto bavi lidi hrat na konzolich, vcetne me. A to i presto, ze mam i herni pc a konzolove hry jsou drazsi. Davam prednost hrani na konzoli, protoze me to vic bavi. Nekdy se na ni ovsem nedostanu, driv jsem to resil hrani na pc, ale co mam Vitu, tak na pc useda prach (co se tyce hrani) a jen velmi silna pc exkluzivita me primeje k nemu jeste obcas usednout a neco si na nem zahrat. PC jako takove je pro me nejmene zabavne, nepohodlne. A to jsem k te ps3 prisel temer nahodou a neplanoval jsem na ni hrat. Az prima zkusenost s ni me primela presedlat po mnoha letech z pc na konzoli.
-
Odvolavat se na to, ze na PC neco nejde nebo mam pomalej PC, neni argument. Co ja vim, tak uz v dnesni dobe si koupis normalni PC s vykonem jako jsou konzole levneji snad jak samotnou konzoli. A jeste jsou hry na konzole drazsi.
Navic rozliseni a grafika a vubec vykon je na konzolich zalostnej. Delaji tam ruzne rozmazavaci efekty, aby snizovali potrebny vykon pro chod hry. Nedavno jsem si koupil Dark Souls. A nejen, ze to ma mizerny port na PC, ale samotna grafika je priserna. Na netu nastesti existovalo vylepseni hry, ktere jsem aplikoval a nyni je z toho hezci hra (z graficke stranky), pokud prehlednu otresny interface a ovladani.
A pokud nekomu vadi, ze nejsem objektivni, tak je to mozne. Ale zkuste se vy tzv. konzolisti zamyslet, zda jste i vy objektivni. Kazdopadne jsem hrdy na to, ze jsem uzivatel PC a nevlastnim konzoli. -
ano, ale on myslel v dohledne dobe. Ne ze prijde mrknutim oka nova technologie. I kdyby existovala, proc ji nasazovat, kdyz se da jeste dobre zdimat z te soucasne. A urcite to nebude skokove
-
Hmm takže z článku plyne že zase nevíme nic o steamboxu, kromě toho že letos nebude a ani jsme se nedozvěděli co že to je v tom Pistonu a jak to fuguje ... super :/
-
2 dobry vojak:
ano ja proti konzolim nic nemam, sam hraju uz jen na ni. Jen tvrdim, ze konzole s moznosti upgrade je nesmysl. Vytraci se pak nejak to kup a uz jen hrej a o nic se nestarej... -
czlukas: pokud si myslis, ze hraci preferuji konzole pred pc proto, ze typicky american neumi propojit pc s televizi, tak jsi usmevne naivni nebo fanatik obelhavajici sam sebe. A pochopitelne pak dochazis k zcestnym zaverum. Pokud se ma steam box prosadit proti konzolim, tak na nem a ekosystemu kolem nej bude nutno odvest daleko vetsi mnozstvi prace.
-
Vidis, ja mam, pomerne silne PC na praci. Delam 3D grafiku, takze ten komp je vykonove opravdu nadprumer. I hry jsem na nem pomerne dost hraval. Pravda, nejake nastaveni grafiky jsem moc resit nemusel. Pak jsem si koupil kvuli nekterym exkluzivnim titulum konzoli a od te dobry hraju uz jen na ni. I hry uz kupuju jen v konzolove verzi a to pres to, ze PC tituly jsou levnejsi a rychleji jde jejich cena dolu. Proste mi to cele prijde tak nejak vic user friendly...
-
Nemá to Halo, nemá to Gears. Nemá to Xbox LIVE playerbase, kde má takovej Američan všechny svý kamarády pro rychlý hraní Call of Duty.
Věř nebo ne, ale po tomto taky takoví Amíci jedou. Ale jo, Geban asi stejně bude cílovat na takový, protože taky na koho jinýho, že? -
Nevim proc obcas blbne moznost reagovat, ale tak budu reagovat na sebe.
A ty si myslis, ze tenhle tupej american bude mit na to, aby resil nejaky upgrade a porovnani vykonu ruznych komponent a nebo si to dokonce sam upgradoval? -
Demagogie nedemagogie skoda kazde rany ktera padne vedle. Windows 8 na PC jsou proste vysmech.
-
"Hlupáku, evropská VAT není česká DPH. "...: VAT – anglická zkratka pro daň z přidané hodnoty (z anglického Value added tax)
-
Valve to nestanovuje, ale dvoji ruzne ceny pro jeden produkt umoznuje. Nekteri jini distributori, jako treba gog nebo gmg maji jednotne dolarove ceny a steam by je take mohl mit, kdyby valve chtelo a neslo vydavatelum na ruku. Ale proc by nesli, kdyz z toho ma vetsi provize, ze?
-
No to bude teda pecka...nemám absolutně páru jak může Steam Box vypadat, proto tu nebudu dělat nějaké ukvapené závěry. Každopádně mám takový pocit, že Valve trochu přehání a žádná superúžasná věc se z toh nevyklube. A jestli jo, tak to bude ve stylu současných konzolí, tím mám na mysli například Kinect u Xboxu, který je možná super, ale ta chamtivost byznysmenů ho ničí. Vždyť to mohlo fungovat i na PC! Jestli Steam Box pozná kam se člověk kouká, tak to bude zase jen tady a nikde jinde. Taky Vám příjde, že v posledních letech v honbě za nejlepšími konzolovými zážitky (a nástupem mobilní platformy) upadá vývoj klasických PC, které mají stále nejlepší možnosti modifikací?