Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    Souhlasím, max ať padá do skutečného světa a neoxiduje tady v komentářích. *1*
  • Tech uzasnych dokonalych reseni tu uz bylo ... (a technicky byly lepsi nez toto).
  • C-BEAM
    toto čo si napísal ani ako trolling nestálo za nič.
  • Simulator ale zaroven vyzaduje, abys moh ovladat ... spoustu prvku, ktere ovladat nemuzes, protoze nemas jak. Pokud vemes na paskal trebas celkem libovolnej leteckej simulator, tak mas vpodstate nasledujici moznosti - pouzivat a pamatovat si hromady klavesovych zkratek (s okulusem na ksichte zcela nepouzitelny) nebo jezdit jak chuj kurzorem po palubce, a oklipavat jednotlivy ovladaci prvky, coz prozmenu znamena, ze nez neco udelas, tak spadnes ...

Aby to melo smysl potrebujes neco, cim si na tu palubku sahnes, a zmacnes tlacitko na ktery cumis.
  • Pred 10-15ti lety byla pouzivana technologii o nekolik radu lepsi. Kazde oko melo vlastni LCD, integralni soucasti byla sluchatka, coz znamenalo, ze zvuk mel spravnou polohu a soucasti spickoveho reseni byla i rukavice, ktera umoznovala si na predmety sahnout, citit jejich tvary, vzit je do ruky ...

Takze celej okulus se muze jit leda zahrabat.

A mimochodem, v profi sfere se ty veci celkem bezne pouzivaji dodnes, jen holt se to neujalo na doma, protoze to vyzaduje velkej vykon, neni zrovna prijemny to mit par hodin na hlave ... Okulus ma zatim presne stejne problemy, jako meli predchudci, a jako bonus, spoustu veci neresi vubec (zvuk, zpetna vazba).
  • Ty pokusy z minulych dob byly o nekolik radu sofistikovanejsi ... to je fakt. Nevsim jsem si totiz, ze by k tomu taky byl nejaky ovladac, se zpetnou vazbou ... coz znamena, ze je to defakto dobry tak na pasivni sledovani, ale jinak nanic.
  • wenceslaus
    Jj. Přestaňte se dívat na filmy, hrát hry, poslouchat hudbu, číst knížky a soustřeďte se na skutečný svět! *facepalm*
  • mne se libi skutečny svet, nepotrebuju nejakou radoby virtualni realitu omg, get a life *11*
  • C-BEAM
    Lukas: pozerám, že ty si teda riadne vytrestaný ... a k tomu ani nebudeš môcť používať VR. Život je niekedy fér *1*
  • walltar
    Je to Devkit ... výrobek pro developery, kteří chtějí vytvářet hry. Není to výrobek pro koncového zákazníka. Hry nejsou, protože developeři zatím nestihli nic vytvořit ... vzhledem k tomu, že mají DK2 až teď a ten funguje trochu jinak, než DK1.

Ale jinak třeba Elite, která podporuje DK2 je parádní. Star Citizen bude mít podporu v brzké době. Aseto corsa, taky myslím podporuje DK2 a EvE Valkyrie bude přímo hra pro OR.

Ale celkově zatím velký výběr není ... ale tak ještě půl roku až rok bude trvat, než výjde výrobek pro koncového uživatele, který by se měl zase posunout trochu dál. Soudit OR to bude chtít až uvidíme (a zkusíme si) tenhle CV1.

Osobně si myslím, že ale obecně dlouhodobě použitelný ke hraní bude OR až bude mít 4K displej.
  • No ja trpim zavrati, takze verim ze po 5 min. byc musel skoncit, a dobre by me nebylo.Navic z videa mam pocit, ze je to nejake amaterske vyrobek ktere muze fungovat tak nejdriv za 10 let. Vzdyt to nema zadnou uroven, a ty prezentovany hry to je hruza.Moc o tom nevim,tohle je poprve co sem to videl ,a prijde me to jako slusne fail.
  • walltar
    Já nevím proč lidi pořád mluví o zvracení ... sem ještě neslyšel o někom, kdo by se z toho pozvracel. Dneska jsem to ukazoval kamarádovi, kterému bylo lehce nevolno po horské dráze (měl to poprvé na hlavě). Si nemyslím, že bude mít většina lidí problémy.

Já osobně nemám problémy ani nejmenší ... věci jako horská dráha vestoje 5x za sebou a nemám nejmenší problém nevolnosti. Poprvé když jsem to zkoušel tak jsem to trošku cítil, ale jak to člověk používá, tak se to o dost zlepší.
  • Kamaráde, asi se budeš divit. Ale virtuální realita bude pomalu taková revoluce jako když svět objevil televizi. Navíc to koupil Facebook, ten asi nebude tak blbý, nemyslíš?
    Navíc dnešní generace VR se nedá naprosto srovnat s pokusami z dob minulých, ani s nějakou 3D TV, ta technologie a ty možnosti jsou úplně někde jinde..
    Evidentně si tyto lidé vůbec neuvědomují ten rozsah a ty možnosti co to může nabízet.
  • C-BEAM
    riešenie ktoré poskytuje zorný uhol 45 stupňov je sotva možné nazvať konkurentom.
  • Měli jste tu možnost vyzkoušet i konkurenta Oculusu Avegant Glyph? Zajímalo by mě co je lepší? http://cdr.cz/clanek/bryle-avegant-glyph-s-virtualni-realitou-mohly-konkurovat-oculus-rift
  • strasne video
  • C-BEAM
    je tu jeden malý rozdiel, oproti súčasnosti, pred 10-15 rokmi nebola dostupná potrebná technológia.. Ku kvalitnému VR zážitku potrebuješ latencie okolo 20ms a menej, k tomu sa staré riešenia ani len nepriblížili, dnes to možné je. To isté platí napríklad o malom zornom uhle alebo pohybových senzoroch ktoré nemali potrebnú citlivosť a tým presnosť. Dnes sme už ale dosiahli hranicu kedy sú všetky najzásadnejšie problémy technologicky vyriešené do stavu ktorý dokáže väčšina populácie bezproblémov akceptovať.

Pokial tieto rozdiely nevnímaš alebo ich vedome/nevedome ignoruješ tak asi nemá zmysel sa o tom ďalej baviť. Samozrejme, že klasický lcd panel zostane najpoužívanejším zobrazovadlom, VR okuliare sú nadštandard ktoré dokážu hráčovi na určitý čas priniesť nadštandardný zážitok... a o tom to celé je.
  • Spades
    Hodláte pak až vyjde vyzkoušet i Sixense STEM? S Riftem to může být docela zajímavé.
  • C-BEAM
    a na čo by mi to bolo ? *7* ja pri hre nechcem vidieť svoje telo, chcem byť prítomný vo virtuálnom tele vo virtuálnom prostredí. Skutočnú VR človek zažije až keď budú na počítač priamo napojené všetky zmysly a toho sa možno nedočkajú ani deti tvojich detí....
  • tak jednou se VR dostane do takove podoby ze kolem vas v cele mistnosti bude holograficky obraz kazdy bod zkutecne 3D pak to bude neco, ale na to si pockas mozna i par generaci.... zatim ti o tom zbyva snit (jen s trochu vylepsenou technologii z roku 1850) 2D stereoskopickyma siditkama *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit