Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme PS4 verzi Zaklínač 3
21.5.2015 | Redakce Games.cz
101 příspěvků
-
kluci děláte to zbytečně, nikdo nemá čas tu dneska koukat na GamesPlay... všichni paří Zaklínače :D
-
-
Nepaří, já se to teprve snažím stáhnout z toho podělaného GOG paskvilu. *11*
-
-
Problém mezi židlí a klávesnicí. Naopak nejhorší je to z Originu/uPlay a nejrychlejší právě z Gogu. Navíc to máš bez jakékoliv ochrany, když to máš na GOGu.
-
-
Žádnej problém mezi židlí a klávesnicí. Jejich Galaxy neumí pořádně pausovat/navazovat na přerušený download, je toho plný net. Je to dost základní věc, kterou nezvládli.
-
-
Ten můj to naštěstí umí perfektně.
-
Tak to stáhni přes GOG downloader, ten navazovat umí. *5*
-
-
Akorát mne dneska pořádně zmátli s tím, že přejmenovali patch 1.01 na 1.02, v životě nepochopím proč.
-
-
Su iny, preto
-
-
Dokonce mi GOG downloader odmítl stáhnout patch 1.02 s tím, že už ho mám stáhnutý - a já mám přitom na disku 1.01 (a teď už 1.03). *8*
-
-
-
-
-
*1* pravda
-
-
Tak ze Zaklinace 3 jsem zatim prekvapeny. Hra vypada dobre na prvni pohled se mi libi styl hrani - questy, dialogy, souboje. Hral jsem zatim na druhou obtiznost, ale zvysim na treti. Zatim jsem sice prekvapen, ze jsou zde velke prostory (lesy, louky), ale celkove mi prijde, ze je zde dost hluchych mist - velky les a uprostred nej jeden otaznik, coz znamena potvoru. V Gothicu byla vetsi koncentrace monster. Ale to je jen prvni pohled, zatim jsem v prvni lokaci. Kupodivu mi nevadi ani dialogove animace, i kdyz bych dal prednost klasickemu textovemu klikacimu rozhovoru, ale to je asi trendy vyvoj animovane dialogy. Uvidime jak dale. Hra se mi libi kvuli priblizeni se otevrenym hram a jejich stylu. Muze se libovolne chodit, muze se do vody. Stale vsak mam pocit, ze Zaklinac je spise "pribehova" hra, dava se duraz na pribeh a souboje, apod. veci jsou spise doplnkem. VElmi rad se budu mylit. V porovnani napr. s Gothicem to bylo naopak. Tam bylo hlavni hrani-souboje, bylinky, priroda a na pozadi toho byl pribeh.
-
-
Prázdný místa mi nepřijde jako správný popis. Snaží se dodržet jistý reálie, kde to prostě není 5 monster na m² a navíc uplynulo několik stovek let po konjukci sfér, zaklínačský řemeslo je na vymření, protože je čím dál tím méně monster (podle knih) A pak si navyš obtížnost a uvidíš jak budeš pelášit až na tebe zaútočí smečka vlků nebo víc jak tři topivci *1*
-
-
Pred topivcema jsem pelasil uz na druhou obtiznost, ale asi to bylo tim, ze byli level 6 :-)
-
-
-
Je rozvržení herního světa často pitomé jako např. v čase 46:45 ? Jde mi o to, že smečka vlků roztrhá několik koní a lidí a o 100 metrů dál má 5 ozbrojených vojáku rozcvičku, jako by se nic nedělo. Přitom by to byl takový kravál, že by byl slyšet do vzdálenosti několika kilometrů.
-
-
V tom světě se pohybují více frakcí, co mezi sebou navzájem válčí. Sám jsem viděl, jak smečka vlku napadla karavanu a přiběhli ozbrojenci a pozabíjeli všechny. Takže záleží i do jaké frakce daní vojáci patří.
-
-
Nicméně je pravda, že je to až moc zhuštěné. Doslova na každém kroku narážím na nejrůznější potvory a o pár metrů vedle si vesnička žije idylickým životem. Ale to je asi tak jediné, co mi herní dojem nějak kazí.
-
-
Jo..a kdyby to nahusteny nebylo, tak bys zase remcal ze se tam musí moc chodit a nic se tam nedeje.
ja bych vas nechal hrat tak mesic v kuse Dagerfall, aby jste poznali jaky to je když je krajina rozmerem a denim realisticka..chciply by jste nudou az by jste sli hodinu z dungeonu do města a po ceste by jste potkavali jen stromy. -
-
Ale no tak, já neříkám, že chci prázdnou krajinu. Jen bych uvítal trochu racionality. Opravdu by na mě nemuseli za všech tůní útočit Utopenci. *15*
-
-
Hned na té první mapě okupují jsou asi na třech místech doslova 5m od té vesnice. *15*
-
Asi se ti premnozily, ja je mel tak na peti mistech a pak v bazine..to je vse..na to jak je ta první mapa velka mi to spis prijde ze jich tam je malo..
-
-
-
Souhlasím. Obvyklá nemoc open world her (ale nejen jejich). Doufám, že aspoň Vávra si na tohle dá pozor. Když už to v ostatních hrách kritizuje. *3*
-
-
Chceš poloprádný openworld? Protože takhle dostaneš poloprázdný openworld...
-
-
Ne nutně, záleží i na tom, jak husté je logické osídlení v té které oblasti. Navíc se nemusíš přidržet reálných měr, stačí realisticky působící míry. Vávra o tom napsal blog kdysi. Ale pokud se ptáš, jestli mi vadí cestovat patnáct minut z vesnice do dungeonu, ano, patnáct minut je moc, pět až deset je v pohodě. (Jako cesty na mise v Mafii třeba.)
-
-
-
-
Ok, díky. Mně jen přišlo divný, že pod kopcem trhaji vlci obchodníka a lidi se na to koukají z okna a nic je netrápí :)
-
-
Jo..by me zajímalo kolik lidi by vybehlo na pomoc kdyby jim pod oknama nekoho mlatilo pet cikani..nikdo? Lidi uz jsou takovy:)
-
-
Nj, ale tady jde o místo plné ozbrojenců :)
-
-
-
-
-
.Lidi jak je to stema rozhodnutima z minula? Importoval sem savy a jeste se me nikdo na nic neptal?
-
-
Az se dotanes do Wizymsky hrad..tam se te budou vyptávat na věci ze dvojky az te to bude srrat:)
-
Ani ptát nebude. Pokud máš všechno hotové a tvůj save je závěrečný po rozhodnuté s Lethem, tak se nic neptá. Jinak se tě ptá cisařský generál cca 4 hodiny po začátku, kde doplníš v krátkém dotazníku, co se stalo. Jinak ti řekne dvě věty a odejde.
-
-
jasne aha, proto se me vyptaval jak blazen..pac mam jen ten simulovanej save.
-
-
No jsou tři možnosti:
1. hra vybere za tebe
2. máš save z 2. dílu
3. vybereš si "sám"
Právě ta třetí možnost je to vykecávání u toho generála, pokud máš správný save, tak se na nic neptá, řekne dvě věty a jde si po svých, aniž by se představil. -
-
Prave ted sem vypadl z hradu. A nikdo se me na nic neptal, save by mel byt v poradku.
Je mozny ze sem toho generala prehlidl? -
-
Neprehlidl...tim, ze jsi importoval savy jsi vlastne "automaticky odpovedel" a nebylo se te na co ptat...v tech savech bylo ulozeny cos udelal, tak proc se ptat znova, ze jo;).
-
Je to postava, co přijde, když tě holí.
-
-
jasne, to dava smysl
-
-
-
-
-
Hraji sic PC verzi, ale ovládání postavy (pohyb) je strašně nemotorný až chaotický, nevím zdali to je tím, že je to přizpůsobené na konzole, ale Geralt působí v určitých situacích značně nemotorně. např: pohyb v interiérech, kde je problém se často strefit do dveří, to samé platí o jízdě na koni. To je asi největší negativum co bych mohl vytknout, hra obecně je jinak povedená.
-
-
Zkus do těch dveří neběhat ale jít. Jde to líp.
-
Také si myslím že to bude mít určitě spojitost s přizpůsobením na ovladač.. Doufám že do budoucna si stímhle pohrajou hráči třeba formou módu, trefit se občas do dveří je fakt oříšek :D
-
každopádně, čím dál více se těším na Kingdom Come.
-
-
Jukněte na http://www.lootbox.cz/, ta krabice je pecka
-
-
lootbox, takze neco ve stylu lootnem tvoji platbu?
-
-
Co doporučíte Romány, nebo povídky?
-
-
Oboji. Povidky jsou literarne vychytane a skvele vypointovane. Serie romanu je uzasna epicka dark fantasy saga. Oboji je skvele napsane a cte se jedni dechem.
-
Oboje je nuda imo. Ztrata času...
-
-
Ne.
-
-
začni chronologicky povídkama od začátku, protože sága na to navazuje. V povídkách se zaklínač seznámi s Yennefer i s Ciri, s Marigoldem, s Regisem atd., a tyto postavy pak potkáš i v sáze. Oboje je velmi dobré
-
-
Možná si to teď jen blbě vybavuji, ale neseznámil se Geralt s Regisem až v knize Křest ohněm? Během putování se Zoltanem a jeho bandou?
-
-
Já mám raději povídky.
-
Za mne povídky. Hodně lidí sedne spíše sága, ale povídky mám radši, protože vypraví pěkné neepické příběhy a na tom podle mne stojí život Zaklínače jako takového. Sága ani moc není o Zaklínačském řemesle.
Navíc Romány volně navazují na povídky, takže to budeš mí postupně *4* -
Oboje+trilogii o Reynevanovy, která je neskutečně vtipná a pohlcující.
-
-
Ta je o třídu lepší než sága o Zaklínači. *3*
-
-
Bohužel opomíjená mainstream publikem.
-
-
-
-
Kluci je nekde nejaky shrnujici video nebo text druhyho idealne obou predchozich dilu. Nepamatuju si poradne detaily. Dik.
-
-
https://www.youtube.com/playlist?list=PLykx3Bb5fuLB3NtOJydNlgoTx33Xe79D4 *3*
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=ewZ7xqudAtg
-
Kdo hraje ps4 verzi,a ma tv sony bravia(kdl 50w805b),tak at si obraz prepne z herniho nastaveni,do standartniho ma to vodost lepsi vykreslovani obrazu,a celkove plynulejsi obraz,tato funkce ma podporu mousen flow u me 400hz,a je to opravdu znat,herni rezim tuto funkci nema,a bohuzel obraz se tak nevykresluje a je skubanejsi,muzete si to overit.Uz jsem volal kvuli tomu do sony.
-
-
Nemam duvox si vymysket,to vykreslovani je znat,hlavne,kdy jedete na koninebo se otacite do leva,do prava.A samozrejme si nastavit citlivost bambuli.
-
-
Sorry za preklepy,uz jsem budu psat jen z pc!
-
-