Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ne, nemas pravdu. O tom co je definice rpg jsem se bavil s lepsimi experty nez jsi ty, a to jeste v dobe kdy jsi tahal gumoveho kacera kolem piskoviste a pan Bocan nam naslouchal pres rameno.
  • To jejich goticky inventar je fakt des. At uz ta hra bude jakokoliv, tak pokud tam zustane tahle grafika tak to bude hrozne
  • Když se zde bavíme o Bethesdě. Tak mě nejvíce vadí to, že se na mnoho prvků a zlepšení které by nemělo negativní dopad na hru prostě schválně vykašlou. Hráč to skoro nepozná, tak na to kašlem roky a hotovo.... I kdyby mohli svoje velké RPG dělat vyladěnější tak ne.

Ten přístup nemám rád a proto mám rád mimo jiné witchera a jiné hry.

Copak by nějakému hráči vadilo kdyby ve hře byl třeba barák který z venku vypadá na 3+1 a vnitřek by byl 3+1 a ne 10+3? Nevadilo. Ale najednou by to řadě lidí došlo a bylo by to lepší. A takových věcí je, které ten celkový dojem kazí. Ukazují na jak na to bohaté studio prostě kašle protože chce a dělá jen to co musí aby to bylo úspěšné. To samé hajzly. *3* Klidně je používat NPC nemusí ale dodá to na vnímání světa.

No a nejvíce co mě vadí a co dělají vyloženě schválně je port PC verze. Snad tam opravdu dělají verze pro konzole. To dodělají a pak řeší jak z toho udělat PC verzi. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč má PC verze konzolový inventář a mapu. To samé v případě grafiky...
    Záměrně špatně odvedenou práci u někoho kdo má na to udělat to dobře vyloženě nemusím. A protože se tohle opakuje, tak bych to řádně oceňoval.
  • Ale pokládá, jen se drží nějakýho svýho mustru, kterej za každou cenu nechtěj pustit. Jedno úsloví všech výrobců - Prodává se to? Tak to sakra neměň! :)

Takže je svým způsobem chápu, i když mi posledních pár let připadá, že jim opravdu dochází dech a tah na branku.
  • Fordzy
    Pamatuji si, jak Vávra mluvil o respawnující se kuchařce. V FNV byl příběh hodně vystavěný podle herních možností. Což, KC bude jistě více zaměřený na příběh a také mi nevadí nějaká omezení. Třeba když se hráč setká s králem, tak se to dá vyřešit několika způsoby: 1 Cutscena, 2 Hráč se setká s králem neozbrojený, 3 hráč se setká s králem ozbrojený, ale okolo krále budou rytíři kteří krále ochrání. Ale na druhou stranu, mít možnost zabít krále a změnit dějiny by také nebyla špatná. :D
  • To se asi přeplo do spořiče, když delší dobu nehnul myší.
  • Fordzy
    No, z Viktorova proslovu jsem vyčetl, že ve hře nebude systém ušpinění hráče, a NPC mu nebudou nadávat do prasat. A že ve hře nebude medvěd, ale budou tam levelující prasata.
  • FNV je opravdu open-world RPG done right, v podstatě tam lze zabít kohokoliv, zcela vyhubit jakoukoliv frakci a bude to mít vliv na přiběh i konec, ale hra bude dohratelná. KC si myslím že nebude tak svobodné, že bude víc spoutané příběhem, což nemusí nutně být špatné. Jsem zvědav jak se jim to povede.
  • Ja mluvil o te casti bez slajdu i prednasejiciho.
  • Koukni vočkem dolu do levého rohu.
  • Bude to výborná hra!
  • Ajo, máš pravdu. Kdo hledá, najde.
  • Fordzy
    FNV doteď považuji za nejlepší 3D openworld RPG které vám umožní všechny zabít a i přesto dohrát hlavní příběh a tolik možností jak řešit questy, má jen málo RPG her. Logicky vystavěný svět ve kterém má každé místo svůj smysl a každé místo je naplněné originálním obsahem. Prakticky nešli zabít jen děti, kterých ve hře bylo jen pár a bylo to vyřešené tak, že prostě zdrhli a už se nevrátili. A v rámci příběhu byl jeden robot důležitý pro příběh, který šel zabít, ale respawnoval se a i to bylo geniálně vysvětlené, tak že si prostě své vědomí přenesl do jiného robota. V Kingdom Come má být podobný systém respawnu, který bohužel nebude dávat takový smysl, ale asi se to nedá udělat lépe, určitě lepší než když ve Skyrimu rubeš některé nesmrtelné postavy.
    Fallout 3 je oproti tomu klasická Bethesdovina, která vám předloží mraky generovaného obsahu bez nějaké vnitřní logiky. Je to také zábava, ale nic víc. FNV je oproti tomu reálně fungující svět.
    Alpha Protocol má zajímavě vystavěné dialogy a skvělý nelineární příběh. Jen technická stránka je na tom docela špatně.
    Od Kingdom Come očekávám FNV ve středověku a budu spokojený. *15*
  • Schované není, teď jsem na něj koukal..
  • jedna z věcí, co je na RPG přitažlivá, je to, jak se člověk postupně vyvine z úplné nuly až k superzabijákovi. A nejlépe když k tomu vede spousty různých cest (možnost hraní rolí, role-play, tj. různá povolání). Pokud někdo neumí dělat RPG systémy, tak je to dle mého Bethesda, naopak výborné RPG systémy dělá třeba Obsidian. Není to jen o vývoji postavy, ale o tom, jaký impact má volba na průběh hry, jaká je svoboda v plnění questů. Aktuálně mám rozehrané Fallout NV (cca 90 nahraných hodin) a to je ukázka, jak správně dělat RPG v otevřeném světě - totální míra svobody v tom, co člověk dělá, 5 různých způsobů řešení každého questu, a jasný impact volby a vašich činů na hru. Větvení příběhu. Už se těším, až si zahraju Alpha Protocol a Tyranny, obě hry od Obsidianu, které jsem ještě nehrál.
    Všem RPG pozitivním doporučuju zahrát si Fallout 3 a Fallout NV a porovnat ty 2 hry. Je zajímavé, jak to je polarizující. Doufejme, že Obsidian pracuje na novém Fallout New Orleans, jak se proslýchá.

mohl bych tu uvést celý seznam toho, co dělá Bethesda v designu špatně, ale už to tu stejně bylo řečeno 100x
  • Definice RPG samozřejmě je daná, včetně samotného roleplayingu a subžánrů RPG. To, že tomu nerozumíš, jsi ignorant a fabulant neznamená, že si to každý může definovat jak chce. Je mi jasný, že dokola papouškuješ tenhle nesmysl, že se RPG nedá definovat, aby sis to napasoval na cokoliv, co se ti hodí do krámu. Bohužel realita je jiná, což ale bohužel v tvém případě nemá smysl řešit, protože si mimo ní.
  • Skvela prednaska! Ale trosku mi tam chybi ty slajdy ktery Viktor komentuje.
  • Hezky se to poslouchá já jsem zvědav na to co z toho jejich RPG bude skutečnost *3*
  • "svet se netoci jen kolem tebe, dekujeme"
    To si ty ale vážně nemůžeš dovolit komukoli říct... *1* *1* *1* *1*
  • Určitě bude. Chvíli bylo dostupné na youtube, než ho schovali :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit