Přejít na výpis diskuzí
GDC 2014: Hry mohou být tajemné a zajímavé i v době internetu a spoilerů
23.3.2014 | Petr Poláček
137 příspěvků
-
MS(Xbox divize) a Sony nejdou proti PC. Jim je PC někde. Oni si jsou za ziskem a že přitom drtí PC? Tomu se můj prostoduchý příteli říká vedlejší efekt.
-
O Demon's/Dark Souls, Ninja Gaiden nebo DMC 3 jsi asi nikdy neslyšel, že? A většina casual hráčů je na PC, protože tam jsou hry sekundární funkcí.
-
Ano konzole maju desiatky rokov ale Nintendo a Sega nesli proti pocitacom tak ako to robia Sony a MS. Stare hry boli tazke vsade: na konzoliach aj pocitacoch.
-
Bože, ty valíš srajdy ze sebe. To je průjem a nevím čím ho zastavil, jelikož podle mě to ucpat nejde. Tak to teda zkusím hodně jednoduše, aby to pochopilo i takové prostoduché hovado, jako si ty. Konzole jsou tu desítky let a hardcore tvorba byla tvořena převážně na nich, že se současný trend zaměřil na casual, příležitostné hráče či děti není zapřičiněno konzolemi, ale choutky dnešních hráčů.
-
myslis Ishar 2?
-
Dark Souls kritizuju hlavne konzolisti a opravnene. Pretoze v propagacnych videach im ukazovali inu hru.
-
Dnes su vsetky aaa hry tak trochu babovresky. Akurat niektore z nich sa daju vdaka modom upravit.
-
Pisal som o multiplatform. hrach ktore sa prisposobuju najnizsiemu standardu, teda konzolovemu casual gamingu. Pretoze z toho tecu peniaze. Co sa tyka exkluzivit samozremjme ze zopar zlozitych hier najdes na kazdej platforme. Suverenne najviac ich je na pc, akurat su tak ako u vsetkych ostatnych zanrov nizkorozpoctove. ES ma cyklus 5 rokov, ak ta Skyrim nebavi, nechaj ho tak, kupcov si najde. Pre mna je s hc modmi hratelny - narozdiel od tvojich prikladov..
-
Prosim Vas, ten posledny obrazok, co to je zac? Je to z nejakej hry? Dakujem
A inak zaujimavy clanok plny nostalgie. *4* -
Jsem rád že jsem žil v době kdy hry už nezačínali od píky ale i tak byli velmi zajímavé až mysteriozní a o některých věcích jsem dokázal snít aniž by tam vůbec byli (Fallout 1 a 2, Severance, PlaneScape Torment Baldurs Gate atd), z důvodů grafiky nebo scénaře. Dnes jak nedáte do upoutávek na hry půlku hry a deset wow momentů jako byste nebyly a nezřídka necháte i část scénáře jakoby utéct na net. A bohužel to není jen u her, filmů ale i knížek a dalších kde by měla alespoň část stát na vlastní imaginaci čtenáře, hráče, člověka.
-
Je to slovíčkaření jak prase. Pokud navíc na ty bugy přišel sám tak to znamená, že tu hru a její mechaniky (tzn. i chyby) má daleko prokoumanější než ty.
-
Casual a konzole? Nespletl sis to? Jestli mě paměť neklame tak nejtěžší hry vycházely na konzole, když si vzpomenu na DMC3-brrr. A když jsme u Skyrimu, tak konzole mají Dragon´s Dogma. Dost těžká hra na nejtěžší obtižnost a navíc to není žádný nedodělaný šunt jako Skyrim, ale propracované RPG s výborným combatem. Takže vytáhni hlavu ze zadku a začni přemýšlet. V současnosti je PC baštou casual gamingu - LOL, DOTA2, Indie tvorba.
-
Ano. NEKTERE hry jsou jak pro blbce.
Clovek si proste musi umet vybrat. A s nastupem kickstarteru se nam vyber poradne zvetsil (i kdyz toho jeste moc nevyslo).
A mne proste prijde, ze tenhle clanek neustale ukaze na to, ze hraci si vsechno najdou, vsechno vi, na cemz nevidim nic spatneho.
A hlavne- tohle je proste otazka nabidky a poptavky. Kdyby po takovych "retardovanych" hrach nebyla poptavka, tak se neprodaji. Ale oni se prodaji.
Pan Rybka o tom vyborne hovoril ve fight clubu (viz http://games.tiscali.cz/podcast/fight-club-167-hd-s-rybkou-na-suchu-65442 pokud se spravne pamatuji).
Lidi co se o hry zajimaji je stale mensi procento (z celkoveho poctu hracu), ale celkove mnozstvi roste. A tak tu je prostor pro nemainstream tvorbu vedle mainstreamu. Kazdy si neco najde a vsichni jsou stastni. -
Mno asi nijak, ale rozhodne to neni chyba moderu, nebo PC. Konzole jsou timto proste omezeny (spis ke sve smule). To ale neznamena, ze obhajuji nedodelane hry :). A pravdou je ze vyvojari nebo mozna spis vydavatele tlaci na to, aby hra byla vic pro causal hrace na konzolich nez zarne vyjimky, kdy se hra stavi pro urcitou cast segmentu.
-
Konzolisti su casual hraci a prave kvoli nim vyzeraju vsetky aaa hry tak ako vyzeraju. Vacsina z nich si to zahraje par hodin hodin a potom to odlozi. Pre ostatnych je tu pc aj s modifikaciami.
-
to není to same, ale na to bys potreboval vyšší IQ
-
Jo, hned na zacatku ta "skryta" zatacka *15* , na PS2 neocenitelnej pomocnik.
Davaji to do her schvalne - mozna? zdali se nejedna o chybny kod ci vazne bug... kdyz pomuze hraci neresil bych. -
Úplne mi to pripomenulo preteky z Mafie, kde bol tiež dobrý trik ako ľahšie vyhrať tie preteky:-) Rovnaký princíp, ako s tými bossov.
-
to neni chytani za slovička, skrátka zneužíva bugy a dobre vim o čem je rec. jsi lama prober si to jak chceš uz na tebe nebudu reagovat
-
Asi jim nevysvětlíš, že to psal někdo jiný, kterému prostě silně nevoní klamavé reklamní praktiky, ať už Ubisoftu (Watch_dogs), Maxisu (SimCity), 2KGames (Mafia II) nebo ano, FromSoftware (Dark Souls II).
Nevoní mi takové jednání, protože nebudu navždy mladý a při síle, abych si vždycky dokázal sehnat relevantní informace nejen v herním segmentu, ale i v jiných odvětvích. Proto dokud tu sílu mám, tak se snažím alespoň trochu ovlivňovat dění tak, abych měl na stará kolena alespoň trochu snazší život.