Přejít na výpis diskuzí
GDS 2016: Daniel Vávra - Jak jsme točili Kingdom Come The Movie
3.1.2017 | Redakce Games.cz
144 příspěvků
-
Na jednu stranu jsem rád, že sem ty videa dáváte i pro lidi, co tam nebyli. Na druhou stranu ta kvalita zpracování je fakt špatná. Kompozice obrazu je úplně nesmyslná, protože to, co mě zajímá je někde v malém okně v rohu a pokud se na to nechci dívat ze 30cm dálky, tak ani nepoznám, co se tam děje. Přitom úplně stačilo ty okna prohodit - přes celou obrazovku dát detail slidu a do rohu jen výřez s obličejen přednášejícího...
-
-
Promiň, asi nechápeš, že nejdůležitější ze všeho je božský Vávra. Tohle video je o něm. Doufám, že výsledná hra bude o hře.
-
a predstav si, ze delaj hru to bude fakt spatny, kdyz ani neumej udelat video z prezentace.... epic fail coming...
-
-
Games.cz dělají hru? Jakou? *7*
-
-
GAMESCZ to nevíš ? bude to simulátor herního redaktora včetně webu *5*
-
-
-
pri ich neschopnosti mozes byt rad ze tam nenabehol screensaver ako pri Bocanovi, alebo ze tam je vobec zvuk
-
Hlavne obrazovka nemala byt branna kamerou ale mal to byt vystup rovno z pc alebo video mixu. Teraz je tam ten luster....
-
Přesně. Koho zajímá co tam dělá přednášející? Hlavní je zvuk a slajdy.
-
-
Pokud KDC nebude fakt dobrý, tak to Danovi nezávidím, protože všechna jeho kritika úspěšných her se mu vrátí desetinásobně jako backfire.Aby to nebyl Peter Molyneux story Vol. 2.
-
-
Hm, posmívat se někomu, že mu něco nevyjde je trošku ubohý, to spíš nezávidím těm lidem jejich myšlenkový pochody.
-
Já uspěšné hry taky kritizuju a vůbec to neznamá, že umím udělat lepší. To přece není podmínka, ne? Vávra má alespoň tu páteř, že jde s kůží na trh, takže zaslouží obdiv už jen za odvahu. Navíc co jsem od něho četl za kritiky - na Oblivion, Fallout 3 atd - tak s ním souhlasím. Jeho problém je spíš v tom, že to podává dost provokativně. U Witchera 3 už si raději dával pozor a moc nekritizoval :-) Každopádně až svou hru vydá, tak musí taky počítat s kritikou. Nezbývá než si přát, aby hra byla úspěšná a zábavná, protože jen pak je šance, že budou třeba pokračování. Her z českého prostředí a české historie není právě moc.
-
-
Witchera kritizoval taky úplně bez obalu, co si pamatuju jeden podcast. Ale protože je furt super, tak by mu prej dal 8. Krev a Víno se mu ale líbilo o dost víc, co si pamatuju z twitteru.
-
-
tak já zas Vávru tak nesleduju, takže nevím jak se dívá na Witchera 3. Ale podle všeho s ním mám dost podobné názory na hry. Já bych dal W3 85/100 - kritizuju příběh, vývoj postavy, loot, výplň světa. W1 i W2 mi přišly lepší.
-
-
8/10 je tak akorát pro Witchera 3, pak už by % nevycházely ostatní díly. Witcher 3 tedy 8/10, Witcher 2 8,5/10, Witcher 9/10. Witcher 3 samozřejmě kdyby byl kratší jako dvojka a měl jenom první dvě lokace + Novigrad a příběh nebyl tak rozvařený a držel lépe pohromadě jako ve dvojce, tak taky v klidu atakuje 9/10. Dvojka nejlepší story, trojka zábavné questy a slušný combat, jednička parádní atmosféra a slušný RPG systém.
-
-
-
-
no. vrati sa mu to v diskusiach games :D och boze. co len bude robit
-
-
Já nevím jak vám, ale mně to příjde fakt úsměvné sledovat ty pacienty, kteří do teď nemohou rozdýchat Danův článek o Skyrimu *1*
-
-
On to asi nebude jen Skyrim. *1*
-
Bohumil Císař naštěstí jsem nečetl. Každopádně platí že :Ukázaná platí Skyrim už známe ale chystanou hru ne.Přeji Danovi úspěch už kvůli hráčům. Ale když se to nepovede to bude točo.
-
Je to typické české chování. Bohužel si tady málokdo dokáže vážit skutečných osobností a evidentně se to děje napříč odvětvími.
-
-
tvuj tata je typické české chování *12*
-
-
-
Jo, Vávra ten chlap je nečitelný. Jednou ti totálně zhejtuje Thiefa a vychválí Metal Gear Solid. Pak dá do topky Order 1866, pak napíše +- pravdivý ale dost přepálený článek o Skyrimu. No, osobně mu fandím samozřejmě. Je to Čech doprdele práce, tak ať se mu zadaří.
-
Při té scéně, kdy se jde Henry koupat v brnění a Dan tam vysvětluje, že museli natočit alternativní verzi, se mi vybavila mise z Mafie 2, kde jdete kanálem k jatkám a vytečou na vás výkaly. Tam se mi líbily alternativní dialogy, reakce kolemjdoucích a cutscéna podle toho, jestli jste se posléze převlékli nebo ne :-) Tyto detaily mám fakt rád
-
-
Detaily to jsou pěkné, ale podle Danova výkladu mi přijde jako by je vůbec nenapadlo vložit svlékání přímo do cutscény. Tak to bylo udělané v Zaklínači 3. Geralt než vlezl do vany, tak se předtím automaticky svlékl a hráč to nemohl ovlivnit. Je pěkné, že v KC bude větší interaktivita, ale je to jistě spousta zbytečné práce navíc.
-
-
Udělat animaci svlékání ve hře, kde můžeš mít stovky různých kombinací oblečení a zbroje na sobě, by asi bylo dost obtížné
-
-
Proto se to dělá tak, že je postava schovaná za něčím a vidíš jen její hlavu, nebo svlékání proběhne mimo záběr. :) Např https://youtu.be/Xqi6v5tDhvI?t=85
-
-
-
-
Danovi držím palce. Ten ví jak na to!
-
GGG se ani na foru nepochlubil, že dělal casting do Warhorsu *1*
-
Dan má znalostí hodně. Ani se mu nediví, že ho tolik věcí z ostatních her irituje, když má tak velký přehled. Držím mu palce. Konečně pořádná česká hra!
-
Prosím vás, otočte ty obrazy přednášejícího a plátna. Přednášejícího poslouchám a přitom koukám co promítá na plátně, akorát na tom videu to moc nevidím, když je plátno malinkaté v rohu... Díky.
-
Asi Danova zatím nejlepší GDS přednáška - chvástavosti (relativně) ubylo, užitečných informací přibylo. BTW dostane Miloš kopii zdarma?
-
-
Většina špičkových tenistů, fotbalistů, manažerů...jsou narcisové a egoisté. Vlastnosti, které v běžném životě zrovna nevyhledáváme jsou často v určitých profesích na určité úrovni nezbytné. *4*
-
-
Ale Vávra není špičkovej developer... V tom je ten rozdíl. Jen sebestředně mele a mele. Chápu, že je těžký si přiznat, že našinec není nejlepší, v porovnání se světem hraje ale někde v zádu až pátý housle. Ono by to ani nevadilo, hra nevypadá zle, on se ovšem pasuje do role nedotknutelného, nejlepšího... K smíchu.
-
-
No zatím kromě Mafie nepředvedl nic... Chápu, že vám, fanboyům, to stačí. Mě ne. Vždyť si z něj všichni dělají prdel, včetně fake účtů na twitteru. Mě přijde nejvíc komické, že si dovoluje kritizovat se svým portfoliém ostatní tvůrce hry. Hanbou bych se propad. *6*
-
-
No a kdy se teda pasoval do role nedotknutelného a nejlepšího? Mě to fakt zajímá.
-
-
I kdyby byl na 2000. místě ve světě, pořád je to výkon vzhledem k otmu, že je nás 7 miliard. I hráč, co je v žebříčku ATP na 450. místě je naprostá špička vzhledem k celkové základně.
-
Kdy se pasoval do role nedotknutelného a nejlepšího?
-
-
-