Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To jsem netušil že pan Klíma je alkoholik. Vždycky působil takovým profesionálním dojmem, ale po tomto videu to je jasné, to chování, verbální vyjadřování, gestikulace... snad ho někdo přemluví aby šel na léčení a hra od Warhorse se nezpozdí...
  • Informativne zajimava prednaska ovsem jeji podani je takove bez zivota. Pan Klima ji neumi zazivne podat. Pri sledovani jsem si opravdu pripadal jak ve skole coz se mi u predchozich prednasek nestavalo.
  • Zdravím. Jak jsi už naznačil, pleteš se. Na stand-up meetingu se nikdo, ani šéf, nevměšuje do práce týmu, ani ji nehodnotí. Tým si dělá představu, jestli jde všechno podle plánu a když ne, tak tým rozhoduje, co udělat, aby byl výsledek co nejlepší.
    To, že děláš chybu, ti vždycky říká parťák a to při code review. Před šéfem vystupuje tým, jako jeden člověk.
    S motivací máš pravdu, ale pověz mi, jak ji udržet 365 dní v roce a navrhnu, aby jsi kandidoval na prezidenta. Scrum je dobrý v tom, že dává lidem dostatek tvůrčí svobody a přitom se z projektu nestane anarchie.
  • Mě třeba přišlo, že je možná až příliš konzervativní. Jasně že až určitý řád je to, co nakopne výkonnost a produktivitu, ale držet se dnes striktně knížek kolikrát desítky let starých mě přijde trochu zpátečnické, kor v době, která ukazuje úspěch uplně jiných přístupů. Ve chvíli, kdy pracovník začne projektu opravdu věřit a bude jeho prioritou jej co nejlépe dokončit, nejdůležitější je motivace. Přitom motivace u většiny kreativních lidí (což jakýkoli vývojář musí být) je s každým dalším příkazem a zákazem srážena dolů. Osobně si myslím, že stejný důraz jaký je kladen na rozdělení práce, by měl být kladen i na formování pracovních skupin a hierarchie mezi nimi. Důraz na vzájemnou podporu, motivaci, kontrolu. Vždy je lepší, když vám řekne parťák, že tam máte chybu než když to udělá ráno šéf na "stand-up" poradě.
    Každopádně chybí mi potřebné zkušenosti abych do toho mohl oprávněně kecat, takže se klidně můžu šeredně plést. A taky bych chtěl říct že ta první půlka přednášky byl ale opravdu děs a hrůza, pak to ale bylo naštěstí o to lepší.
  • mirekdusinojc
    We need more grammar nazis like you! ;) ( http://bit.ly/hvCDuK )
  • Zayl
    Za američany. Škoda že vývoj té ruské asi tlačil čas a vývojáři do ní nemohli dát to stejné srdce.
  • TriskaRanucul
    a která kampan je první ? za rusy nebo za američany ? ja ted nevím
  • Človíček dostal prezentace v pdf...
  • Přesně. Pointa celé té přednášky byla, jak dosáhnout toho, aby pracovníci *nebyli* pod zbytečným tlakem. Klímovu přednášku bych dal povinně shlédnout všem českým rádoby-manažerům, kteří nemají o řízení projektů ánung a ani se nesnaží na tom něco změnit. A že jsem jich viděl.
  • Jj to sem si vsiml, taky nic nerikam o tom ci je to chyba. Kazdopadne to vypada blbe.
  • Paulcz
    No to je vtipnej pohled na svět.. být zaměstnancem firmy a myslet si, že když firma vydělá miliony tak, že je vydělají i zaměstnanci je v současné společnosti hodně zcestná myšlenka. A dělat v managementu znamená být pod permanentním stresem, čím vyšší pozice tím vyšší míra zodpovědnosti že ? :)
  • Asharak
    Ale i tak, nikdy jsme se nějak moc ve škole nezaměřovali na nějakou korektnost slov jako že kort se nepíše kord a pod.. Jasně, čtení je ta druhá důležitá věc, ale i tak už od významu předmětu "český jazyk" bych čekal něco víc než jen neustálé opakování a dělání věcí, kteých nikdy až tak moc nevyužiješ.
  • Proc se mi zda, ze ten pan ma co delat, aby nehodil savli ?
  • Jo, lidi jsou hodne blbi a detsti. Jedni si mysli, ze hry na konzole se delaj podle velikosti pixelu a ti druzi vsem nadavaj do deti. Ou wejt.
  • Zayl
    Díky za další relevantní přednášku, neví někdo kolik jich je celkově?

    Jak jsem tam zahlédl to Original War, hned jsem se to jal instalovat. Klasika.
  • Tak to ja bych ho (jako programator) naopak za sefa bral, protoze imho rizeni vyvoje software rozumi velmi dobre (casto programatory ridi nekdo, kdo tomu vubec nerozumi) a ma s tim velke zkusenosti. A necham se radsi ridit nekym schopnym nudnym, nez sice zabavnym, ale neschopnym. Hapalova prednaska byla vic laicka, tahle je odbornejsi.
  • To je problem toho, ze lide malo ctou kvalitni literaturu a nemaji to obkoukane, pak pisi co slysi.
  • Imho firemni kulturu a pracovni podmnky teto spolecnosti chapes dost spatne a asi jsi tak uplne nepochopil, ze prednaska byla o tom, jak dosahnout kvalitniho _rizeni_ vyvoje software, nikoli jak dostat programatory pod tlak. Pod tlak se programatori dostanou spise pri nekvalitnim rizeni, kdy maji nizkou produktivitu prace (caste predelavani a opravovani veci z ruznych duvodu) a prestanou stihat terminy.
  • Ne se vsim souhlasim, s nekterymi vecmi bych rad polemizoval, ten uvod s knizkami me doslova odrazoval svou demagogii, ale souhlasim, ze se to nakonec ukazalo jako nejlepsi a nejodbornejsi prednaska. A doufam, ze to privede k pochopeni vsechny ty kriklouny hanici produkci a producenty.

    EDIT: po precteni komentaru konstatuji, ze jsem naivni, k pochopeni to nepovede. Lidi jsou proste moc hloupi a nebo sem chodi moc deti, ktere vsechno neatraktivni hned odsoudi.
  • mirekdusinojc
    Hmm, ale muselo se to stát až v procesu vkládání do videa, protože co si pamatuju, tak přímo při přednáškách bylo vše naprosto ok.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit