Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme betu Pillars of Eternity, duchovního nástupce Baldur's Gate
23.9.2014 | Redakce Games.cz
75 příspěvků
-
Měli si to vyměnit a Pavel hrát a smejki něco říct zajímavého o hře.
Ale hra vypadá skvěle *14* -
Souhlasím, navíc při použití fixní kamery v izometrii si musí dát tvůrci pozor na to, aby vše potřebné hráč dobře viděl, v lokacích se dalo dobře orientovat a pohybovat. 3D "izometrie" v uzavřenejch prostorách dungeonů je většinou strašnej opruz, třeba v DA:O to v trpasličích dolech bylo jako rodit hrošíka do boxu 30x50x45cm.
-
Ty by jsi chtěl opravdu koukat na hodinovej gameplay tvorby postav v PoE? *8*
Navíc z mýho pohledu bych spíš byl neklidnej, kdyby kluci stihly tu hru prokecat skrz naskrz za tu hodinu a něco. -
Mě to teda šíleně přípomíná Baldurs Gate jedničku, jak stylem map, tak i gameplay kdy lučištníkovi nebo mágovi stačí jedna dvě rány a jdou do kytek, když jsem přišel do té lokace kde je obr a moje družina se tam objevila ne cestě, skoro jsem čekal že mi vyběhne naproti Elminster, totální deja vu *4*
-
Nechcibýt šťoura ale fakt tam nezvěte lidi co té hře nerozumí. Pan Smejkal býl uplně roztěkaný a řešil blbosti. Celou tvorbu postav odklikal behem několika sekund přitom na tom často hráči zkysnou klidně i na hodinu. Třeba to, že kultura má dopad na vzhled ani nezmínil...hlavně že jste řešili kdo komu poskytnul vývojáře. Ani zmíňka o vlivu vlastnsotí na průběh rozhovorů...Fakt nebyl nikdo lepší?!? Parodn ale gamesplay na který jsem se těšil jak malý mě asi od 4 minuty už jenom rozčiloval. Je smutné ,že Little Big Adventure mělo lepší přípravu něž tohle... *16*
-
taky pavel tomu moc nepridal když na neho ustavične rval - akcéééé!
-
taky nejde o to aby se hejbala jen tak, musí se hejbat podle toho jak se pohybuješ s postavou - reagovat na postavu v realnem čase
-
No nevim, ale na AD&D pravidla v Infinity hrách slýchám často negativní reakce.
"Tj. já osobně bych uvítal hru s moderním grafických kabátkem."
Vzhledem k tomu, jak je BG2 rozsáhlá hra (cca 200 map), tak udělat hru s takovým rozsahem prostředí v moderním 3D by chtělo sakra víc času a hlavně jiný rozpočet. -
Nechápu, proč si někteří myslí, že vše, co není plně 3D/FPS, je zastaralé. Napadá mě akorát trefné vyjádření Troiky ohledně mainstreamových her. "Pokud to neuděláš v FPS, tak to neprodáš casuálům." Faktem je, že izometrie vždy měla svoje výhody, se zastaralostí to nemá nic společné.
-
Hral som obe BG aj obe IWD, takže viem koľko a akých kúzel bolo vo všetkých týchto hrách. S tým, že v BG2 bolo skutočne kúzel veľa súhlasím; ale to je asi tak všetko, čo sa k tomu dá povedať. Jednak (ako som napísal), neplatí to pre prvú BG (v porovnaní s Icewind Dale, resp. napíš, ako kúzlo v BG1 bolo a v IWD ti tak strašne chýbalo) a už vôbec to nie je relevantné v kontexte tvojho prvého príspevku, pretože predpovedať, akú variabilitu budú mať kúzla v Pillars of Eternity na základe jednej krátkej bety je nezmysel a tvrdiť, že PoE nie je nástupcom BG len na základe variability kúziel (ktorú nevieš posúdiť) je zcestné.
-
bola to strasne kratka hra, to bol jej zapor - jedna dedinka, jedno mestecko, asi 2 dalsie lokality a spomenuty temple, total turn based boje - tie boli neskutocne skvele, inac to bolo velmi zabavne
bolo to komplet 3D iso, aj pozadie aj postavicky -
já to chápu, jen jsem vyjádřil svůj soukromý názor, že ty staré hry jsem měl/mám rád. BG2 je dle mého nejlepší RPG co bylo udělané, ale nemyslím si, že to že ty hry byly tak dobré bylo způsobeno izometrickým systémem, jako spíš herní mechanikou (pravidla AD&D) a propracovaným světem s hlubokou mytologií. Tj. já osobně bych uvítal hru s moderním grafických kabátkem, ale starýma mechanikama a starým světem. Ale já jsem nic nezafinancoval, takže si fakt nemůže vymýšlet :-)
-
jo, je to moj nazor, Black Isle - Troika - Obsidian tym smerom nikdy nesmerovali
a k tomu ze BG nemalo vynimocne riesenu magiu sa nevyjadris? ci si akceptoval blud co si napisal?
..btw mi pride, ze vies len rychlo googlit(100ks v BG a 300ks v BG2), ano tolko ich bolo, a viem to preto, lebo som si to hral...a kazdy kto to hral by na to prisiel ze pises blud, ze BG2 v tom vynimocne nebolo
*7* -
ToE mě tenkrát minulo. Byla to dobrá hra? Stála by za zahrání i dnes?
Mně se třeba líbí enginy z her od Bethesdy, ale nelíbí se mi jejich hry - svět je sice obrovský, ale většinou tak nějak bez duše, s výjimkou Morrowindu -
*zakliknuly ach ten můj češtin
-
aha takže pauza v menu nastavit nejde? mě to žíly netrhá já to nikdy nepoužil, protože mi to přišlo jako nesmysl a ztráta času, ale pro některé lidi to určitě bylo plus, v baldurovi když se zakliknuli v menu podmínky pausy všechny akce tak se z toho během souboje stala čistokrevná tahovka
-
Počkať, takže ak tomu dobre rozumiem, tak ty tvrdíš, že Pillars of Eternity sa viac podobá IWD, pretože v krátkej bete s postavami na začiatočných úrovniach, ktorú tam hral smejki "random spôsobom" si videl menej rôznych kúziel ako v dlhej Baldur's Gate 2, kde ich bolo tuším okolo 300? (pričom samozrejme hovorím o BG2; v jednotke bola len nejaká stovka... podobne v Icewind Dale)
Tak k tomu asi ani netreba komentár *7* -
bludy pises ty, to ze BG pouzival pravidla AD&D nevylucuje, ze bolo jedinecne, nie v pouzitych pravidlach ale v systeme kuzlo protikuzlo, obranne kuzla, pierce magic a pod....tvoj koment vyzera ako keby si BG ani nehral
v Nevewinter, Planescape etc bolo samozrejme tiez pouzitr AD&D ale v magii strasne okliestene, hlavne zamerane na summon a utocnu magiu + 2,3 obranne bubliny(globes)
Pool of Radiance bolo v tom rovnake
a PoE podla vsetkeho bude kopirovat tu vacsinu hier, a nie BG v magii -
Souboje jsou realtime a pauzovatelné; potud shodné jako původní Infinity hry. Navíc lze klávesnicí přidávat/ubírat rychlost čili si lze operativně upravovat i během bojů; a to až do jakéhosi "slow motion" módu....
-
A to čo konkrétne? Ikonky? Nehovoriac o tom, že aj ďalšie časti tvojho príspevku sú blud -- kúzlenie v BG rozhodne nie je jedinečné (skôr naopak -- BG používal asi najrozšírenejšie stolné RPG pravidlá -- AD&D) a už duplom nie neopakovateľné, keďže ho po ňom zopakovali Planescape: Torment, Neverwinter Nights, Pool of Radiance (asi, nehral som) a... Icewind Dale I & II. Systém kúzlenia v Pillars of Eternity je mu dosť podobný v tom, že sa nepoužíva žiadna manna ako v iných RPG, ale počet zoslania kúziel je obmedzený pre konkrétne kúzlo (ide o akýsi mix medzi wizardom a sorcererom z D&D tretej edície).