Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ladislav_Loukota
    Oficiální popiska GI2 v internetových obchodech zní "Texty jsou určené jak samotným zájemcům o vývoj her, tak všem, kteří touží něco nového se dozvědět." I samotný projekt je popularizačního charakteru - pokud by šlo skutečně jen o tipy a triky pro vývojáře, většina věcí za stranou 150 by byla zbytečná. Proto mě mrzí, že pro naprosté laiky (otestováno), čili těm "všem, kteří touží dozvědět se něco nového", to pro složitost výraziv fakt moc není. Pokud jako laik u u knížky musím googlovat, není to prostě úplně ideální.
  • Ladislav_Loukota
    No vidíš, a přesto se podstatná část herní kritiky zaobírá primárně tím, jaký engine titul používá, jak pěkné jsou efekty nebo jak zní hudba.
    Myslel jsem, že jasněji už tu satirickou pasáž v článku napsat nejde...
  • Pre tých čo sa neustále sťažujú na článok, choďte si prečítať články na www.sector.sk (ospravelňujem sa za "reklamu"). To su skutočné blafy, odpad a hamba slovenskej videohernej scény. Tu mám aspoň istotu že redaktori vedia písať, články ma zaujmú a pobavia. Proste z vačšej časti rokmi overené mená a ľudia ktorí vedia o čom píšu. A stále žijeme v demokratickej krajine, takže keď si niekto myslí že to dokáže lepšie, nech sa páči.
  • Nejdem sa niekoho zastávať, M.Bach je mi z redakcie Games asi jediny nesympatický :)) Ale koľko takýchto kníh sa ročne vydá na Slovensku alebo v Čechách? Ja som teda vďačný za každý pokus. A tiež mi nepríde fér súdiť knihu podľa pár odstavcov. Idem to radšej hneď objednať nech môžem posúdiť. A tiež nejak nechápem negatívne ohlasy na článok. Čítal sa mi úplne bez problémov. Dozvedel som sa na akú skupinu je kniha orientovaná, resp. na akú nie je a viem čo od nej môžem očakávať. Síce mi to úplne nesadlo (čo sa článkov týka tak u mňa boduje Poláček a kedysi Vávra a Wolf Rybka), ale že by to bolo až také strašné, to nie :)
  • celoush
    Koupeno, některé kapitoly jsem dal hned, další později a některé odloženy na neurčito... pro mne je to i plus... prostě sborník příspěvků se vším co k tomu patří.
  • Me treba zas tak nevyvazena neprijde. Mam ji rozectenou, o vyvoj her se zajimam par mesicu, takze nektere zakladni technicke ficury znam, a neprijde mi, ze by ani uplny laik s trochou googleni byl z toho ve spanelske vesnici. Naopak mi ta knizka vysvetlila spoustu veci pekne polopate a sem za to pekne rad:)
  • Articless
    Rozhodně si nemyslím, že by text byl nesrozumitelný, ačkoliv se zde vyskytuje spousta slov, které většina lidí nezná, ale na poselství článku to nic nemění. Přemýšlím o tom, že si knihu objednám k vánocům. *1*
  • Ladislav_Loukota
    A vadily ti spíše ty technokratické pojmy nebo naopak ty humanitnější? Vykomparuj mi je ve své recepci!
  • navíc to je jak kdyby nekdo psal recenzi na film stylem: Film je natocen na filmovy pas Kodak, zvuk ma dolby digital atd. ... *1*
  • nevím, jak autor článku přišel na "Kniha má rovněž slušně nasázený text, příjemný font i velikost písma" - používat v každé kapitole jiné zvýraznění (jednou kapitálky, jednou kurzíva) mi přijde jako fail, o celé jedné kapitole, které ujela velikost fontu oproti ostatním kapitolám nemluvě. a vystřídat na jedné dvojstraně pět druhů nadpisu je typografická prasárna.
  • blixa
    Clovece, hadat se s tebou nebudu, ale soudis ten muj clanek podle jeho uvodnich dvou odstavcu, ktery byly pretisteny v tom clanku tady. Ty maji cca 1000 znaku. Celej ten clanek ma ale pres 45 000 znaku a o CS herni historii je dobra tretina. Mimochodem konzultovana i s lidma, ktery v ty dobe hry delali.

Nehlede na to, ta knizka neni ani zdaleka jen o tom mym clanku, spis bych rek, ze ten je tam tematicky "navic", zaklad tech ostatnich textu je trochu jinde, spis v praktickejch vecech.
  • GlaDOS
    No a dokáží docenit? Tvoje potrefené hýkání dokazuje opak.
  • Příště to napiš normálně a nehraj si na borečka *11*
  • Nevím jak pro vás ostatní, ale pro mě bylo čtení tohohle článku doslova utrpením. Autor zřejmě sezřal Šalamounovo lejno, protože narvat tolik rádoby inteligentních slovních obratů do pár vět se povede málokomu. Je sice fajn, že má autor bohatou slovní zásobu, ale borce s mluvou jaderného vědce to z něj fakt nedělá. A pak ještě v diskuzi někomu odpoví "pro příště se omezím na jednoduché věty" - asi si myslí, že jsou ostatní opice a nedokáží tak plně docenit jeho kvalitní český sloh.

Autore, příště piš tak jak ti zobák narostl a sem tam klidně nějaký ten chytrý slovní obrat použij, ale ať se to dá proboha číst!
  • Znám mnoho Iťáků (jeden čas jsem vedl tým těhle lidí) a musím říci, že jsem nenarazil na profesní skupinu, která by si tolik a prakticky neustále na něco stěžovala. 50 000 Kč jako hrubý plat je jim málo. Volná docházka do práce je jim také málo. Důvod je jednoduchý: oni se stále cítí být jakousi vyvolenou kastou, která rozumí něčemu, čemu nikdo jiný nerozumí, ovšem co "všichni" potřebují. Z tohoto úhlu pohledu je jejich přístup logický. Ovšem z mé strany je zase logický občas poněkud přehlíživý pohled na tyhle IT odborníky, kteří mají prospěch z nezřídka předimenzované poptávky. Dovedl bych uvést hned několik příkladů, kde jsou IT služby využívány nadbytečně a to nikoli pouze u státních institucí. *7*
  • Ladislav_Loukota
    Tak dík.
  • Ladislav_Loukota
    Viz konec mé dojmologie v textu. Ten pocit, kdy ze stovek či tisíců odpracovaných hodin ťukání do klávesnice začne fungovat autonomní svět, musí být asi něco krásného. Aspoň takový byl můj dojem. Co mě trochu mrzí je, že právě tenhle romantizující náhled na hry kniha neakcentovala víc, nejspíše by tím snadněji zaujala laiky. Ale samozřejmě beletrie zde nebyl záměr, žejo.
  • pak nechapu proc ti nespokojeni lidi ty hry delaj... a na druhou stranu, pokud je to bavi, tak proc si stezujou na plat? nejaka divna logika..
  • estli ono to nebude fakt lepší u tebe.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit