Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobne jsem byl hrou vcelku mile prekvapen... Grafika sice zastaralejsi, ale porad vcelku detailni a slusne se hybe. navic u RPG preferuju uplne jine veci, nez grafiku... pribeh a jeho zvraty jsou luxusni a nadherne odpovidaji svetu, v kterem se odehravaji knihy i serial. Z technickeho hlediska OK, za celou dobu hra ani jednou nespadla... jako jedine negativum bych bral delsi nahravani scen a ponekud zvlastni soubojovy system, kdy lucistnik strili v pohode z luku zatimco do nej nekdo mlati mecem... Za mne je hodnoceni alespon 7...
  • Still better than Dragon Age 2
    • Cahir
      *15*
  • Mě hra bavila, rozhodně by se k ní hodil grafický facelift, navíc mě rozčilovaly dlouhé loadingy, ale to mohla být chyba mojí sestatvy. Příběh byl neskutečně poutavý, ale trochu mě zklamaly animace kde Morsovi zústával obouruční meč ze začátku hry a Alesterovi dýka, kterou jsem snad nepoužil nikdy. Souboje mě osobně bavily, musel jsem u nich přemýšlet nad použitými skilly a střídáním zbraní. Po půlce hry jsem si přepínal obtížnost na lehkou, protože jsem se lidově řečeno bez lektvarů "nechytal". Chvíli mi trvalo než jsem se do toho dostal, ale nakonec jsem měl dobrý pocit z každého "killu". Jediná věc u soubojů, která mi trochu vadila, byl pohled kamery. Odzoomování autoři opravdu přidat mohli. Často jsem vůbec neviděl co se děje, protože mi vše zmizelo za zdí, když se mnou ovládaná postava moc přiblížila. Zvlášť v některých podzemních kobkách, nebo tunelech to opravdu překáželo. Kdybych měl hru hodnotit já dal bych jí asi 8/10, pro někoho kdo nezná seriál, ani knihu by mohla mít maximálně 5/10. *3*
    • neznám knihu ani seriál hra má ode mne 65%
    • Veskoslav
      Dlouhý loading je bohužel i na silnějších strojích.
      • *16* tak aspoň že v tom nejsem sám
  • GoT ma velmi dobre rozpracovany RPG system o kterem by si spousta dnesnich modernich "RPG" her mohla nechat jen zdat. Kazdy fanousek RPG her se do tohoto systemu musi zamilovat. Nehlede na to, ze to neni zadne rychle postupovani jak na bezicim pase, ale je velmi pomale a clovek se vzdycky tesi na postup jak na narozeniny a pak si pekne promysli co si vylepsi. I vytvareni postavy s dobrymi a spatnymi vlastnostmi je vyborne (+ moznost ziskavani bonusovych dobrych vlastnosti behem hry, na zaklade svych rozhodnuti, mne vzdy nutila si vse co delam pekne rozmyslet).
    Soubojovy system je podle mne taky zajimavy, je trochu podobny DA soubojovemu stylu, ale s tim, ze zde neni pauza, a misto ni je zpomaleni casu, ve kterem mate moznost si vybrat akci, kterou chcete nasledne udelat.
    Mne se treba parkrat se mi stalo, ze nepratele hodne prekvapili a behem chvilky mi rozlozili skupinu, ale pri opakovani souboje a zmeneni taktiky, uz jsem problem nemel.
    Tuto hru bych rozhodne nepovazoval jen tak za neco, co je venku jen na vytriskani penez ze zname znacky.
    Zaprve, autori hry si dali tu praci, ze angazovali autora predloh, aby jim napsal pribeh.
    Zadruhe, hra se zacla delat nekolik roku predtim, nez vubec zacal vychazet serial Game of Thrones (to je jeden z duvodu, proc hra vypada zastarale, proste na ni pracovali moc dlouho a technologie uz zastaraly), takze se nesnazili vyuzit jeho slavy. Ano vyuziva slavy knizek, ale to neni dostatecne pokryti.
    Zatreti, dali si zalezet na RPG systemu pro hru i vytvoreni vsech 6 povolani a skillu pro ne, neni to nic jen tak odfrknuteho.

    Ja osobne, jsem byl ze hry odzacatku nadseny (i pres neprilis privetive recenze jsem se do ni zchuti pustil) a to nejsem fanouskem ani knizek, ani serialu.
    Super pribeh. Skvely RPG system. Dokonce mne bavi i vetsina tech, veci, ktera v recenzich byva hodne strhana, treba jako prepnuti se do psa a hledani skrytych pokladu (vsechny mapy, jsem si vzdycky odzacatku do konce "procmuchal", prestoze to zabira strasne mnozstvi casu), nebo lidi podle pachovych stop, zahryzavani protivniku ze zalohy apod. A co se tyka technickeho zpracovani, to jsem po chvilce hodil za hlavu, mne ve hrach o grafiku nejde, mne jde o to se zabavit.
    • Neviem na koľko poznáš GRRM, ja čítam jeho blog často a Martin je veľmi aktívny človek, ktorý nemá problém sa zapájať do iných projektov, obzvlášť keď ide o jeho vlastné dielo. Tým chcem povedať, že jeho angažovanie nie je prekvapivé a určite by som to nedával ako plus vývojárom. Nie je to tak, že museli vynaložiť veľké úsilie a kopu peňazí len, aby sa na ich hru pozrel. A je trochu ironické, že najlepšia časť hry je príbeh a z veľkej časti na tom má zásluhu niekto, kto nie je členom ich týmu.
      Máš síce pravdu, že hra bola vo vývoji dlho, ale mýliš sa, že hra sa nesnaží využiť súčasnej slávy serálu. Porpvé hra je nedotiahnutá, veľmi nedotiahnutá a vyžadovala by si ešte pár rokov vývoja, podruhé skiny postáv a mnoho ďaľších vecí bolo prispôsobené seriálu. A ako bolo spomenuté v recenzii, niektorí herci zo seriálu aj nadabovali svoje postavy. Takže neklamme samých seba, že sa herní vývojari nesnažia vyžmýkať zo značky, čo sa dá, kým je stála populárna.
    • Takže když to shrnu. Hra má skvělý scénář, výborně promyšlenou mechaniku, ale strašlivě zastaralou prezentaci. Přijde mi, že mnoho let ladili mechaniku a poněkud kašlali na ten zbytek. Bohužel dneska je doba, kdy prodává hlavně obal. A ten je bohužel ošklivý.
      • přesně - já stejně mám poslední dobou radši takovýhle klenoty než velký AAA hry - ty mě poslední dobou většinou zklamu
    • True story!
    • Veskoslav
      Příběh je skvělý, ale zabíjí to chyby hry.
  • R.a.z.i.e.l
    Stejně, už čekám, kdy sem dorazí Trol.diskuzni a napíše tu zase nějakou kravinu jako vždy, třeba:
    "Game of Thrones, very bad game, but GAYRIM leads forever!"

    *15* *15*
    • Kronoss1
      Uvidíš, že tu za chvíli bude.
  • Takže závěr recenze a komentářů pod ní (pokud jsem fanouškem knih) je shlédnout walkthrough na youtubu,ale nekupovat?
  • Kamera je fakt strašná, ale dá se zyvknout.
    Jinak je ta hra podle mě celkem dobrá ( hlavně příběhem).

    Podle mě má určite aspon na hodnocení 6.
  • Já hru zatím nehrál, ale z prvních videí ze hry jsem měl příjemný pocit a na ten celkem dám. Zajímalo by mě, jak by autor hodnotil dnes hru, jako Vampire bloodlines, která v době vydání byla úplný bugfest a ovládání soubojů je dodnes napřesdržku a stejně je to jedna z nejlepších her. Vím, je to nefér srovnání a věřím, že Game of Thrones nebude taková pecka :-D Chci tím říct, že recenzenti někdy píšou totální hovadiny (nemyslím konkrétně tuhle recenzi) a bohužel tím potom přetvářejí herní průmysl do dnešní podoby, protože masa konzumentů pak hledí hlavně na ty recenze. Výsledkem bývá potom to, že se tvoří co se dnes tvoří a ti co zkusí větší originální hru potom buďto krachují a pokud to přežijí, tak začnou vyrábět... prostě vyrábět.
    Viz např Alpha protocol, který recenzovali většinou ignoranti odchovaní střílečkami, co nebyli schopní pochopit základní rpg mechanismy *9*
    • prudislav
      z mýho pohledu je to přesně ten typ her jako Bloodlines a Alpha Protocol - komerčně neúspěšné, recenzemi strhané ,ale přesto herní klenoty
      • ales.smutny
        Bloodlines ale nikdy nebyly drbaný
        http://hodnoceniher.cz/pc/rpg/vampire-the-masquerade-bloodlines.html

        A srovnávat je i Alpha Protocol s GoT je mimo. Ty hry jsou na tom úplně jinak. Bloodlines považuji za jednu z nej her, které jsem dostal do ruky. A i když měla bugy, nebyly to systémové chyby, ale opravitelné. A odmítnutí Alpha Protocolu veřejností nechápu, stojím bok po boku s Lukášem a mávám devítkou :)
        • Nechtěl sem přímo srovnávat, možná to tak vyznělo, ale jen sem vzal 2 příklady komerčně neúspěšných diamantů *3* Jinak Vampire nebyla přímo drbaná, to uznávám.
          Chtěl jsem říct, že jakožto hráč už se prostě nemůžu spoléhat na profesionální recenze, hodnocení lidí např. na amazonu mi dá daleko lepší představu, jestli je ta hra pro mě. Asi nezapadám do průměru, ale nějak mě ty devítko/desítkové tituly většinou vůbec nebaví a naopak. Co se týče GOT, tak to bude brzo k mání za pár korun, pak si ho koupím a posoudím na vlastní kůži, uvidíme...
        • Keď sme pri tých systémových chybách, tak si spomínam že v hra Beyond Good & Evil sa nedala dohrať bez cheatovania (nešiel zobrať nejaký predmet zo zeme) a v Bloodlines boli problémy zo závorou na dverách ku koncu hry. Ale recenzenti sa krotili, kedže hra samotná bola skvelá.... V GOT každý vyzdvihuje úžasný príbeh a dá tomu 5-6 ....
        • prudislav
          jsem se blbě vyjádřil *16*. S AP a Bloodlines souhlasím. Nevim no mě GoT přijde celkem v pohodě , když se přetrpí začátek (u mě minimálně 6 podle vašeho Jak Hodnotíme) ,ale asi dokáži hře odpustit víc věcí než vy (stačí mi super příběh a dobrá hratelnost) .Možná to je tím že jsem už kvůli recenzím očekával něco strašnýho, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen.
          Zvláštní že takovýhle hry si užiju mnohem víc než většinu AAA produkce, která mě rychle unudí např. svojí tuctovostí.
          BTW: Jak již někdo řekl dole "Still better than Dragon Age 2"
        • Kronoss1
          Alpha Protocol je opravdu výborná hra. Koupil jsem za 500 Kč a nelituji ani koruny. Škoda, že to lidi nekupovali a nebyl druhý díl, hned po dohrání (to je asi 2 roky nebo tak nějak) jsem totiž začal pátrat po druhém dílu a bohužel nic.
  • Docela jste tu hru strhali... Jako je to hra pro fanoušky GoT a hodnocení bych dal 7 protože mě docela bavila... To že dělá recenzi člověk co nemá rád rpg je jiná věc... šáhněte si do svědomí ( OPRAVDU hodnocení 5?) *1*
    • Hairy_Ass
      A na to si přišel jako kde, že recenzent nemá rád rpg?
    • ales.smutny
      RPG hraji přes dvacet let a je to můj nejoblíbenější žánr, takže se obávám, že tohle je trochu mylná domněnka, byť chápu, že je tak jednodušší vysvětlit si nesouhlasný názor :)

      Problém je v tom, že já nepíši recenzi jen pro fanoušky GoT. A stejně tak je problém v tom, když někdo dokáže z osmi normostran textu vztáhnout jedinou stížnost k jednomu číslu.

      Doporučuji příště to zkusit bez předsudků...:)
      • recenze nas nezaujima len to cislo
    • bez toho smajla
  • Tato hra si zasluzi 6-7 a nie 5. Pribeh bol velmi dobry, suboje boli velmi dobre vymyslene i tie mini hry boli fajn. Kludne nech spravia pokracovanie, len nech troska zapracuju na dabingu a vatsom, zivsom meste.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit