Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme Dark Souls III
12.4.2016 | Redakce Games.cz
336 příspěvků
-
Ano Bonfiru je hodně a na jedničku to prostě nemá co se týká příběhu a, soundtracku ani toho překonávání limitů ve formě ,,muset se někam dostat, Boss už je hračka". Je to prostě tak pánové že Dark Souls prošel podobným vývojem jako třeba Fallout kdy bylo hru potřeba přihrát novým hráčům, kde to ovšem nebylo tak složité, ta core základna hráčů je u Dark Souls mnohem více hardcore, podle mě úžasné skloubení hry pro nováčky + pro starou gardu aniž by tím hra nějak utrpěla a postrádala to Dark souls jádro, ať si pánové říkají co chtějí tohle po technické stránce nejlepší Dark Souls a novinek je hned několik, krom nového pvp systému tak každá zbraň má nově unikátní třetí útok, doteď byli jen dva, který bere manu atd. Odsekávání končetin je naprostá kravina, Dark souls si všechny získal nejen hratelností ale právě uspokojujícím soubojovým systémem který je to poslední co by hra měla měnit a přitom se od jedničky vyšperkoval k dokonalosti, hlavně pod dvojce kde byl fakt hroznej. Pro mě minimálně 9/10. Když to postavím vedle těch komerčních kravin od Ubi které nemají ani nápad, ani nic zajímavého a jejich hodnocení klidně bych dal 10/10. Dark souls je prostě jinde pro hráče kteří chtějí víc a chtějí se posouvat někam dál.
-
-
Rozhodne nejsem jedinej, kdo si mysli, ze soundtrack k DS3 je zatim to nejlepsi, co od From Software vzniklo.. Je to fakt spica, oproti DS2 vyrazne lepsi a oproti jednicce o trochu ;D.. Kazdopadne klobouk dolu
-
"Odsekávání končetin je naprostá kravina"
Argument proč? Mno... vlastně nic. Samozřejmě, že je to kravina. Protože to DS nemá. Cokoliv, co jde vylepšit je kravina, protože každý přece ví, že DS byl v vždycky bez chyby a dokonalý. Samozřejmě, že kdyby to DS měl, tak by každá jiná hra bez toho byla kritizovaná DS hráčema, že to nemá. Ironie fanatismu v praxi. *15* -
-
Odsekávání končetin by hru rozhodně vylepšilo, zvlášť souboje s bossy, vic kočkopavouk v gamesplayi, usekávat mu nohy, navíc by se to do temné atmosféry i hodilo, to musí vidět snad každý, kdo neni fanatik s mozkem velikosti piniového oříšku
-
docela nezvládáš...
-
-
Chcel som aj ja napísať aká je tu konečne poriadna hra po tých všelijakých sprostostiach, ale ako vidím už si to urobil za mňa. Prosto je to pre mňa jediná hra pri ktorej sa mi rozbúši srdce keď ide do tuhého. Žiadna iná mi takýto stav nenavádza.
-
malo bonfires vs hodne bonfires
urcite vetsina hracu oceni tech vic, protoze je fakt na palici, kdyz neco opakujes 10krat a pokazdy musis opakovat delsi sekvenci, a i kolikrat se zkratkou v ds1 pouhej beh z bodu A do bodu B byl na minutu nebo dve a to je zbytecna pruda
avp kdysi nemelo save vubec, takze uplne chapu, o kolik to dokaze navysit napeti, ale tenhle mario like princip, naucit se level nejdriv nazpamet a pak to jeste spravne provest, je pro neasijskou mentalitu ve vetsine pripadu tezko stravitelnej, to uz si pak clovek pripada jak v rachote misto na zabave -
-
Nejde ani tak o to naucit se nejakou pasaz nazpamet ale spis o to naucit se prezit. DS hram prochazi vsechno co by jinde neproslo, caste umirani, opakovani dokola, respawn nepratel, omezeny save, grind atd, proste her kterym tohle v dnesni dobe pohodlnych hracu projde moc neni. Staci se podivat co se deje kolem Falloutu 4 a jeho survival modu kdyz casualum sebrali neomezeny save a fast travel. Save na kazdem kroku a kdekoliv ubira hram napeti a presunuje je smerem k pohodlnemu hrani z chipsama i piveckem.Neomezeny save je vhodny u strategii nebo treba u Minecraftu. Pohodlnost a lenost hracu neustale graduje a za chvili se budou hry hrat stylem ze zaplatite, prijde vam mail o cem hra byla a slecna z EA vam prijede udelat dobre aby jste meli zazitek:)
-
-
ale jde, nejdriv nevis, kde na tebe, co spadne nebo vyskoci z poza rohu, takze nejdriv se ucis tohle, casem nakonec tuhle pasaz projdes, ale vychlemtas u toho estusky, ktery ti pak chybi u bosse, potud je to jeste celkem v poradku
ale kdyz pak bezis tu samou pasaz xkrat uspesne, abys moh jit na toho bosse, kterej te taky jeste xkrat smazne, tak uz je to nesmysl, opakovat neco, co uz mas nekolikrat uspesne za sebou, to je vetsi peklo jak pouhej backtracking -
-
V Dark Souls platilo a vždycky platit bude že cesta k bossovi je na hře to těžké, samotný boss je o zapamatování si několika zásad typu, čím větší tím blbší + držet se u něj co neblíže + boss má staminu stejně jako ty, to znamená nechat ho vycákat na tebe svoje první comba dostat a držet se mu v zádech, pak je tam okánko kdy se mu generuje stamina +2- vteřiny kdy můžeš 1/2/3 útoky, nejzásadnější je nebýt greedy a nechat si kousek staminy na úskok protože okamžitě jakmile okénko dojede tak on automatický navádí svůj útok přímo na tebe a vůbec při jakém koliv podezřelém pohybu mimo jeho harmonogram radši uskakuj, kdykoliv si nebudeš jistej radši uskoč, pamatuj že máš tolik času kolik sám budeš chtít, jestli Dark Souls něco učí tak je to pokora + trpělivost. Když si tohle zapamatuješ zabiješ na pár pokusů (záleží). Pokud s Dark Souls začínáš a máš tyhle frustrační potíže, doporučuju si to detailně projít jen pře novým bossem, všechno prošmejdi, najdi nový loot, zabij každého enemáka (ten loot bývá často důležitější než duše o které cestou příjdeš) většinou si vystačíš na lvlování s dušema co dostaneš na bosse + Souls of Fallen heroes z lootu, pokud tě boss zabije už se nikde nezastavuj prostě ignoruj všechny npc a bež rovnou až k němu takdle to uděláš 2- 3 a pohoda a po bossovi jedeš znova to stejné. :) Je potřeba to před každým bossem pořádně prohlédnout hlavně kvůlu zkratkám aby sis usnadnil malinko progress, uvidíš že je to ve výsledku vlastně vymyšlené hodně dobře jen je to o tom jak to hraní uchopit.
-
-
asi ti lehce unikla moje pointa
pokud teda mam hrat tvoji hru a zabejvat se bossem, tak to zbytecny behani je asi stejne prinosny, jako by bossove po zabiti nemizeli, jen bys tudy prosel dal a kdykoliv bys musel projit danym bodem, byl by tam zas, taky jenom pruda
mohli by treba zkusit nejakej kompromis, napriklad po projiti cesty bez napiti, by se to nejak vycistilo nebo aspon zredukovalo (zustala by vyzva a odpadlo by trubcovity behani)
-
-
-
-
-
-
Dark Souls vs. Svět = 3:0...
-
Vydat hru pro PC a ani se neobtěžovat upravit popisky pro klávesnici. Je to lenost, drzost nebo lhostejnost?
-
-
Jj, v roce 2016 ostuda, při tom to nebude nic extra složitého, detekovat jaký má hráč připojený ovladač a tomu přizpůsobit hinty na obrazovce
-
hlupák, ignorant nebo prostě debyl tohle bude hrát na K+M?
-
-
Očividně si nikdy nevyvíjel software. Zlaté pravidlo = vždy se předpokládá, že zákazník je debyl, jinak u zákazníka pohoříš.
-
-
A pak budou nadávat, že to na PC nikdo nekupuje?
-
-
-
-
omg mimik sa da poznat podla toho kam je nasmerovana ta retaz pri truhle. dopredu=mimik. dozadu=truhla. rovnako to bolo aj v dark souls 1.
-
-
Hele, to jsem jedinej, kdo preventivně praští do každý truhly =))?
-
-
Fakt nejsi, i když ve trojce zatím k truhlám přistupuju bez bázně a hany, nevěřím že by se mimik objevil tak brzo, ale ja na to jednou dojedu :)
-
Jsem se jednou takhle preventivně překlik a z archdrake róby zbylo rubbish...
-
od sens fotress som kazdu truhlu zo 5 krat prebehol nnejakym greatswordom
-
-
Taky jde slyšet jeho dech a jdou vidět jeho zuby.
-
-
PC port tradičně na prd. Nastavení kláves také a o kameře raději mlčet. Navíc to je hnusnější jak Bloodborne a protože to je novější, tak to mohlo vypadat lépe nebo stejně dobře.
*6* -
-
PC a XO to táhne dolů, to je jasné, kdyby to byla pouze PS4 exluzivita, tak to vypadá ještě lépe než Bloodborne...
-
-
Tak ten byl dobrej. 5/5.
-
-
Čistě graficky to není žádná nádhera, ale z hlediska výtvarný stránky nelze než smeknout. Mimochodem, počkej na Irythill of Boreal Valley, tam jsem docela zíral... jednak jsem si nebyl jistej, jestli vůbec hraju Dark Souls, a hlavně to tam vypadá fakt fenomenálně =).
-
-
Honzu Vrobela by jste měli zvát časteji. Má co říct, je ty sympaták. Aspoň někdy do Fight Clubu
-
Rozmisteni klicovych bossu kilometry od checkpointu je paradni, kdyz jsem takhle po osme valil na jednoho a toho sameho bosse, a pri tom poceste dostal dyku do zad, alt+f4 byla jasna volba. Spousta iracionalnich situaci vhodnych pro flegmaticky zalozene anti-nervaky a sebetryznitele *1* .
-
-
zrovna v DS3 je bonfirů opravdu dost, navíc všude máš zkratky k bossovi, takže tady by neměl být problém...
-
Aneb umělé natahování herní doby...
-
-
kecy, na tom jak dlouho se ti ta herni doba natahne zalezi na hraci, a není to vina hry, když je někdo levej tak se mu to natahne, když je někdo sikovnej zadny natahovani tam není. Dle tvého prispevku je každému jasne do které skupiny patris:)
-
-
packovaci standardy, nejcernejsi z humoru *5*
30fps max, jediny rozliseni, jediny nastaveni, ospala packa misto bleskurychly mysi, opozdeny bt misto kabelu, tunel misto open world, filmovost misto hratelnosti atd. -
-
pravidelný výblitek zdejšího zakomplexovance splněn. Máš těžký život denně vymyslet tolik sranců, abys ponížil jak sebe, tak tu svoji bohem vyvolenou platformu....
Tvůj úděl ti opravdu nezávidím... -
-
Krásný záchvat. Holt pravda bolí... *15*
-
-
-
To je samozřejmě blábol, protože hra už jen systémem checkpointů a otížnosti (kde se musíš učit patterny potvor + dostáváš 1-hit killy) je designovaná tak, že musíš opakovat lokace. Prostě chcípáš. Pokud mi teda nechceš tvrdit, že člověk, co hraje sérii DS poprvý, opakuje lokace maximálně jednou a nic ho nepřekvapí, ale to nechceš tvrdit, že ano, protože to by bylo velmi hloupý (i když u tebe by mě to stejně nepřekvapilo). Ledaže by ten člověk viděl do budoucnosti. Ale možná, že máš důkaz a ukážeš mi nějaké video, kde někdo hraje DS poprvý a skoro vůbec nechcípá. *15*
-
-
Aha, takze když se ve hre něco musí ucit, protože to jinak nejde tak se jedna o natahovani hratelnosti?
Sam pises ze to je tak koncipovane, takze když uz to zacnu hrat tak je mi jasne ze tam opakovat budu a nepovazuju to za chybu hry ale za featuru hry. DS je an tomhle zalozena, plno lidi to proto bavi, protože se musí ucit co a jak. Navíc tech pattern není zas tolik aby v jedne loakci clovek musel travit několik hodin, proste sikovnejsi se patterny nauci pomerne rychle a ti nesikovnejsi chcipaji donekonečna v jedne lokaci porad dokola a opakuji a opakuji..a opakuji..zííív -
-
Ale no tak. Samozřejmě, že to jde udělat. Důkazem je spousta těžkých her, kde nemusíš opakovat lokace. *7*
-
A jak bys tu DS udelal..jednu mistnost s dverma odku lezou potvory a ty je hned zabijis, abys nemusel nikam chodit a k tomu tlacitko na neomezenej prisun dusi..lvl 999 za 10 minut..ja nevim..proste ta hra je takova jaka je..a když na to nemas cas hraj miny ve Windows nebo plet ponožky..
-
Tady nejde o učení se, ale o systém checkpointů, kdy musíš znovu procházet lokací, aby ses dostal někam, kde si byl před 10 minutama. Spousta hráčů to rushuje, což jen dokazuje, jak je to (po čase) otravný. To, že to natahuje herní dobu mi nevymluvíš. Je to podobný design jako u plošinovek a automatových stříleček, kde byla šílená obtížnost a několik misí, které si musel procházet na 100 pokusů.
-
-
-
-
-
-
Super gamesplay, na kterej jsem jakožto fanda všech souls her napnutě hleděl a velmi mě bavil. Díky za večení rozptýlení, teď už jen napjatě čekám, až mi příjde i třetí díl :D
-
-
Na co cekas? Cd key ti dojde za 5 minut po zaplaceni.
-
-
Přijde mi to jako takovej ošklivější Bloodborne, nemůžu si pomoct. Mám pocit, že ten už nic nepřekoná (možná 2ka - mrk FS)
-
Ahoj mohl by mě někdo odkázat na nějaké stránky (nejlépe v češtině), které by mě zasvětili do Dark Souls světa? Nechápu např. proč mám občas ohořelé oblečení, když se někdy objevím u ohně nebo proč je někdy postava mumifikovaná (gameplay z youtubu). Jsou tyto efekty jen na oko nebo to má nějaký hlubší smysl. Děkuji. *4*
-
-
https://www.youtube.com/channel/UCI6keWArpxmfeiuAATv7jZw
Projdi si videa tohoto youtubera, argumentuje důkazy :) -
Existuje několik wikipedií (na google "Dark Souls Wiki") případně můžeš googlit rovnou "dark souls lore".
Jinak, právě nejednoznačnost lore a herního světa je jednou z hlavních deviz hry. Většinou jsi prostě ztracená duše (nemtrvý) bloudící troskami starodávného světa, zaniklého království, zeměmi zachvácenými nemocí a rozkladem, kde v popelu a blátě nacházíš pozůstatky a vzpomínky na zapomenutou dobu slávy a krásy... do toho jsou střípky mytologie, která je zapomenutá, takže si ji můžeš (s fanoušky na webu) různě snažit skládat, ale celé je to o zániku, rozkladu, zapomnění, nepochopitelnosti a nedosažitelnosti. Ty hry mají kouzelnou atmosféru, ale nejde úplně o to, je pochopit.
Hlubší smysl má v Dark Souls skoro všechno, ale jako v životě, je těžké (nemožné?) se k němu propracovat. Je to jako když přijdeš do gotické katedrály - koukáš, tušíš, že to všechno kolem má/mělo nějaký smysl, je to krásné, ale smysl ti z 90% uniká. -
-
Mě tedy 90% věcí po příchodu do katedrály neuniká, ale každý jsme nějaký *4*
-
-
Vzhledem k tomu, že máš problém se 3. pádem v českém jazyce, tak si dovolím pochybovat o tom, že bys byl nějaký odborník na katedrály.
-
-
Nejsem si vědom chyby, jak to má být správně? A co mají katedrály společného s jazykem?
-
-
Má tam být mně místo mě? Tak to je rozhodně pádný argument, proč bych nemohl rozumět gotické architektuře *1*
-
-
-
-
-