Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Matthew1J
    Jaks na to proboha přišel? Steambox bude takové PC do obyváku. PC ťa nikdo upgradovat nenutí (dost dobře nemože) k upgradování sa rozhodneš sám pokud sů hry moc náročné (a steambox bude asi hlavně na hry filmy hudbu a tak). Čekáš nejaký boom v herním byznisu? Pokud bude další generace konzolí stejně dlůhá jak táto tak si kůpíš na začátku jeden trošku výkonnější stroj a možnáho pak jedenkrát upgradneš a to bude vsjo.
  • Podle me je tohle cele nesmysl. Sila konzole je v tom, ze jakykoliv titul si pro ni domu pritahnu, tak vim, ze mi proste pobezi. Nemusim se stresovat tim, ze jsem zase dva roky neupgradoval HW a ze se mi titul bude mozna skubat. Nemusim dlouhe minuty ladit nastaveni a delat kompromisy mezi kvalitou grafiky a plynulosti hrani. To uz za me udelali vyvojari. Takze steamBox jako pevne HW definovana konzole bez moznosti zmeny komponent rozhodne ano. S moznosti zmeny? K cemu? Na to mam PC, ktere bude mit, vsadim se, rozhodne lepsi pomer cena/ uzitna hodnota.
  • Hm, ale on nepsal ze cenu stanovuje Valve. Psal ze kdyby (jako majitel steamu) radsi zaridili, at to je podle kurzu...
  • JohnyTheZik
    Ja nejak nechapu, proc si mi to poslal :D...

V Americe se sales tax platej i pres internet v pripadech, ktery jsem popsal vyse (coz sis ocividne neprecet, kdyz mi napises priklad Steam, Origin,.. - v cemz mas samozrejme pravdu), to, ze v tech 5 statech nemaj obecne aplikovatelnou dan je vec jina, na tom, co jsem napsal to ale nic nemeni.
  • Spades
    Podle me bude steambox moodifikovatelny, ale treba jen pomoci oficialnich steambox soucastek. Tak se zajisti kompatibilita, a zaroven muzes mit jeden steambox treba 10 let a jen dokupovat rychlejsi komponenty.
  • Kr.Pa
    Jako dalsi bonus jsou zakazane hry v nasi lokaci. Zlaty GoG.
  • V minulym clanku psali, ze to vychazi z modelu za 999 usd. Tudiz znacne pochybuju ze cenu stlaci na 3-4 tisice.
  • Matthew1J
    3-4K mně přijde jako nesmysl, to by pak nebyl herní HW. To, že na něm půjde minimum her nemožeš tvrdit. WINE celkem funguje a pokud valve zapracuje, tak možná vytvoří nejaký lepší emulátor. Navíc tam půjde dat aj win (podle tohoto článku)
  • http://www.reuters.com/article/2012/10/08/us-smallbusiness-salestax-idUSBRE8970OH20121008

Five states have no sales tax: Delaware, Montana, Oregon, New Hampshire and Alaska.
    Daně u nich jsou jinak 4-9%
    Doposud se v určitych připadech vůbec nemusely platit
    Uvádíš příklad iTunes? uvádím příklad Steam, Origin, Offgames, GMG atd.
  • Jo, ale 3-4 kousky stát nebude a jelikož bude na Linuxu, tak na něm půjde jen minimum her.

Geban se prostě pojišťuje proti budoucnosti, kdy by Windows 9 mělo locknutej appstore.
  • walltar
    Pokud upgrahem HW nemyslel koupi celého nového zařízení ... Potom bych řekl, že by to i sedělo. Zase ale pokud by koncová cena nebyla vysoká tak by se to mohlo vyplatit. Každopádně já osobně na herní zařízení, které si nemůžu sám postavit z komponent které si sám vyberu nesáhnu ani prstem.
  • JohnyTheZik
    Az prilis si to zjednodusil na to, abys nekoho osocoval hlupakem..
    Americane samozrejme platej dane i z internetovych prodeju, ale, zjednodusene receno, musi mit spolecnost nejakej obchod ci HQ v danym state, takze ano, na steamu americani (krome washingtonu myslim) dane neplatej.
    Ale je vtipny, kdyz nekomu nadavas, kdyz ma pravdu, protoze v USA opravdu sales tax (DPH) taky existuje a taky se vztahuje na inet prodeje (prikladem budiz iTunes)...
  • Upřímně pokud by Steam box byl nakonec jen vyladěné HTPC na linuxu a u každé hry na Steamu by bylo jasně deklarováno "Runs well on Steam Box" nebo "You need Steam box 2 or higher to run this game" a zároveň stlačili cenu tak na 3-4 tisíce korun, tak by to podle mě mělo šanci na úspěch. Neviděl bych v tom žádnou revoluci, ale šance tu je. Navíc si Valve musí dělat zadní vrátka pokud je microsoft bude nadále poškozovat.
  • fixcz
    Spousta her přichází se Steamworks - kdekoli je koupíš, jdou později aktivovat na Steamu. Takže pokud tě irituje 1$ = 1€, použij jiný obchod. Green Man Gaming v ČR prodává za US ceny v dolarech, co chvíli mají slevové kupony na 20-30% na všechny hry. Za předobjednávku dostaneš cash-back... GamersGate UK prodává v librách, za každý nákup dostávaš Blue coins, za které se dá nakupovat...
  • /facepalm

moznost upravy a upgradu je presny opak toho co tvrdis ale neva...
  • Ono ze strany konzolí je to i docela pravda. Pamatuji doby PS1, kdy jste vložili disk a hráli. Dnes updatujete, instalujte, logujete se, odebíráte novinky, kupujete dlc, serfujete. Konzole toho dnes umí mnohem víc, ale ta jednoduchost se vytrácí.
  • Jak u blbých.

Vynásob kurz dolaru koeficientem 1,21 a porovnej s kurzem eura. A pak teprve si začni zoufat nad tou strašnou nespravedlností *6*
  • calwin
    mám podozrenie že steam box nebude nič iné ako PC len s nutnosťou častejšieho upgradu po HW stránke... alebo niečo na ten spôsob aby musel zákazník stále niečo dokupovať... prestáva ma baviť takáto spotrebná politika...
  • Hlupáku, evropská VAT není česká DPH.
    Američané mají sales tax, která se ale nevztahuje na internetové prodeje.
  • pc je volná platforma širokého použití, omezená jen svým hardwarem, který je možné upgradovat
    konzole je uzavřená platforma sloužící k omezeným účelům

konzole rozšiřuje své využití pomocí software, nelze a nepujde nijak modifikovat její hardware
    pc se nijak nesnaží přiblížit konzoli, protože schopnosti konzole převyšuje z hlediska hardware i software

jediný způsob jak pc přiblížit konzoli je jej omezovat a ořezávat
    hranice je, kdy hra pro steambox půjde spustit na jakémkoliv jiném pc
    pak by steambox byl konzolí a definice pc by se na něj vůbec nevztahovala

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit