Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme vesmírný survival No Man's Sky
18.8.2016 | Redakce Games.cz
176 příspěvků
-
Uživatel na redditu si dal práci s vypsáním věcí (a přiložením zdrojů), co všechno vývojáři slibovali, že ve hře bude - http://www.onemanslie.info/the-original-reddit-post
-
tak jsem se těšil, že by tato hra mohla nahradit mojí oblíbenou a nepřekonanou Frontier: First Encounters, ale nestalo se tak. Zůstanu tak u 6MB hry s obrovským vesmírem *3*
-
Starej dobrej Freelancer je 100x lepší, než tohle.
-
-
Freelancer s modama na grafiku ftw. *5*
-
-
S módy je to samozřejmě jiná liga.
-
-
-
dobre kecy:D musime si vytvorit vlastnu motivaciu..sak tam nic nie je. ked si pustim 3dmark tak to je asi rovnaka hra. a vytvorim si vlastnu motivaciu :D trapne vyhovorky, nic ine.
a ked dorazim do centra tak ma to hodi do inej galaxie a hra zacina od zaciatku. dalsia indie sr4cka ktorych su na steame stovky. -
-
Tak plno lidi tenhle typ hry neumi hrat a nudi je to a prijde jim to jak 3D mark. tenhle problem ma i elite, ale hlavni problem neni v te hre, ale v lidech, proste to neni hra pro ne..
Doporucuju tohle video pokud umite anglicky, da se pomerne snadno vztahnout i na NMS, snad to pak aspon nekteri pochopi:)
https://www.youtube.com/watch?v=uwk-GB1r7B0
-
-
Vdaka ludom ako flash nemozeme mat pekne veci
-
-
no a nemá v mnoha věcech pravdu snad? můžete ho infantilně mínuskovat jako ubožáci z Games(což vlastně jste) nebo si přiznat, že v tomhle má naprostou pravdu:
"Tak trochu, jestli nekdo ocekava v budoucich 20ti letech generovane svety co by se aspon priblizily rucni praci hlavne obsahem tak je blazen. A rucne delana hra o velikosti NMS nebude nikdy, ani kdyby na tom pracovala cela zemekoule 24/7. Takze kdyz chce nekdo udelat hru kde bude cela galaxie nic jineho mu nezbyde nez generovat" -
-
Nevim o to ze by se nekdo pokusil tvrdit ze jde udelat cela galaxie plna planet k pristavani rucne...
-
-
V podstatě ano, jelikož čekali od hry, která generuje celý Vesmír nějaké zázraky v oblastí bůh ví čeho, ono stačí se domyslet, že to prostě není možné.
-
-
V podstate ano ale ne tak uplne... vlastne to nerikal nikdo ale kdo potreboval tak to tam videl.
-
-
Mám v Elite cez 300 hodín a nuda nikde *7*
-
Presne Elite je totalni zabita nuda, pokud mam srovnavat co me bavi vic tak NMS vede jednoznacne nad mrtvym chudym Elite. I ve stavu kdy NMS vysel bavil jsem se a stale jeste bavim vic nez u Elite. Muzete hejtovat jak chcete komu se hra libi tomu je vas hejt uplne ukradenej. Ano zpackali to ale uprimne sjem to cekal podstatne horsi... pokdu budou pridavat obsah .. jedine dobře. CO si budem povidat Elite je šedá zdlouhavá nuda a pristani na mrtve planete je spatnej vtip... co se tyka zabavnosti NMS vede a rikejte si co chcete.
-
já to hraji na PS4, vždy tak půl hodiny, je to fajn relaxace.
-
Ja jsem k te hre byl skepticky v podstate od zacatku a dopadlo to nakonec jak jsem predpokladal ale stejne si ji s chuti vyzkousim az sleze cena.
Zakladni principy uz znam protoze co se systemu chemickych prvku, jazyku a inventare tyce tak se tvurci inspirovali u hry "Out There" kterou jsem hral uz na telefonu ale ja uz se opravdu tesim se jak budu prozkoumavat planety. Vypada to ze to bude o dost vetsi zabava nez u Elite :D -
ano, každý si tam zobrazil to svoje, mě ta hra vůbec nezajímala, čili mám nezastřený úsudek, je třeba se oprostit od hypu, pak je to stejně vždy zklamání...
-
-
-
-
-
-
Jen bych k tomuhle gameplayi, kterej neni vůbec špatnej a plnej zajímavejch postřehů, dodal pár dalších. Především se hra těžko hodnotí po prvních několika hodinách hraní, kde je malej inventář, malá loď atp. a trochu se rozhejbat trvá dýl. Ovšem po překlenutí týhle fáze člověk zjistí, že ta diverzita např. lodí, zvířat, planet atp. je mnohem větší a to s každým skokem ze systému do systému. Jenže to už je v momentě, kdy vás ta hra už dostala a baví vás se v ní nějak otiskávat např. formou pojmenovávání planet, systémů atp. Sám jsem zvědavej, jaký obsah do hry přibude a pokud přibude, bude to za rok dost možná úplně jiný zážitek, než takhle na startu. Asi nemá smysl to tedy odsuzovat. Je to čistá explorační záležitost, vlastně ani ne tak moc survival.
-
-
To je možné, ja mám explorovanie veľmi rád, ale procedurálne generovanie, považujem v tomto smere za zlo. Zatiaľ sa to s ručne modelovaným svetom nedá ani porovnať. Tam to má všetko zmysel, pretože to robil človek, ktorý vedel prečo toto dáva sem a toto sem. Napríklad taký Gothic, tam ma to objavovanie krajinky bavilo asi najviac. Alebo aj taký The Long Dark, čo je čisto exploračný survival, zatiaľ nie tak bohatý na obsah ma bavil viac. Toto som po pár hodinách zahodil. Bol som v úžase z prvej jaskyne, z prvého letu, ale to asi tak bolo všetko.
-
-
takze si cekal ze na kazdy planete bude takovej Gothic, to snad nemyslis vazne:)
-
-
Ja som niekde také niečo napísal?
-
-
Tak trochu, jestli nekdo ocekava v budoucich 20ti letech generovane svety co by se aspon priblizily rucni praci hlavne obsahem tak je blazen. A rucne delana hra o velikosti NMS nebude nikdy, ani kdyby na tom pracovala cela zemekoule 24/7. Takze kdyz chce nekdo udelat hru kde bude cela galaxie nic jineho mu nezbyde nez generovat. Ty nemas generovani rad, takze tyhle hry nikdy pro tebe nebudou, nejsi cilova skupina. Ve skutecnosti to je ale tak ze v NMS lidi kteri cilova skupina jsou muzou stravit 10x tolik casu nez v cele serii Gothic, takze pak se nabizi oatazka jestli je to generovani tak spatne jak si myslis. dale treba viz Minecraft.
-
-
tak mlc kdyz nic neocekavas *1*
-
Nauč sa prosím chápať písanemu textu. Napísal som len, prečo sa mi to nepáči. Neočakávam od toho nič.
-
-
-
-
-
-
Mě osobně hra vyhovuje a hraju jí rád, je to takovej milej oddech na kterej mam vždy náladu. Baví mě i Elite, kde mam zatim nahráno asi 800 hodin. Jediný co bych trochu zatim poladil je grafická stránka hry. aby se předemou skály v určitých místech objevovali v opravdu bezprostřední blízkosti se mi nelíbí
-
Vodiť za ručičku a nemať v hre čo robiť sú dve rozdielne veci. Vodiť za ručičku je blbosť, ale väčšina kupujúcich ju zrejme chce, tak ju tam dávajú, čo je škoda. Mať pár herných mechanizmov a rob dookola to isté nie je vodenie za ručičku, ale ani to nie je čo robiť.
Iste, niekoho môže baviť len chodiť, chodiť a skúmať, lietať, lietať, lietať. Ale ručne vložený obsah je to čo dáva zmysel. Ak to máte ako virtuálne rybárčenie, alebo virtuálne vychádzky miesto prechádzky do parku, tak sa to dá. Ale ako hra ťažko, lebo hra musí niekam smerovať. Tak ako v Sims človek nemá kam smerovať a pre spestrenie dávali aspoň nejaké drobné úlohy, mini ciele.
Z motiváciou skúmania mi to príde, ako keby pre fanúšikov sci-fi a postapo sveta spravili Fallout s 5x väčším svetom, než mal diel 4 a nič v ňom. Postavajte si základňu, ako v štvorke a skúmajte stovky budov s nepriateľmi, bez nepriateľov a rôznymi predmetmi. Bez hlavných a vedľajších úloh to nie je ono.
Tak ako keby boli iba generované úlohy, ako v Skyrime. Sú ľudia, ktorých to baví, zrejme tak ako tieto virtuálne prechádzky. Ale v pointe je to stále choď zabiť banditov a pošlú vás do jednej z 15 jaskýň. Tu by mohli s takýmito úlohami vás poslať na jednu z milióna planét. Ale keď tam nie je ten príbeh (choď ho zabiť, lebo vyvraždil našu rodinu, alebo uniesol niekoho, čokoľvek - niečo čo motivuje a je jedinečné), tak to pôsobí hneď inak.
Generované veci môžu dopĺňať ručne vypracovaný dej, ale nemôžu suplovať samotnú hru.
To len ohľadne toho porovnania ako keby existovali len tento typ a potom lineárne koridorovky.
Je super, že istý okruh ľudí dostane čo ich baví. Škoda, že to nedostanú aj iní (napr. fanúšikovia Morrowindu, bez vodenia za ručičku). -
-
A proto ze generovani naprosto nefunguje je Minecraft nejuspesnejsi hra na zemekouli..to dava smysl:)
-
-
To je špecifická hra, ktorá sa ani netvári ako niečo iné, než čo je. Že je to len zábava na budovanie a vytváranie si vlastného obsahu.
Ja som hovoril o hrách vo všeobecnosti.
-
-
-
Ahoj, je tohle video pokračování filmu Mimoni? *1*
-
No Man's Sky Angry Review
https://www.youtube.com/watch?v=uTTPlqK8AnY
Tahle recenze poukazuje na všechny sliby co kdy kdo uvedl a je to i s video důkazem... -
-
Proč mají všichni potřebu neustále něco "dokazovat"? :)
-
-
Je dobře, že se podvody a lži vytahují na světlo a hráči nejsou jen ovce, co si nechají kadit na hlavu, aspoň někteří ne, někomu se to evidentně i líbí *4*
-
-
Samozřejmě, že se to "někomu" líbí. Ne každý má potřebu hned své dojmy ventilovat světu. Kdyby hra přišla na Kickstarter s tím, že bude všechny ty věci obsahovat v den vydání a nebylo tomu tak, neřeknu ani popel. Takto se ale vytahují různé roky staré rozhovory a pak se z toho dělá, jaký že je to skandál. Osobně bych řekl, že museli udělat značné kompromisy v tom, co ve finálním produktu bude, aby stihli datum vydání. Asi chyba, že raději hru neodložili, nepokračovali ve vývoji, případně hru nevydali v jakémsi předběžném přístupu, což by ale možná ztratilo kouzlo chtěného objevování neznámých světů. Ta komunikace mezi vývojáři a hráči zakulhala. Ostatně, je to snad jediná hra, která nesplnila očekávání? Mě se jen zdá, že jako nezávislá hra bez nějakého pevného základu se do ní snadno kope.
-
-
Myslím, že někteří si nechají rádi kadit na hlavu. her co nesplnily sliby bylo vícero, ale marně přemýšlím, která to dotáhla na úroveň NMS, možná Fable, ale to je Molyneux level masterclass buls*tting a Peťa za to taky schytává hate doteď. Chyba byla, že nejednali s hráči na rovinu, kdyby se Murray postavil jako chlap a jasně řekl "máme zpoždění, nestíháme, chybějící featury co znáte z trailerů dodáme v dlc, zatim vydáme co máme" hned by schytal menší hate.. a indie hra se má prodávat za indie cenu, pokut hře napálíš AAA cenu, musí počítat s tím, že ji lidi budou tak měřit
-
-
Pokazde se vyroji milion fanboyu co maji predobjednano a nejsou schopni priznat, ze vyhodili prachy za podprumernou hru. Clovek by cekal, ze kdyz je to tak super hra tak budou hrat a oni misto toho obhajuji hru v diskuzich .....
-
-
-
ale Polacek by ti vysvetlil ze nikto nic nesluboval a sean murray nic take nepovedal. na vine su hraci. :D a hra je zevraj dobra :D
-