Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paulcz
    Bral bych tahové souboje :) Realtime s pauzou mi nesedí.
    • pokud to bude jako BG, nebo ID, což je vzhledem k použití infinite enginu víc než pravděpodobné, tak v menu půjde nastavit, aby se to pokaždé akci pauslo=tahový systém
      • Souboje jsou realtime a pauzovatelné; potud shodné jako původní Infinity hry. Navíc lze klávesnicí přidávat/ubírat rychlost čili si lze operativně upravovat i během bojů; a to až do jakéhosi "slow motion" módu....
        • aha takže pauza v menu nastavit nejde? mě to žíly netrhá já to nikdy nepoužil, protože mi to přišlo jako nesmysl a ztráta času, ale pro některé lidi to určitě bylo plus, v baldurovi když se zakliknuli v menu podmínky pausy všechny akce tak se z toho během souboje stala čistokrevná tahovka
          • *zakliknuly ach ten můj češtin
    • Taky bych radši TB. Co jsem koukal na videa z bety, tak ty boje jsou hrozně chaotický.
      • danny_the_hound
        Počkajte si na Torment -- tam budú súboje plne ťahové *3*
      • zaleži na tom kdo hraje, tohle je klasika ktera byla uz v dragon age
        • maros.goc
          uz v dragon age? :OO :DD ...
  • Nikoliv Baldurs Gate, ale spise duchovni nastupce Icewind Dale.
    • Nikoliv cervena redkvicka, nybrz bila redkvicka.
  • Tie gameplaye z komerčného serveru games.tiscali.cz budú historické, dali by sa nazvať: "Dvaja konzolisti opravujú PC."
  • Ty vole smejkal zase neco kazi...
  • Hnisavec
    nudnejšieho patróna ako Smejki aby pohľadal *7* *7* geez...ešte že ste mu aspon zatrhli recenzie tu....btw s Vávrom si určite rozumie...
    • Zatrhnout by měli hlavně tebe! Smejki je sympaťák.
      • maros.goc
        nie je to s nim uplne zle, ale zase sympatak? :) no tak ...
    • ani bych nerekl, je takovej klidnej a to se hodi ke klidne hratelnosti kterou ta hra ma
  • To že je něco izometrické z toho nutně nedělá dobrou hru (izometrické RPG měly smysl, když tehdejší stroje nebyly schopné zvládat 3D). Můj názor je, že se měli soustředit na herní mechaniky a kvalitu z BG, IWD, PT, ale využít 10-ti let pokroku ve vývoji enginu a udělat něco jako v Divinity Original Sin. Divinity mělo pěknou grafiku i engine, ale bylo dost slabé pokud jde o příběh a kvalitu toho fantasy světa. Takže já bych nejraději spojil výhody obou těchto. Jenže vývojáři chtějí za málo muziky hodně peněz. Dobrý příklad byl Wizardry - mezi wiz6, wiz7 a wiz8 se zcela měnil engine ze skákacího dungeonu až po 3D, ale přitom výborná hratelnost a atmosféra světa zůstala. A to stejné bych si přál od nástupců PT, tj. zachovat herní svět a jeho hloubku, ale součásně uzpůsobit možnosti současným grafickým možnostem. Tato 2D izometrie je dle mého názoru anachronismus
    • Nechápu, proč si někteří myslí, že vše, co není plně 3D/FPS, je zastaralé. Napadá mě akorát trefné vyjádření Troiky ohledně mainstreamových her. "Pokud to neuděláš v FPS, tak to neprodáš casuálům." Faktem je, že izometrie vždy měla svoje výhody, se zastaralostí to nemá nic společné.
    • C-BEAM
      keď máš fixnú kameru môžeš všetko lepšie vyladiť, vyšperkovať prostredie k dokonalosti, mne to osobne vyhovuje, nepotrebujem sa hrať s kamerou. Ale chápem aj opačný názor.
      • Thorleif_cz
        Souhlasím, navíc při použití fixní kamery v izometrii si musí dát tvůrci pozor na to, aby vše potřebné hráč dobře viděl, v lokacích se dalo dobře orientovat a pohybovat. 3D "izometrie" v uzavřenejch prostorách dungeonů je většinou strašnej opruz, třeba v DA:O to v trpasličích dolech bylo jako rodit hrošíka do boxu 30x50x45cm.
    • Morraw
      No jo, ale PoE a Torment jsou specifické projekty, kde lidi, kteří to backli, to chcou právě kvůli tomu, že to vypadá jako hry před 15 lety.
      • já to chápu, jen jsem vyjádřil svůj soukromý názor, že ty staré hry jsem měl/mám rád. BG2 je dle mého nejlepší RPG co bylo udělané, ale nemyslím si, že to že ty hry byly tak dobré bylo způsobeno izometrickým systémem, jako spíš herní mechanikou (pravidla AD&D) a propracovaným světem s hlubokou mytologií. Tj. já osobně bych uvítal hru s moderním grafických kabátkem, ale starýma mechanikama a starým světem. Ale já jsem nic nezafinancoval, takže si fakt nemůže vymýšlet :-)
        • No nevim, ale na AD&D pravidla v Infinity hrách slýchám často negativní reakce.

"Tj. já osobně bych uvítal hru s moderním grafických kabátkem."

Vzhledem k tomu, jak je BG2 rozsáhlá hra (cca 200 map), tak udělat hru s takovým rozsahem prostředí v moderním 3D by chtělo sakra víc času a hlavně jiný rozpočet.
    • divinity vyzera strasne komixovo a detsky, tj temne rpg takou grafikou tazko vycarujes
      skor by som bral, keby sa zamerali na engine Temple of elemental evil, robila to Troika, tj niektori odidenci z Black isle
      • ToE mě tenkrát minulo. Byla to dobrá hra? Stála by za zahrání i dnes?
        Mně se třeba líbí enginy z her od Bethesdy, ale nelíbí se mi jejich hry - svět je sice obrovský, ale většinou tak nějak bez duše, s výjimkou Morrowindu
        • bola to strasne kratka hra, to bol jej zapor - jedna dedinka, jedno mestecko, asi 2 dalsie lokality a spomenuty temple, total turn based boje - tie boli neskutocne skvele, inac to bolo velmi zabavne
          bolo to komplet 3D iso, aj pozadie aj postavicky
  • Keyz
    Dík za info. Vypadá to velice nedoděláno. To vydání do koce roku je optimistické.

Souhlas, že 3D modely nevypadají zrovna skvěle. Navíc když si dali práci s 2D prostředím, tak to je dost velký rozdíl.
    • Morraw
      Souhlas. 3D modely na té úžasné 2D krajině bijou do očí. Na betě se toho moc hodnotit nedá vzhledem k chybám a chybějícím věcem. Věřím ale tomu, že na konci to bude vypadat mnohem lépe.
      • Kinet1c
        Wow to fakt vazne 3D modely biju do oci na 2D krajine, logicky by aj mali bit ci ne ? Este som nevidel hru v ktorej by tomu tak nebolo napr. Sacred co ma tak rychlo napadlo. Tu tie 3D modely uz nie su predsa len tak skarede, takze ked sa to dalo strpiet v Sacred, nevidim dovod preco by to tu neslo. Chyby a veci chybajuce, sa urcite doplnia o to nemam strach.. Uznaj vsak, ze jednoducho 3D modely by islo zamaskovat iba ak by vyzerali ako 2D ci opacne keby 2D prostredie vyzeralo ako 3D, ked dobre tusim oni sa snazia o tu druhu moznost, tzn aby sa prisposobilo prostredie k postavam, dufam, ze konecny vysledok bude vyhovovat aj ludom ako ste vy dvaja s Keyzom, ja teda verim, ze ano a nepokazia to. Wasteland 2 si myslim sa podaril celkom dobre. Ked sa aspon tak podary aj toto, tak budem spokojny.
        • Mě teda víc než 3D modely vadí ty předimenzovaný efekty, kdy postavy vypadají jak zapálené vánoční stromky.
        • Morraw
          Jo jde o to přizpůsobení, jak píšeš. Ale ta 3D část ještě dostane update, toho se nebojím. A i kdyby to zůstalo tak jak je, tak 3D grafika je pro mě až to poslední. Spíše doufám, že vychytají ty souboje.
          • Kinet1c
            Ked suboje budu ako v ID ci BG seriach, tak my to vadit nebude, ako pises este musia na tom zapracovat, ale uz aj teraz vidno potencial na vynikajucu hru.
  • smejkal je sympaticky človek a jeho članky kdysi patrili k tomu nejlepšímu na tiscali (po vavrovi) ale odkkdy se dal na hulení travy tak ty texty uz nedavaj smysl *9*
    • PreidaQ
      Náhodou to hraje efektivně.. prostě vemeš-pošleš.

Edit: Reakce na maxe.
    • podle toho jak to hraje zrejme ješte zadne rpg nikdy nehrál a jen keca *7*
      • chlape co to pises za kraviny kdyz nademnou nekdo stoji nedej boze kamera tak sem taky v prdeli a z hrani nic nemam. Potrebuju svuj klid a pohodicku:) tady borec to ma evidetne stejny.... navic jak sem videl to video tak sem byl dojaty je to fakt jak BG2 a nemuzu se dockat az to vyjde takze k tomu prijde totalni nervozitu:) *9*
      • Kinet1c
        Tazko povedat mozno sa viac sustredil na komunikaciu ako na hranie, potom sa niet comu cudovat.
  • nad takovými hrami se daji stravit stovky hodin čeho se trochu bojim, kdysi nevychazely zadne kvalitní rpg a ted tady mame žne. ale na druhou stranu mohli zapracovat i na technicke strance, treba když se kouknete tak ta trava neni animovana (jednotlive stebla). clovek by rekl ze dnes uz se bude kazde steblo hejbat ve vetru jak tomu bylo v crysis nebo i v starickem oblivionu.
    • maros.goc
      no kedze su pozadia prerenderovane, tak sa asi tazko budu hybat
      • taky nejde o to aby se hejbala jen tak, musí se hejbat podle toho jak se pohybuješ s postavou - reagovat na postavu v realnem čase
      • C-BEAM
        ono je to trochu zložitejšie, čo si spomínam pred rokom sa im vegetácia čiastočne hýbala, neviem aké techniky na to používali i keď svoju predstavu mám, podstatné je, že sa dušovali tým ako veľmi je pre nich dynamický svet vratane animovania vegetácie dôležitý. Dnes je všetko inak.
    • Radsi at zapracuji a poradne odladi herni mechaniky na misto zbytecneho ztraceni casu s grafikou, i takto je to skvele.
      • C-BEAM
        pre niekoho je to možno zbytočné, pre trochu vnímavejších k detailom by to znamenalo zlepšenie atmosféry, lepší pocit z prostredia...
        • Kinet1c
          Beta!!!
    • C-BEAM
      k tým chýbajúcim animáciám vegetácie - je to rozhodne škoda ! Rôzne izometrické stratégie, rpg mali animované stromy už pred 15 a viac rokmi a aká to bola vtedy paráda :)
    • Alebo i starucky Titan Quest

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit