Přejít na výpis diskuzí
Gabe Newell se rozhovořil o Steam Boxu a ovladači od Valve
9.1.2013 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Což by znamenalo, že bude i na Steamu a tudíž si ho zahraješ na jakémkoliv pc.
-
Valve by se mělo spíše starat o vývoj nového Half-life než nejakého Steam boxu...
-
Mně se nezdá, že by byli ve steamu tak tupí, aby se připravili o penize z celoplošného prodeje, i když je tu příklad applu kterýmu to jako uzavřený platformě vyšlo
-
Takže je to jasný. Až vyjde nějaký Steam Box, zárověň s ním si konečně zahrajeme Half - Life 3. Který bude exklusivně jen na něj. Ha. Já budu nasranej a Microsoft taky! :)
-
Btw, na jednom SK webu:
Na výstave prezentovaný mini-PC Piston je vybevené APU procesorom od AMD s integrovanou grafikou s 384 stream procesormi. Samotný procesor môže mať až štyri jadrá (dva moduly) a takto do 3,2GHz, výbava operačnou pamäťou siaha až po kapacitu 8GiB. SSD úložisko pre operačný systém a dáta sa dá rozšíriť od 64GB až po 1TB.
Takze AMD, fyzicke dvoujadro. Jejich APU jsou docela solidni v segmentu kam miri. -
No tady je zase hloupych spekulantu *15* *15* *15*
-
Tady ti musím dát za pravdu ... konzole je o tom jak člověka baví hrát hry. Já jenom hrozně lituju u konzolí toho že nemají pořádnou nativní podporu klávesnice a myši a rozlyšení, které by šlo nastavit tak jak u PC. Hrát v obýváku u TV s gamepadem v ruce mě nechytlo a nikdy nechytne, gamepad mi vždycky přišel dobrý k několika specifickým typům her, které navíc já skoro vůbec nehraju ... pokud by šlo pohodlně konzoli používat se stejnýma periferiema jako má PC tak už ji asi mám dlouhou dobu doma. Uvidím jak na tom budou příští generace konzolí.
Ale taky prostě systém, který sem si nepostavil je pro mě celkem mín sympatický. -
Co jeden nazývá úpadek, druhý zve obrozením. Já sem osobně za poslední dva roky hrál víc dobrých her na PC než 5-6 let před tím ... přestal sem hrát porty z konzolí a vrhnul se na indie scénu. Jenom bych řekl, že asi pro výrobce HW to bude těžká doba protože bude trvat než indie hry využijou výkon co nabízí PC.
Pokud kickstarter neselže tak by na PC mohlo vzniknout něco co pojede paralelně s konzolema a ty dvě platformy si přestanou konkurovat. -
PS3 neni obycejny pocitac, treba jeji procesor je dost specificky, nic takoveho na pc neuvidis. A lisi se i jinak, treba konceptem sice male, ale velmi rychle pameti.
Nemoznost upgrade ma sve vyhody i nevyhody, neni to cernobile pouze pozitivni nebo negativni. Moudri lide tedy rovnez chapou, ze jednotny hardware umoznuje lepsi optimalizaci a tedy efektivnejsi vyuziti toho hardware a take snizuje naklady na vyvoj software (popr. pri stejnych nakladech vede k vysi kvalite), protoze vyrazne zjednodusuje (zlevnuje) testovani. Muzeme se hadat, ktere vyhody jsou lepsi, dosavadni praxe ukazuje, ze konzole jsou i pres sve vykonove omezeni uspesnejsi. Vyssi vykon jednoduse neni vsechno. -
Ja jsem uzivatel linuxu i ps3 a je mi jedno, jestli je system uzavreny nebo otevreny. Dulezite pro me je, co mi nabizi. Co se tyce her a zabavy, da se u me vypozorovat, ze cim otevrenejsi system, tim hur. Linux na poli zabavy proste neexceluje a otevrenost je mu v tomhle smeru spis na skodu, protoze si tak docela nerozumi s komerci. Valve pomoci steamu dost vyrazne uzavira pc platformu a evidentne se mu to vyplaci, uvidime, jak si povede s linuxem. Preci jen jsou uzivatele linuxu na otevrenost a svobodu vyrazne haklivejsi, nez masovy uzivatel windows. Imho spis Valve z linuxu udela nezajimavou cernou skrinku, kterou obali svym prostredim (podobne jako to google udelal s androidem). A jak si povede u hardware uvidime, muze jit cestou naproste anarchie, muze jit cestou vydani nezavaznych specifikaci, muze jit cestou zavaznych specifikaci a tedy certifikaci a nebo muze stvorit plne uzavrenou platformu obdobnou konzolim. Kazde ma sve vyhody a nevyhody, pricemz extremni polohy zaujimaji prave pc a proti nemu konzole. Zvoli si valve neco mezi tim?
-
Mě naprosto vyhovuje naprosto uzavřený systém když se bavíme o videoherní zábavě. Pokud Steambox bude blbnout s Linuxy a vyměňováním komponent tak to pro mě a pro spousty lidí, kteří to vidí stejně, nemá absolutně žádný význam. Nechápu jaká je cílová skupina pro takový produkt.. no doufejme že to ví Valve.
-
podla mna sa len snazia predstavit zariadenie, ktore este apple nema. nejake iTV, prepojene s uz vyvinutym velko eko systemom ako je itunes, pre aplikacie, hudbu, tv serialy,.. steam svoj store ma scasti rozbehnuty tiez. no ako ma konzola vyzerat, dotiahnut jej detaily, pouzitelnost, mat jasnu viziu ako to predstavit svetu co najlepsie, tak to nevedia, alebo sa snazia na to prist
-
ja nevidim problem v tom ze by to melo bejt velky to by prece nikomu nevadilo ale ta spotreba to problem je celej den mit doma zaplou besii co bude zrat 600w to by se moc lidem asi nelibilo
-
Valve a jejich steam už výjimka sů co sa přístupu k zákazníkom týče. Problém mám s tím, že tvoje podezření spočívá v tom, že sa zrázu začnů Valve chovat jak EA nebo Ubi (teda úplně jinak než doteď). Přitom tady néni nic co by tomu nasvědčovalo.
-
este pridam ze ak hra vie aky mas hardware tak sa moze prisposobit sama ak je to pre teba tak jednoduchsie ale zase pre niektori ludia si chcu nastavenie prisposobit pre seba.
-
prezradim vam tajomstvo. konzola je obycajny pocitac designovany pra "obycajneho" cloveka.
nemoznost upgradovat je urcite minus. ak bude vela ludi co nechcu upgradovat tak sa budu vyrabat hry viac pre nich lebo su vetsina. ak je zas viac ludi co chcu upgradovat tak sa bude vyrabat viac pre nich. otazka je ci to chcete alebo nie. myslim si ze mudri ludia chapu ze lepsi hardware ponuka nove moznosti. preto je moznost neupgradovat rozhodne velke minus.
jednotna platforma ktora by bola vhodna a pohodlna pre "obycajnych" ludi ale zaroven by bola modifikovatelna by bola spravodliva (teda pre mna mozno nie). len by sa muselo vediet kto ma aky hardware alo to nie je take zlozite. teraz je moznost priniest "next-gen" v rukach korporacii.
pritom my by sme mali vediet ci chceme upgrade alebo nie. skor ci neskor budu upgrade chciet vsetci takto by sa to iba zjednodusilo. -
Ano prijde, ja to nazyvam upadkem pc platformy a jsem za to nenaviden, protoze pc platforma neupada, dari se ji stejne skvele jako driv a vubec neni pravda, ze jsou na pc nizke prodeje her a tedy nizka ochota investovat do nakladneho vyvoje pc her, vyuzivajicich naplno potencialu pc platformy. To ze spousta zasadnich her na pc jsou dnes jen porty (casto nizkonakladove) z konzoli je vylozene sprosta pomluva.
-
Jo je to běh na dlouhou trať, mít nekomerční operační systém použitelný i pro hraní her by bylo super. Akorát si nemyslím, že je dobrá cesta udělat OS jen pro určitý HW, se kterým se bude prodávat. O tom PC platforma není.
-
Bohuzel s tim jak roste vykon grafaren roste i narocnost her, casto dokonce engine umoznuje vic nez soucasne karty zvladaji, takze v pristich par letech to urcite nepujde. Navic chlazeni takove grafiky je vetsi nez pulka te bedny na fotce, kdyz se prida chlazeni procesoru, ani se to tam nevejde.
-
Nejde srovnavat vykon pc a konzole z rady duvodu. A koupit pc s vlastnostmi ps3 (bluray mechanika, dts, bezdratovy gamepad s vibracemi a polohovymi senzory, male rozmery a spotreba, ...), ktere bude umet hry ve stajne kvalite jako ps3 za 5 000 Kc, to se ti asi nepodari.
Rozliseni, grafika a vubec vykon konzoli jsou plne dostatecne na tvorbu velmi zabavnych her, o coz jde predevsim.
Grafika Dark Souls je vyborna, alespon na konzoli, a ovladani naopak velmi vyborne, lepe provedeny soubojovy system jsem jeste nevidel. Designovano je to samozrejme pro gamepad.