Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: Představení druhé generace virtuální reality Oculus Rift
4.9.2014 | Redakce Games.cz
60 příspěvků
-
bleje za tebe *11*
-
Na to abych se pozvracel me staci patecni parby,nepotrebuju na to tenhle kram.Moc nechapu jak si to nekdo muze koupit,nicmene kazdyho vec za co vyhazuje svoje penize.
-
To video se mi líbilo. Ukázalo daleko více, než kdyby vše šlapalo, jak by mělo.
Jsem stále velmi skeptický ohledně současných (a bývalých) VR. Všechno to zní moc pěkně, ale zatím je tam bohužel mnoho ALE. Bylo tady příliš mnoho pokusů o VR s úplně stejnými řečmi a naprosto katastrofálním výsledkem. A víte jak to bývá u těhle nadstandardních zařízení (3D zařízení, specializované ovladače) - párkrát to zkusíte a poté nakonec to zařízení uklidíte do skříně a vytáhnete ho jednou za čas. -
Proč myslíš, že bude kvalita grafiky pokulhávat? Já myslím, že s rozšířením 4K displejů půjde kvalita grafiky i v Riftu hodně dopředu.
U normálního hraní už takový rozdíl při 2K a 4K nepozoruješ (pokud nezvětšuješ obrazovku) ... a u 4K a 8K už ten rozdíl bude minimální. Ale u Riftu bude každý skok 2k -> 4K -> 8K obrovským zvýšením kvality, protože ty pixely máš hned u hlavy.
Co se náročnosti renderování týče, tak to by mohl být problém, ale zase na druhou stranu když si vezmu co produkují konzole, tak za pár let budeme mít zase GPU, které budou mnohem dál, než konzole. Pokud by se ještě vyřešil problém se SLI a CF renderováním (teď je pro OR prakticky nepoužitelné kvůli stutteringu) tak by už nebyl vůbec problém.
Ano bude to asi vždy hračka pro bohaté, protože pro nejlepší zážitek bude potřeba pořádné železo, ale nevidím nutnost pokulhávání grafiky.
A taky to omrzení ... To si myslím, že příjde jen pokud bude celé nastavení a používání riftu těžké. Já dneska zmáčknu jedno tlačítko na Riftu, zapnu aplikaci pomocí exe, které odešle aplikaci přímo na rift, nasadím a hraju. Třeba namontování držáků na joystick na můj stůl je mnohem složitější, než hraní s riftem. Ale jo, Rift bude excelovat ve všech hrách, kde se sedí ... Letadla, vesmírné lodě, závody, ale možnost rozhlížet se určitě ocení i lidi, kteří hrajou taktičtější FPS. I když tady ten zážitek už není takový, když člověk sedí na židli. -
Oculus ma problem, ktery se s nim bude tahnout donekonecna. Podobne jako vsechny 3d bryle.
A sice ze kvalita grafiky bude pokulhavat. 3d bryle zazili diky marketingove masazi nekolik nastupu, aby se zase stahli. Efekt nekoho zaujme, nekoho potesi, nekoho mozna i omraci, ale vzdy jenom docasne, protoze omrzi. Tim to nijak nechci zatracovat.
Urcite vidim perspektivu v simulatorech kde je moznost "divani se kolem sebe" urcite skvela a kde kvalita grafiky nehraje az tak podstatnou roli. -
Si zahraješ tahovou strategii ve 3D ... myslím, že i to by šlo. Už jsem viděl i RTS pro OR. Jen je potřeba tu hra navrhnout trochu jinak ... například tě posadit do místnosti se stolem na kterém je mapa. Něco jak bylo v Ruse http://download.gamezone.com/assets/old/screenshots/RUSE_1.jpg ...
Potom ti dát možnost chodit kolem stolu a s použitím head trackingu už se můžeš naklonit a přiblížit kam chceš.
Neříkám, že to bude nějak extra zážitek, nebo že to nějak vylepší požitek z hraní tahovky, ale šlo by to. -
Já hrávám většinou tak dvě hodiny v kuse, jednou jsem zkoušel 4h. Jediný problém co pociťuju je že mě začne bolet za krkem asi po těch dvou hodinách, ale to se pomalu zlepší, jak si na to ty svaly zvyknou.
Myslím, že s delším hraním nebude problém ... CV1 má být lehčí. Ale asi pro 8h herní seance to nebude. -
jak dlouho s tim vydrzis hrat ? prece jen elite se asi nezapina na 30 min
-
na tahovky si poridis track ir
-
A kdo říká, že to dělají pro tebe *7*
-
a k čemu mi to bude když hraju tahove strategie? *7* tohle soudruzi moc nevychytali
-
Nejlepsi je ta rana do mezerniku na zacatku:D
-
Jo má to určitě do pořádného VR daleko ... je to prakticky pořád na začátku. Dvojplošník měl taky do stíhačky daleko ... Jak se bude zlepšovat technologie tak se bude zlepšovat i VR. A jinak já nemám nejmenší problémy s nevolností. Někdo třeba mít bude, ale proto je to potřeba zkusit.
Ale I když to má do pořádného VR daleko, tak to je pořád nejlepší herní zážitek. S monitorem se to vůbec nedá srovnávat. Já s OR nejčastěj hraju Elite a ten rozdíl je obrovský ... -
takže k tej tvojej "poriadnej" VR sa dopracujeme tak, že riešenia ako Oculus budeme ignorovať a jedného pekného slnečného dňa sa nám z neba k nohám zosype dokonalá VR technológia, nie ? *7* Oculus je súčasťou prirodzenej technologickej evolúcie a kúpy si ho ten komu to riešenie stačí a vyhovuje mu, vitaj v slobodnej trhovej ekonomike.
A čo sa týka "blitia", komu bude z CV1 zle môže ho do 14 dní vrátiť bez udania dôvodu. Ak máš slabý žalúdok neprídeš ani o cent. Môjmu žalúdku dal zabrať skôr tvoj koment. -
hm a moje DK2 je nekde v kontejneru na lodi...
-
hry pro dk2
-
http://rifting.ru
-
Tfuj aj cely OR, bez ohladu na to, ci uz ide o druhu generaciu alebo nie. Osobne budem i nadalej tvrdit, ze toto cele ma od poriadnej VR stale kur3vsky daleko. Avsak ked niekto nevie, do akeho kusu HW by este vrazil peniaze a nevadi mu, ze si pocas hrania sem-tam odskoci na wecko hodit sablu, tak prosim... Pre niekoho je mozno takmer neustaly pocit, ze sa komplet doblije, vskutku povznasajuci. Kolko ludi, tolko chuti... *7* *11*.
-
Otázočka, vám to video funguje? Ja už to skúšam 2 hodiny a stále nič...
-
Sice trochu pozdější a poněkud jiný OR gamesplay ale i tak dobrý a ten konec, byl přímo exceletní. Néé fakt (je to třeba brát s humorem, S*it happends, dont worry be happy).
Tak zas jindy a třeba lépe, díkes. *4* Zvládli jste to zase dobře.