Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

Co je to bias?

• To ale soudíš podle sebe. Já to mám naopak, vždy když je to možné, hraji za ženskou postavu a naopak lituji, když musím hrát za chlapa. Pochybuji, že většina mužů preferuje mužské postavy.

• surlys

kde tvrdím, že nebinárka nemůže být dobra herečka? Já jen tvrdím, že západní společnosti vybírají  v rámci určitých preferencí.

https://www.ubisoft.com/en-us/company/careers/interns-graduates/develop-at-ubisoft

Ale třeba je to jen náhoda, že tu máme další hrdinku a hraje ji nebinárka. Nikde netvrdím, že to tak je. Je to můj subjektivní pohled. 

• Jakože tady máme fiktivní konflikty mezi asasiny a templáři vinoucí se skrze historii po celém světě, což je historicky úplně mimo, ale tohle je prostě známka špatné hry? Ach jo...

• Ty jo, jediný tvůj argument je to že přece nemohla dostat roli z jiného důvodu, a úplně přitom ignoruješ, jestli má potřebné zkušenosti, nebo ne.

Aleš má očividně pravdu, řešíš to jen protože je nebinární, jako kdyby nebinární herečka nemohla být dobrá - to je bias jak sviň, jenom si ho neuvědomuješ.

• surlys

"Ano, některé věci tu určitě může každý vidět.."

Naprosto souhlasím, člověk je schopen si obhájit cokoliv, stačí mrknout na tvoje příspěvky.

Jen hlupák o sobě nepochybuje, takže třeba máš pravdu a bias mám já a vlastně ty západní hry do hráčů nehrnou propagandu horem spodem.  Docela bych si to i přál.

• ales.smutny

Zajímavé, má dekádu zkušeností v dabingu, včetně AAA her jako Destiny 2, CoD, Apex, Cyberpunk, má kořeny v Japonsku, ale ty dokážeš posoudit, že v tom určitě hraje roli bias... :) 

Ano, některé věci tu určitě může každý vidět... :)

• surlys

a tu hlavní roli určitě dostala za všechny ty vedlejší a vůbec v tom nehrál bias. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Erika_Ishii

Tady každý může vidět, že tak velká hlavní role je dost mimo její CV. Ovšem její názory jsou úplně ideální pro tuhle roli. 

• ales.smutny

A taky dabuje videohry skoro deset let, včetně těch velkých, ale doposud na to nikdo nepotřeboval upozorňovat a trápit se tím... :)

• surlys

jinak herečka, co ji hraje, je queer, nebinární, gay a všechny tyhle cool srandy této doby.

• ales.smutny

U prvního dílu tě to netrápilo? :)

A ano, onna bugejša.

• Tomoe Gozen.

Jinak v Japonsku nebyly zeny - valecnice az tak vyjimecne.

• Mně vadí i samurajská bojovnice. 😎

• Nejsem expert, ale japonské ženy v té době dělaly tyto věci? Pokud ne, tak je ta hra dost pitomá.

• Já neříkám, že někomu vadí hrát za ženskou. Ale stopro věřím, že většina chlapů dává přednost hrát za chlapy. Neboli když dáš možnost vytvořit si vlastní postavu, velká většina mužů si vytvoří mužskou postavu.

Já to mám například tak, že si klidně zahraju třeba Horizon za Aloy a užiju si to. Ale celou dobu si říkám, že bych raději hrál za Sylense. Takže tak.

• medveddd

Nevím teda, co kdo čekal, ale Tsushima mi přišla jako dost hezký, dokončený a uzavřený příběh.

Známý příběh a známý protagonista by naopak za mě byl spíš ta jednoduchá cesta, jak se kdekomu zavděčit a pomoct prodejům, já tohle rozhodnutí naopak cením.

• Nevím, že by nějakému chlapovi někdy vadilo hrát za Laru Croft. A to měla být podle původního návrhu chlap. Nebo za Samus v libovolném Metroidu. Bayonettu. A v mnoha hrách by ani hraní za chlapa moc nefungovalo (Syberia, první Life is Strange, The Longest Journey...)

Problém je spíš v tom, že je teď často ženská hrdinka napsaná spíš trochu bezpohlavně a vlastně by bylo jedno, kdyby ji vyměnili za chlapa nebo tam dali generátor postavy (to je problém třeba SW Outlaws a druhý je, že hra byla vyvíjená v příliš velkém spěchu). Pravda, kdyby tam dali nějakou romanci, tak to nebude pro většinu mužských hráčů úplně komfortní, ale kvalitu by to zvedlo. A jsou i jiné způsoby, jak to vylepšit. Druhá věc je, že jsou to většinou akční adventury případně akční RPG a navíc všechny dost na jedno brdo.

• Jj, někteří antiwokeři jsou fakt na hlavu, třeba ten tlustej vzteklej, ten by se měl fakt léčit.

Problém ale zůstává, že většina hráčů tohohle typu her jsou chlapi, kterým se prostě líp hraje za chlapy, to je přirozené. A když tam někdo dá "natvrdo" ženskou, bez možnost výběru nebo tvorby postavy, tak to prostě koupí míň chlapů, tím pádem "prodeje nedosáhly očekávané úrovně".

To není problém jen her jako Forspoken, které jsou blbé celkově, ale i dobrých her jako SW Outlaws nebo Forbidden West, které jsou skvěle udělané, ale s prodeji je to horší, než by to mohlo být, kdyby tam byl chlapácký chlap (nebo aspoň tvorba postavy).

• Veskoslav

4 roky....Nebo co si čekal? Jedna z mála exkluzivních her, skutečně exkluzivních her na PS5 se bude prodávat i na pc "hned"?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit