Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme betu Pillars of Eternity, duchovního nástupce Baldur's Gate
23.9.2014 | Redakce Games.cz
75 příspěvků
-
keď máš fixnú kameru môžeš všetko lepšie vyladiť, vyšperkovať prostredie k dokonalosti, mne to osobne vyhovuje, nepotrebujem sa hrať s kamerou. Ale chápem aj opačný názor.
-
akože ..páčia sa mi tie gamesplae.:) "občas" sa pri tom človek aj zasmeje,ale tento bol trošku...trošku dosť taký...rozhádzaný...nesústredený..hned na začiatku si odklikol portét chlapa na trpaslici a potom sa čudoval že či je to bug..:))..nebol to bug...a ono asik nieje najvhodnejšie ukazovat také hutné rpg v rýchlosti..to sa narobí viac škody ako osohu..dobré rpg sa nemôže hrať z rýchlika.:)..inak naozaj to pripomína icewind dalle..ale tá obrazovka s 3d postavou v inventári je fakt ... *11* *10* ,
-
Ked suboje budu ako v ID ci BG seriach, tak my to vadit nebude, ako pises este musia na tom zapracovat, ale uz aj teraz vidno potencial na vynikajucu hru.
-
No jo, ale PoE a Torment jsou specifické projekty, kde lidi, kteří to backli, to chcou právě kvůli tomu, že to vypadá jako hry před 15 lety.
-
Njn, vidis si citlivy, pretoze mne napr. vo wasteland 2 nevadia modely postav, ano nie su pekne, ale ani neurazia ja ked popravde aj ja by som uvital kus krajsie modely, ale ako som pisal vo wastelande my to tak nevadi, tam ma taha dopredu nieco ine ako grafika cisto. A urcite mas pravdu stym Wargame, RTS velmi nehram, iba zriedkavo.
-
divinity vyzera strasne komixovo a detsky, tj temne rpg takou grafikou tazko vycarujes
skor by som bral, keby sa zamerali na engine Temple of elemental evil, robila to Troika, tj niektori odidenci z Black isle -
Beta!!!
-
To že je něco izometrické z toho nutně nedělá dobrou hru (izometrické RPG měly smysl, když tehdejší stroje nebyly schopné zvládat 3D). Můj názor je, že se měli soustředit na herní mechaniky a kvalitu z BG, IWD, PT, ale využít 10-ti let pokroku ve vývoji enginu a udělat něco jako v Divinity Original Sin. Divinity mělo pěknou grafiku i engine, ale bylo dost slabé pokud jde o příběh a kvalitu toho fantasy světa. Takže já bych nejraději spojil výhody obou těchto. Jenže vývojáři chtějí za málo muziky hodně peněz. Dobrý příklad byl Wizardry - mezi wiz6, wiz7 a wiz8 se zcela měnil engine ze skákacího dungeonu až po 3D, ale přitom výborná hratelnost a atmosféra světa zůstala. A to stejné bych si přál od nástupců PT, tj. zachovat herní svět a jeho hloubku, ale součásně uzpůsobit možnosti současným grafickým možnostem. Tato 2D izometrie je dle mého názoru anachronismus
-
ono je to trochu zložitejšie, čo si spomínam pred rokom sa im vegetácia čiastočne hýbala, neviem aké techniky na to používali i keď svoju predstavu mám, podstatné je, že sa dušovali tým ako veľmi je pre nich dynamický svet vratane animovania vegetácie dôležitý. Dnes je všetko inak.
-
pre niekoho je to možno zbytočné, pre trochu vnímavejších k detailom by to znamenalo zlepšenie atmosféry, lepší pocit z prostredia...
-
Sorry, ale mluvíš z cesty. Hra je duchovní nástupce všech Infinity her. Souboje jako v IWD, obsáhlý příběh, společníci a interakce mezi postavami jako v BG. Je to beta, takže hlavně souboje, grafika a efetky dostanou ještě velký polishing.
Ikonky jsou placeholders, mnoho předmětů ve hře nemá vůbec vlastní ikonu a použivají ikonku pytle. Účel bety je hlavně testovat soubojový systém. -
som backer :)
-
nj, ale teraz z bety ukazali hlavne to Icewindovske, nie BGovske :)
-
Ty vole smejkal zase neco kazi...
-
http://eternity.obsidian.net/buy
-
Tie gameplaye z komerčného serveru games.tiscali.cz budú historické, dali by sa nazvať: "Dvaja konzolisti opravujú PC."
-
Počkajte si na Torment -- tam budú súboje plne ťahové *3*
-
Jednak to tak hlásajú tvorcovia a samozrejme je to hlavne preto, že celá hra oveľa viac pripomína Baldur's Gate (nelineárne, ukecané, spoločníci s vlastnou osobnosťou, prostredie...) ako Icewind Dale. To, že to má ikonky z Icewind Dale 2 vôbec nič neznamená -- Icewind Dale 1 malo ikonky z Baldur's Gate a tiež to nebola rovnaká hra; Nevewinter Nights 2 malo niektoré ikonky z Icewind Dale 2 a ani to neboli rovnaké hry -- čo tie hry spája, je prakticky totožný tým (Obsidiani)... a to bude asi aj dôvod, prečo sú tie ikonky rovnaké.
-
pokud to bude jako BG, nebo ID, což je vzhledem k použití infinite enginu víc než pravděpodobné, tak v menu půjde nastavit, aby se to pokaždé akci pauslo=tahový systém
-
podla vsetkeho aspon Smejki hral BG aj ID, ako mozete napisat, ze ide o duchovneho nastupcu BG, ked z videa je jasne ze je to z 50% Icewind Dale2 (nahodou som ID2 znova pred 2. tyzdnami dohral)
BG(2) bolo jedinecne (a asi neopakovatelne) v systeme kuzlenia, toto Pillars nemaju, vsetky ikony abilit a kuziel su skopirovane z ID2